Bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lőrinc ellen vagyoni helyzete és állítólagos oroszországi cége miatt tett feljelentést – értesült az atv.hu.

Orbán Viktor jó barátját még a fideszes Tényi István jelentette fel, mert véleménye szerint Mészáros nem tudott elszámolni azzal, hogy 2014-es vagyonnyilatkozatában az előző évihez képest 700 millió forintos betéti megtakarítása 80 millió forinttal, 620 millió forintra csökkent.

Tényi azért is a rendőrökhöz fordult, mert az Index talált egy Oroszországban bejegyzett céget, amely szintén Felcsút polgármesteréhez tartozott, ám nem szerepelt a vagyonnyilatkozatban.

A rendőrök többek közt az alábbiakkal indokolták, hogy nem kezdenek nyomozást egyik ügyben sem:

- "az internetes sajtóanyagban szereplő cirill betűs, – hiányos, valószínűsíthetően cégnyilvántartási – adatok hitelességét alátámasztó tények, adatok beszerzésére tett egyéb intézkedések eredményre nem vezettek", ergo a nyomozók nem találták meg Mészáros orosz cégét, amit az Index viszont igen

- "a 80 millió forintos betéti megtakarítás csökkenés nem kelti annak gyanúját, hogy a vagyonnyilatkozat valótlan adatokat tartalmazna, ugyanis számos oka lehet a pénzösszeg vagyonnyilatkozatban fel nem tüntetésének, amely lehetőségek bűncselekmény gyanúját nem keltik"

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Emlékeztetőül: Akinek viktor szopkin a barátja az könnyen gazdagodik!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Emlékeztetőül: Akinek viktor szopkin a barátja az könnyen gazdagodik!!!
nyanya001
Nem probléma, csak 1 milliárdot felejtett el bevallani !
verum
Nem is vártam mást.
Ennyi gerinctelen ember él ebben az országban.
A legszomorúbb az egészben, hogy sokan azok közül, akik itt ezt elítélik, ha hasonló szituban lennének, szintén nem mernék megtenni azt, amit ilyenkor kellene.
Nincs is más, amit mondhatnék...
nezelodo
Hú, hogy meglepődtem! Én azt hittem, hogy ugranak az ügyre mint az én pár hónapos járulék elmaradásomra a NAV, amikor elvitte a párom eredménytelen rákkezelése, meg a munkaképtelenségem a kis aprópénzünket. Na nekem nem volt kegyelem, vitték volna a NAV autónepperei a középiskolás korú autómat. Aztán keményen behajtották amit jónak láttak.
Toby
Amennyiben egyszerű ugar-magyar "felejti el" feltüntetni az 1 milliárdot, már ülne Sopronkőhidán, adócsalási ítélettel !
human
Orbán szerint meg szimplán irigyek vagyunk a sikeres újnemzeti vállalkozókra. Polt Péter pedig Justicia eltakart szeme előtt megbabrálja az igazságszolgáltatás mérlegét.
Nil
Mindenki tudja hogy miniszterelnöki engedéllyel gyarapodott a vagyona
nincs miért nyomozni
elítélni nem lehet
Mobil123
De ha a mamika nem ad nyugtát az eladott eperről amit ő maga termelt akkor aztán ugrik a hatóság.
justhpeter
500.-ft. értékben kapanyél blokk hiányában 100 ezer, 560.-ft. értékben eladott dinnye blokk hiányában 150 ezer. Induló normának elég ?
human
"Nem találta meg a rendőrség Mészáros Lőrinc Kiss Szilárddal közös oroszországi cégét, amit az Index egyszer már megtalált"
propeller.hu/itthon/3110886-nem-talalta-meg-rendorseg-meszaros-lorinc
ila51
@Mirabilis: ...akkor már én le sem írom
szaboria1
Jakérem amíg Sanya a főrendőr nem is lesz.
sentinel216
Ez ugyan az a trükk, mint amit a Vida Ildikóval műveltek. Minden bizonyítékot eltakarítottak, aztán a köpcös nagy hangon megfenyegeti Vidát, hogy jelentse föl az amerikai diplomatát. Tudták, hogy semmi nem lesz belőle. Most ezzel a Tényivel játszatták el a nagy feljelentés drámát, aminek persze megint semmi értelme. Kaya Ibrahim óta tudjuk, a fideSS nagyon ért a cégek eltüntetéséhez.
Mobil123
@human: de ők nem olvassák a Propellert , az Indexet meg még úgy sem :-D
nezelodo
Miért nem az újságírók nyomoznak, jobb rendőrök mint a valódiak. Ja hagy akkor folytonos biliborogatás jöhetne, visszaszorulna a korrupció, úgy meg már nem üzlet politikusnak állni.
nezelodo
@Mirabilis: Kérhettek volna egyik volt polgijuktól orosz fordítási segítséget, hiszen évekkel ezelőtt vett magának orosz nyelvvizsga bizonyítványt, még Hofi is megemlékezett a tranzakcióról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.