Fejenként havi bruttó 4 millió 950 ezer forintot keresnek a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatói – derült ki az RTL Klub híradójából.

Hatan vannak, köztük a legfőbb ügyész felesége. Polt-Palásti Mariann korábban az MNB személyzeti igazgatóságát vezette, már akkor is havi kétmillió forintnál magasabb fizetésért.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Öt millát keres az asszony, így polpot petike garantáltan nem tartóztat le egy fideSSes bűnözőt sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Január
Ez most miért hír? Köztudott, hogy a bank szféra jól fizet, most az utóbbi 20 évben.
solidedge
Aki kéményseprő az kormos lesz. Aki pék az lisztes. Aki bankban dolgozik az pedig pénzes.
verum
Biztos, hogy a banknál minden tökéletesen rendben van!
Dr. Felipe
Öt millát keres az asszony, így polpot petike garantáltan nem tartóztat le egy fideSSes bűnözőt sem.
KERKA
Ő is megáll a maga lábán. Meg a betétesek kamatain. Meg az ura nevével.
volvós
A föoldalon milyen jól megfér a két hír egymás mellett:

" Polt Péter felesége havi ötmilliót keres az MNB-nél "
" Varga Mihály a legszegényebb miniszter "

És mindkettö fideszes politikus ???
Vagy csak a véletlen müve ?

Valaki hazudik !!!
volvós
Tessék mondani itt szabad káromkodni, hányni ???
karma1
@volvós: Fogadjunk, hogy nem a szemermetlen mariannka hazudik, inkabb ez a szegeny, ajtatos mano kepu varga...
1szomjas
Ebben -sajnos-, semmi meglepő nincs... Az se meglepő, hogy az MNB-nél annyit kap, de az se, hogy ez most és így teljesen rendben van a Nemzetmegvezető Viktátor és csapata szerint...
Desischado
Fideszes, mit csodálkoztok? Nem véletlenül nem vizsgál ki a polt semmilyen mocsokságot!
HQ
Ki a faszom az a polt péter?
Egy gennyláda csicska, egy hatalmat kiszolgáló személyzet?

Go fuck yourself. polt péter!
nemkati
Szerencsére a pofátlan 2 millió feletti végkielégítéseket eltörölte ez a kormány, de a pofás több milliós fizetéseket bevezette.
Tibor43
@Desischado: Igaz a mondás,hogy" hallgatni arany".
Főleg ha van miről...
eszegfu
Őszintén mondom: én nem irinylem a havi 5 mill. fizetését. Csak az a baj, hogy ezzel szemben egy családtagját (napi 24 óránban) otthon ápoló ember -- aki ugye az állami gondoskodás helyett ezt átvállalja -- nem egészen 30 eFt-ot kap havonta. Munkát vállalni nem tud, mert nem hagyhatja magára a beteget, vagy az időset! Ez az a mérhetetlen 2 véglet, amit "megemészteni" sehogy sem tudok!!
nusika
kiabáltak és követelték Simor fizetésének csökkentését! Azt követelték, hogy ne legyen 2 milliónál magasabb senkinek a fizetése. És mit látunk ? Ők vannak a "kormánynál", most még nagyobbak a fizetések... Arra lennék kiváncsi, hogy mennyit adómányoznak?? a pátjuknak.
Senara
Irigység felháborító ! Igen mert a rohadékok kimerték jelenteni 47 ezerből meglehet élni Polt semmit sem csinál főügyész felesége egy hónapban annyit keres amennyit sima polgár egy emberöltővel sem tud félre tenni .
csergolec
Nincs ebben semmi különös,a jó szakembert meg kell fizetni,ennyi!!!tessék szépen továbbhaladni!!
nemkati
@eszegfu: De ezt is olvasd el. Nem értek egyet sok dologgal benne, de vannak elgondolkodtató felvetések a társadalom és az egyes tagjainak a felelősségvállalásáról. Valamint elképesztő adatok. Sürgősen el kell gondolkozni a nyugdíjrendszeren és a szociális területről, mert nagy bajok lesznek. Közel az idő, amikor nem csak a nyugdíjak lesznek kifizethetetlenek, hanem pl a rokkantat, időset gondozónak havi 30eFt-ja se lesz. A társadalom korábbi időszakaiban az idősekről való gondoskodás a család feladata volt. Nem tudom, a gyerektelen, egyedülálló idősekről ki gondoskodott - talán a testvérek, unokatestvérek gyerekei.

De azt most is, mindig is vallottam, hogy a társadalom egésze felelős a társadalom minden tagja iránt is. Ezt különösen azok gondolják át, akik "nemzeti érzelmű"-nek, "hazafinak" tartják magukat, hogy mit is értenek pontosan hazaszereteten, kit, mit szeretnek, amikor azt mondják, hogy szeretik a hazájukat.

És akkor eljuthatunk akár oda is, hogy megengedhető-e, hogy két dolgozó, magát, családját eltartó, saját és családtagjait idős korában vagy baj esetén is ellátni képes ember jövedelme között akkora különbség legyen, mint mondjuk Polt Péter felesége, és egy közmunkás jövedelme között.
Lepényleső
Morál a sutba-Ennyiért én is tolnám a szekeret?
nemkati
@Lepényleső: Ezt most kitől kérdezed? :P
HQ
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@nemkati: Jó a cikk, elolvastam! Egy hibája van, hogy ez még 2009-ben keletkezett, amikor még volt MNGNY pénztár. Én jónak tartottam volna, ha megmarad -- és most itt nem azt néztem, hogy a befektetéseik jók, vagy rosszak -- mivel mostanra már az 1/4-ét a MGNY-ból kapnák a nyugdijat, (illetve az össz. 10 % nyugdijlevonásból már nem részesült volna egyáltalán a ktv), esetleg az 50 %-át. Arról nem is beszélve, hogy azóta a 24 %-os munkáltató által fizetett nyugdijjárulékot, ma már szoc. hozzájárulás adónak hivják és 27 %.
"Járulék" esetén mindig jár valami szolgáltatás (tp, nyugd.,stb.), mig "adók" esetében nem. Nekem most fogalmam sincs, hogy a nyugdijakra honnan van pénz?! Mert ugye a régi nyugdijalapokba befolyt 10+ 24 % helyett, ma már csak 10%. Én is érzem: ha nem próbálnak meg valami "többpilléres" nyugdijrendszert kialakitani, akkor tényleg bajok lesznek.
laszlobihari
@Lepényleső: én nem, nem akarok óránként hányni!
nemkati
@HQ: Megértem a felháborodásodat, de próbálj meg finomabban fogalmazni, mert szerintem ki fognak moderálni.
nemkati
@eszegfu: Na és akkor tedd hozzá, hogy a helyzet azóta folyamatosan romlik, de ez a kormány se tesz semmit. Az szja csökkentés és a járulékemelés ha nem is üti ki egymást, de nem a járulékbefizetést növelte.
Senara
@HQ: Ennek mi értelme van ? Mit szeretnél elérni ,kitiltsanak vagy feladatod szét bombázni a fórumot ?
bencemacska
Nem kaphatnék én évente feleannyi nyugdíjat, tessék mondani???
Pálinkafőző Rézüst
@nemkati: ma, 11:12-re: igen, pedig milyen igaza van...
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: Én se mondtam, hogy nincs igaza. :)
KERKA
@HQ: Szeretném, ha abbahagynád ezt a fölösleges mocskolódást, Egyrészt nem értünk vele egyet, másrészt nagyon rossz véleményt vet a propellerre. Gondolj bele, ezt a fórumot országszerte olvassák. Ne szégyeníts meg bennünket.
Pálinkafőző Rézüst
@KERKA: mert akiről így ír @HQ: , az megszégyeníthet minket szerinted? Az nem probléma?
KERKA
@Pálinkafőző Rézüst: De igen, az is probléma. De fölösleges habzó szájjal ordítani, zsidózni meg egyebek. Ha nyugodtabb hangnem ben ír, azt is megértjük.
nyanya001
Egyéb juttatások 495 ezer kafetéria és még egyebek !
Önkéntes nyugdíjpénztári befizetések, üzemanyag térítés...
A kétmilliós plafon csak az előző MNB elnöknél volt ildomos a kormánynak,
ez már nem pofátlan, pedig ezt is az adózók pénzéből kapják ezek !
Ocsmány szemetek !
nemjoezigy
Az előbb volt a tv-ben, hogy az mnb vezérkaránál milyen pénzek vannak. Gondolom a többi banknál is ilyenek, mert semmi nem indokolja, hogy kevesebb legyen, pláne úgy, hogy a kurmányunk a parlament közreműködésével ezt támogatja!
Ezek nálam kimerítik a munka nélküli jövedelem szerzés fogalmát!
Csak egy vigasztal (de mégsem), hogy ezt a sok pénzt nem tudják élvezni, csak egy töredékét, a többit pedig gyűjtik és versenyeznek vele a többi megélhetési féreggel!
Nehéz lesz nekik a végelszámolásnál, mert ott a szegények, a nélkülözéshez szokottak lesznek előnyben. Tudom ez sovány vigasz nekünk.
Hacsak nem lesznek éhséglázadások, vagy nem jön be az antalli "teccettek volna forradalmat csinálni" mondás, ami gyorsabban elsöpri ezt a feudalizmusba/rabszolgatartó társadalomba taszított rendszert.
Ha nem ez, akkor lassú agonizálással lesz vége a földi életnek, ami "köszönhető" a gazdagok általi földi életet ellehetetlenítő környezetszennyezésnek, pazarlásnak.
Ha a gazdagoknak marad ez a rövidtávú pénzgyűjtő, másokat eltaposó, szegénységet növelő politikája, akkor nem lesz itt a Földön 150-200 évnél több civilizált életre való idő!
HQ
@KERKA: Oké.

Szerinted már a rosszat sem gyűlölhetem?
Akkor mit gyűlöljek?
A jót?...

Abbahagyom, de azért nem gondolok semmi szépet ezekről az ocsmány gecikről (és ha valaki fegyvert adna a kezembe, akkor...)
qxy
Tudjátok, a régi rendszerben rendszeresen csináltam olyan fajta teljes kikapcsolódást a vezető egyéneknek. ( ugye szépen fogalmaztam hogy a mocskos naplopóknak?)Nem egy politikus rugott úgy be és szarta össze magát mint egy disznó és a nők sem voltak külömbek.Csak tudni kell, ki mikor minek nyal, ki kinek térdel le hogy . . . " szeresse " egy kicsit.Manapság is így van, csak nem nyílván való Amikor az illetékes " nagy asszony hajnalban részegen mesztelen marcangolja a p. . . és kiabál,- akkor engem ki fog meg @ni??? de azonnal' ' ' Na . Ma is így van és nem kérdés mennyi legyen afizetés.
Feraj49
@nemjoezigy: Ez törvényesített lopás.Miért nem vizsgálódik petike ?Az asszonyt esténként megvizsgálja,és rendben találja. Az antali szöveg ma is aktuális.Egyszer minden uralomnak vége szakad,csak az a kérdés megéljük-e ?
lajospapa
Milyen szerencsés, hogy jövőre az adója is csökken egy százalékkal!
papa.49
Még egy felvetés az mnb. vel kapcsolatban, ha a spiné ennyit keres kíváncsi lennék a ,,millióm szemű xartolcsy,, fizetésére is...Vajon havi 10 millióért dönti romba a gazdaságot???
kukac50
Ezért nem vizsgálják a gyorsan gazdagodó Fidesz közelieket,a jó befektetéseket és a bróker botrányoknak ezért a kisemberek a károsultjai!
Hellcat
De érdekes!!! Mármint a cikken nem lepődök meg hiszen a qrbán maffiától nem bártam mást...viszont se csizmás, se szandokan, se freewolf se a többi agymosott kommentjét nem láttam ennél a cikknél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.