Németországban a ZDF országos köztelevízió Orbán Viktor miniszterelnökről közölt portrét a heute.de című hírportálján. A Kicsoda Orbán Viktor? Európában rettegett, Magyarországon tisztelt című összeállításban közölt videóban kiemelték: Orbán Viktornak a menekültválsággal kapcsolatban képviselt "kemény" álláspontjára egy magyarázat az lehet, hogy a Fidesz "egyetlen komolyan vehető ellenfele a Jobbik", és a miniszterelnök éppen a Jobbik "fegyvereivel" küzd a párt ellen.

Hozzátették: a Jobbik támogatottsága a válság óta csökkent, és a "bezárkózásnak" jó a fogadtatása Magyarországon. A felvételhez fűzött szövegben kiemelték: miközben a Jobbik a "mérsékelt" párt arculatát igyekszik kialakítani és a "társadalom közepe" felé törekszik, Orbán Viktor "jobbról próbálja előzni" ezt a pártot. Ebben "ideológiai összetevőként szolgál a kereszténység egy nagyon sajátos felfogása", amely "egyre inkább a muzulmánok ellen irányul" – olvasható a ZDF hírportálján.

A visegrádi országoknak el kell dönteniük, hogy azonosulnak-e a diverzitás európai értékeivel – írta a menekültválság kapcsán a Le Soir című, baloldali liberális irányzatú brüsszeli lap hétvégi számában megjelent terjedelmes elemzés szerzője, Jurek Kuczkiewicz.

Az "Európa vagy Orbán? Közép-Európa történelmi válaszúton" című cikk szerint Európa a második világháború óta a legsúlyosabb humanitárius válsággal, az EU pedig legsúlyosabb belső politikai válságával néz szembe. E válság azonban a korábbiakkal ellentétben nem egyszerűen a pénzről szól, hanem arról, hogy a tagországok egy földrajzilag jól körülhatárolható része, Közép-Európa szemben áll a többséggel, és ellenzi az érkező menekültek szétosztását.

Az írás idézte Jacques Rupnik szakértőt, aki a közelmúltban arra hívta fel a figyelmet, hogy míg Nyugat-Európa a dekolonizációval párhuzamosan, a liberalizmus és a multikulturális társadalom modelljét alakította ki, addig a kelet-európai országok 1989-ig zárt társadalomban éltek, és ezek a társadalmak nem készültek fel a diverzitásra.

A Le Soir részletesen idézett Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek tulajdonított kijelentéseket "a liberális blabla korszakának a végéről", valamint arról, hogy a mostani helyzet nem csupán veszélyeket hordoz magában, hanem nagy lehetőséget is, azt, hogy "a nemzeti-keresztény ideológia visszanyeri dominanciáját", mert nem csupán Magyarországon, hanem szerte Európában "meg kell védeni az etnikai és kulturális összetételt". A kérdésre, hogy miért ne állhatna jogában minden országnak eldönteni, kiket enged élni a területén, a belga lap elemzője azt a választ adta, hogy azért, mert a faji, vallási vagy nemi alapú megkülönböztetés ellentétben áll az emberi jogokkal, és az Európai Unió által vallott jogállamisággal. Az ilyen, etnikai és vallási alapú ideológiát – tette hozzá Kuczkiewicz – már kipróbálták az európai történelemben, "és a legutóbbi ilyen kísérlet korunk legszörnyűbb népirtásához vezetett". A Le Soir szerint a közép-európai országoknak el kell dönteniük, hogy segítségére sietnek-e annak az uniónak, amely annak idején segítségükre sietett, és a sokféleség jogállami Európáját választják-e, vagy az etnikai-vallási alapú ideológiát. "Ez Európa és nem Európa közötti választás" – írta a Le Soir.

