Rékasi Károly súlyos motoros balesetet szenvedett tegnap, aminek következtében jelenleg is az intenzív osztályon ápolják. "Amíg nem derülnek ki a vizsgálatok eredményei, addig a család mindenki türelmét kéri" – magyarázta a Blikknek a Barátok Közt sajtósa, hogy miért nem adhat felvilágosítást a színész állapotáról.

Az újságnak ugyanakkor a balesetben érintett autó sofőrje nyilatkozott:

Éppen be akartam fordulni balra a Háros utcáról a Gyöngyszem utcába, kitettem az irányjelzőt, de a mögöttem haladó motoros ezt valószínűleg nem figyelte. Már kanyarodtam, amikor úgy döntött, hogy megelőz, de belém hajtott

- mondta és azt is hozzátette, hogy a kocsija is nagyon összetört, trélerrel kellett elszállíttatnia.

A Blikk azóta úgy tudja, Rékasit megműtötték törött combcsontja miatt, koponyasérülése nincs. Állítólag bár nincsen magánál, a külvilágra reagál.

A BorsOnline pedig arról értesült, nemcsak jelenlegi szerelme, Pikali Gerda van mellette a kórházban, hanem volt felesége, Détár Enikő is meglátogatta.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
@nyanya001: Nem kritikaként , de nézd meg a képet a kocsi keresztben áll az úton .static.origos.hu/s/img/i/1506/20150630rekasi-baleset.jpg?w=644&h=429 bal első ajtóig összetörve hátsókerék defektes . Mekkora erő kellett ehhez ? Reméljük felépül .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Éppen mikor tette ki az irányjelzőt ?
Lehet, hogy a kanyarodás előtt 5 méterrel ?
Senara
@nyanya001: Nem kritikaként , de nézd meg a képet a kocsi keresztben áll az úton .static.origos.hu/s/img/i/1506/20150630rekasi-baleset.jpg?w=644&h=429 bal első ajtóig összetörve hátsókerék defektes . Mekkora erő kellett ehhez ? Reméljük felépül .
nyanya001
@Senara: A kocsi balra akart kanyarodni a Gyöngyszem utcába, ezért
kérdéses, mikor tette ki az irányjelzőt.
Persze, meglehet, szegény Rékasi sem a lakott területnek megfelelő sebességgel
ment fölfelé.
Kicsit ismerem a helyszínt, onnan 100 méterre laktam 22 évig.
Senara
@nyanya001: Én kicsit arrébb laktam a Tóth József utcába . Lehet érvelni az irányjelzővel , de " tilos előzni e) útkeresztezõdésben és közvetlenül útkeresztezõdés elõtt, kivéve
- ha a forgalmat rendõr vagy fényjelzõ készülék irányítja és az elõzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár,
- ha a jármû fõútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsõbbségét jelzõtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.
- körforgalmú úton,
- ha a jármûvel csak jobbról szabad elõzni [(4) bek.].
nyanya001
@Senara: Majd meglátjuk mit hoz ki a vizsgálat de általában
nem csak az egyik hibázik, szerintem mindketten vétkesek lehetnek, ki nagyobb mértékben, ki kevésbé.
Rákasinak mielőbbi felgyógyulást kívánok.
human
@Senara: Hát igen. Ha kereszteződésben előzünk, akkor a betorkolló útról felkanyarodhat egy jármű velünk szemben és bumm. Pont így:
youtu.be/E-l4w-DIiXk
Amúgy mostanában a kedvenc videóim az orosz autóskamerák válogatásai. :)
Főlökött
@Senara: Ez nem oly egyszerű :)
Irányváltoztatás, irányjelzés :

"29. § (1)206 Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni."

