Budapest főpolgármestere szerint ha így folytatódik tovább, nem valószínű, hogy a pályaudvarokon, a főváros szívében maradnak az illegális bevándorlók számára kialakított tranzitzónák.

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában kedden reggel arról beszélt: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály hogy szólt, "üljenek fel a vonatra és menjenek tovább", de mivel ennek lehetőségei beszűkültek, "nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást".

Mint mondta, a tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy "ne szóródjanak szanaszét a városban" az emberek, akiket következetesen migránsokként említett, mondván, legtöbbjük esetében nem bizonyított, hogy háború elől menekültek, jelentős hányaduk pedig – iratok hiányában – be sem azonosítható.

Ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni – említette a helyzet kezelésének egyetlen módjaként Tarlós István.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
"Ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni "
Eddig sem voltak beengedve hanem intenzíven jönnek, másznak . Próbáljon eléjük állni és ellenőrizni őket , hát törvény nincs a megállításukra se.
A fél ország meg még mindig azt hiszi csak egy filmet néz , hogy nahát jönnek jaj szegények , rossz sorsuk volt biztosan vágynak jobb életre , mert nekik ez már jár .Csak ez nem film hanem valóság és nem úgy néz ki hogy a végén happyend lesz , mert most egyre többen jönnek és egyre követelőzöbbek.
A szakértők nyilatkoznak meg néha az európai államfők de azon kívül aztán semmi az égmegadta világon nem történik ,és még régen volt határzár most már kóricálhat bárki kerítésen át is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
“Büszke vagyok arra, hogy az EU felé vezető útjukon Szerbia jelenti számukra a legjobb menedéket, a legbiztonságosabb helyet” - mondta a szerb miniszterelnök.
Szerbia biztonságos ország és oda kéne behéderelniük.
varrólány
"Ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni "
Eddig sem voltak beengedve hanem intenzíven jönnek, másznak . Próbáljon eléjük állni és ellenőrizni őket , hát törvény nincs a megállításukra se.
A fél ország meg még mindig azt hiszi csak egy filmet néz , hogy nahát jönnek jaj szegények , rossz sorsuk volt biztosan vágynak jobb életre , mert nekik ez már jár .Csak ez nem film hanem valóság és nem úgy néz ki hogy a végén happyend lesz , mert most egyre többen jönnek és egyre követelőzöbbek.
A szakértők nyilatkoznak meg néha az európai államfők de azon kívül aztán semmi az égmegadta világon nem történik ,és még régen volt határzár most már kóricálhat bárki kerítésen át is.
verőce21
A határőrizet az szerintem, ha jön a határsértő "menekült" akkor visszatoloncolom rögtön azon a helyen ahol bejött.
Ellenben most betessékeljük őket a fővárosba, az országba. Elképesztő amit teszünk, arra hivatkozva, hogy ez EU előírás!
vizinyuszi
Unió szerte nincs egységes hozzáállás és cselekvési terv, pedig már évekkel ezelőtt egységesen és keményen kellett volna fellépni, most nem tartanánk itt.
Meglátjuk hova fajul a történet...
varirmag
Nem lehet közlekedni tőlük. Reggelenként a mocskon ,szemét halmokon és a szanaszét döglő,fetrengő migránsokat kell kerülgetni,rajtuk átlépegetni.
Aztán még ők üvöltöznek rád,mert meg merted zavarni a pihenésüket.
A "unijó bénakacsáinak" és a politikusainknak ,ilyenkor kellene hallani a munkába igyekvők véleményét.
A lefinomabb megfogalmazás szerint is azt kívánják az erőszakos migránsoknak és a bennünket megvédeni képtelen uniós és hazai politikusoknak hogy rohadjanak meg !
wagabund
A művelt nyugat megint szopóágra tett minket...egyszerűen leszedik a más kultúrájú vándorokat a vasfüggönyön túlra igyekvő járművekről(ből)...
egyre izgalmasabb lesz... szerbiából jönnek vég nélkül( az itt regisztrált alig százezer még csak az előörs), aztán a nyugati határainkról meg visszapattannak...

tehát egyre csak telik az ország...remélem a titkosszolgálatok jelentései alapján tudják a hatalmon(ban) lévők, hogy közeleg a(nagy) baj...érthetőbben..előbb-utóbb kicsap a gőz...

aztán megint az lesz, hogy minket fognak nézni (később ekézni) a körülöttünk levők, mit is kezdünk a kezelhetetlenné vált helyzettel? van egy tippem...mecsetet építünk?

:-)

(ui: mert van ám(virtuális) vasfüggöny, csak nem illik róla beszélni)
Hellcat
Ahogy a helyzet kezelve van eddig az alapján azt mondom, hogy ősszel jön egy hatalmas járvány mert ezek megbetegednek az aluljárókban és teleköhögik aztán télen megfagynak...aztán akkor el lehet gondolkodni, hogy megérte-e idejönni, meg, hogy mennyire akalmas a fidesz bármi féle konfliktus kezelésére.
zöldszem
Na és vajon kinek az agyából pattant ki az a hülye ötlet, hogy a Keleti legyen a "tranzitváró"?
Eleve egy alapvetően hülye ötlet, még hülyébb megvalósítással.
wagabund
@Freewolf: én is... csak hol jelölnek ki egyre nagyobb befogadó-állomásokat?

mert kifelé már nem mehetnek, befelé meg csak jönnek...ráadásul jogaik vannak...tehát nem lehet sátoroztatni, mert az beázik, hanem biztonságos, melegvizes, vízöblítésses wc-s, fűtött szobás otthonokban kell elhelyezni őket..az alsó hangon is pár tízezer otthon...

Föl van adva a lecke...(Tarlósnak is)
zöldszem
@wagabund: A városok széleiben ott vannak az üresen álló laktanyák! Én nem láttam belülről laktanyát, de gondolom, minden van amit felsoroltál+ talán még sportolási lehetőség is.
Csak, ha a fővárosban a pályaudvarokon jelölik ki a tranzitvárót, akkor lehet plusz gyűlölettett szítani.
Hellcat
@zöldszem: Az a baj a laktanyák magánkézben vannak, ha jól tudom.
zöldszem
@Hellcat: Ha, magánkézben van, akkor talán bérlés, olcsóbb mint újat építeni.
Figyelembe véve, hogy az EU ad pénzt a menekültek ellátására.
Nem csak a "koszt, kvartéj" árát kellene felvenni, hanem arra használni amire kapják.
Hellcat
@zöldszem: Te is tudod, hogy szétlopták már rég...
varirmag
Amig nem jelölték ki nekik a tranzitvárókat addig is itt voltak meg a parkokban,sőt a játszótereken is.

Sok baromarcú "liberálfasiszta" meg osztja az észt,leugatja azokat akik naponta szenvednek az erőszakosan idetóduló migránsoktól.
A pártok képviselői is össze-vissza pofáznak, ahelyett hogy végre összefognának és kitakarítanák az országból a kitudja honnan ide tolakodó migránsokat,amig még lehet.
A nyugati országok sorban lezárták a határaikat,akik mégis átjutnak azokat meg visszazsuppolják.
De az idióta megélhetési politikusok és a "liberálfasiszták " meg csak tolják a hülye szöveget.
A szemüket becsukják, a fülüket befogják, nehogy meglássák meghallják mit mondanak, mit tesznek az osztrákok, németek ,angolok,franciák,amerikaiak,izraeliek, ausztrálok.
Levendula
Aki eddig védte, sajnálta a bevándorlókat-menekülteket, azoknak most alaposan megváltozott a véleményük ezekről...
varrólány
@wagabund: 11:55 Olyan egyszerű, akik sajnálják őket majd azok közelében elhelyezik őket.
enslaved
@varrólány: Mindenkinek, aki foggal körömmel védi őket, a saját házukban elhelyezni legalább egy családot, és a probléma megoldva.
enslaved
@zöldszem: A laktanya jó ötlet, de csakis úgy, ha körülzárnák, mert onnan is ki lehet ám jönni.
varrólány
@enslaved: 12:41 Biztos hogy nem bezártságot akarnak hanem szabad járkálást .
Gondolod fiatal férfiak majd ott maradnak egy helyen? Mert a többség az férfi család nélkül.
zöldszem
@Hellcat: Igen tudom, de itt mégis azt mondja pár olvasótársunk, hogy fogadják be az állampolgárok a menekülteket.
Miért is? Van választott kormányunk, akinek az ország belügyeinek a megoldása a feladata.
Állítólag, alkalmasak rá!? A menekültekre utalt EU-s pénzt az állam kapja. Nem az állampolgárok!!!
Hellcat
@zöldszem: A propaganda az propaganda...Ő azt mondják mindenre alkalmasak...közben nagy szart...a lopáson kívül nem értenek semmihez.
zöldszem
@enslaved: ma, 12:41
Az egyetlen értelmes út a menekültkérelmek gyors elbírálása. Aki nem az, azt lehet áttenni a határon, amelyiken bejött, aki meg annak minősül, annak megadni a menekültstátuszt és még aznap integetni utána, mikor viharos gyorsasággal távozik Hegyeshalomnál.
Ami még jobb megoldás lenne, az ottani körülményeket helyre vágni! ENSZ, Nato, EU összefogással. Megpróbálni kezelni, már a törököknél, görögöknél olaszoknál a helyzetet.
varirmag
Az ENSZ, NATO, EU , bénakacsák ! Pofáznak,osztják az észt és annyi !
zöldszem
@Hellcat: Nefeled! Elég annyit mondani:".. mert a komcsik..! És a Fidesz nyáj álló ovációval fogadja az-az napi abrakot.
Hellcat
@zöldszem: Ó nekem nem kell mondani :)
enslaved
@zöldszem: Én is ezt mondom jó ideje, hogy a saját hazájukban kellene rendet tenni, a terrorizmust meg felszámolni minél keményebb módszerekkel, és lehetőleg mihamarabb. Egyébként meg a klímaváltozás hamarabb fog bekövetkezni, mint ennek az ügynek a megoldása, és akkor majd több, mint 1 milliárd Afrikai fog elindulni vízért. Ennek megakadályozására kb. 5 éve van még a világnak, de amíg ember él a földön, addig van az a pénz, hogy erre senki nem gondol.
verum
@enslaved: - ugyan, mi sem tudunk rendet teremteni a saját hazánkban, milyen jogon várjuk el ezt más néptől?
Laila
Ellenőrizetlenül jönnek, papírok nélkül, sokan háborús övezetből. Tömeggyilkosok, terroristák is megbújhatnak közöttük akár. Simán bejönnek a tömeggel együtt. Úgysem tudjuk kiszűrni...
Freewolf
@wagabund: Kifelé mindegyikkel és lezárni a határt!
verőce21
Az természetes, hogy vasúti pályaudvarok mellett, közelében vannak kijelölve a tranzitzónák, mert azonnal tovább kellene utazni a migránsoknak a menekülttáborokba. (Debrecen, Vámosszabadi) Még az hiányozna, hogy valahol Bp. szélén legyenek elhelyezve, mert bekószálnák az egész várost.
