Erdő Péter bíboros és Veres András, a püspöki kar elnöke újból, személyesen is meghívta Magyarországra Ferenc pápát. Ő erre csak mosolygott, nem válaszolt sem igent, sem nemet – értesült a NOL.

Veres András a Rómában tartott püspöki szinóduson próbálta hazánkba invitálni a pápát, amelyről így nyilatkozott a Magyar Kurírnak:

Természetesen igyekeztem kihasználni a lehetőséget. Erdő Péter bíboros úrral együtt mentünk oda a Szentatyához, és megismételtük felé a meghívást. Természetesen ő nem válaszolt sem igennel, sem nemmel, de látszott, hogy foglalkoztatja a kérdés. (...) Természetesen beszéltem az államtitkárság vezetőjével is, aki úgy fogalmazott, hogy evidenciában tartják a kérdést, tárgyaltak is róla többször, de most még nem tud konkrétumot mondani. Úgyhogy imádkozunk, és várjuk a Szentatyát!

Ferenc pápa még 2013 szeptemberében magánaudiencián találkozott Áder János köztársasági elnökkel és állítólag a megbeszélésen elfogadta az államfő által javasolt magyarországi látogatás 2016-os időpontját Szent Márton tours-i püspök születésének 1700. évfordulója alkalmából. Ám később kiderült: a pápa az elfogadással csak udvariassági gesztust tett, nem pedig konkrét ígéretet.

A NOL-t egyházi berkekből korábban úgy tájékoztatták, minimális az esélye annak, hogy 2016-ban Magyarországra jöjjön a pápa. Ugyanakkor a sajtóban megjelent találgatásokkal szemben a látogatás nem a magyar kormány vagy a püspöki kar magatartása miatt marad el. Sokkal inkább az lehet az oka, hogy a magyarországi út komoly formában eleve nem is szerepelt a pápa tervei közöt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Amiatt a néhány igazán hithű keresztény miatt nem éri meg ide eljönni, az divatkeresztény kormány miatt meg nem is érdemes.
:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Érdekes, amióta Ferenc pápa irányítja a Vatikánt, a vezérünk sem szaladgál oda, maga előtt tuszkolva a gyerekeit. Lehet, hogy irritálja a pápa választott neve?
volvós
Van esze a pápának, hogy nem akar a Diktátorral találkozni !!!
Jankó123
Amiatt a néhány igazán hithű keresztény miatt nem éri meg ide eljönni, az divatkeresztény kormány miatt meg nem is érdemes.
:-)
Január
A kereszténység hívei ma nem Európában vannak. A hívek főként Latin-Amerika országaiban élnek. Európában lassan hittéríteni kell, ezért is jelent meg az iszlám. Egy erős keresztény Európát nehezebben lehetne elfoglalni, ma harc nélkül bevehető ...
36
@Január: Teljesen egyet értek veled.
Oroszországban az ortodoxiával való azonosulás. Indiában a hindu. Kínában, Japánban pedig, a taoizmus és a sintó, egybeolvadt a mindennapi élettel. Így őrzik meg identitásukat és nemzetüket.
Magyarországon befektető, indiai cég pl. addig nem tesz új lépést, amíg a hindu papok rá nem bólintanak.
Feraj49
Pedig jöhetne,feladni az utolsó kenetet !Akár Mo.-nak,akár az EU-nak !
eugen4402
Fel a fejjel Bíboros úr, ha a Szentatya hezitál, el kell menni az ő feletteséhez, és Ő majd intézkedik... A Szent Márton-év pápa nélkül valahogy olyan snassz lenne.
zöldszem
Mééé, őt nem rendelheti ide Szijjártó???
nezelodo
Majd eljön a pápa, ha a Rigó püspök stadionját avatják. Bónuszként meg láthatja a Ferenc pápa, hogy püspök úr a második, harmadik templomi esküvőjét celebrálja a kedvenc fideszes polgármesterének, akinek mániája a válás, és az újabb és újabb templomi esküvő. Szegény, az egyházi törvényeket betartó helyi plébi meg az utcáról leselkedhet, mi történik odabenn?!
Hofipisti
Ezen aligha van csodálkozni való! Már csak azért sem, mert hát - mint ahogyan Rigó püspöktől tudjuk - Ferenc pápa nincs képben Magyarország és a magyar Ceausescu világrengető hitével.
Desischado
Elég szégyen ez nekünk! Nyilván tudja a Pápa, miért nem jön ide!
Hari
Nem ejtették a fejére, tudja honnan ( inkább kitől) fúj a szél. Nem fogja magát lejáratni egy nyilvánvaló propaganda eszközeként. Káder Manó a meghívást vezér szóra tette. A legszomorúbb, hogy a magyar egyházi méltóságok is totális behódolásban élnek, vagy ennyire nem ismerik a "főnököt".
Rejtö Jenö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Rejtö Jenö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
volvós
Na erre mit léptek, vén harrach, állatgyilkos semjén, és a sekrestyébe
ragadt kannás miseborivó csuhások ??? Már a Pápa is lesz@r benneteket !!!
eszegfu
@volvós: De a pápa legalább megteheti, hogy "lemosolyja" őket... mi is ezt tesszük azzal a különbséggel, hogy együtt élünk velük!:((
varirmag
Minek is kellene ide jönnie ? Vagy bárhova ? Mit tud ő az itt élők gondjairól,hitéről ???
Mi közük a pápáknak a hithez ???
Maradjon csak a svájci gárda védelmében,dáriuszi gazdagságban ott ahol van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.