Itthon is tombolt ma az Egyesült Államokból honosított Black Friday, a karácsonyi bevásárlási szezon első nagy rohama. A magyar marketingesek azonban ezt a hagyományt is magyarosan értelmezték: sokan a beígért kedvezmények helyett kifogyó vagy sosem volt árukészletekről, előző nap "felárazott" majd péntekre "leárazott" akciókról számoltak be. 

Tamás posztolta a Facebookra az alábbi kihagyhatatlan ajánlatot az egyik nagy webáruházból, ahol 93 százalékkal olcsóbban lehetett ma biciklit venni, az eredeti, állítólag 419.090 forintos ár helyett:

Így vette hülyére a Black Friday a magyarokat

Gergely azt írta a kép alá:

Egy ismerősömet a nagy Xbox leárazás érdekelte asszem ugyanitt. Reggel 7-től folyamatosan frissítette az oldalt, mégis már úgy jelent meg, hogy "elfogyott".

Szilárd is azon akadt ki, hogy "minden elfogyott már reggel fél 9-re":

Az oldalak elérhetetlenek. Termékek árát is felnyomták picit. Ennek semmi értelme ebben a formában.

Krisztina egy 13.999 fortinról 14.271 forintra felárazott akciót szúrt ki, ami ettől még "15 % áresésnek" lett feltüntetve:

Így vette hülyére a Black Friday a magyarokat

Olívia is az akciós készletet hiányolta, azt írta:

elég nagy összeget mernék rá tenni, hogy azokból a termékekből, ami tényleg brutálisan le volt árazva, volt úgy nagyjából 3-4 db készleten...

Kaposváron szerencsére sokaknak jutott lapostévé, igaz kicsit taposni kellett érte.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Kávédarálót kell vennem, kb két hete figyelem az árakat. Kinéztem a befutót, mindenhol 14 és 16 ezer között mozog. Néhány napja úgy döntöttem, megvárom a nagy akciót. És mit látok ma, na mit? Az egyik webáruházban durván le van értékelve, pontosan 50 %-kal Na ez az gondoltam, rámegyek a tutira. Nézem az árat és nem akartam hinni a szememnek. eredeti ár: 32.000,- áthúzva, akciós ár: 16.000,-
Basszák meg magyar módra...
De a fenti gagyi bicikli azért verhetetlen a témában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Csak peldat vesznek a magyar kormanyrol.
Aki Én
Kávédarálót kell vennem, kb két hete figyelem az árakat. Kinéztem a befutót, mindenhol 14 és 16 ezer között mozog. Néhány napja úgy döntöttem, megvárom a nagy akciót. És mit látok ma, na mit? Az egyik webáruházban durván le van értékelve, pontosan 50 %-kal Na ez az gondoltam, rámegyek a tutira. Nézem az árat és nem akartam hinni a szememnek. eredeti ár: 32.000,- áthúzva, akciós ár: 16.000,-
Basszák meg magyar módra...
De a fenti gagyi bicikli azért verhetetlen a témában.
Aki Én
@pbalage: Köszönöm, kedves vagy :-) Olyanra van szükségem, amin be lehet állítani az őrlemény finomságát. Már sikerült lefoglalnom valahol az utolsó darabot. Holnap megyek érte.
lópicigáspár
Én is beleszaladtam! Egy hete le se szart a kedves online kereskedő, pedig ki van fizetve. Mondjuk valóban féláron adták a porszívót és valóban nem ért még ide! A megkereséseimre, csak az automata válasz jön, kezdem unni!
rugacs
Ha normális ötletre nem telik, leutánozzák a nyugati (amcsi) baromságokat! Én sosem vásárolok ilyen dönpingszerűen meghirdetett akciók idején, mert pl. januárban sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni bármihez...! Sokaknak még új, hogy hogyan születnek az 50-90 %-os leárazások, én már rég ismerem a trükköt. :-DD
enslaved
@pbalage: Garanciát is vállalsz rá? Mert akkor esetleg megveszem:-))))
enslaved
@Aki Én: Ma voltam a Tescoban valamikor délután, és egyedül a semmit nem érő Technika tv meg valami Lark nevű tablet volt leárazva úgy igazából. Szerintem az ilyen napok inkább egy akciót lesőnek black friday:-)))
human
A magyar Black Fiday olyan mint annak idején a Sanyo vagy Adios márkanevek. Hasonlítottak névben valamire, de gyakorlatilag semmi közük nem volt hozzá.
kicsilac
Na mégis mit vártatok? A jó minőségű kurrens cikkek elfogynak a boltokból, a gagyi ami vissza marad, azt túrják ki ilyen akciókban. A szép banánt sosem kell re árazni, azt elviszik. A túlérett fél áron megvehető. Ennyi.
enslaved
@kicsilac: Pontosan. Aki egy Samsung 4K - s tévét akar venni, az nem lesi a black friday-t...
Aki Én
@rugacs: Ha leutánoznák nem lenne baj, de mindenen épp annyit változtatunk, hogy ne működjön.
Aki Én
@enslaved: Ez kicsit olyan mint az outletek. Csillámporos lila alsónadrág, 47-es uv zöld adidas és a többiek valóban féláron kaphatók.
enslaved
@Aki Én: Egy ismerősöm (nem ma) újracsomagolt tabletet rendelt az emag-tól, egy igen komoly Asus - t, azt írták az ismertetőben, hogy kicsit karcos a kávája, ezért van leárazva. A kávát összekeverték a képernyővel, karcot meg még valószínűleg soha nem láttak...
enslaved
@lópicigáspár: Túl hamar csaptál a lovak közé:-)
lópicigáspár
@enslaved: Ne hidd! Szinte biztos vagyok benne, hogy a jövőhéten megérkezik a motyó, de ha nem, érdekes beszélgetést fogunk folytatni az ügyfélszolgálatukkal! Ebben nagyon otthon vagyok! :-)
kkalman
Muszáj nekünk minden amcsi baromságot átvenni? Most úgy néz ki, hogy 1990-ig sarló kalapácsos segget nyaltunk, azóta meg csillag sávosat. Nem látom a kettő közti minőségi különbséget. Mindegyiknek szar íze van.
enslaved
@lópicigáspár: Azért érdekes, hogy a pénzt szinte mindig előre kérik. Mondjuk az utánvét is lehet bukta, mert csak utána bonthatod ki a csomagot, amikor már kifizetted a futárnak.
Desischado
Nem rossz eza Black friday, a hiba a magyar cégekkel van - tisztelet a kivételnek, - és becsapják sokan az embereket. Arra nem gondolnak, hogy ezzel vevőt vesztenek, és az ilyen cégeknek hamar híre megy.
vadsanca
Ez csak egy a sok átverés közül. A héten kaptam az emailemre egy szuper ajánlatot a Ráfázol-banktol. Idézem. "Most érdemes Ráfázol Gyorskölcsönt igényelni, mert online
regisztráció esetén 2% kamatkedvezményt adunk.
Mindez a számok nyelvén:
500 000 Ft, 13 331 Ft havi törlesztőrészlettel, 5 évre
Példaként szereplő összegre és futamidőre vonatkozó THM: 22,9%." " A fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 804 833 Ft,
Van bőr a p...kon! Tényleg nem tudnak számolni az emberek? Vagy a matematikának egy új dimenziója létezik?
Számításom szerint ez 62,12%-os kamat. Ez nem minősül uzsora-kamatnak? A 22,9% nem fedezi a hitel költségeit? ( 114.500Ft ) Persze a betétesek pénze nem így kamatozik! Sőt még meg is adóztatja az állam! Mi ez ha nem összeesküvés!? Így nem fog "pörögni" a gazdaság!
A KSH közlése szerint, ez év október hónapjában 0,1% volt az infláció.
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far1510.html
"Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország!"
verőce21
A tegnapi nap amúgy világtakarékossági nap volt, a "ne vásárolj semmit!" napja. :)
Feraj49
Már több szőr leírtam,némileg hatástalan." A kapitalizmus lényege,kit hogyan lehet átverni,megkárosítani, úgy,hogy az átvert egyén úgy érezze mekkora jót tettek vele. Ausztriában a leárazás VALÓS leárazást takar. Mo.-on az ár fölé írnak egy lényegesen magasabb árat.Az nettes vásárlással két alkalommal is "megjártuk,azóta nem engedem a nejemnek sem az olyan vásárlást .Webáruházaknak meg lényeges hány ember kattint rájuk.El tudtok képzelni egy árú 80-90 %-os valós "leárazását" ?
verőce21
@vadsanca: (08:55) Nagy egy lumen vagy. De azért van még mit tanulnod a kamatos kamatról!
szaboria1
@Desischado: Nálunk még a kereskedők csak átverésbe gondolkoznak előbb jól fel emelik az árát aztán ilyenkor meg meghirdeti, hogy most olcsóbb lett.
1magyar
Amerikában a fekete péntek azt jelenti, hogy 1 dollárért lehet lapos tv-t venni. Itthon meg azt, hogy 80 ezer helyett 90-ért csak oda van írva felülre,áthúzva, hogy 170-ről 90-re.
vadsanca
@verőce21: Én mint átlagember ezt megtehetem szabadon büntetlenül?
simmering73
Én a jó meleg szobában olvasással töltöttem a blekfridéjt.
Fradigege
A kóla le volt értékelve, de nem azért mentem, hanem egyszerűen vásárolni mentem, mivel fogytán volt a cucc otthon. Nekem ez a fekete péntek új. Nem igen emlékszem, hogy lett volna ilyen. Akciók pedig mindig vannak. A 2 decis Unicum a kínainál 1200.-. Több éve 1000.-, krv jó ár volt. A 20+4-es Mokate 2in1-ben kávé 580.-. A Milka csoki 220.-. Egész évben black friday van a kínaiaknál. Trükk hegyek.
Vosztok
Demján mesélte. Skála igazgató korában román ingeket kaptak eladásra. Kirakták. "Román ing 100 Ft." A kutyának sem kellett. Bevetette a kirakatból, pihentette két hétig és újra kirakatta. "Import ing 250 Ft". Másnapra egy darab sem maradt.
nezelodo
Én folyamatosan figyelem azt a termékkört, ami érdekel. A történet ugyanaz mint a hentesnél aki kiküldi a segédet: Menj fiam, árazd le a karajt! A legény kimegy, a táblára, felírja a mostani ár, az 1500 Ft fölé, hogy 2000 Ft, és egy mozdulattal át is húzza. Ez a módszer egyébként általánosan divatba van a kereskedelemben.
Gömblulus
Ezért nem kell magyar webshopból rendelni :D Én jól jártam, 40%-al olcsóbban megkaptam azt a terméket, amit akartam és ingyen ki is szállították. Nemcsak Magyarországon van Black Friday. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.