"köteles az azonos irányban" ! Tehát, ha folyamatban volt már az előzés, akkor az elsőbbséget nem adta meg számára a személygépkocsi vezetője, ez is egy verzió. Nem véletlen, hogy helyszínelnek és tanúkat hallgatnak meg. Kérdés az is, milyen táblák vannak kitéve, stb. stb.
Senara
@Főlökött: A személykocsi hátsókerekénél látni az ütközés helyét ! Szerintem már bőven megkezdte a kanyarodást mikor Rákasi neki ütközött .m.blog.hu/co/comment/image//rekasi_karoly_balesete.jpg
Zolee75
Lehet ki sem tette az indexet vagy épp akkor mikor elfordult!nem egyszer láttam olyat h lassít és akkor kezdi meg a fordulást mikor indexel!!
keresztapa
Egyszerűen mi az oka annak, hogy nem tudják megvárni a felépülését,hogy ő maga mondja el a történést. Most jó érzésű ember csak mielőbbi gyógyulást kíván, és nem agyalja a történést.
Fradigege
Lehet, hogy hunyó lesz Karcsi, ha tényleg volt irányjelző. Gondolom előkaparják a relatív gyorshajtást is. Nem egy elsőrendű főútvonalon csattantak.
Senara
@nyanya001: Én nem vagyok szakértő és csak az észrevételeimet írtam le . Nem mondtam ki egyikre sem idáig hogy hunyó . De a véleményem Rékasi nagyon húzta a nyelét emelkedőnek fölfelé , hogy ekkorát kapott a kocsi hátulja . A többit majd az okosok eldöntik . A lényeg felépül .
gazdag dezső
Hát azért nem olyan egyszerű a dolog,mert,ha Rékasi már előzésben volt ,akkor a balra-kanyarodás szabályait az autós nem tartotta be!!Ha akkor tette ki az irányjelzőt amikor már kanyarodott is ,akkor szintén ő a bűnös!Ha egy sávon belül előzött volna úgy,hogy nem lépi át a festett,vagy képzeletbeli felezővonalat akkor sem,de ha átlépi,de ezzel szembejövőt nem érint/ Nincsen szembejövő.akkor is megteheti az előzést egy belátható útkereszteződésben.Sajnos sokszor látni olyan jobbra fordulót,de még balra fordulót akik nem használják az irányjelzést! Láttam már olyat aki nem jelzett,de amikor észrevette ,hogy nekimentek ,akkor azonnal kirakta az irányjelzőt,éás mutogatta hogy ő bizony jelzett ám,és még most is villog!! Pedig utólag tette ki.Többen utaztunk a belvárosban ,és nem győztük számolni,hogy hányszor nem használtak autós társaim irányjelzőt!!Még hivatásos söför taxist is láttunk aki cikázva előzgetett,de sohasem használt irányjelzőt!!S
gazdag dezső
Sajnos mostanra nagyon .nagyon megromlott a közlekedési morál!! Néh azt látom,hogy némelyek életveszélyesen közlekednek,és sokszor csak úgy úszom meg baleset nélkül,hogy én vigyázok a körülöttem közlekedők helyett is! Nemrégiben olyan történt,hogy már az eleve gyanús külsejü gk.vezető nem akart a balra kanyarodó sávba araszolgatni ,hanem oldalról a belső sávból életveszélyesen elém vágott!!Ez igen gyakori eset hogy elébe kanyarodnak belső sávból az embernek,mert nem, akar araszolgatnia balra besoroló sávban valaki
Főlökött
@Senara: Azért reflektáltam hsz.-edre, mert nem egyszerű megítélésü ami történt ! Hiába látszik az, hogy a hátsó keréknél történt a találkozás, sok - sok minden közrejátszik a balesetet okozó nevesítésében, mint említettem.
Azért is tettem be a másik jogszabályt, hogy teljes legyen a kép. Te betetted az egyiket, én pedig a másikat :)

@nyanya001: Köszike :))!
hetöndöe
Halkan mondom,útkereszteződésben és közvetlen előtte tilos az előzés,én legalábbis így tudom.
Senara
@Főlökött: Itt egy másik kép 194.33.69.87/image/article/main/.660x1200/112068.jpg?lavid=667511 alsó jelölés valószínű az ütközés helye 0.8 méterre a másik járdától és másik mérés 2, 8 méter .ahova ütközés után került a kocsi .
papa.49
@Senara: Pontosan itt van a kutya elhantolva, ha az autó mögött haladt, és az elkezdett balra kanyarodni, akkor ő már csak JOBBRÓL ELŐZHETTE VOLNA MEG, tehát ha gyorsan ment ha nem ő a hunyó...
Nem azért a 20 fillérért de hányan nincsenek tisztába evvel???
papa.49
A helyszínt én is ismerem a Háros utca nem egy sztráda, és a képekből ítélve fölfelé ment, tehát csak a kocsi mögött kellett haladnia...
Senara
@papa.49: Majd az okosok kiszámolják mekkora volt az ütközés ereje , abból sok mindenre következtethetnek .
papa.49
@Senara: Az autót látva és annak tudatában hogy az ajtóba be van építve az oldalsó ütközés elleni védőcső, az az erőhatás nem lehet kicsi...
Főlökött
@Senara: Elfogultságmentesen és hibáztatásmentesen próbáltalak tájékoztatni arról, hogy van egy másik út is, másik probléma is napirenden! Nem volt véletlen, hogy említettem a tanúkat és a helyszínelést sem. Erre szakosodott szakértők véleménye lesz a mérvadó az eljárásban, azért is említettem számodra, hogy ezen eset se nem egyértelmű, se nem egyszerű megítélésű.
Lehet itt 'nyelezést' említeni - ment mint a meszes, de korán sem biztos, hogy Ő lesz majd a hunyó. Erre próbáltam finoman és nőiesen rávilágítani :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.