A La Stampa olasz napilap szerint a "Balkánon most mindenki mindenki ellen van. Vagy inkább fal fallal szemben. Az egyetlen közös nevező Horvátország, Magyarország és Szlovénia kormányában (...) az a menekültektől való minél gyorsabb megszabadulás vágya". A La Repubblicában Cas Mudde holland politológus a radikális jobboldali kormányzásról írt cikkében úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor "magas rangú barátainak" köszönhetően "ússza meg" mindig az általa gyakorlott illiberális politizálást. A szerző szerint Orbán első számú pártfogója az Európai Néppárt.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán elemzése majdnem helytálló. Már csak a tolvaj hiányzik belőle.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Szerintem ennél sokkal de sokkal egyszerűbb ember a mi nemzeti betegünk.
1magyar
Az unio vezető betettek Európának és a népeinek. Ekkora ballépést?!
Csizmás Kond
...szerintem meg a náluk végbemenő napi gyújtogatásokat próbálják így elkendőzni.
nena
@Csizmás Kond: Fura mód mi még nem gyújtottuk rájuk a táborukat !
justhpeter
Orbán elemzése majdnem helytálló. Már csak a tolvaj hiányzik belőle.
Csizmás Kond
@nena: ..náluk már elkezdődött a fűtési szezon...:)
Toby
" Magyarországon tisztelt ..." ez még költői túlzásnak is túl erős !
Knapp75
Érdekes, hogy a Trianon előtti Magyarország egy soknemzetiségű, multikulturális ország volt, ahol a lakosság fele még magyarul sem igen beszélt.
Ezt aztán az oktatás mellett az elcsatolások illetve később a szocializmusban a "homogenizáló" politika segített teljesen elfeledtetni.
Csak a XX. század elejére kerültek többségbe Magyarországon a magyar anyanyelvűek!

Na most a "legnagyobb" magyarjaink az örökségünknek ezt a részét rendre elfelejtik és így hivatkoznak az 1000 éves történelmünkre a buta Szíjjártó-félék...

A történelem felidézése valahogy náluk nem terjed ki arra, hányféle nemzetiség élt együtt az országunk területén évszázadokon keresztül!

Nálu
micfild
@Toby: végül is megválasztottuk, majd újraválasztottuk és megint csak újra fogjuk választani.
Külföldön nem kell érteni, hogy miért és hogyan lett ő minisztárelnök..
szerintem mi is értetlenül állunk elötte... Külföldön nyugodtan hihetik azt, hogy szeretjük..
az oroszok is biztos szeretik putyint.,
Csizmás Kond
@Knapp75: na és mond hol a francba tanították neked a történelmet ?
...mert ugye azért azt te sem hiszed, hogy az a sok multi néhány magyar miatt nevez el egy akkora területet...de lehet hogy hiszed ha le merted írni...akkor pedig bajok vannak...
Knapp75
@Csizmás Kond: Te lehet, hogy semmit nem tudsz az országunk történelméről, de nehogy már az legyen a baj, hogy én meg igen... ;)

A mai Magyarország területe nem egyezett a Magyar Királyság területével. Ezt tudtad?
Ha növekedett a területünk, attól még nem lettek magyar anyanyelvűek a meghódított területeken élők. Akkor sem, ha a Magyar Királysághoz vagy Magyarországhoz tartoztak.

Ráadásul az ország mai területén is rendszeresen voltak betelepítések, mivel mi a tatárjárásnak és a török megszállásnak is köszönhetően rá voltunk szorulva az "ember importra", miután az eredeti lakosságot részben kiirtották, elhurcolták vagy elüldözték.

De itt szépen össze van szedve, mikor került sor nagyobb betelepülésekre:
hu.wikipedia.org/wiki/Betelep%C3%BCl%C3%A9sek_%C3%A9s_betelep%C3%ADt%C3%A9sek_Magyarorsz%C3%A1gra

Az meg nem hit kérdése, hogy mennyi volt a magyar anyanyelvűek száma és aránya, hanem például az 1900-as és 1910-es népszámlálási adatok mutatják meg:
mek.oszk.hu/02100/02185/html/171.html
8. táblázat

Itt meg megnézheted, hogy 900 és 1910 között hogyan változott a népesség és a magyarok aránya az ország területén belül:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9ge

Örülök, hogy tudtam segíteni!
paolo006
@Knapp75: ez a csizmás kondás állandóan okoskodik és mindíg kiderül, hogy annyi esze sincs mint agy kondás csizmának.
Tényfeltáró
Ez egy eldöntendő kérdés, vagy - vagy. A kettő ugyanis egymást kizárja, együtt nem létezik.
Desischado
Részemről Európa, ez nem is lehet kétséges! orbán: levesbe vele, vagy a pokolba!
Tényfeltáró
@Desischado: Abból a levesből nem sokan kérnének, marad az utóbbi.
kkalman
Miért is kellene nekem tisztelni ezt a csuti gyökeret?
Desischado
@Tényfeltáró: A pokol nekem is jobban tetszik, csak vinnék már!
mate03
@Knapp75!:Kandúr Bandit ne próbáld felvilágosítani,mert nagyon sötét! Írhatsz neki bár mit,csak azt szajkózza ami az ő-kis okos fejéből kipattan!
Hellcat
Igaz...igaz...de azért a németek helyében nem nagyon kárognék...a felelőtlen kijelentéseikkel jól felhergelték a bevándorlókat.
JAJMÁR
@Hellcat: 10:07 Merkel hibázott! Egyet. És lám, milyen sokan arra számítanak, hogy inog a széke... kérdőre vonják azok, akik naponta, folyamatosan, egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, és sőt, tettekkel bizonyítják alkalmatlanságukat, de az ő székük biztos.
Egyébként én a Merkel hibáját sokkal inkább elnézem, mert emberségből ered, és nem számító manipulálás.

Vajon hányan indultak el a kerítésépítés hallatán Európába? És most ismét? Hiszen belengették, hogy lezárják a horvát átjárót is. Aki tud, most megint nekiindult, és látjuk, hogy rengetegen, ezrével jönnek át a határon. Ugyanakkor milliárdokat szórunk ki egy fölösleges építményre.
Miközben a menekültellenes törvények nem feltétlenül csak és kizárólag rájuk vonatkozik, de emberjogilag is megkérdőjelezhetők. Mégis, ezt hagyjuk. Megvan nekünk a magunk baja :(
Hellcat
@JAJMÁR: Egyet értek azzal amit írtál, de szerintem tudod te magadtól is mi a véleményem kis hazánk kormányáról :)
JAJMÁR
@Hellcat: 10:21 Persze, jól tudom :) Csak már annyiszor olvasom a Merkel hibáját - és még Tőled is -, hogy ez kikívánkozott :)
Hellcat
@JAJMÁR: Jogos. Nem volt szép húzás, de ez még mindig csak 1 hiba...idehaza meg...hajajj...
Főlökött
@JAJMÁR: A Mami hibázott :) Migrációs megbízottja is hibázott - le is mondott :) Mi is lett az eredménye ?
Egy tömeges népvándorlás. Arról már nem is beszélve, milyen költségek keletkeztek nálunk, az Osztrákoknál, Szerbeknél, Görögöknél, stb., stb.
Nem véletlen, hogy a tartományi vezetők és a Mami bírálói szerint le kellene mondania + előrehozott választások kellenek, hogy valaki kezelje végre ezt a problémát, mivel a Mami itt is hibázik - folyamatosan. Ez a probléma pedig nem újkeletű, mivel 8 és fél hónapja ülünk, nézzük, elszenvedjük és pettingelünk a kvótákon :)-mely számok már rég nem azok a számok. A németek pedig kirakják a telitett táblát úgy, hogy közben még 10-100 ezrek flangálnak feléjük folyamatosan.

Ezen tömeges vándorlás létszáma nem tudható, a tél jöttével csökkenni fog, de tavasszal megint jön egy ekkora, vagy ennél nagyobb hullám, mint az eddigi.
Ezeket és a közeljövőben erre flangálókat is engedjük be az országba, adjunk ételt - italt - szállást, és szállítsuk ingyen ahova akarnak, mindezt úgy, hogy irataik nincsenek, az sem tudható, honnan jöttek, regisztrációt megtagadják -mert ez a szabadság, de mennek a Mamihoz :) a kolbászos kerítéshez :)
Ennek valahol gátat kell szabni és ami most történik, szerintem ez a kisebbik rossz számunkra. Mivel érdemben eddig semmi sem történt, valamit lépni kellett már.
JAJMÁR
@Főlökött: Ne viccelj, nem a Merkel okozta a menekültáradatot!
Nem is oldja meg, ha lemond. Elveszítené Európa az egyik "eszét", hiba lenne!
Lépnek is, csak figyeld a világhíradókat! (Ne az m1-en :-D)
Knapp75
@Főlökött: A németek ott cseszték el, hogy el élhető országot építettek fel, amely vonzó a bevándorlóknak.
Mi "szerencsére" nem estünk ebbe a hibába! :)
Toby
@micfild: A válaszók 1/4-e választotta meg és ebből csaltak maguknak parlamenti 2/3-ot ! Az sem véletlen, hogy már nincs 2/3 !
Egy előnyük van, a birkák nagyon összetartanak, a volt baloldal szétzilálta nem csak az Mszp-t, de a baloldali szavazókat is, most van egy csoó balos és liberális érzelmű, szétszórt csapat, ami a csupakabra malmára hajtja a vizet !
Piszkosul hatagszom a balldalra, de annyira nem, hogy valaha is a birkacsürhére sza vazzak !
Csizmás Kond
@Knapp75: ...meggyőztél...ha csak azt a tényt vesszük, hogy 1910-ben még egyetlen román sem szerepel de mát 1920-ban van vagy 30000...és 1941-ben már 1000000...mindez úgy hogy amikor ugyanaz az erdély természetes területe volt az országnak és még nyomokban sem található fel egyetlen román sem...hát ez tényleg valami különleges történelmi jelenség.
...és ha te ezt tanultad akkor nem is csodálkozok a felfogásodon.
micfild
@Toby: ---Piszkosul hatagszom a balldalra, de annyira nem, hogy valaha is a birkacsürhére sza vazzak ! ---
Reménykedjünk, hogy 2018ra lesz valami alternativa.. ami nem a Jobbik és nem a mostani baloldalnak nevezett izé
Knapp75
@Csizmás Kond: Hja, hogy még a táblázatokat sem tudod értelmezni?! Az más.

Mi az, hogy 1910-ben egyetlen román sem szerepel?
mek.oszk.hu/02100/02185/html/171.html
8. táblázat, 2. sor, 2 948 200 (kétmillió-kilenszáznegyvennyolcezer-kétszáz, azok kedvéért, akik a számokat kevésbé tudják olvasni) román anyanyelvű.

Oké, hogy fingod nincsen az országunk történelméről (nyilván így könnyebben lesz valaki fidesz hívő), de hogy amikor objektív forrásokat, népszámlálási adatokat hozok, te azzal fárasztasz, hogy az én "felfogásom" téves, az már nettó kreténség tőled.

Az a baj, hogy makacs vagy, mint egy öszvér, de csak annyit sem tudsz, mint egy szamár.
1magyar
Korszakalkotó ötletem van, szabadítsák fel Szíriát és akik részt vesznek eme felszabadításban legyen az ő gyarmatuk és minden menekültet vigyenek vissza és éljenek békében,dolgozzanak!
Csizmás Kond
@Knapp75: Ragaszkodsz a saját bizonyítványodhoz...de térjünk vissza od ahonnan elindultunk...
" Érdekes, hogy a Trianon előtti Magyarország egy soknemzetiségű, multikulturális ország volt, ahol a lakosság fele még magyarul sem igen beszélt."
kérlek pontosítsd mit értesz Trianon előtte...mert az elég hosszú idő és ahogy látom a Trianon előtti közvetlen időkhöz nagyon ragaszkodsz.
...és ha már nevezgetni is szabad akkor szamár az anyukád az a lánctalpas...
Knapp75
@Csizmás Kond: Szóval még mindig nem fogod fel?

Tök mindegy, melyik időszakot nézzük, kb. 1550 és Trianon között mindig 40-60% között volt a nem magyar anyanyelvűek aránya az ország területén. (előtte meg 20-30% volt ugyanezen mutató)
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9ge

Csak azért beszéltem közvetlenül Trianon előttről, mert ekkorra EMELKEDETT MEG ismét a magyarul beszélők arány, akkoriban került ismét 50% fölé.
1907-ben született törvény arról (Lex Apponyi), hogy a nemzetiségi iskolákban is kötelező magyar nyelvet tanítani, addig még a tanároknak sem kellett magyarul tudniuk, nem hogy a nemzetiségi iskolákban tanuló diákoknak.
A Magyar Királyság területén élők harmada nem beszélt magyarul, mivel joguk volt kizárólag a saját anyanyelvükön tanulni.

