Egyre több botrány kapcsán kerül a figyelem középpontjába Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. Először hárommilliós végtörlesztéséről derült ki, hogy a szervezet fizette ki helyette, majd később arról lehetett hallani, hogy 9 milliós, extrákkal felszerelt kocsit is kapott tőlük. Most a BorsOnline olyan számla birtokába került, amely szerint a parasportolók kéthetes tenerifei edzőtáborának megszervezésére több mint 6600 eurót, csaknem kétmillió forintot költött.

Ráadásul a pénz annál a H. Attilánál landolt, aki a lapnak információt nyújtó sportolók szerint állítólag Gömöri üzlettársa a Kanári-szigeteken. H.-nak a pénzért az alábbi feladatokat kellett ellátnia többek közt: kapcsolatot tartani az elnökkel, képviselni az MPB érdekeit, tájékoztatni a helyi lehetőségekről, például arról, hol érdemes vacsorázni.

A BorsOnline azt is közli, hogy a március 14-18. között megrendezett edzőtábor után Gömöri és családja még további öt napot töltött Tenerifén. Emiatt a számla 350 euróval (107 ezer forint) lett drágább, s azon szintén ott virít: MPB – írta a lap.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Így mennek el a pénzek a vezetők pazarlásaira! Az átlag dolgozó és nem dolgozható embernek meg a vérét szívják.
eszegfu
Magyarázkodás helyett Gömörinek is inkább gondolkodnia kellene! Ha másképpen nem megy neki, akkor képzelje el a forditott helyzetet: van egy általa finanszirozott (mondjuk kétkezi munkával keresett jövedelméből) szervezet, ahol valaki, vagy valakik ilyen "gondatlanul" használják fel a pénzt, de mondhatnám azt is, hogy tisztességtelenül nyulják le a nem személyes használatra, hanem a szervezet célja szerinti embereknek adott... az normális lenne?!
levi
Egyszerűen imádom, hogy ahova a fidesz bebetonozta az embereit azok a helyek sorra mennek tönkre és derülnek ki a geciségek..Az országgal ugyan ez történik csak nagyban.
human
Már alig várom, hogy Deutsch Tompika most hogy fogja megvédeni a az elnököt.
silber13
Annak a tompa agyú tomporfejűnek adni kell egy követi, vagy konzuli beosztást, valamelyik fejlődő afrikai országba, lehetőleg jó oroszlános, leopárdos vidékre!
nemkati
@human: Sose felejtem el, ahogy a sosedrogozó saját verejtékében úszva próbálta megvédeni ezt a Gömörit meg az egész végtörlesztéses akciójukat. :DD
justhpeter
Borulnak ki a csontvázak a szekrényből. lesz még több is.
soljanka
@justhpeter: Hol látsz te kiborulást?
Akármi kiderül, rágódik a nép rajta 3 napig, oszt jónapot.
Mondj nekem egy - azaz egy embert-, aki a mutyisz közösből lopott, vagy azzal visszaélt, vagy zavaros pénzügyei vannak/voltak, és bárminemű felelősségre vonásban részesült.
A pártban összezárnak, a hívek meg foggal-körömmel védik a csalóikat is.
KERKA
Szemét egy társaság két kézzel szórják azt a pénzt ami a sérült sportolókat illetne meg. Miféle mocsodékok azok, akik még a tolókocsiban ülő embereket is meglopják???
nemjoezigy
A 'rendszerváltás' óta a gazdagok, a sokat keresők, a magas pozícióban leledzők azt betonozták be a köztudatba, hogy azért van olyan - a környezettől- elrugaszkodóan magas fizetésük, hogy ne lehessenek megvesztegethetők, becsületesek legyenek.
Már tudjuk, hogy ez nem így működik. A legnagyobb csalók a legnagyobb juttatásokban részesülők. Ezek közül az éllovasok az országgyűlési képviselők, akik minden évben előre megszavazzák maguknak a juttatásokat, a fizetést, holott erre a lakosságtól nem kaptak felhatalmazást!
Ezt a garázdálkodást azóta is büntetlenül csinálják. Minek vannak a független civil jogászok, ha ezt sem tudják megszüntetni? Ezek a paraziták minden erkölcstelenséget büntetlenül csinálhatnak?
human
