Eddig a miniszterelnök hozzátartózójának cége nem vehetett részt közbeszerzéseken. Most már részt vehet, ha az illető nem a miniszterelnökkel egy háztartásban él. A kormány egyetlen nap alatt nyomott át a parlamenten egy 58 oldalas törvénytervezetet. Hétfőn benyújtották, majd rendkívüli eljárásban kedden már el is fogadták. Ha ez nem lenne elég, az elfogadott szabályok a kihirdetésük másnapján életbe is lépnek, hiszen januártól alkalmazni akarják őket. Az egyes törvényeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításával, valamint a költségvetési tervezéssel és gazdálkodással kapcsolatos módosításáról címet viselő törvénycsomag első ránézésre olyan, mintha főleg a NAV-val foglalkozna, az igazság azonban az, hogy 30 törvény több száz pontját érinti a közbeszerzéstől a nyugdíjszabályokon át a korrupció elleni harcig. Egy elég fontos változást eszközöl például a közbeszerzésekről szóló törvényben. Ez a törvény eddig tiltotta, hogy a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A saját lábunkon ácsorgó rühelke érdekében))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A saját lábunkon ácsorgó rühelke érdekében))))))))))))
Toby
Ennyire szorult a hurok a "fanyűvő" csávó nyaka körül ? Akkor reménykedhetünk, hogy sittre megy a vő ?
human
Akkor nem véletlen szavazták meg ma, hogy a NAV nem ellenőrizheti a vagyonosodást, csak ha feljelentés történt. Polt Péter a helyén, aggodalomra semmi ok.
solidedge
Így van ez, ha valakit megérint a gátlástalan rablás édes mámora.
papa.49
@Toby: Te láttad már együtt őket az emlékezetes lagzi óta én talán egyszer, a rühelke a múltkor is a dávidka nénivel ment a buliba))))))))))))
Toby
@papa.49: Egy fotón láttam a a törpegengsztert meg a fatolvajt, éppen pálinkáztak !
lampa laz
Ez faßa, ma csak keresztpának, családjának és sleppjének hoztak kedvező törvényeket. Eddig sem voltak túl szerények, de ezek után még a ßart is ellophatják, bocsánat, vihetik alólunk, ha megkívánják.
papa.49
@Toby: Én a menyecskére, meg a vőre gondoltam...
Toby
Remélem lesz olyan uniós parlamenti képviselő, aki Brüsszel elé viszi ezt a mocskos gengszterhúzást !
Mocskos tetvek !
Butautáló
Felgyorsították a dolgokat... Miért ez a kapkodás? A vesztüket érzik?
human
@Butautáló: A terrorfenyegetést, a szír háborút használják ki arra, hogy átvigyenek minden törvényt amivel többet tudnak majd lopni. Az emberek most másra figyelnek. Ezekben az időkben is a zsebük tömésével foglalkoznak.
karma1
@Toby: @Butautáló: Ha mar ervenyes torvenybe iktattak ezt a lehetoseget, akkor mar kot a beton, 10 unios kepviselo se tudja megkerdojelezni Brusszel elott... Aki meg feljelentest mer tenni barmifele "rokony" ellen, az polpot petirol visszapattan, mint a gumilabda...Lehet,hogy ruhelke labacskai faradnak a sok sajat labon allastol?
human
@Toby: Brüsszel sem zavarhatja el ezeket helyettünk. Nem kellene mindig mástól várni a megoldást. Sajnos ha az ukrán "példát" nézzük, akkor sokáig tud a nép nyakán élősködni egy Orbán-fajta. Majd, ha nálunk is 25 ezer lesz a havi nettó bér, mint Ukrajnában, akkor talán itt is utcára mennek az emberek.
