Heti két órában kötelezően tanítanák a focit a fiúknak és lányoknak egyaránt – derült ki tegnap a kerettanterv módosításának tervezetéből. A Fidesz szerint mindenki félreértette.

A párt közleményében azt írta:

A foci tanítása eddig sem volt és ezután sem lesz kötelező az iskolákban! Minisztériumi elképzelés szerint harminc terület – mint pl. vállalkozói, közgazdasági, pénzügyi ismeretek, honismeret, bringázás, kajak-kenu, sakk, énekzene stb. – választható tematikus tananyag lehet az iskolások számára. A foci egyes testnevelésórák részeként, az óraszám növelése nélkül kerülhet be a tananyagba. Mint minden sportág, így a foci is segíti, hogy a gyerekek többet mozogjanak, egészségesebben éljenek. A gyermekek és a szülők választásának szabadságát meg kell adni, és bizonyára nagyon sok gyermek örömmel fogadja majd a lehetőséget, hogy a kedvenc sportágát, hobbiját az iskolában is gyakorolhatja.

A párt egyébként közleményét a DK-s Niedermüller Péternek címezte, aki a szombaton megjelent hír ügyében úgy reagált ma reggel: 

Orbán Viktor kormánya a szervilizmus újabb csúcsára ért az illiberáris rendszer építése során, amikor a főnök hobbiját, a labdarúgást a nemzeti kerettantervbe akarja iktatni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
@enslaved: ma, 19:14
Mint a gazdád! Szeret focizni, de többségében úgy 30 kg túlsúlyban van.
"A pocakos focista, na az a halálom!"
:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KERKA
Így már egészen más a leányzó fekvése, a heti 2 focióra még belefér a testinevelés óraszámaiba.

"közgazdasági, pénzügyi ismeretek, honismeret, bringázás, kajak-kenu, sakk, énekzene stb. – választható tematikus tananyag lehet az iskolások számára. A foci egyes testnevelésórák részeként, az óraszám növelése nélkül kerülhet be a tananyagba."

A lényeg a választható tematikus tananyagon van, ami nem kötelező, de élhet vele a tanuló.
Clavigo
Azért kíváncsi lennék ,melyik túlmozgásos-nyálcsorgató kreténnek volt ez a bombás ötlete?? A Balogh páter meg monnnyon le.
silber13
Akkor a fityisz intse önmérsékletre ezt a mindenáron megfelelni akaró túlbuzgó egyedet.
KERKA
@silber13: helyes.! Gondolják át mit akarnak, mielőtt a hírek kikerülnek a nyilvánosság elé. Hülyítik a jónépet az idióta ötleteikkel.
kakaósbögre
de hozzátették azt is hogy"de jobban teszik"...
dr. prédikátor
Viktor szopkinnak::: Nyugi dagi ,nem csak foci van a világon!!!
zöldszem
@silber13: Lehet, hogy Soros volt, vagy Gyurcsány, vagy Bajnai...-:))) Majd Szijjártó behívatja őket, s színt vallanak-:)))
kutyahűség
Ha kötelező volna, akkor sem érne semmit, mert a magyar ember nem tud focizni. Legalább 60 éve. Sorry, de ez a nagy büdös igazság. Abban kése hasítani, amiben jók vagyunk, nem abban erőlködni, amiben rosszak. Ellenkező esetben biztos kudarc vár ránk.
nemkati
"nem kötelező, de élhet vele a tanuló"
Kíváncsi vagyok, hogy élhet ezzel az a tanuló, amelyiknek az osztályában egyedül ő szeretne focizni.
eszegfu
Megint bebizonyitották: mi vagyunk a hülyék, mert félreértettük! Tényleg nem kell gondolkodnunk semmiről sem! Minden alkalommal megmondják: mit, hogyan kell értelmeznünk... csak egy picit várni kell rá, de akkor az 100 % biztos!
enslaved
@nemkati: Mert ugye egy osztályban, ahol legalább a fele fiú, csak egy akar majd focizni...
nemkati
@enslaved: Nem tudom, hány osztályt ismersz, és abból hány fiú akar focizni, de képzeld, nem minden fiú akar focizni. A mi osztályunkban 7 fiú volt, abból 3 vizilabdázott. Kettő el se találta volna a labdát. Ezt a hírt te buktad el. :)
enslaved
@nemkati: Lényegtelen, mivel nem lesz kötelező, de többségében a focizni szeretők vannak túlsúlyban.
Clavigo
@enslaved: A lányok között is ,nem igaz Te Agytröszt.? Mint ahogy a féleszű Gazdáid elképzelték..
profon
Iskola igazgató elvtárs ! Aztán majd kérnénk Öntől valamit .
Clavigo
@profon: Ha Bacsó Péter élne még,,,:)
profon
@Clavigo: El kell jutnunk a "nincs mit veszteni" stádiumba !!!
Jankó123
@enslaved: ma, 19:14
Mint a gazdád! Szeret focizni, de többségében úgy 30 kg túlsúlyban van.
"A pocakos focista, na az a halálom!"
:-)))
nemkati
@Jankó123: Na egyszer ezt odamondhatná neki egy tábornok: Az a halálom, a pocakos miniszterelnökök." :DDDD
human
Mostanában csupa férreértések történnek. Nemrég azt értettük félre, hogy ügynököket ültetnek a szerkesztőségekbe.
enslaved
@Clavigo: Női foci...Hallottál már róla?
enslaved
@Jankó123: Milyen gazdám, te IQ bajnok?
profon
@enslaved: Úszás, öttusa, vízilabda, kajak-kenu, vívás stb... Hol kapnak ezek a valódi sportolók annyi elismerést és költségvetési pénzt, mint a falábú focistáink ?
Jankó123
@enslaved: Az, amelyik csak megvakarja a seggét és máris előugrasz belőle a - "Mit parancsolsz kedves gazdám?"-kérdéssel.
profon
@Jankó123: Egyszer, még régebben, szavaztam a fideszre. Nagyon nehéz volt beismernem, hogy tévedtem és még nehezebb volt elhinnem, hogy a saját korosztályom átvert. Ezért mindenkinek megbocsájtok aki ragaszkodik az elveihez és nem akarja elhinni, hogy egyesek csak kihasználják a valódi emberi érzelmeit. Simicskának igaza van ! Orbán egy g..i ! Ha ezeket a dolgokat az elmúlt években pl: Gyurcsány csinálta volna, akkor ugyanezek az emberek már a lámpavasra akasztották volna !
enslaved
@profon: Ha Gyurcsány úgy vezette volna az országot, mint most Orbán, akkor rá szavaztam volna. Egyébként meg az általad felsorolt sportágak élversenyzői sem éheznek ám...
enslaved
@Clavigo: Nem kötelező, te is olvashattad. Egyébként meg abban az osztályban, ahová a gyerekeim járnak, a lányok fele szeret focizni. Változó.
enslaved
@Jankó123: Tegyél fel egy hozzád méltó avatart, ne mocskold be azét a nagyszerű emberét, akiét most használod.
Jankó123
@profon: Beláttad, hogy tévedtél és nem ilyen lovat akartál. Nincs ezzel semmi baj.
A baj ott kezdődik, amikor valaki kinevezi önmagát "nemzetinagyonmagyarnak" és ezáltal felhatalmazottnak érzi magát arra, hogy bármit megtehessen.
Lophat, csalhat, hazudhat, közpénzt sajátjaként kezelhet és herdálhat, haverokat milliárdokkal kistafírozhat, mert szerinte erre kapott felhatalmazást.
profon
@enslaved: Remélem egyszer Te is belátod, hogy tévedtél !
enslaved
@profon: Ahhoz jönnie kell egy olyan ellenzéknek, amelyik megérdemli a bizalmat. Addig viszont...
Jankó123
@enslaved: Tán lemaradtam valamiről?
Hát téged mikor neveztek ki a Nemzeti avatarosztó bizottság élére?
enslaved
@Jankó123: Mert ugyan melyik kormány nem a saját érdekeit képviselte elsősorban? Úgy csináltok, mintha csak a Fidesznél történtek volna hasonló dolgok.
profon
@enslaved: Orbánt és rendszerét nem az ellenzék, hanem saját maga minősíti !
enslaved
@profon: Az ellenzék(?) csak lázít, meg ugyanúgy a hatalmat akarja, összefogásra meg képtelenek, ahogyan az embereket sem tudják maguk mögé állítani. Ez egy óriási különbség köztük és Orbán között. Orbán rendkívül karizmatikus egyéniség, nincs másik ilyen ma az országban, de még Európában sem nagyon.
profon
@enslaved: Hitler is karizmatikus volt !
Jankó123
@enslaved: Ha én ellopok egy csokit, mert nem tudok ellenállni az ízének, Te pedig egy milliárdot, mert imádsz a bankjegyek között hemperegni, az valóban "hasonló"?
Ja, mindkettő lopás! Csak egy árnyalatnyi különbség van a kettő között:
-Mondjuk az emútnyócévben nem nőttek ki az anyaföldből így, egyik napról a másikra a milliárdosok! Manapság pedig úgy szaporodnak, mint köröm alatt a gomba.
enslaved
@profon: Azért ne hasonlítsuk már össze őket! Orbánt le lehet váltani demokratikus úton, Hitlert nem igazán lehetett.
enslaved
@Jankó123: Minden lopás lopás, nincs olyan hogy kicsi, meg nagy. A sok kicsi is felér egy naggyal, szóval ez rossz szemlélet. Mondjuk az kétségtelen, hogy vannak kirívó esetek manapság, de ha az ember jobban él mindeközben, akkor kit érdekel? Márpedig ma csak az nem él jól, aki eddig sem tudott felmutatni semmit. Mindenki megtehetné azt, hogy siránkozik, meg másokat szapul, de van, aki mindezek helyett alkot és dolgozik.
profon
@enslaved: Gondolod ? Az igazságszolgáltatás lenyúlása. Bíróság, ügyészség...A választási rendszer átalakítása ? A szabadon fogható média teljes megszállása ?
Ugye csak viccelsz ???
karma1
@enslaved: Nem fogd elhinni, itt mindenki hallott a noi focirol, a Femina valoban egy nagyon eredmenyes noi csapt volt... DE: ha Kis Julika 6 eves, szemuveges, copfos gyamoltalan kislany, es sakkozni akar, mert a peldakepe Polgar Judit, miert is kellene neki a bort kergetni? Mert az elso osztalytol elo lett irva neki?
Hagyd mar a hulyeseget, ne vedd a vedhetetlent, nem talaltam meg itt olyan elmebajos orultseget a Propin, amit 24 oran belul a fide$$ ne cafolt volna, es aztan megis be ne vezettek volna egy kis idovel kesobb az EREDETI, orult valtozataban.
solidedge
A foci tanulását én kötelezővé tenném. Legalább is az elsőosztályú csapatoknál és a válogatottnál.
karma1
@solidedge: Akkor is, ha mar a "lurkok" kinottek az iskolapadbol??? Nem lehecc ilyen kegyetlen, TANULASRA kotelezned oket?
(Isteni volt ez a beirasod, minden penzt meger!...:o))))
Jankó123
@enslaved: "Mindenki megtehetné azt, hogy siránkozik, meg másokat szapul, de van, aki mindezek helyett alkot és dolgozik."

