Egyre nő a furcsaságok száma Ahmed H., körül, akit 9 útlevéllel fogott el a TEK Győrben és aki vagy terrorista, vagy nem. Ugyanis miután a kirendelt védője, Fülöp Éva nyilatkozott az Origónak pénteken, hogy védencével kapcsolatban eddig nem merült fel a terrorizmus vádja, rá pár órára már meg is jelent a rendőrség közleménye, hogy terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták a férfit.

Az Origo ekkor gyorsan megkérdezte erről ismét Fülöp Évát, aki a laptól tudta meg, hogy mi történt. Elmondása szerint őt nem értesítették, hogy bármilyen eljárási cselekményre sor kerül, pedig a jelenléte nélkül nem hallgathatták volna ki a védencét. Ez abban az esetben fordulhatott volna még elő, ha kirendelését visszahívják, ám állítja: erről sem kapott hivatalos értesítést.

Eközben a közmédia oldala, a hirado.hu is cikkezett a terrorgyanúról, amihez már hozzátették:

A büntető törvénykönyv szerint terrorcselekménynek számít többek között az is, ha valaki azért, hogy az államot valamire rákényszerítse, hivatalos személy, például egy rendőr ellen erőszakos bűncselekményt követ el. A bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől életfogytig terjedő szabadságvesztés.

Ergo akár az is elképzelhető, hogy Ahmed H.-t a röszkei események tették terroristává a magyar állam szemében, nem pedig a tagsága abban a szervezetben, amelyet a rendőrség korábban terroristák fedőszervezeteként említett. A Tabligh Dzsamaatról ugyanis például az Index is megírta: egy 150 országban 80 millió hívővel legálisan működő vallási szervezet, amelyet a militánsabb iszlám irányzatok szoktak gyanúsítani azzal, hogy ez valójában a zsidók és a keresztények összeesküvése a muszlimok lefegyverzésére.

Persze a végső következtetések levonásával meg kell várni a nyomozás végét, mindenesetre érdemes lesz figyelemmel követni Ahmed H. történetét.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

demokrata60
Én már hónapokkal ezelőtt mondtam: Magyarország az a hely, ahol Teréz anyát is simán le lehetne csukni terrorizmus vádjával, csak egy közepes ügyész kell hozzá.
Ez az ország a lelki terror országa lett.
Orbán tette azzá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
nabaszki...ha ezt hosszabb sittre ítélik, akkor lesz vele gond rendesen..
...ugyanis vagy eljönnek érte, és kiszabadítják akár aug.20.-át is megszégyenítő "tűzijátékkal"..
...vagy megbízzák, hogy térítse meg az egész BV-t...tokkal vonóval...arra fogunk eszmélni, hogy épül a mecset a Kozma utcában...a Venyige lakói is azt a müezzint fogják hallgatni..

no meg mi is...
demokrata60
Én már hónapokkal ezelőtt mondtam: Magyarország az a hely, ahol Teréz anyát is simán le lehetne csukni terrorizmus vádjával, csak egy közepes ügyész kell hozzá.
Ez az ország a lelki terror országa lett.
Orbán tette azzá.
nezelodo
Basszus, ha annak idején a prágai szobormászókkal is ezt teszik, megspóroltak volna nekünk egyet és mást...
Gonoszgólya
Ugyan már! Egy tolvaj gittegylet által irányított országban mindent lehet.
alterego56
Nem kívánom megvédeni a delikvenst, de ezen az alapon 2006 őszén is sok terrorcselekmény történt. A jelenlegi kormányunk pedig a védelmébe vette őket a semmisségi törvénnyel.
Knapp75
9 élete van, ha csak egyiküket csukják le, a másik 8 szabadon távozhat!
KERKA
Egyet még mindíg nem értek, ha a 9 útlevél a család tagjaié volt, és mindegyik érvényes az Eu-s belépésre, akkor miért egyedül jött, hol vannak a családtagjai, és miért hozta el az útlevelüket?
dömdödöm
Xarok rá mit kap meg ki ez a nyárimikulás .Ha valami van Xíriát értesítsétek !
wagabund
@KERKA: képzelheted, milyen ember lehet az, aki ezt a verziót le merte írni, hogy közreadhassa...
jancsipapa
@KERKA: Ez szerintem is nagy talány ,ami mellett itt nagyvonalúan elsiklik az itt írogatók egy része .. Meg az is ,hogy a " család " minden tagja a megszólalásig hasonlít rá . Legalábbis az útlevélképeken .Csak ártatlan lehet .
justhpeter
Hol a bizonyítás ? Most szerzi be a TEK külföldről, vagy már a háttérben csinálják ?
Knapp75
Lehet, hogy ugyanazokat az útleveleket találták meg nála is, mint Welsz Tamásnál.
Az útlevelek útjai kifürkészhetetlenek!
Lepényleső
Ez az átirata,a Münchhausen báró kalandjainak?
Toby
Az ügyvédnő tapintatos megfogalmázása a lényeg !