2012-ben kapta a 3 milliós ingyenpénzt Gömöri és 2012-ben pénzhiány miatt nem jutottak ki paralimpiára a sérült sportolók. A volt elnök (aki fizetés nélkül végezte munkáját) így emlékszik. A sportolók felhívták, hogy mi tévők legyenek, de nem tudott nekik segíteni, hisz már nem ő volt az elnök.
Ugyanakkor érdekes hogy bár az állam megsokszorozta a támogatás mértékét (300 millió lett) Gömöri vezetése alatt nem lett jelentősen jobb a sportolók helyzete. Lehet, hogy az állami támogatásokat igazából nem is a sportolóknak szánták? Lehet, hogy csak eszközök voltak egy pártkifizető hely számára?
human
@nemjoezigy: Ez jellem kérdése. Van aki erkölccsel rendelkezik és van aki ha 100 ezret kap, akkor milliókat akar. Ha milliókat kap, akkor százmilliókra vágyik... Az ilyeneknek soha semmi nem elég.
Pálinkafőző Rézüst
@human: ma, 20:27-re: csak egy stróman a sok közül.
vitriol
@KERKA: az un. "mocsadékok" orbántól kaptak erre bátorítást, amikor orbán elvette a rokkantak nyugdíját.
KERKA
@Pálinkafőző Rézüst: hát ez nem is kérdés...Egyesek rohadt nagy lábon tudnak élni a mások nyomoruságán.
KERKA
@vitriol: azt mondják, hogy isten nem ver bottal, csak sorssal. Majd megtapasztalja, ha ő is tolószékben ül, hogy mi az.
human
@Pálinkafőző Rézüst: Szerintem is. A feladata a pénzek jó helyre irányítása.
Pálinkafőző Rézüst
@KERKA: neki nem lesz anyagi problémája, megkapta a %-át.
Desischado
Én csak azt nem értem, hogy mi a jó bánat kell még ahhoz, hogy az EGÉSZ NEMZET felkeljen ezek ellen, egy emberként? Meddig lophatnak még büntetlenül?!
Vizual
És még szabadlábon magyarázkodik ? Ja persze, FIDESZES.
human
@soljanka: "A pártban összezárnak, a hívek meg foggal-körömmel védik a csalóikat is. "
Sajnos én is azt látom, hogy a bal oldal önkritikus és bírálja a saját korrupt politikusait. Ezzel szemben a fidesz oldal ezt pont a gyengeség jelének veszi, mert ők akkori is kiállnak a saját korrupt politikusaik mellett, ha egyértelműen felelősségre vonhatók lennének.
pistapapa
Már régen azt kellene magyaráznia a börtönőrnek,hogy miért kakált be.
mate03
@eszegfu: !Erre mit lehet mondani!? Ez pont olyan mint ,vakkoldus kalapjából ki lopni az aprópénzt! Deutsch Tamással együtt azonnali hatállyal,ki rúgni és bíróság elé állítani!Ha az ügyészség még erre sem lép,akkor valóban megszűnt a jogállam ebben az országban!
eszegfu
@mate03: Ahogy mondod!! Tegnap láttam Nádas Pált Gömöri elődjét...a beszélgetésből kiderült: Nádas társadalmi munkában látta el az elnökséget, majd 2012-ben a sportolók
pénzhiány miatt nem tudtak kiutazni Montrealba a világkupára és ebben az évben vette fel a
vissza nem téritendő 3 mill. támogatást a devizahitele miatt Gömöri.
Bercifiu
Nem magyarázkodni, hanem sittre de gyorsan a rohadékot.
evacica
Ennek az embernek se erkölcse se gátlásai nincsenek! Szégyellheti magát, hogy ezeket a spórolókat illető pénzt saját hasznára fordítja! De a rendszer és annak képviselői sem különbek! Ide jutott ez az ország, hiába fejétől bűzlik a hal!
wagabund
ez még kint magyarázkodik? bent finom sárgaborsó, hozzá sercli, finom csapivizecske..

...mikor eszi már ezt a menüt?
mariaberta
Kérdésem? az elnök elvtárs érintett valamilyen egészség károsodásban? Bár véleményem szerint egyben biztos, a tisztességben.
sziha
@silber13: Kiirtanal egy allatfajt, egy ilyen egysejtu miatt? Ez nem szep. Mert hogy ettol a fajtatol meg az ehes oroszlan (stb) is undorodik, az biztos. Ha meg rakenyszeritik oket, hogy megyek, szegenykek eldolnek, mint a rohadt nad, es ennyi. Minden sz@rt az o gyomruk se vesz be...
pistapapa
Hogy a fenébe magyarázkodhat ez a lény még mindig szabadon? Ja,hogy akkor a Deutsch hatalombitorlót is be kellene csukni? Áldásom rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.