Meg vagy!!!
@szandokan
:-)))
yazo64
@Jankó123: Ááá... Csak a véletlen műve hogy neki is ikrei vannak:D
Desischado
Elmebajosok gyülekezete. Ennél csak azok az elroggyantak, akik ezeket védik!
enslaved
@Jankó123: @yazo64: Véletlenek márpedig vannak. A vélemények egyezése pedig nem jelenti egy és ugyanazon személyt.
eszegfu
@enslaved: 18:57 Szerencsére nem a "hirt buktuk", hanem a lényegét -- ha igaz -- nem lesz kötelező a foci! Az meg sem fordul a fejedben, hogy a kormány "visszakozott"?! Észrevettem, hogy a hasonló hireknél (pl. a hirközlő szervek alkalmazzanak egy "ügynököt") kétértelmü a javaslatuk: ha bejön megvalósitják, ha valamelyik ellenzéki párt felszólal ellene, akkor a magyarázat: "nem jól értelmezték". Tudom, hogy Te is látod, csak valahogy "imádod" bosszantani a "jónépet"!
kkalman
Tagadják a hírt? Rosszul értelmezzük a hírt? Na bumm! Akkor mi van? A következő tanévtől kötelező lesz a suliban a foci.
pistapapa
Ejnye-bejnye kedves írogatók! Én csak azt kérdezem,hogy eddig mit oktattak a testnevelés órákon? Nem sportot?
Jankó123
@pistapapa: Mostantól pedig "Isteni sugallatra" a focit a legfőbb sporttá emelték.
Az iskolai oktatását felügyelő szakállamtitkárokat és államtitkár helyetteseket a közeljövőben nevezik majd ki.
:-)))
eszegfu
@pistapapa: 8:45 De, valóban sportot oktattak, ami nem egyenlő "csak a focival"! Te nem ezt a cikket olvastad... azt gondolom...
IEN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kkalman
@pistapapa: ma, 08:45 Nem a sporttal van a baj. A baj ott kezdődik, hogy a focit is sportnak meri nevezni, holott az Magyarországon a Cirkusz és Varieté Vállalat melléküzemága.
enslaved
@IEN: Ezért kár volt ideböfögnöd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.