Ugye emlékeznek még Ahmed H., a 9 útlevéllel elfogott állítólagos röszkei zavargó ügyére, akit a rendőrség egészen finoman terrorizmussal hozott összefüggésbe és a TEK csípett el Győrben? Most megszólalt a 39 éves szír férfi ügyvédje, Fülöp Éva, akinek nyilatkozata teljesen más megvilágításba helyezi az eddigi információkat.

Fülöp az Origónak mondta el: az eddigi kihallgatások alatt még csak marginálisan sem vetődött fel a terrorizmus gyanújának a kérdése, sőt, ügyfele előzetes letartóztatásba is csak a tiltott határátlépés miatt került.

Ha pedig Ahmed H. nem terrorista, az azért elég sok kérdést felvet, hiszen maga Orbán is utalt az ügyére Bécsben:

(...) ma már beazonosított terroristák vezetésével bűnözők fizikai erővel megtámadták a határt lezáró magyar rendőröket.

- mondta a miniszterelnök ma.

De haladjunk tovább Ahmed H.  röszkei zavargásával. Fülöp Éva szerint nemhogy felbujtotta volna a többieket az erőszakra H., hanem pont, hogy csitítani próbálta a hőzöngőket, így tagadja a bűncselekmény elkövetését. Ezzel ellentétes információt a nyomozók sem tudtak egyelőre felmutatni – írta az Origo.

És hogy mi a magyarázata a 9 útlevélnek? Ahmed H. az alábbit állítja: ő maga Cipruson él, de Szíriából menekülő rokonait el akarta kísérni Németországba. Törökországban csatlakozott családjához és miután elérte volna velük úticéljukat, visszatért volna Ciprusra. Tehát családtagjainak útlevelei voltak nála.

A 9 útlevél kapcsán Fülöp Éva még hozzátette:

Mivel a szakértői vélemény szerint – ahogyan azt az ORFK szóvivője is már nyilvánosságra hozta –, az összes útlevél és a bennük szereplő adatok eredetiek, így nincs ok azt feltételezni, hogy ne a H. család tagjai lennének az útlevél-tulajdonosok.

A rendőrség péntek esti közleménye szerint ugyanakkor a férfit tiltott határátlépéssel és terrorizmussal is gyanúsítják.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sünike
Na wolfi törjétek a fejeteket, erre mit hazudjatok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sünike
Na wolfi törjétek a fejeteket, erre mit hazudjatok?
Mézike
No várjunk már egy csöppet.
Nemrég még csak 7 volt...
Hellcat
Meg sem lepődök...szokásos fideszes hazudozás és rágalmazás.
papa.49
@Mézike: Ha a tektök találja osztódással szaporodik az útlevél))))))))Biztos hogy hazudnak valamit, nehogy a pacáknak legyen igaza élből, aztán elaltatják az ügyet majd csöndben elengedik a pacákot)))))))))
KERKA
Csiviritem-csavarítom. Meglepő fordulatok minden nap. Meglepő fordulatok a rugdosó Petra ügyében,terrorista vagy nem terrorista a football edző, meglepő fordulatok a nem terrorista ciprusi ügyében. Ha jól végezné a dolgát a regisztráció és a hírszolgálat, akkor nem lennének meglepő fordulatok
Mézike
@papa.49: Annyi volt nála, de az mind a családtagjaié.
Várta volna őket az útlevelekkel , hogy tovább tudjanak menni.
Vöcsök
hol vannak az útlevéltulajdonosok? Miért nem az útlevéllel jelentkeztek be a határon?
papa.49
@Vöcsök: Ez is lehet a nap kérdése)))))))))
KERKA
Azzal a 10 útlevéllel hol akart várakozni a családtagjaira? Oslóban?
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
@Mézike: Azóta még előkerült egy:)) A hátizsák oldalsó zsebében volt:))
Mézike
@KERKA: Jesszus!
Mi van ha több szatyra van?
wagabund
nabaszki...ezek még a végén kártérítést fizetnek...hát milyen szervek dolgoznak a zügyön? pár nap alatt bármilyen bizonyítékot le lehet gyártani..akár fénykép, akár videó, akár ujjlenyomat..

nehogymááá...
Yoda69
A gecinek sikerult megint ongolt lonie. Es meg ujjong is hozza.
bencemacska
@Vöcsök: 1. Mert a szabályos határátkelőt is lezárták aznap.
2. Törökország magyar konzulja nem adott neki vízumot.
3. Mert a török lágerekben mindenki tudja, hogy a magyar határon nem szabad az útlevelét megmutatni, mert többet nem látja! Ha nagyon hangosan követeli, max egy hamisat kap helyette, amivel a nyugati adminisztráción rögtön megbukik.
Ott aztán mondhatja, hogy "Röszkénél még megvót"!
bakegya
Jaj hát a szegény vejsz,de a volt mszp-helyettes is bővelkedett a határtalan világjárás passzusainak birtoklásában..."fogtunk mi már terroristát"-na ennek súlya van-kiváltképpen ha nem igaz-ha melléfogott orbán akkor viszont a baltással kérdezném én mi van?-ki szakértett és mit???
JAJMÁR
Megkérdezte már tőle valaki, hogy kitől kapta a megafont? Tudja ezt valaki? Engem már csak ez érdekel.
Ja, meg az, hogy az útlevelek gazdái hol vannak? Lehet, hogy szerencsétlenek az útleveleiket keresik :(

(és még azt is tudom, de ezt csak halkan súgom, hogy mindig "ők" mondják meg, hogy ki a ... és mi. Na, hát ez a lényeg.)
Lepényleső
Meg van itt az az ember aki eldöntse,ki a terrorista,és ki nem. Egyébként,hogy nézne az már ki,hogy ez irányú elhárításunk van,elhárítani való meg nincs?
Desischado
orbánnak mindenáron terrorista kell, hogy igazolhassa a mocsokságait. Az nem gond, ha még sem az, elég, ha orbán ezt hazudja. Megint lebukott. Ahogy Papa írta: "Biztos hogy hazudnak valamit, nehogy a pacáknak legyen igaza élből, aztán elaltatják az ügyet majd csöndben elengedik a pacákot)"
Ez a lényeg! Torkig vagyok már azzal, hogy orbán kénye kedve szerint néz minket hülyének!
Toby
Szopnak a ministránsok, plé(h)bános úr ! Nem először és nem utoljára, mert először kell teleugatni a világos a "Nagy Fogással", majd utólag vakarózni, hogy melyik §-t húzzák rá !

Azt tudjuk, hogy hazudnak az óra minden percében ! Remélem az ügyvédnek lesz annyi kurázsija, hogy a védencéről megjelent sajtócikkek és qrmány-nyilatkozatok miatt, peres eljárást indítanak, többek között a csupakabra ellen is !
bencemacska
@Toby: ma, 12:06
Legyen igazad, most sok múlik a kirendelt védőn! Főleg, ha nem vehet részt a kihallgatásokon!!!
GeoCravker
A FB-os részből: "ha csak egy családtagnak nincs, akkor esetleg nem akarták otthagyni. Van olyan család, ahol nem szokás.Tudom, az nem az ősi "dögöljön a szomszéd tehene is" magyar kultúra. Tehát átok rá.
Ja, és az edminisztrációs időről sem árt megfeledkezni."
kisangyalom13
Szeged mitől biztonságos megyei város?
Miért lakik több embercsempész Szegeden, mint Kecskeméten?
Hány menekült lakik, és érkezik Szegedre naponta?
Miért hallgat a lakosság menekültek helyi számáról?
Szeparepa-
Jah és véletlen bepottyant egy hangosbeszélő is a 9 útlevél mellé a hátizsákba... az végül is mindig jól jön egy hátrásértésnél...
nezelodo
Lehet, hogy ennek a figurának az a hangosbeszélő, meg az útlevele lesz a nokiás doboza? Miért is van az, hogy már a külhoni politikustársai csak legyintenek Orbán naaagy bejelentéseire, itthon meg már meg sem halljuk a nagy sikerektől mámoros beszédeit?
sokanvagyunk
Érvényes útlevéllel nem így szoktak Európában (és máshol sem) utazni.
soljanka
@JAJMÁR: "Egyes híresztelésekkel ellentétben ő nem a megafonos migráns" -ott van a cikkben.
Vagyis akkor az már nem kérdés, hogy miért cipelt magával megafont.
Ettől még kérdéses, hogy a 8 útlevél miért nála volt, miért nem a tulajdonosoknál. Persze ezt megmagyarázza majd azzal, hogy nem akartak regisztrálni, csak a célpontnál.
A lényeg, hogy már megint hazudott az ország miniszterelnöke.
karma1
@Mézike: Nem, az eredeti elso cikkben meg 9 utlevele volt...
karma1
@Vöcsök: Szerinted van ket kulon ablak az utleveleseknek meg az utlevel nelkulieknek? Szerinted van eselyuk ekkora tomegben egyuttmaradni? Me'g akkor is, ha nagyon egyutt akarnak maradni, ez akkor sem sikerulhet... Vagy nem vagy tisztaban azzal, hogy kb. 3-400 ember egyszerre megy egy szuk osveny fele...akkor az mit jelent...
karma1
@sokanvagyunk: Lelkem, harmadszor irom le mar ehhez a cikkhez: Mit gondolsz, ha szept.15-evel lezartak a RENDES hataratkelohelyet is, mert rendkivuli helyzetet hirdettek ki, igy annak a par embernek, akinek TENYLEG van utlevele, az sem tud atmenni, mert tobbek kozott oket is ugyanugy kezelik, mint az utlevelnelkulieket... Azert atvagni Magad egy tobbezres tomegen az nem semmi teljesitmeny am...:o((
bencemacska
@karma1: Még Gyurcsányék is Szerbiában rekedtek aznap, pedig útlevelük és magyarországi lakcímkártyájuk is volt!!!
Aki Én
Én eddig csak egy valamiben voltam egészen biztos. Hogy nem úgy van ez a történet, ahogy a fidesz közli. Erre tessék, hát úgy néz ki nagyon nem.
De jól van az úgy, hogy előbb hiszek egy idegen bevándorlónak, mint a saját kormányunknak? És ez biztos, hogy az én hibám? Biztos, hogy nem tettek meg ezek mindent az elmúlt években, hogy ez így legyen? Hát már szinte minden bevándorló témás állításuk megdőlt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok