Úgy tűnik, a menekültválságnak hála elég könnyen kiderül, hogy kik az igaz keresztények – elég arra figyelni, ki mit mond és ehhez képest hogyan cselekszik. Erdő Péter bíboros például azt mondta: a katolikus egyház nem fogadhat be menekülteket, mert az embercsempészet lenne. A Pannonhalmi Apátság ezzel szemben viszont cselekedett- méghozzá nagylelkűet, emberségeset.

Az Index.hu tudta meg: az apátság szállást adott az oda keveredő menekülteknek. Két szír család bukkant fel náluk az éjszaka közepén, akik az ottani pihenő után már tovább is álltak délben Ausztria felé.

A Várszegi Asztrik főapáthoz közel álló források szerint az atya azt az utasítást adta:

Nem hagyhatunk kint senkit, ez az evangéliummal ellentétes lenne.

A lap azt is írta: amikor pénteken még nem volt szó arról, hogy buszokkal viszik a menekülteket Hegyeshalomra, az apátság eldöntötte, hogy valahogyan segíteni fog a közelükben elhaladó menekülteken, a Bencés Gimnázium diákjai pedig azt tervezték, hogy zarándokként együtt gyalogolnak majd a menekültekkel az autópálya mentén.

Végül erre nem volt szükség, de az apátság segítőkészsége elterjedt, így azóta is jelentkeznek oda önkéntesek. Bár a Pannonhalmi Apátságnak nincs nagy kapacitása a rászorulók befogadására, továbbra is szállást adnak a menekülteknek és bíznak abban: a krízishelyzetet kezelik azok a szervek, amelyeknek ez a dolga.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Erdő Péter Orbán törvényeire, a főapát pedig az evangéliumra hivatkozik. Vajon Erdő Péter istenét hogy hívják? Orbán Viktornak?
(Megjegyzem Erdő Péternek már volt üzletileg köze a Quaestor vezérhez.)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Erdő Péter Orbán törvényeire, a főapát pedig az evangéliumra hivatkozik. Vajon Erdő Péter istenét hogy hívják? Orbán Viktornak?
(Megjegyzem Erdő Péternek már volt üzletileg köze a Quaestor vezérhez.)
Cicamama55
Egy keresztény embernél az elesettek segítése alapvető Ez a hír megerősít abban, hogy az a véleményezésem, hogy Erdős Péter nem az égi Urat szolgálja, valós. Sajnos...
zöldszem
Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom erkölcsösség nélkül.
/ Jeremy Bentham /
lópicigáspár
Remélem a Vatikán is hallott erről a politikai ömlengésről és elkergetik ezt az izét a fenébe, megfosztva minden titulusától! Mondjuk államtitkári szék biztosan van neki valahol elfekvőben!
arikimao
Természetesen érvényes szír útlevéllel és egyéb "valódi" dokumentumokkal mert biztos hogy ők nem dobálták el őket a szerb magyar határon, ahogy Gyurcsány Ferenc tTestvér vendégei sem! Persze csak feltételezés a részemről!
human
@arikimao: Tedd még hozzá, hogy rosszmájú feltételezés.
lópicigáspár
@Horizont: Pedig lassan-lassan szemüveget kell csináltatnom! :-) Ja, és ezt most nem nevetségesnek szántam.
human
@lópicigáspár: Tán valamikor erre kirándult a duce és sok kislányt meghágott.
Toby
Az apátságot hamarosan bezárják, ellenszegült erdő petikének !
volvós
Ebböl csuhás-háború lesz !!!
Nekem teccik, ahogy egymásnak ellentmondanak !!!
Gyerünk kö...ök a ringbe !!!
kkalman
Ezután jó lenne tudni, hogy Erdő Péter nagyon bíboros, nagyon érsek urunk, nagyon keresztényi nyilatkozatát miként értékeli Ferenc pápa.
Captain Blood
Várszegi Asztrik főapát visszatért Jézus tanításához... ezt örömmel látom!
Erdő Péter bíboros-érsek pedig lefeküdt a csúti tahónak!
volvós
@Captain Blood: 19:23
Szerintem már unja a ministránsokat...
A csúti tahónak meg egy kis változatosság
Putyin után...
Szeparepa
Meg a Fletó is befogadta meg a pöcsöm is.. meg még sok álszent naív idióta... megmondom pontosan meddig lesz ez nagy kebelre ölelés, ultra humánus befogadgatás... amíg valaki kígyót vesz a mellére, és belenyúl egy finom ISIS terroristába... aztán majd amikor a plafonról vakarják le a cafatait.. akkor a többi nagy ultrahumánus hiperliberális emberbarát talán már észbe fognak kapni.. és ezt az idióta agyhalott balekkodást abbahagyják végre... én szóltam
gibgab
Ezek után Erdő hogy mer kiállni misézni ? Nincs hozzá erkölcsi alapja, hiteltelenné vált. Ő áll majd az oltár elé a szeretetről, az elesettek megsegítéséről, emberségről papolni? Vicc!!! (-nek is rossz)
Szeparepa
@Horizont: Nem, apukám, csúnyán benézted... nagyon nem szeretnéd.. talán inkább te szeretnéd, hogy ilyen aljas kérdést teszel fel... senki épelméjű nem szeretné, hogy elszabaduljon a pokol a hazájában... bár már féligmeddig most is az van...
TASzSz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Szeparepa
@Horizont: Az igazsággal csak idióták hadakoznak picim...
TASzSz
@Horizont: LIKE!!! (Nekem nekem az számít, hogy téged más is hülyének tart!!!)
TASzSz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Fradigege
EMBÖRCSEMPÉSZET bűze veri fel szerelmes Pannonhalmánk nyugalmát! Követelem, hogy Felcsút, igenis vegye ki a részét ebből a megoldhatatlan kérdésből. Nyissuk meg a szerencsétlenek előtt a Dohány utcai zsinagógát! A zemberek feje fölött igenis legyen tetőőő!
nezelodo
Pannonhalma máskor is adott menedéket az üldözötteknek. Több mint másfél évtizede a naaagy politikai tehetség egykori családi barátja, majd üldözöttje is ott bujkált hetekig, amíg elterjesztette róla a sajtó, hogy külföldre szökött.
eszegfu
@TASzSz: 22:28 Ehhez a "tevékenységhez" csak gratulálni tudok! 97 évesen...ez igen! :)))
Bocs., de ezt nem lehetett kihagyni!
bretagne
Erdő Péter csúnyán levizsgázott. A legjobb, amit tehetett, lemondott. Nehogy máshol meg felüsse a fejét, jó magyar szokás szerint!
Törölt felhasználó
"Erdő Péter bíboros például azt mondta: a katolikus egyház nem fogadhat be menekülteket, mert az embercsempészet lenne"

