Gömöri Zsolt lejárató kampánnyal vádolt több sportolót, sportvezetőt és szakértőt, ráadásul nyilvánosságra hozta magánleveleiket. Ők emiatt most feljelentették a paralimpiai elnököt – írta az mno.hu.

Az öt érintett egyike, Zachár Attila, az MPB közelmúltban megszüntetett erőemelő szakbizottságának korábbi vezetője azt mondta az újságnak: személyes adattal visszaélés miatt tettek külön-külön büntetőfeljelentést, emellett kártérítési pert is indítanak Gömöri Zsolttal szemben, és ebben az eljárásban húszmillió forintot követelnek tőle. Az ok: hitelrontás, ami gazdasági veszteséget is okozott nekik. Azt is hozzátette: a befolyt pénzt a parasportolóknak ajánlják fel.

A további négy feljelentő: Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, Tamás Henriette Brigitta, az MPB korábbi munkatársa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt szakértője, Sas Sándor fekvenyomó parasportoló és a kedden Gömöri Zsolt által megvádolt Kovács Brigitta, a paralimpiai bizottság volt gazdasági vezetője, az MPB-iroda munkatársa – közölte a lap.

Zachár arról is tájékoztatta az újságot: a napokban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is bejelentést tesznek. Eközben a hivatal elnöke, Péterfalvi Attila azt mondta a Magyar Nemzet megkeresésére: vizsgálatot indít a Gömöri által nyilvánosságra hozott levelek ügyében.

Gömörit egyébként korábban két edző és több sportoló is feljelentette amiatt a három millió forint miatt, amit az MPB-től kapott, hogy rendezze végtörlesztését.

Eközben a Hír TV arról értesült, hogy a Paralimpiai Bizottság felügyelőbizottsága lemondott. Egy volt tag, Hegedűs Lajos ezt megerősítette a csatornának és hozzátette: a felügyelőbizottság rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Megindult a tisztulás és ehhez hozzájárultunk mi, civilek is.
A tanulság ebből is, hogy közzé kell tenni az aljasságokat, amiket a funkcionáriusok, a képviselők és a gazdagok tesznek.
Nem ez volt az első tisztázó "fellázadása" az érintetteknek és a népnek, végig kell vinni, hogy példa legyen a jövőre!
A szomorú, hogy még mindig vannak olyanok, akik a gömörit és tetteit védik. Lelkük rajta, erkölcsösségből, empátiából elégtelenek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemjoezigy
Megindult a tisztulás és ehhez hozzájárultunk mi, civilek is.
A tanulság ebből is, hogy közzé kell tenni az aljasságokat, amiket a funkcionáriusok, a képviselők és a gazdagok tesznek.
Nem ez volt az első tisztázó "fellázadása" az érintetteknek és a népnek, végig kell vinni, hogy példa legyen a jövőre!
A szomorú, hogy még mindig vannak olyanok, akik a gömörit és tetteit védik. Lelkük rajta, erkölcsösségből, empátiából elégtelenek!
wagabund
úgy néz ki, süllyed a hajója...a patkány ilyenkor menekülni szokott..
keresztapa
A felügyelő bizottság tagjait egyenként kell felelősségre vonni, mert engedélyük illetve beleegyezésük nélkül a bűncselekmény nem jöhetett volna létre, sőt ők segítették hozzá.
m.macskosz
Roppant mód érdekelne, hogy a felügyelőbizottságnak kik voltak a tagjai, és miért kapták a tiszteletdíjukat és mennyit. Ha viszont javadalmazásért kaptak pénzt, bármennyit is, miért nem vettek észre semmit, vagy ha igen, miért nem jelezték azonnal?!
wagabund
@m.macskosz: ajaj...darázsfészekbe nyúlsz...
Dr. Felipe
A beléptetőrendszer mutyi óta tudjuk, ahol kijafaszez tompi megjelenik ott a korrupció is megjelenik.
A fideSS maffiózók nem véletlenül repültek rá hogy különböző szövetségekkel megválasztatják magukat elnöknek mert a zavarosban lehet halászni.
soljanka
@m.macskosz: Molnár Zoltán
Csikós Mihályné
Dr. Hegedűs Lajos
pbalage
@keresztapa: És azt meg hogyan képzeled? ezek egy olyan másik fajba tartoznak.
Érinthetetlenek.
mindenes46
@nemjoezigy: Aki még védi ezt a szemetet az is bűnös !
levarosbukta
@soljanka: A Hegedűs? Az is pont most mondott le az egyesületi elnökségről! Véletlen lenne?
Toby
Nyugi, megvárják, míg csendesedik a vihar, aztán a senkit nem hagyunk az út szélén" párt majd megmenti, esetleg kifizeti helyette a perelt összeget, ha megítélnék ! Nem, nem saját zsebből, a közösből ! Ahogy az szokás az orbánc-ház uralkodása óta !
m.macskosz
@m.macskosz: "Ha viszont javadalmazásért kaptak pénzt..."
Nem mondom, jó hülyén fogalmaztam, de látom, szerencsére mindenki értette, mit akarok mondani. :)
m.macskosz
@soljanka: ma, 13:14
Köszönöm, bár ettől nem lettem okosabb. :)
Aki Én
Jó látni, hogy elindult egy ügy, ami már a kirobbanás pillanatában nem volt kérdéses, és nem kussolt mindenki aki tud valamit, hanem bátran és határozottan kiálltak a nyilvánosság elé. Különösen a reakciókat nézve lettem meggyőzve a valódiságáról.
Jó néha eszükbe juttatni, hogy a nyilvánosság nem veszélytelen dolog, és minden aljasságot nem lehet büntetlenül megúszni. Micsoda történések néhány nap alatt. Csak így tovább!!!
m.macskosz
@Aki Én: Nyugtával... még eltelik pár hónap, amíg egyáltalán per lesz ebből, ha ugyan lesz egyáltalán. :(
Aki Én
@m.macskosz: 15:40 Persze, de legalább már történt valami.
wagabund
Keveseknek tűnik fel, hogy csak lemondásra szólítják fel...
...semmi rendőrségi vezetőszár, semmi egyenes adásban közvetített elvezetés, semmi újságírók hada a fogda előtt...

...lehet, hogy még nincs olyan cella, ami megfelelne egy ilyen igényes akarnok higéniai elvárásainak? egy tisztasági meszelés pik-pak megvan...aztán lehet befáradni.
KERKA
@wagabund: Még lehet csalás miatt nyomozás ellene, mert nincsenek meg az alábbi okmányok: határozat arról, hogy kifizetheti a tartozását a bank felé, részesülhet a szponzorok által adott adományokból, továbbá minden olyan tevékenység, amihez a közgyűlés engedélye szükséges. Magyarán, kivette engedély nélkül a pénzt. Ez már csak felér egy csalással, és akkor nyomozhat a rendőrség.
justhpeter
Emeberek ! Nem elég a jópofizásból ? Gömörit nem perelni kell hanem kib@szni azonnal. Aztán az ügyvédek majd gyakorolgassanak rajta. Oszt' Jónapot !
human
@KERKA: Most hallottam, hogy csak 1 millió forintig volt egyszemélyes döntési joga. Azon felül az elnökség jóváhagyása is kellett. De ilyen apróságokkal nem foglalkozott.
Desischado
Teljes vagyon elkobzás, és börtön az egész bandának! Remélem, ebből végre lesz is valami, és ez lesz az első fecske!
1szomjas
És lemondani az összes főnöknek is, aki fölötte van, az atyaúristenig ! Vagy már mindenki elfelejtette, nem csak ők, hogy amikor még nem voltak hatalmon, ha csak egy takarítónő is betört egy ablakot valahol, a fideszes fiúk már szajkózták : A miniszter mondjon le ! Ha tudott róla azért, ha nem tudott, azért... Érdekes módon, mióta a Nemzetmegvezető Viktátor és csapata hatalomra került, valahogy elfelejtették ezt a mondókájukat...
szaboria1
Megint egy szaftos botrány vajon a ki f... Tomika mennyire lehet itt is sáros. Mivel az Ő javaslatára adták a 3 millát.
human
Rúgják ki a vezetőséget. Igaz akkor ugorhat a 300 milliós állami "támogatás". Majd kapnak 50 milliót a szponzoroktól, amit egy tisztességes vezetés jól felhasználva még többet is fog érni mint az elcsalt 300 millió. Mert a kevesebb néha több ugye.
Jozefina
Ez a pali egy hányinger!!! Vajon ki javasolta erre a posztra, ennyi juttatásért. Vagyon elkobzás és egy kis sötétzárka illetné meg!!!
human
Le merném fogadni, hogy leváltják, de felkarolja a kormány a kis gömböcöt. Az ő emberük volt, jól szolgált csak lebukott. Zsiga Marcel is kénytelen volt lemondani a tisztségeiről vagyonosodási botránya, útépítése miatt és eldugták a Szerencsejáték Zrt-nél 1,5 milliós fizetéssel.
wagabund
na, appofám leszakad...a tv-ben egy riportalany sejtetni engedte, hogy bizonyos engedélyeken fiktív aláírás van...
...sőt, kérdésre elmondta, hogy nem is dajcs engedélyezte a hárommillió kifizetését(sem)...

és ez a faszi a becsület bajnoka? (a többi parasport-bajnok közt?)
...jééézusom..

ez hogy megy be dolgozni? milyen lehet a légkör? mit csinál egész nap? ha mindenki az ellensége, akkor milyen ügyintézés folyhat ott?

Tabula rasa, oszt jónapot...
mate03
@Aki Én: Gondolod hogy Tompikát is elő veszik?Pedig ebben az ő keze is mocskos lett!
Aki Én
@mate03: 10:26 Neeem, ő szent tehén. Meg az már tényleg pofátlanság lenne ha ekkora szart hagynának az út szélén...
fütyi
Hé emberek figyeljetek már oda egy kicsit! Ebben a zűrzavaros helyzetben teljesen megfeledkeztünk a zsíros hajú dajcstomikáról. Ő most nyugodtan éli az életét és hallgat mint sz...r a fűben. Jó lenne Őt is pellengérre állítani, mert az egész koszos ügynek szintén Ő van a hátterében.Biztos, hogy Ő is részesült az anyagi javakból, ezért védi ezt a jellemtelen vadparasztot.
human
@wagabund: És így működik a legtöbb közhivatal. Mindenki tudja, hogy egyes érinthetetlenek mit ténykednek, de féltik az állásukat.
wagabund
@fütyi: 11.20..jó kérdés, csak pusztába kiálltott szó...

a hé emberek helyett, a hé ellenzék...vagy méginkább hé baloldal volna a jobb...csakhát mint feltűnt, azok sehol nincsenek.
...mert ha lennének, akkor dajcs nem jönne haza a tüntetések miatt..
Jozefina
És miért nincs még mindig rács mögött, előzetesben, mint a szocik, akik ellen igen halovány bizonyítékok vann???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.