Butautáló
@human: @karma1: Igazságotok vagyon. De azért nem mindenki hülye Európában, sokan átlátnak a szitán! És a tökön ragadás és a szorongatás eszközei a birtokukban vannak! Csak azt nem értem, mit teszetoszáskodnak még? Az EU pillanatok alatt képes lenne Orbánt a saját szarába fojtani!
karma1
@Butautáló: En minden ilyen egyejszakas torveny elfogadasa utan meg szoktam ezt itt kerdezni, mert nem hiszem, hogy ez a diktatorikus torvenykezes megfelelne az unios rendszabalyoknak. Ha viszont nem felel meg, akkor legalabb formai eszrevetelt tehetne mar valaki "odafont" - igen, persze, hogy igazad van, ezt csak a magyarok zavarhatnak el, de valami fondorlatos modon hipnotizalva vannak, es ugy latszik, a kigyobuvolo nem farad...:o((
human
@Butautáló: Kicsit naiv az elképzelésed. Igazad van abban, hogy van mivel megszorongatni Orbánt. De ezt nem arra fogják használni, hogy lemondásra kényszerítik. Legfeljebb ráveszik, hogy együtt szavazzon velük és ne legyen ellenlábasa az európai döntéseknek. Próbálják Orbán demoralizálását minimalizálni. Szerintem eddig mennek el.
Az USA a NAV kitiltási botránnyal is lehetőséget akart adni az embereknek, hogy számon kérje a kormányon a NAV kivételező vizsgálati gyakorlatát tüntetésekkel. Talán ha 3 ezren voltunk hajlandóak kiállni Horváth András mellett. Orbán ebből is látta, hogy bármit megtehet innentől kezdve. Nem lesz ellenállás.
nemkati
Ez a törvény nem azért vérlázító, mert iszonyatosan dühít, hogy ez az aljas banda 5 éve rabolja az országot és hogy emiatt ne lehessen őket a vérpadra küldeni, törvényesítik a lopásokat. Hanem mert ez a következő kormányokra is érvényes lesz, és én nem akarom, hogy a következő kormányok, legyenek azok az ellenségeim vagy a támogatottjaim, ugyanígy szétlophassák az országot a pereputtyuknak. Ha meg a következő kormány eltörli ezeket a szemét törvényeket, akkor meg csak egyedül a Fidesz tehette meg, hogy törvényesen követi el a sorozatos bűntetteket. És ez még jobban dühít.
nemkati
@human: Ez pont így van, csak mi tehetjük meg, hogy elzavarjuk, nem teheti meg helyettünk senki, az únió se. És, mint a viccben, csak nem háromszor, hanem számtalanszor küldött Isten (vagy a teremtő) nekünk segítséget ehhez, mi pedig egyszer se éltünk vele.
nyanya001
A mutyi , a csalás, a lopás, törvényesítve lett !
nemkati
@human: Egy faluhoz árvíz közeledett, így hát mindenki megpróbált menekülni, ahogy tudott. Élt abban a faluban egy keresztény is, ő elkezdett imádkozni, hogy Isten küldjön neki segítséget.
Épp arra ment egy ember autóval, és szólt neki, hogy szívesen elviszi őt a faluból, de a keresztény erre csak annyit mondott:
- Köszönöm, nem szükséges, majd Isten kiment innen.
Az autós tovább hajtott, a víz pedig egyre jobban áradt, már a házakat is elöntötte, egy idő után már csak csónakkal lehetett közlekedni, közben pedig a keresztény továbbra is segítségért imádkozott. Jött is arra egy ember csónakkal, és ezt mondta:
- Gyere keresztény, elviszlek a csónakommal!
- Köszönöm, nem szükséges, engem majd Isten kiment innen.
A csónakos tovább ment, a víz szintje pedig egy idő múlva olyan magasra emelkedett, hogy a kereszténynek föl kellett mennie házának legfelső szintjére, majd végül ki kellett másznia a háztetőre. Ekkor már kétségbeesetten imádkozott Istenhez, hogy segítsen neki. Épp arra ment egy helikopter. A pilóta jelzett neki, hogy szívesen felveszi őt, de ő erre is csak annyit mondott:
- Köszönöm, nem szükséges, majd engem Isten kiment innen.
A helikopter elment, a víz tovább emelkedett, míg végül a keresztény megfulladt. Amikor megérkezett a Mennybe az Úr trónja elé, felháborodva azt mondta:
- Uram, én imádkoztam, de te nem küldtél segítséget!
- Fiam, én rögtön meghallgattam az imádat, mert küldtem hozzád egy autót, aztán egy csónakot, majd egy helikoptert is. Mit vártál, hogy majd személyesen én megyek érted?
human
@nemkati: Köszönöm a történetet.