A Ragyás Pofájú társulata - ha igaz az ügyvédi közlés - akkor törvénysértően járt el, törvénysértő eszközökkel beszerzett "bizonyíték" nem használható fel a terhelt terhére a büntető eljárásban !

Oszt' jó napot !
wagabund
még más variáció is előfordulhat..
..mint tudjuk, az itteni eseményekről pillanatok alatt értesül a kilencútleveles pasi isis beli parancsnoka...(is)...az némi töprengés után kiadja egy ottani fehérember túszulejtésére a parancsot...le sem merem írni, ki is jöhet számításba...arra ügyelni fognak, hogy csereszabatos legyen...itt meg nézni fognak, mint a lőtt medve.
zöldszem
Volt már nekünk baltás gyilkosunk is. Jól fizettek azért is!
dömdödöm
Nincs egy kbaxott új hír ezen a portálon . Mi történt ? Vagy bexartatok vagy nem dolgoztok ?
nezelodo
@Knapp75: "Lehet, hogy ugyanazokat az útleveleket találták meg nála is, mint Welsz Tamásnál." Na arról is akkora a csend, mint a nokiás dobozról amit a dakoták már kamionra cseréltek mert saját használatra miniatűrnek találták, de jobb reklámot csináltak az adófizetők pénzén a Nokiának, mint saját maga a cég.
kkalman
Addig b@ßakodtak, amíg sikerült terroristát csinálni egy emberből, csakhogy igazolni tudják a saját terrorista elméletüket.
Desischado
@kkalman: Pontosan. orbánnak úgy kell akár egy hangyabolhányi terrorista is, mint a falat kenyér, mert akkor verheti a mellét, hogy ő megmondta, és a többi. Közben meg szép csöndben folynak a mutyik tovább, most épp az állami földvagyon átjátszása fideszes haveri körnek a mancsába. Dolgoznak a "fijjúk" szorgalmasan, hogy a villám csapna beléjük, a csutival az élen!
kkalman
@Desischado: ma, 23:45 De a villám nyelét én fogom. :-)))
Yoda69
Na orbanek ha nem is talaltak eddig terroristat a menekuktek kozott, de most csinaltak egyet a magyar torvenyek alapjan. Gondolom az hogy az ugyved nelkul "hallgattak" ki, semmise teszi a vallomasat. Egy nemzetkozi birosagon sem fog megallni a vad. Szerintem egy napot sem fog ulni, sot a vegen meg az adofizetok fizethetnek egy rakas pezt karteriteskent.
satan
@demokrata60: Provokátor egyértelmű, miért kel dédelgetni.
simmering73
Az attól függ, hogy apukán példát akarnek e statuálni. Szóval halál. A lényeg a statuálás.
Strong
A terrorizálás megfélemlítést jelent, amely több személy terhére, közösségre stb. vonatkozhat..

ha ez történt Rajka 2 -nél, akkor a vád megalapozott, ha nem ez történt, akkor nem az...
Lackó50
Ez csak nézőpont kérdése. Azok szemében akikért harcol, hős partizán. Az ellenfél szemében mocskos terrorista. Nem védem őket, mert válogatás nélkül megölnek mindenkit, de a tömeggel gond nélkül beszivároghatnak, hogy később terrorcselekményeket hajtsanak végre, mert nekik nincsenek harci bombázóik és egyéb korszerű fegyvereik, amivel szembeszállhatnának a nagyhatalmakkal, akik az olajért (A "demokrácia" nevében leigázták őket. Ezek válaszlépések, amiket mi szívunk meg keményen.
bundi
kinek higyjek...kinek higyjek...a kormánynak vagy az embereknek...az embereknek, vagy a kormánynak...
www.origo.hu/itthon/20150925-nem-tudni-miert-terroristazza-a-rendorseg-a-kilenc-utleveles-szir-ferfit.html
őőőő...
solidedge
Orbánék idegengyűlölet keltéséhez kellett egy terrorista szereplő. A sokezer menekültből választották ki a megfelelő statisztát. Azt kell eljátszania hogy ő az aki rátör a békés európai emberre. A kiválasztásnál figyelembe vették az előéletét. Többször szétköpködte a szotyit az utcán és Damaszkuszban a villamoson egyszer rálépett egy idős védtelen hölgy lábára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.