Rogán Antal szerint mára egyértelműen kiderült, hogy az Európai Unió bevándorláspolitikája megbukott. A Fidesz frakcióvezetője szerint mindenkinek fel kell tennie azt a kérdést, szeretné-e, hogy unokái az "Európai Egyesült Kalifátusok"-ban éljenek. Erre az ő válasza: nem. A politikus a Magyar Időknek (korábban: Napi Gazdaság) arról is beszélt, nem tartaná rossz ötletnek, ha lenne olyan politikus, aki kifejezetten az adóhatóságért felelne.

A politikus az újság keddi számában közölt interjúban kifejtette: ha az európai uniós határországok nem védik meg a határokat, minden gazdasági bevándorlót korlát nélkül átengednek, akkor maga Schengen, az Európai Unión belüli szabad mozgás kerül veszélybe. Ezért kell felhatalmaznia az Országgyűlésnek a kormányt arra, hogy Magyarország minden szükséges eszközzel meg tudja védeni a határait.

Magyarország csak azoknak a kérelmeit fogadja el, akik erre valóban jogosultak, aki biztonságos országból érkezik, például Szerbia felől, az nem számíthat arra, hogy átengedik. "Ha pedig kialakul egy olyan szituáció, hogy ezeket a pontokat vagy a műszaki határzárat meg kell védeni, akkor minden eszközt be kell vetni. Erre hatalmazza fel a parlament a kormányt" – mondta. Hozzátette, az alaptörvényben világosan benne van, hogy Magyarországnak kötelessége megvédeni a határait, pontosítani csak a honvédelmi és a rendészeti tárgyú törvényeknél kell.

Arról, hogy hány katona mozgósítása jöhet szóba, kedden tájékoztatják az illetékes miniszterek a parlament bizottságait. Törvények mondják ki majd a bevándorlási vészhelyzet lehetőségét. A rendőrség ma is nagy erőkkel van jelen, ha a kormány elrendeli, a honvédség is mozgósítható lesz – mondta a fideszes politikus. Hozzátette, mindig az arányosság eszközével kell élni, így, ha erőszakkal találkoznak, azt el kell utasítani, az erőszakkal szemben pedig minden eszközzel fel kell lépni.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Bizottság elvből nem támogatja a határ menti kerítésépítést, és nem is ad pénzt ilyesmire, emlékeztetett: régóta áll kerítés Spanyolország és Marokkó határán, amelynek egyértelműen az a célja, hogy védje az unió határát, Bulgáriában pedig maga az EU finanszírozta egy ehhez hasonló védővonal létrehozását.

Rogán szerint nagyon erős tél várható, milliók vannak úton az Európai Unió felé, ám Magyarország nem lesz képes önállóan kezelni ekkora szociális problémát. Úgy vélekedett, az uniónak is ki kell mondania, nem tud ennyi bevándorlót ellátni. "Véget kell vetni a felelőtlen nyilatkozatoknak, és nem biztatni, hanem lebeszélni kell az illegális bevándorlásról az embereket, ami könnyen tragédiákhoz vezet" – fejtette ki.

A fideszes politikus szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jól végezte a dolgát, minden politikai állítással ellentétben javult az adóbeszedés hatékonysága, ráadásul úgy, hogy csökkentek az adók. Lényegesen egyszerűbb adóigazgatást szeretnének azonban, és kérdés, ehhez jó lesz-e a jelenlegi struktúra – mondta.

"Az elmúlt időszak arra tanított meg minket, hogy az adóhivatalt erős kézzel kell irányítani és politikai értelemben is meg kell tudni védeni. A magam részéről tehát nem tartanám rossz ötletnek, ha lenne olyan politikus, aki kifejezetten a NAV-ért felelne" – fejtette ki. Rogán szerint az sincs kizárva, hogy önálló államtitkárság alá kerül a NAV.

A Lázár Jánoshoz való viszonyát firtató kérdésre azt mondta, Lázár Jánost rendkívül tehetséges, jó vezetőnek tartja, akivel kiválóan együtt lehet működni, ha az ember erre törekszik. "Én pedig erre törekszem. 2010 óta, amikor Lázár János frakcióvezető lett, folyamatosan közösen dolgozunk, és ez egy sikeres időszak volt" – mondta Rogán Antal.

Arra a kérdésre, előállhat-e olyan helyzet, hogy új frakcióvezetője lesz a Fidesznek, közölte: mindig előállhat új helyzet, de nem akkor, amikor azt a sajtó szeretné.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Elárulok egy nagy titkot a sok kétbites jobbos baromnak...léteznek olyan emberek akik szeretik a hazájukat de utálják a kormányukat...és tudod miért utálják? Mert tönkreb@sszák az a szeretett kis hazájukat az impotens intézkedéseikkel és a rengeteg mutyival. Jó lenne ha ezt felfogná a sok "hűdenagyonmagyarvagyok" ember is végre. Rohadtul elegem van már, hogy a sok fideszes jobber majom gyakorlatilag kirekeszt mindenkit aki ellenük szól...először komcsi volt aztán libsibolsi most meg antimagyar. Hát elmentek a fenébe...Szeretem a hazám, szerettem itt felnőni, nem is akarok elmenni innen sehova de a magatok fajta agymosott seggnyalók és a drága pártotok tönkrevágja az országot. Pont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nena
HOL VAN ORBÁN !!! csak nekem tűnt el hetekre...
Clavigo
@nena: Remélem Grazban...Egy " muszáj-dzsekiben".. Hiányzik ??
Clavigo
Tonyó...de azért migráns-pénzek jól jönnek a kasszátokba,,nem igaz ?? Aljasok vagytok.
bakegya
ÉS LŐN VILÁGOS-tóni nagy élvezet lehet a pasaparkból "gettómilliomos"EU-néppártos,ILLIBERÓS-kereszTÉNYKÉNT tóni!-HAJRÁ FIDESS BIRKÁK-JOBBIK FELE!
Sziszifusz
@nena: 06:53
Nekem is feltűnt, hogy hetek óta nem mutattak tőle egy megszólalást sem.
Igaz, már megszokhattuk volna, hogy a kényes kérdésektől távol tartja magát, azokról a vihar elmúltával nyilatkozik. A szaros munkát csicskáira bízza.
Siker esetén lubickol a népszerűségben. Balsiker bekövetkeztekor a függöny mögött "ráveri a balhét" azokra akik végrehajtották az utasításokat, melyeket ő adott ki.
lópicigáspár
És azt is megtudtuk, hogy kemény telünk lesz! :-))))
nezelodo
Lehet, hogy az EU bevándorlás politikája megbukik, de hogy Rogán a tiszta kezeivel még a helyén van az európai kuriózum!
papa.49
Üdül a hazugovics a bentlakásos grazi létesítményben, tákolják a víztornyát)))))))))))
Clavigo
Tonyokám...Hogy milyen kérdéseket tennék fel,,azt bízd rám...Apropú..én meg nem a körzstyénszájszagú Felsőcsutkai Nemzeti Népi Demokratikus Tébolydában (((kihagytam valamit ?? )) akarok élni...Az unokáimat bízd rám . A folyton táguló kégliddel foglalkozzál.
papa.49
@Clavigo: A lakása olyan mint a VILÁGEGYETEM folyamatosan TÁGUL)))))))))))))))
Clavigo
@papa.49: :) :) :) :) Ahogy elküldtem a hsz-t,,ez is eszembe jutott. :) :) :) :)
papa.49
@Clavigo: Valamiért egy rugóra jár az agyunk))))))))))
eugen4402
Mit csináljanak szegények ott a távoli Brüsszelben? Hát persze, megbuknak.
Nekik nem jutottak olyan bölcs, jövőbelátó vezetők, mint nekünk magyaroknak. Most majd megnézhetik magukat, meg az iszlamista unokáikat, akik már nem a Bahamákra repülnek, hanem Mekkába és Medinába. Mi meg feliratkoztunk a mérges arabok céljegyzékébe, mint potenciális ellenségek. Rossz hír: mindig jönnek új bin-Ládenek...
Clavigo
Egyesült Kalifátusok,,stb...Tonyó,,nem Ti nyálaztátok körbe az arab világot,,a keleti nyitás címszó alatt ?? A lófejű Külügyér szinte hetente rohangált Azerb-ba...Gondolom,,utókezelte a full-körötyén Baltás Haverotokat..Oszt egyszer csak ""kinőtt a földből " a 200 millás villája..
dömdödöm
Nem kell pánikolni ezek csak pár arab , ki sem tudják mondani hogy fideszfrakcióvezető. :-)
papa.49
Amit nem értek honnan veszi magának a bátorságot ez a paprikajancsi, hogy az Uniót bírálja, először talán itthon kellene úgy kormányozni, hogy ne örökké szembe menjenek az Unió törvényekkel, rendelkezésekkel))))))))) Hogy egy törvény amit ,,gyorstalpalón,, összetákolnak, NE BUKNA MEG RÖGTÖN, A HATÁLYBA LÉPÉSE NAPJÁN))))))))) Állítólag jogászok, de nélkülözik még a ,,józan paraszti észt is,, legalábbis az eddigi ténykedésük ezt mutatja)))))))))
coyote3
Kicsi hülye takonypóc :) Megdöbbentő az a nagyképűség ahogy ez a sz@rházi nyilatkozgat. Szerencsétlen "parazstgyerek" aki életében még nem dolgozott a versenyszférában. Sem...
volvós
@Freewolf: 07:55