Egyébként sincs semmi keresnivalójuk Budapesten(nem is akarnak ittmaradni), csak az ország Budapest központú vasúthálózata miatt kerülnek oda. Még így is hatalmas gondot jelent nekik a Nyugatiból átjutni a Délibe és a Keleti pályaudvarra.
KERKA
@Hellcat: 12.18 Az üresen álló volt katonai magyar laktanyák talán nem. Az állami tulajdon.
Hellcat
@KERKA: Sajnos nem vagyok teljesen otthon a témában. Én ezt hallottam. Van még állami kézben is biztos...teljesen mind1 igazából mert ez az impotens qrbán kormány képtelen megoldani a helyzetet ígyis úgyis.
Január
@KERKA: Nem tudhatjuk, hogy hány laktanya lenne még használható? Felénk átalakították őket, az egyik lakótelep a másik pedig különféle intézmények székhelye lett.
enslaved
@verőce21: @Freewolf: Biztos forrásból tudom, hogy a kolerától kezdve a tífuszon keresztül mindent behoztak már az országba, elég csak Szegedre menni. A volt határőrök gumikesztyűvel, maszkkal járkálnak ott, és egyre erőszakosabbak is a menekültek, és nem egyszer a márkás ruháikat a határnál hagyva öltöznek át abba a szakadt ruhába, amelyben belépnek. Nem véletlen, hogy több országban már a katonaságot állítják csatasorba. Az újságok erről nem írhatnak, mert a pánikkeltés nem megengedhető. Szakmai berkekben azt beszélik, Merkelnek is el kell döntenie lassan, hogy lezárja e az ország határait. Akik még mindig foggal körömmel védik őket, azoknak személyesen kellene ellátogatniuk a befogadóállomásokra. A keletit már csak úgy hívják, hogy közelkeleti...
sziralisa
@Hellcat: valóban nem vagy képben, mert az Orbán-kormánynak az eu parancsol, a részeges Junker tegnapi nyilatkozatát ajánlom figyelmedbe.
enslaved
@verum: Laikus vagy te is szerintem menekült ügyben, egyszer élesben is próbáld ki, mert az élet nem kizárólag a médiából áll.
bakegya
Évek óta jönnek a migránsok-szartak rá-most is a helyett, hogy az ezzel szakszerüen foglalkozó szervezeteket lendületbe hozná a kormány-megvonják a támogatást-pl.most keresgélnek 3.2 milliárdot,mondván hogy az otthon ápolást oldja meg aki akarja-most pénzért,fizetőssé tették az otthon ápolást a babtiknál.TEssék jobban belegondolni milyenszadista állapotokat okoznak ezzel is és ez csakkk egyetlen szegmense a humanitárius projektekből.
UTÁL EZ AZ ORBÁN FIZETNI-HA SZEGÉNY VAGY, JOBB HA VILÁGRA SE JÖSSZ!-menekülni ide kész öngyilkosság!!!-Tarlós is csakkk tarolni tud-a hajléktalanokkalis emlékezzünk mit műveltek-a Blahán a sort se látják, évek óta egyre hosszabb.
AVÁRBAZÁR BULIRA PERSZE VANNAK MILLIÁRDOK.A stadionokról ne is beszéljünk.
bakegya
@enslaved: itt a keleti nyitás-csakkk azt nem értem mi a nyavajáért féltek ennyire-a teknős ezt kommunikálta ezerrel-még ma is megy a projekt a fideSS-nél jó pénzért.Csakkk valahh a kínaiak nem jönnek,jön más.:)
enslaved
@bakegya: Javaslom, testközelből szemléld meg, mi is a valódi helyzet, ne a médiából tájékozódj. Nekem nagyon tűz közeli forrásaim vannak ebben az ügyben, a Fidesznek ehhez semmi köze, és hidd el nekem, jobb, ha félni kezdesz lassan te is...
verum
@enslaved: bizonyára laikus vagyok, agymosást nem kaptam. A média meg hol igazat ír, hol nem. A hatalom meg akkor tekinti hazugnak, ha igazat írnak.
Nézd, abban bizonyos vagyok, hogy sok ember közül bizonyára sok a bűnöző, terrorista, vallási szélsőséges. Sőt, békés körülmények között is nehéz európai embernek sok kelet vallású ember között élni.
Sőt, még félek is. Mindenkitől, aki árt az országnak. Szélsőséges vallásos, politikus, egykutya.
adrenalink
@enslaved: 17:40-re Biztos forrásból tudtad, igaz más nick név alatt azt is, hogy átvághatatlan lesz a kerítés...:)))))))
adrenalink
@zöldszem: Végy egy lottót! Garantált az öttalálat:-)))
enslaved
@zöldszem: Mi a fenét rugózol ezen a buzi Neoton számon?
enslaved
@adrenalink: Nem tudom, miről beszélsz, de nem is érdekes, nem te vagy az egyetlen érdekes fazon itt...
enslaved
@verum: A bolgár kormány már harckocsikat rendelt ki a macedon határhoz. Németország le fogja zárni a határait. Majd csak figyelj.
enslaved
@verum: De igen. Agymosásról, meg médiáról írsz, de itt a fene nagy valóságról van szó, amit nem biztos, hogy láthatsz máshol. A különböző vallások meg valóban nem férnek meg egymás mellett, ezt már Merkel is elismerte, és bizony a saria komoly dolog, de gondolom, már olvastál róla. Minél többen lesznek, annál nagyobb az esély rá. Olaszországban például már házat is kezdenek követelni maguknak, ahogy nő a számuk, úgy lesznek egyre veszélyesebbek.
verum
@enslaved: - kár, hogy nem olvastál tovább. Sebaj, segítek, talán nem megerőltető, ha részletekben olvasod:
"Nézd, abban bizonyos vagyok, hogy sok ember közül bizonyára sok a bűnöző, terrorista, vallási szélsőséges. Sőt, békés körülmények között is nehéz európai embernek sok kelet vallású ember között élni.
Sőt, még félek is. Mindenkitől, aki árt az országnak. Szélsőséges vallásos, politikus, egykutya."
verum
@enslaved: - ja, és a médiát te hoztad fel, arra reagáltam.
zöldszem
@enslaved: Csak nem magadra ismertél??:))
Különben most nem is hozzád szóltam! @adrenalink:-nak küldtem egy zeneszámot.
Miért zavar téged? Neoton-tól a Szandokán miért buzi?
adrenalink
@enslaved: 20:32-re A türelem, lánykori nevén "entero"-t terem...:-)
kkalman
A menekültkérdést hülyébbnél hülyébb ötletekkel próbálják megoldani. Ilyen hülye ötlet volt, hogy a pályaudvarok mellett alakították ki a tranzit zónákat. Még hülyébb ötlet, hogy végig utaztatják őket az országon, ezért még két tábort létrehoznak, ahelyett, hogy ott, ahol bejöttek, és jönnek folyamatosan, ott alakítanának ki egy tábort, hogy ott várhassák meg sorsuk további alakulását. Aki megkapja a menekült, vagy védett státuszt, az onnan mehetne, amerre akar, aki meg nem azt onnan lehetne visszaküldeni a feladónak.
enslaved
@zöldszem: Nekem mindegy, ha neked tetszik, hallgasd. Egyszer már nekem is küldted ezt a számot, most meg megint láttam, hogy rám célzol vele, még ha nem is nekem címezted. Ennyi a történet.
enslaved
@adrenalink: Hűha, szerintem itt hagyd abba, mert ez nekem magas. A cikkhez szólj inkább, mert az érthetőbb (talán).
enslaved
@verum: Köszönöm, a lényeg a részletekben rejlik:-)
silber13
@enslaved: 20:31-re : a Szandokán szám szerinted egy buzi zene? Hát öreg, ezt nem vártam tőled, hoghy zeneileg kiművelt fővek, ilyen pallérozott elmável ilyen blődséget állíts. De persze lehet, igazad van! Ezért küldök neked egy izlésedhez méltó zenét, amire nem fogod tán azt mondani, hogy buzi muzsika!
www.youtube.com/watch?v=A-fyWc6Mpd8
Hellcat
@sziralisa: Nana! Abban nem vagyok képben hoyg a laktanyák magán vagy állami kézben vannak! Az hogy a qrbáni kormány egy impotens hozzánemértő semmirekellő rablóbanda abban tökéletesen otthon vagyok!
enslaved
@silber13: Azért ez jobb, mint a Neoton...
KERKA
@adrenalink: 21.06 már megint, vagy még mindíg:))
sziralisa
@Hellcat: Örömmel olvastam semmitmondó szavaidat. Én tényeket írtam...
Hellcat
@sziralisa: Miféle tényeket? 1 db állítás van a soraidban az pedig az, hogy a qrbánnak az EU parancsol. Ne vicceljünk már. Tökéletesen ellentmondásban van ez a lázadozó nyugatra köpködő fideszes propagandával. Valaki akkor hazudik.
sziralisa
@Hellcat: Én akkor itt befejezném kedves Helicat, a zsigeri gyűlöletre, ami már írni sem képes normálisan- nem vagyok vevő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.