A zsidók deportálása is "törvényes" volt... Erdő Péter fideszes vagyis a köz javán felhízlalt prédikátor. Az ilyen férgeket miért nem taszíthatja ki az egyház??? Mi köze egy ilyen embernek ahhoz, amiről az emberségbe vetett bármilyen vallás is szól?
picike
@lópicigáspár: tisztában légy ki az aki befogad menekültet és ki nem az az Ország dolga és nem a miénk ,még nem is a biborosé pl:aki befogad az Egyiptom pl:140 ezerTörök Irán Libanon Aki nem : pl: Bahrain Kuvait Szaud-arábia Egyesült Arab Emirségek és ha nem jól irtam valamit bocs . én is olvastam ezt a tájékoztatót .Magyarország nem fogadott menekülteket be eddig.
lópicigáspár
@picike: Te érted mit írtál és miért és kinek?
picike
neked irtam és másoknak akik nem értik mért nem fogadják be amiatt
bencemacska
@Toby: @volvós: Csak úgy mondom a főapát nem tartozik Erdő Péter fennhatósága alá, közvetlenül a pápához tartozik!
Toby
@bencemacska: Köszi, vallási kérdésekben nekem lehet újat mondani, soha nem tartozott az érdeklődési körömbe, bősz ateista vagyok.
Bercifiu
Ha nem voltak regisztrálva, az már kurvára nagy törvénysértés. Vagy überelni akarják Erdő Pétert?
bencemacska
@Toby: ma, 05:38

Én meg bősz protestáns voltam, amíg a Hegedűs család utálata ateistává nem tett!

Csak úgy olvastam valahol, és megjegyeztem mint érdekességet!
Hari
Szánalmas, hogy a katolikus egyház immár évtizedek óta a mindenkori hatalomhoz igazodik, saját, önálló álláspontja nincs, vagy nincs bátorsága nyilvánosan megvallani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.