Költözz hozzá, egy szinten vagytok !!!
Freewolf
@volvós: Picit lassítsunk! Én és Rogán itthon vagyunk! Te, ha szeretnéd a hordát ápolgatni, költözz hozzájuk! Hidd el összedobjuk a jegyed árát, csak oda persze! :-)
volvós
@Freewolf: munkaidöben ne osztogass tanácsokat,
én önálló EMBER vagyok, veled ellentétben !!
Clavigo
@Freewolf: Nem szeretnénk a hordát ápolgatni,,,de az Orbán kondát sem..A Gazdád nyálazza az arab tesóit...A Kondás Kazahsztánban érezte magát otthon...:) :) :) ,,..
Freewolf
@volvós: Ugyan honnan tudnád, hogy mit csinálok ilyenkor? Ha kedvem van osztogatni a liberálfasisztákat, hát azt teszem! Na pá, picim! :-)
Freewolf
@Clavigo: Nehogy aztán hörgés közben félrenyeld a nyálat, mert köhögési ingered lesz!
volvós
@Freewolf: Dög unalmas, primitiv troll vagy...itt a pont !!
Clavigo
@Freewolf: Elég gyengusz a válasz ?,, :) személyeskedés,:) :) ?? Kifogytál ?? Ülj le ,,pihengessél.Esetleg békemenetelj a szerb határ felé. Apropó,,hova tünt a Csizmadia -hadtest ?Kéne már egy jót röhögni megint,,ebben a beteg országban..:)
Freewolf
@Clavigo: Ez a "beteg ország" nekem a hazám! Az idegenszívűeknek csak beteg, de mi tudjuk, azért van a vinnyogás, mert nagyon is egészséges! Picit rettegj még pubika! :-)
volvós
@Clavigo: 9:29
Ma 7:55-kor kezdödött a munkaideje a központban...Olvasd az elsö kommentjét,
" Teljesen egyetértek Rogánnal ! " Rogán meg magasról lesz@rja, hogy ki ért vele
egyet, vagy ki nem...Persze freewolfnak ez a " feladata "
eugen4402
@Clavigo: Azt hallottam, hogy a Csizmadia-Corps lábujjhegyen kiosont a történelem színpadáról. A lengyel csapat még az orális korszak idején hátat fordított, a végeláthatatlan menetből meg csak az első 2 - 3 sor maradt, köztük néhány ismert hivatásos lélekmérgező, és az emberi hiszékenység igazi vámszedői, akiket Őfelsége lovaggá ütött.
Clavigo
@Freewolf: Nyugi polgártárs.,ne verjen a víz...Húzd ki a fejed Orbán se.ggé.ből,,,és tájékozódjál .,,De ne úgy mint egy kiszántott egér..:) :)
Hellcat
Elárulok egy nagy titkot a sok kétbites jobbos baromnak...léteznek olyan emberek akik szeretik a hazájukat de utálják a kormányukat...és tudod miért utálják? Mert tönkreb@sszák az a szeretett kis hazájukat az impotens intézkedéseikkel és a rengeteg mutyival. Jó lenne ha ezt felfogná a sok "hűdenagyonmagyarvagyok" ember is végre. Rohadtul elegem van már, hogy a sok fideszes jobber majom gyakorlatilag kirekeszt mindenkit aki ellenük szól...először komcsi volt aztán libsibolsi most meg antimagyar. Hát elmentek a fenébe...Szeretem a hazám, szerettem itt felnőni, nem is akarok elmenni innen sehova de a magatok fajta agymosott seggnyalók és a drága pártotok tönkrevágja az országot. Pont.
patkószeg
Helyesen: "A magyar kormány bevándorláspolitikája megbukott." Mint minden, amit egyébként tesz. Lásd pl. az egészségügy kivéreztetése, az oktatás szétverése és lebutítása, és persze a száguldozó Pannon Puma, aki mer nagyot álmodni.
volvós
@Hellcat: 9:51
Tökéletesen igazad van !!! Az ilyen " freewolf - izo -stb "
besúgó - féléktöl mentsen meg minket a Jóisten !!!
prielle
"Európai Egyesült Kalifátusok"-ban éljenek. ???
Miért, Egyesült Orbánisztán Pofátlanfátusban jobb élni?
dr. prédikátor
Hiányolom az enteró bengáli tigris nyilatkozatát a bevándorlásról!!! Vagy netán uj nick alatt ő a un. szabad toportyán???
Dr. Felipe
Hát elég erős anyagot tolnak így elsőre a "konzervatívok"

Az első számban mindjárt rogán parasztgyerekvagyoknemurizálok tonyó mutatja az irányt a zombiknak.
Kalifátus vagy fideSS, fideSS vagy kalifátus. Hát nem is tudom melyik a rosszabb.
Hellcat
@dr. prédikátor: Szabad toporgyán miatt nagy "teccikelés" :D
Freewolf
Hiába hörögtök! A következő választáson vagy a Fidesz, vagy a Jobbik nyer! A libsi és komcsi tömörüléseknek egy ellenfele lesz, az öt százalékos küszöb! Remélem egyik se éri el!
Akkor majd lehet megint szomorúan vonítani! :-))))))))))
jageragnes
Magyarország "bevándorláspolitikája" is megbukott.
Dr. Felipe
@Freewolf: Fasiszta országban nyilván hogy a fasiszták győznek mi meg majd keresünk új hazát magunknak.
Aztán ti meg majd jól el lesztek itthon a homokozótokban. Lehet majd indul a vonatozni meg vízágyúzni a pöcsöddel a kis műanyag katonáidra.
volvós
@dr. prédikátor: 12:13

Itt van Ö, csak még finoman " tapogatózik " ..:-))))
Nyelve ugyanolyan barna, mint eddig !
Fradigege
Rogán Tóni V. kerületi ingatlan panamája is megbukott. Inkább ott mossa magát tisztára, az agyagedény.
Fradigege
@Dr. Felipe: Fasiszták? A felcsúti erdélyi roma gyerek. A felmenőik onnan gyüttek bé. Tóncsi pedig kikeresztelkedett bibsi. Tompika faterja szintén roma, mutter pedig bibsi. Nem véletlenül voltak liberálisok a '90-es évek elején. Csak felvették ezt a nagyon nemzeti pózt. Gondoljatok csak bele, hogy az öreg Vitézy(zsidó ember) első lánya, a Zsófia unokatesók a felcsútival. Második felesége a Hankiss Ágnes(kisfiúk a homár Dávidka, fél tesók Zsófiával), akinek a faterja Erdős Péter(full askenázi), a Kádár alatt a Hungaroton teljhatalmú atyaúristene. Szerintem teljesen felesleges ezeket lefasisztázni. Lévai Anikó apja pedig III./III.-as volt. Ezek hogyan lehetnek fasiszták?
prielle
@Freewolf: Nem leszünk szomorúbbak, mint amilyen "ideggyenge" lett Orbán 2002-ben!
Nem hörgünk jobban, mint ahogyan ti vonítottatok 2006 őszén!
Miért lenne jobb, ha csak a jobboldal ülne a Parlamentben?
peno
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
peno
@Horizont: Széles horizontális látású kommentelő te tudnál valami jobbat.
peno
@jageragnes: Mit kellene tenni milyen irányba mozduljon a politika kedves,hogy az igényei meglegyenek?
Desischado
Na, már épp tonyó hiányzott a kompániából. Világít az esze, hogy a sötét éjszaka hozzá képest kismiska! Inkább fogná be, és a házával foglalkozna, ami folyton tágul, meg írna egy valódi vagyonnyilatkozatot, " mennyit loptam eddig?" címszóval!
papa.49
@Horizont: 05:12 re. Hogy ki azt tudjuk, hogy kinek hiszi magát azt meg látjuk))))))))))
jageragnes
A "megbukott alatt értem, hogy a kerítés visszatartó erejének eredménye kb 40%-os.
A plakáthadjárat, csak arra jó, hogy indulatokat gerjesszen, az erre fordított összegből pld lehetne több főt alkalmazni, hogy mielőbb átvizsgálják a migránsokat, és akit kell tovább engedjenek, akkor "talán felgyorsulna a folyamat, kevesebb embercsempész (bűnöző) lepné el kis hazánkat, és nem foglalnák el a Keletit napokra.
mate03
@peno: ! Látom nagy az isten állatkertje!Te vagy a vezér birka!?Még meg sem melegedtél,már is osztod az észt!?Nagyon hamar ki leszel penderítve! Itt a hülyéknek, nem osztunk lapot!
zöldszem
Tonyióóóó! Figyelj úgy tudom, mi magyarok is EU tagok vagyunk! Ergo, ha az EU megbukott akkor vele együtt mi is! Orbán még a bécsi találkozóra sem ment el!
"Európai Egyesült Kalifátusok"-ban éljenen.." Te beszélsz??:)))
kepkezelo.com/images/4bgodq01kjicy26d8ahb.jpg
világlátó
A helyzet nem hogy rendeződne, de további drámai helyzetet szül. A rendőri vezetők következetlensége egyenesen veszélyhelyzetet teremtett. Budapestről visszavinni a vándorokat a debreceni menekült táborba, óriási kockázatot teremthet, amit csak nagyon durva erővel lehet majd megfékezni. Látni, hogy a rendőrök nem agressívek, segítenek, türelmesek, barátságosak. Félő hogy parancsot kapnak és erővel lépnek fel, ami egy több ezres mindenre elszánt tömeggel szemben NEM LEHET EREDMÉNYES ! Nagyon gyorsan kell cselekedni a tömeg útra indítása érdekében, kerül amibe kerül.
Magyarország sokat tett, rosszat és jót. Ostobaságokat is elkövetett mert a politikai vezetők is gyengén felkészültek / hogy finom legyek /. Már elveszett annak az illúziója, hogy a Schengeni határok védelme szabályrendszere betartható lenne.Hiszen már senki, még Németország sem tartja be.
Nincs már remény arra, hogy Magyarország visszatarthatja a migránsok ezreit, tízezreit. Ezt be kell látni de mielőbb. El kell engedni őket, akár van jegyük, okmányaik, akár nincs. A Germany és a Freedom egyre hangosabb lesz, sok bajt hoz ránk. Már írtam, megismétlem, az első lövés , vagy kézigránát már nem sokára bekövetkezik. Lehet, terrorista provokátor kezétől. Ezt nem lehet kizárni. Mégis itt Magyarországon hal meg valaki, lehet férfi, asszony, gyerek. Ez rögtön megváltoztatja a világ álláspontját Magyarországról. Engedjük őket amíg lehet, mert minden nap nagyobb a visszatartás kényszere az osztrákoknál is.
Ami az érintett hivatalokat illeti, NEM LEHET SZOMBAT - VASÁRNAPI zárás amikor ekkora a probléma. Azon kívül miért nincs itt osztrák, német, belga, stb. adminisztrációs csoport, a migránsok nyelvét is beszélő tolmácsokkal, akik lehetnek Európában tanuló afgán, pakisztáni, török, szír, jordán egyetemi hallgatók? Akár heti váltással dolgozhatnának, hogy csökkenjen a feszültség. Vagy szándékosan növelni akarjuk ezt a veszélyhelyzetet? Kinek lehet ez érdeke???
papa.49
@világlátó: Amit írtál mind igaz, a feszültség keltése meg csak a hazugovicsnak érdeke, csak evvel is úgy fog járni mint annak idején a jobbikkal ,,kiereszti a szellemet a palackból, és nincs varázsigéje ami visszakényszerítheti oda,, sajnos ha elszabadul a pokol, az valóban pokol lesz, ez nem ,,rettegés,, csupán a helyzet átgondolása után minden normális embernek ez jut az eszébe!!!
peno
@Horizont: @Horizont: Csak egy valaki a sok közül.Nem állítom,hogy amit megoldásnak képzelek az jó de nem a kormány leváltásában látom a megoldást mert helyette nincs és nem is lesz alkalmas kormányzati erő egy darabig.A szocialista SzDSZ-es bagázs szóba se jöhet mint kormányzó erő,ezt józan gondolkodással belehet látni,persze ha van valakinek ilyen.A kommenteket olvasva senki más nem hibás csak a kormány,hát ez elképesztően butaság.Na kezdjük a kerítés építésével melyet mindenki ellenez.Az angolok ,hogy építenek kerítést Caleban az senkinek nem tűnt fel fura fintora a sorsnak.Építettek kerítést európában máshol is ráadásul Eu.s tagállam és mélyen hallgatnak erről,de a nagyvilágban is építettek és építenek kerítést más népek járkálásának megakadályozása miatt.Mint például Izrael vagy a nagy mintakép az USA Mexikó határ ugye igazam van.Ez a mi kerítésünk miben különbözik ezektől a kerítésektől.Ez csak ízelítő, a kommentekről alkotott véleményemet nem kell kérdezni mert ezek után lehet tudni,hogy milyen.Mit lehet dicsérni őket mert azok önmagukban is siralmasak,nem kell még plusz aprehendálni őket. De folytathatom ha kell,ez is egy vélemény.
glorianna
Aki beszélő viszonyban van rogántoncsival, szóljon neki: mi vagyunk az EU, azaz mi is, kicsi darabja ugyan, de EU.
világlátó
@peno: Nem voltam Calaisban, nem láttam a kerítést. Az egy más helyzet. A csalagút a közúti és a vasúti forgalom számára készült, ami létfontosságúvá lett Anglia áruellátása miatt. Le lehet zárni, hiszen a komphajóforgalom nem szűnt meg.de ez már bevált és jól működik, csak a sokszáz, sokezer migráns miatt egyszerűen kockázatossá vált, mind az áruforgalom, mind pedig az emberélet veszélyei miatt. Ott ezért kellett a kerítés. Izrael és Ciszjordánia, Gáza közötti betonfal egészen más. Mexiko és az USA közötti kerítés is sok tekintetben eltér a mi kerítésünktől.Nem kellene ezt összekeverni. Ma már látnivaló, nem kellett volna, vagy nem így, és nem ilyen eszközökből..Valójában nem kellett volna, ha így is jönnek legálisan és illegálisan, mert ugye tudjuk, nagyon sokan nem akarnak itt regisztrálni.Csak ismételni tudom, mielőbb vonatra tenni őket ellátva némi élelemmel, ivóvízzel, egészségügyi csomaggal, hogy ne azt üzenjék haza hogy a magyarok csak kínozták őket az értetlenségükkel, mindenféle ostoba szabályokhoz való görcsös ragaszkodásukkal, táborokba zárással.Mi a világ előtt is helyrehozhatjuk a kezdeti idegengyűlölettel, hülye plakátokkal, amit nekünk címeztek természetesen, kialakított negatív képet. Nincs tisztában a kormányunk sok fontos kérdéssel. Nem érti a más népek szokásait, nem érti mit jelent egy értelmetlenül meghalt ember " felmutatása az égbe ", a sajátos gyász.Nagyon nem kívánatos hogy itt Budapesten halott mohamedán embert, embereket mutassanak a magyar állam felé, " nézzétek mit tettetek ! " Térjen észre mindenki, de gyorsan, erőltessük ki a kormányból a szabad utat Nyugat - Európa felé !!!
papa.49
@Horizont: Ez meg szerintem a ,,koronás,, valaki lehet a nick nevére nem emlékszem, ja most beugrott tivoli én rá tippelek))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.