Neked minden ennyire homályos?
Inkább kérjél elnézést ezért:
"na és mond hol a francba tanították neked a történelmet ?"

És köszönd meg, hogy én legalább megpróbállak kiokosítani!
Bár nem nagyon igényled, ahogy látom, jobb neked a teljes tudatlanság, ott mozogsz határozottabban.
Csizmás Kond
@Knapp75: Ha tökmindegy akkor miért jelölöd meg konkrétan ?
Az 1550-es évektől pedig a török dúlta az ország ahol szintén csak a magyar fogyott mert a nemzetiségek leginkább oda álltak amelyik inkább szorongatta a tökét.
Az anyanyelvitanulás meg ha jól tudom csak a kiegyezés után vált törvényessé, azelőtt csak talán 1600 körül erdélyben és beregszász környékén voltak úgynevezett nemzetiségi népiskolák, ami adományjog volt az ottani fejedelemtől, és leginkább vallási alapon működtek.
...és ne oktass inkább tanulj...és főleg ne döngesd a melled mert az nem civilizált szokás.
Knapp75
@Csizmás Kond: Már azelőtt elkezdhetted volna a wikipediát olvasgatni, hogy belémkötsz! ;)

Nem lenne egyszerűbb azt mondanod, hogy "igazad van, rosszul tudtam, tényleg évszázadokon keresztül a nem magyar anyanyelvűek/nemzetiségűek voltak többségben Magyarország területén"?

De felőlem maradhatsz öszvér üzemmódban is.
Csizmás Kond
@Knapp75: évszázadokon keresztül nem azt jelenti hogy mindig, Kiragadni egy jelenetet az nem kritika hanem értelmetlenség...és tovább nem szeretném osztani a semmit.
Knapp75
@Csizmás Kond: Azért az üzeneteid nem arról árulkodnak, hogy ne szeretnéd osztani a semmit! :)

"évszázadokon keresztül nem azt jelenti hogy mindig"

Elképesztően sötét vagy.
Először abba kötsz bele, hogy miért közvetlenül Trianon előttről beszélek (ami egyébként nem igaz), majd abba, hogy az évszázadokon keresztül nem azt jelenti, hogy mindig.
Oké, várom az igazolást, amely bizonyítja, hogy 1550 és 1920 között bármikor is magasabb volt a Magyar Királyság területén élő magyar nemzetiségűek aránya, mint 40-60%!

Ugye az én állításom az volt, hogy ez egy több nemzetiségű, multikulturális ország volt Trianon előtt, leszel szíves ezt cáfolni és csak utána belekötni az én történelemtudásomba! Köszi! ;)
(annál meg kevés liberálisabb dolog van, mint hogy a nemzetiségek a saját anyanyelvükön tanulhattak és nem is volt kötelező magyarul tudniuk, de örülök, hogy végre ennek is utánaolvastál!)

Sajnos a büszkeséged nem engedi, hogy kilépj az öszvér üzemmódból, pedig így megint csak hülyét csinálsz magadból.
Talán még sajnálnálak is, ha nem te kötöttél volna belém számon kérve a történelem tudásomat.
Csizmás Kond
@Knapp75: A számonkérés csak egy hangos gondolkodás volt. ...te meg kötöd az ebet a karóhoz...vitatod a magadét mert neked az egész csak azért fontos, hogy igazad legyen. Fogadok ha tovább folytatjuk a Szentistváni intelmeket is megemlíted...abban is van multikulti...mert neked csak ez a fontos, és mintha azt akarnád kifejezni, hogy neked ebben részed is van...
szóval dicsérd magad még pár szóban mert erre másokkal nem igen van lehetőséged...használd ki az ingyenreklámot...
és végül Magyarország nem azért volt ,van és lesz Magyarország mert a te liberálisan fertőzött tudatod szerint azt csak úgy lehet elérni ha minden századik ember beszéli a nyelvet, a szokásokat és a hagyományainkat csak a múzeumok őrzik és szivárványos lobogók alatt hírdetik a erkölcsöt...ezt csak te képzeled úgy mert erre a formára alakítottak.

...
Főlökött
@JAJMÁR: Úgy tűnik nem egyformán tájékozódunk :)

privatbankar.hu/makro/nemet-bakloves-egy-twitter-uzenet-inditotta-a-menekultaradatot-285699

Mami is vastagon benne van a műsorban történt szereplésével és az akkori nyilatkozatával, melyet azóta már több ízben is módosított-finomított, hogy nem is úgy gondolta :).

Amúgy pedig félreértettél. Nem azt mondtam, hogy le kellene mondania, azt mondtam, felszólították lemondásra, már többen is! Hozzáteszem, jó lenne már valamit ténylegesen is lépnie, mert ha nem teszi - csak kvótázgat, abba viszont bele fog bukni, ahogy a közvéleménykutatási eredményei állnak, igen tele a tipellője sok Német Állampolgárnak. Mást ne említsek, csak a menekülttáborok - helyek felgyújtása, a helyi lakosok kivitelezésében, mivel elegük van a migránsokból.
Főlökött
@Knapp75: Tény és való, belehúztak rendesen a Németek, élhetőség terén. Példa értékű életszinvonalat produkáltak.
Ebből viszont, hogy jönnek ki, nem tudom. Szerintem mind a sakkban, tisztáldozattal...
JAJMÁR
@Főlökött: 08:22 Merkel - lehet, hogy mami, de szerintem nem a tiéd :) - nem fog egyedül lépni, mivel ott még és az eu-ban is, demokrácia van.
Igen, elhangzott tőle egy könnyelmű kijelentés, amin aztán a média még tódított, de a tömegek akkor már itt álltak a Keleti pu.-n. Az igaz, hogy ennek hatására kezdtek tüntetni, és igyekeztek regisztráció nélkül továbbjutni, nehogy ide visszatoloncolják őket. Akkor, azoknak ez sikerült.

Amikor viszont bejutottak a németekhez, kiderült, hogy egy része onnan is tovább akar menni, a Merkel szíves fogadtatása ellenére. Vagyis az eredeti szándékhoz és célhoz kaptak egy kis hátszelet. Ennyi történt.

Szélsőségesek gyújtják fel a táborokat, nem a német átlagpolgár, ahogy nálunk a szélsőségesek mentek a határra menekültet verni. Mindenhol vannak izomagyúak, és sajnos terjed, hiszen vannak politikusok, akik a menekültügyet "nemzetmegvédésre" használják, és ez bizony táptalaja a szélsőjobbnak. Szomorúan látom, hogy erősödik itt is, a világban is.
Ez a veszélyes, kimondani egy népre, hogy majd biztos el akar egyszer pusztítani, mert azért jönnek, a a hitükben "kódolva" van, Valójában, ami az emberbe kódolva van, az a félelem. Félelemből pedig képesek súlyos, népellenes bűncselekmények születni, és bizony megnehezíti a jövőbeni együttélést az emberekbe elültetett előítélet. A tűzzel játszanak a politikusok.

Merkel is, és van még egy két józan politikus, látja ennek a veszélyét, és próbálkoznak egy ellenpropagandával. Én szurkolok neki.
Igaz, hogy az unióban lassan reagálnak, de százszor inkább egy lassú, de megegyezésen alapuló, demokratikus, emberi megoldás, mint egy autokrata, ellenségeket csináló, kegyetlen, pusztulásba vivő!
magyarbakancs
"Európa vagy Orbán?" – Megint tőlünk hangos a nemzetközi sajtó.2
Egyik sem mind a kettő semmit nem ér.
Mind dumál és csak dumál.
EU-ból ki kell lépni.
Knapp75
@Csizmás Kond: Azt tudnám, hogy a macska helyett miért nem a szamarat választottad avatárnak a Shrekből?! :)
Ha szerinted valamiben nincs igazam, akkor cáfold, de engem a mellébeszéléssel nem tudsz "meglepni", emlékszem, mi volt a téma és mit írtam.
(egyébként a liberalizmusnak köszönheted, hogy itt megoszthatod az "okosságaidat" másokkal! A "keresztényi magyar hagyományok" értelmében neked a tűzhely mellett lenne a helyed, szigorúan választójog nélkül. ;) )

@Főlökött: "Mást ne említsek, csak a menekülttáborok - helyek felgyújtása, a helyi lakosok kivitelezésében, mivel elegük van a migránsokból."

Ne azonosítsuk már a németeket a német szélsőségesekkel!
Ez ugyanaz, mint hogy minden iszlám vallásút terroristának kiáltunk ki.
Nem, egyszerűen vannak primitív radikálisok mindenhol, akik csak rombolni tudnak és akarnak.
Arról nem is beszélve, hogy az emberek alapvető félelmeire alapozza sok populista párt a politikáját.
Ugyanekkora fosás lett volna akkor is, ha a többséggel kellett volna őseinknek megszavaztatni, hogy lehessen-e tűzet rakni a barlang mellett!
Főlökött
@JAJMÁR: Már megint félreértettél. A 'Mamit' nem én mondogattam, nem én találtam ki, hanem a migránsok skandálták, tőlük vettem át :) Tehát nem az én mamim :)

Akkor tán nevesítsük, Merkel is hibázott - nem is kicsit, Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - a német szövetségi migrációs és menekültügyi hivatal is hibázott, az sem kicsit. Itt a sorozatos hibák eredménye :(. Oké !
Merkel pedig ezek után folyamatosan hibázik, mert az 'ellenpropaganda', meg a kvóta már maflára kevés, mondhatni gyengus egy lépés! Hatástalan, de arra jó, hogy elmondjuk, tettünk valamit. A helyieknek pedig ez a nagy semmi!

Szélsőségesek :) Szerintem pedig nem igazán azok ! Németeknél egy hónapja történt felmérés szerint a Magyar lépést 84,4% ban pártolták-egyetértettek vele, míg utána a Franciáknál 88,7%-ot sikeredett elérni, ebben a témában. Ezek mind szélsőségesek lennének ? Nem hiszem!
Én csak egy példát mondtam arra, hogy az ott élőknek tele a tipellője ezen csoda migránsokkal, melyek se törvényeket, se szabályokat, se embert, se értékelet nem tisztelve, szó szerint azt csinálnak, amit akarnak, azt vesznek el, amit akarnak. Mondván ez a szabadság, a szabad élet. Ja ki ne hagyjam, követelőzve, mi jár nekik.
Kis ízelítő :
www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-fenyegetesek-hatasara-hatat-forditottak-finnorszagnak-2401249
adatlistazo.hu/szaporodjatok-az-europaiakkal-hogy-aztan-eltiporjuk-oket-predikalja-a-jeruzsalemi-imam/

Szóval az ott élők nem azért semmisítik meg a tábort, mert 1., nincs jobb dolguk, 2., unatkoznak. Hanem azért, mert nem kívánnak ezen csűrhével együtt élni, egy területen-egy közösségben! Felvállalják azt, mivel életszinvonalukból adódóan megtehetik, hogy inkább vesszen-semmisüljön meg egy érték, majd 'összedobjuk' a pénzt az újjáépítésre, ha innen már eltakarodtak.
Szóval ez a nagy helyzet jelenleg, meglátásom szerint!
Így egyben megválaszoltam @Knapp75 fórumtárs szösszenetét is :)
Főlökött
Nagyon halkan hozzáteszem-kérdezem, ha ezen bevándorló migránsokat kiutasítják Német-Svéd...stb. helyekről-100ezres tételben, akkor mi is fog történni velük ? Ki, mikor, hol és mivel, illetve hova fogja visszadobni-visszatoloncolni ezen csűrhét a kiutasító ország(?), illetve kinek a költségére ? Naná, hogy az sem az Ő költségükre fog történni, mint ahogy a mostani szállításuk, ellátásuk, ételük, italuk, szállásuk, őrzésük...stb. költsége sem Őket terheli. Mivel nekik jogok van :) Kötelezettségük - kötelességük semmi.
Mint a tegnapi tájékoztatón is hallható volt, ez még egy írtó nagy játék lesz !
Nemzetközi szabályok szerint, irány Görög :) Mivel ott léptek be először az EU.-ba :)
Ja Ők-Görögök nem tartották magukat a "schengeni egyezmény"-hez és csak menjenek címszóval oldották meg a kérdést. Hát így jártak.
Gyanítom a Görögök nem sokáig lesznek EU.tagok :)-avagy ki tudja:) Egyrészt a gazdasági helyzet, másrészt a migránsok tömege hárul majd rájuk. Ebbe pedig vagy beleroppannak, avagy ez lesz a mentőöv számukra a gazdasági kilábalásra! EU.dotációban migránstábor üzemeltetés - csurran, cseppen - jól járunk felállás. Na ez a nagy kérdés !
Kérdések között szerepel az is, hogy ez milyen hatással lenne ez, az idegenforgalmukra. Szerintem erre is kapnának dotációban kártérítést az EU.-tól. Így a gazdasági válság problémájuk is megoldódna.
Szóval ki tudja mi lesz ebből, majd alakul.
Egy biztos Merkel felkötheti a rucit - liberót rendesen! Gorsan és jót kell lépnie, amúgy Neki annyi lesz !
Csizmás Kond
@Knapp75: " A "keresztényi magyar hagyományok" értelmében neked a tűzhely mellett lenne a helyed, szigorúan választójog nélkül. "
...na és mond neked hol ?...vagy úgy képzeled hogy ott id be tudnád nyalni magad valami magasabb helyre ?
Amúgy a magatartás nem a kereszténységen vagy a liberalizmuson múlik hanem az emberségen ...és aki embernek hitvány az magyarnak alkalmatlan.
Knapp75
@Csizmás Kond: "vagy úgy képzeled hogy ott id be tudnád nyalni magad valami magasabb helyre ?"

Te miről beszélsz? Hol nyaltam be magam és hova, te szerencsétlen? :)

Szépen keretbe foglalod a hozzászólásaidat: elkezdtél személyeskedni és belekötni abba, amit a soknemzetiségű Magyarországról írtam, aztán simán elvéreztél, amikor konkrétumok kerültek elő Magyarország történelméről, és most mégis "zavartalanul" térsz vissza a személyeskedéshez, mint ha nem csináltál volna magadból majmot a kötekedéseddel és a tanulatlanságoddal eddig is. :)

Ha ilyen jól bírod a pofonokat és ennyire kitartó vagy, nyilván nagyon sikeres lehetsz a való életben is! ;)
Csizmás Kond
@Knapp75: Na mi az, ha téged ér inzultus azt már nem bírja a csőröd ?...amikor te szamarazol mást akkor ugyanilyen hatással van arra is nem gondolod ?
Nem érdekel mit érzel, mert téged sem érdekelt és a konkrétumaid meg propagandiszikusak ugyanis a mai Magyarország lakosságának is bizonyos százaléka nem magyar eredetű de rossz néven veszi ha azt úgy állítják be mintha nem magyar lenne...szóval a sokszínűség lehet akár pozitív is amit te másként próbáltál beadni.
Amúgy ha mát idáig jutottunk azt is írtad, hogy pl Szíjártónak milyen köze van a múlthoz, miért hangoztatja azt, neked milyen közöd van és miért beszéltél többesszámban a múltról ?
...és pofonok...szerintem te beleéled magad...az pedig betegség.
Knapp75
@Csizmás Kond: Felőlem személyeskedhetsz, engem nem zavar, de néha tényeket is csempészhetnél a hozzászólásaidba! ;)

Nem voltam "propagandisztikus", hanem miután megkérdőjelezted a történelem tudásomat, független forrásokkal támasztottam alá az állításomat. Mondjuk a te képességeiddel még ezeket sem sikerült elsőre értelmezned... :D (lásd román nemzetiségűek száma)

A mai magyar lakosságnak a 100%-a nem "színmagyar" származású, nincs olyan akiben ne lenne szlovák, szerb, török vagy német vér, ez a magyarkodóknak önértékelési zavarokat okoz, illetve akik nem tanultak kellő figyelemmel történelmet, azoknak újdonságként hat.
Na az ilyen hülyéket tudja megvezetni Szijjártó a dumájával.

Ha mindenáron személyeskedni akarsz, akkor nyugodtan kifejtheted, hol és hova nyaltam be magam, ezzel a válasszal még úgyis adós maradtál! ;)
Talán ezzel elboldogulsz, ha már azt nem tudtad semmilyen formában cáfolni, hogy ez az ország Trianon előtt egy soknemzetiségű, multikulturális ország volt.
Pedig ez miatt kötöttél belém, ha már nem emlékeznél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.