Butautáló
@karma1: A kígyó meg nem lankad... :)))
human
@nyanya001: És szerintem még nem vagyunk a végén. Amíg mindenki a terrorizmusra, a szír háborúra, a menekültválságra figyel, addig minden lépést megtesznek a könnyű lopás felé.
nyanya001
@human: Nagyon igaz.
A menekültválság mindent elsöpör, igyekeznek minden létező
médiában ezt sulykolni az emberek agyába, miközben az országot
felosztják egymás között.
Ha véletlenül nem ők nyernek 2018-ban a következő kormány - hacsak valami csoda folytán
nem fog össze az ellenzék és megszerezné a kétharmadot - esélyük sem lenne a kormányzásra, pár hónap alatt kormányválság lenne.
human
@nyanya001: Láttad mekkora kárt tudtak csinálni ellenzékben fideszék. És add hozzá a most kinevelt újnemzeti milliárdosait. Ott tartanának be egy új kormánynak ahol csak tudnak.
kkalman
Nem történt semmi. Csak a NAV-ot helyezték kormány irányítás alá, meg a saját lábon állást segítették hozzá egy mankóhoz, hogy jobban álljon.
kakaósbögre
méghogy nem rendeszerszintű a korrupció.
nyanya001
Januártól nem lehet kérni vagyonosodási vizsgálatot.
Az adócsalóknak 2016-tól kevesebb izgulnivalójuk lesz, a kormánypártok a vagyonosodási vizsgálatok korlátozását is megszavazták.
„A vagyonosodási vizsgálat mint olyan nem fog megszűnni. A becslési eljárásnak az alkalmazása fog szűkülni. Az a célja, hogy az ártatlan adózókat, az átlagadózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ne vegzálja” – fogalmazott Tállai András.

„Félnek a fiúk. Hát ugye, ha nekem is tizenkét ingatlanom lenne, mint Lázárnak, lehet, hogy nekem is tele lenne a nadrágom” – reagált Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő. A szocialisták szerint a kormánypárti politikusok azon mesterkednek, hogy nehezebben lehessen őket elszámoltatni.
human
@nyanya001: Hogy a kis adózókat óvnák? Van pofa rendesen. Valójában arról van szól, hogy Habony Árpád ellen vagyonosodási vizsgálatot indított a NAV és a most elfogadott átalakítások miatt ezt úgy ahogy van megszüntetik és nem is lesz lehetőség újraindítani.
nol.hu/belfold/ranez-habonyra-a-nav-1532469
human
@human: Joggal nevezhetjük lex Habonynak a vagyonosodás vizsgálatára vonatkozó változtatásokat és lex Tiborcznak a családtagok közbeszerzését korlátozó törvények módosítását.
Aki Én
Már látom, hogy holnap elköltözik a többi kistafírungozásra váró gyerek is otthonról. Soha nem lehet elég korán elkezdeni a közbeszerzések elhappolását. Egészen döbbenetes képet mutat ez az ország tolerancia szintjéről. Döbbenetes, hogy van még ember, aki nem látja mi folyik ebben az országban.
human
@Aki Én: Lázár fia már saját házban lakik. Koraérett a gyerek. Nemsokára szerintem közbeszerzésen is indul.
index.hu/belfold/2014/12/02/lazar_csaladi_osszefogassal_vett_budai_luxuslakast_fianak/
Aki Én
@human: Van miből válogatni. Fantasztikusan tehetséges emberek. A baj csak az, hogy tehetségüket nem az ország gyarapodására, hanem kizárólag saját maguk gyarapodására fordítják. Pedig a dolguk nem ez lenne.
hvg.hu/itthon/20150303_17_ignatlanja_van_Lazar_Janosnak
nemkati
Csak abban bízom, hogy ha ezt mi mindannyian látjuk, akkor ugyanígy tisztában van a kormány összes disznóságával minden ellenzéki párt is, akik minél előbb lesznek eltakarítani az ország éléről ezt a szemetet, és van elképzelésük, hogy lehet ezeket majd elszámoltatni és alaposan megbüntetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok