Lendvai Ildikó egykori MSZP-s politikus Facebook-oldalán elemezte, hogyan taktikázik mostanában Orbán Viktor a politikai életben. 

Íme a gondolatmenet:

Új társasjáték jött divatba. A kormány játssza saját magával, csak hogy jól szórakozzunk. Leginkább a sakkra emlékeztet, csak unortodox. A fő szabály az, hogy valamelyik alvezér mond valami rémisztőt, mi frászt kapunk, majd jön a miniszterelnök, és jól megnyugtat. Orbán persze a fehér bábukkal játszik, ott mindenki helyett csak a király lép. Nyilván. A parasztok alól most húzzák ki a földel,a liciteken, a lovakat éppen eladják a híres állami ménessel együtt, a futárokat valamelyik keleti diktátorhoz szalajtották baráti üzenetekkel, a királynő unokákat szül. A sötét oldalon a fekete bábuk a sok hülye, aki kifecsegi a terveket. Kezdte a fekete bástya, pedig ő aztán nem rés, hanem alapító és házelnök, mégis rosszat lépett: beígérte a sorkatonaságot. Majd előre ugrott a fekete ló: Kósa, aki mindig is szerette a váratlan lóugrásokat, és felsorakozott a bástya mellé. De ekkor jött! Jött a jó fehér király (ahogy Parti Nagy hívta, I. Fülkefór), és kiütötte őket. Nem lesz sorkatonaság! Megkönnyebbült sóhaj a közönség fiatalabb tagjaitól. De ezzel nincs vége a nagy mérkőzésnek! A sötétek közül váratlanul sakkot próbált adni maga a bűnös, fekete város királya,Tarlós: vége a 65 éven felüliek ingyen villamosozgatásának! Most a közönség idősebbik része rágta a körmét izgalmában. De a rettenthetetlen fehér király kitört a csapdából, és ő adott mattot::Marad az ingyen utazás! A következő fordulóig, melynek lépéseit izgatottan várjuk.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
@Mob: Ez az a Lendvai akit az MSZP táncos vezére kigolyózott az MSZP értelmes csapatából. Nem politizál de mivel ő is elmondhatja mi a véleménye igy ő is nyilatkozhat.. Én szívesen nézem az ATV-n és olvasom véleményét bárhol. Te pedig barátom @Mob: egy nagyon egyszerű ember vagy aki összetéveszti a szezont a fazonnal. ( majdnem más írtam ) És ezek a "Nagy Öregek " nélkül te még éppen olyan seggfej maradtál mint most is vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mob
Ez ugyanaz a lendvai, aki 2010-ben megigérte, hogy visszavonul a politikától? Mert, ha igen, akkot betarthatná a szavát. És magávalvihetné az összes kivénhedt, ezerszer leszerepelt cimboráját is. Ezzel is támogatná a VALÓDI ellenzék létrejöttét.
Vizual
@Mob: Ez az a Lendvai akit az MSZP táncos vezére kigolyózott az MSZP értelmes csapatából. Nem politizál de mivel ő is elmondhatja mi a véleménye igy ő is nyilatkozhat.. Én szívesen nézem az ATV-n és olvasom véleményét bárhol. Te pedig barátom @Mob: egy nagyon egyszerű ember vagy aki összetéveszti a szezont a fazonnal. ( majdnem más írtam ) És ezek a "Nagy Öregek " nélkül te még éppen olyan seggfej maradtál mint most is vagy.
Mob
@Vizual: Mivan? Báncsák az mszp-t? Szeresd csak ezeket a patkányokat. Meg is érdemlik! Csakhogy tisztába legyél vele: ezek a te imádott nagy öregeid ültették a nyakadba orbánt, és jelenleg is azon dolgoznak gőzerőve, hogy a nyakadon is maradjon. Mit gondolsz kinek a parancsára ugranak vicsorogva azonnal bárkire, aki a köreiken kívűl megpróbál megjelenni a politikai közbeszédben? A véleményük meg... hát édesem, én bizony leszarom a véleményüket.
eszegfu
@Mob: "Hát édesem, én bizony" a Te véleményedet sz@rnám le... persze csak akkor, ha ez szerinted vélemény volt! De bátran kifejthetnéd, hogy Lendvai milyen "valódi ellenzék létrejöttét" gátolja magánemberkénti véleményével?! Pontosan kire, vagy kikre gondolsz?!
vitriol
@Mob: nem tudom, hogyan tévedtél ide, de biztos, hogy rossz helyen jársz, mert itt általában értelmes emberek szoktak eszmét cserélni, és te nagyon kilógsz a sorból.
Toby
@Mob: Na, húzzá' vissza az ólba, vagy húzd vissza az óvszert a fejedre, hogy értelmes formád is legyen !
Desischado
Honnan szalajtották ezt a Mob-ot? Már megint egy fidesz nyalogánnyal van dolgunk? Ezek sosem fogynak el?
Lendvai Ildikó elmondta az egyébként nagyon értelmes, és sajnos, nagyon is igaz véleményét. Mi a baj, fáj az igazság?
Toby
@Desischado: Furcsa módon korábbi nickes ürgék eltüntek, azinban ebben az időszakban érkeztek "újak" !
Mob
:-D Betévedtem valami mszp-s klubba? Vagy átaludtam volna valamit? Valamelyikőtök kezdje már el felsorolni azt a sok földi jót, amit lendvainak, meg cinkosainak köszönhet ez az ország, ami miatt istenkáromlás oda kívánni őket, ahova valók.
De légyszíves tényeket, adatokat, számokat, mert az érdekel. A személyeskedéseitek leperegnek.
eugen4402
Jesszusom, mi történik itt..? Havasiék "minőségi cserére" szánták magukat?
Az már látszik, hogy ez a @Mob nem egy nyerőtipp volt... :-)))
peno
@Horizont: ...igen mindenki elmondhatja a véleményét én is mondom ,,Nem MSZP"
peno
@Desischado: ...tudod könnyebb nyalni mint oboán játszani ebben az MSZP rajongói nagyon jók,tisztelet a kivételnek.
peno
@Desischado: Várjuk a felsorolást mi jót tettek Lendvaiék.Ha nem is látjuk a felsorolást legalább ne ostobáskodjanak.
Peller Anikó
Gratulálok a sakkpartihoz. Már csak egy nyerő csapatot kellene valahogy összegereblézni. A moby Dick valószínűleg nem fér bele. De nem bay na, így Ferkónak több esély jut és bokros teendői mellett (kerítésmászás) talán kézbe veszi az országalmát. Valakit be kellene elegálni a fiatalok közül is, bár ez lehet lázál(r)om. Nógrádi megyét is lehetne képviselni a fölzárkóztatás miatt. Nem tudom az ördög belefér e a csapatba, de a matt esélye nem túl nagy. Feketével nehezebb játszani, főleg hegyoldalban. Ráadásul a fehér királynak egymillió parasztja van.
Toby
@peno: Jegyzetelj öcsi !

- nem volt trafikmutyi
- nem volt foldmutyi
- nem hoztak létre 200 hivatalt a csókosoknak
- nem volt 50 államtitkár és 101 helyettes
- nem volt titkosítás 40 évre a sunyításokban
- nem volt tankönyvmutyi
- nem szivatták meg a kereskedelmi dolgozókat és vásárlókat vasárnaponként
- Bajnai n1 éve alatt 7 befektetővel írt alá szerződést,
- orbán kizavarta a multikat, ezel létrehozva 22.000 leendő közmunkást,
- az államháztartás hiánya soha nem volt ilyen magas ( hvg.cikk, itt is volt az oldalon )
- nem lettek gázszagosítók haweri alapon milliárdosok,
- nem volt enyi gond az oktatással, minőségével, túlterheltségel,
- nem voltak adómentes andyvajnák,
- nem tudunk arról, hogy a Gyurcsány-korszakban törvénytelen lehallgatások, megfigyelések, kovetések történtek volna ( azonnal ráugrott volna a csürhe ! ) - lásd a wc-re is követett újságírónő esete,
- sorra buknak a választás előtti időszakban indíttatott, balosok elleni büntető eljárások,
- budai-törpeuszkár gyula 1442 ügyről mesélt - hol vannak ?
- nem volt kajakra benyomás pártcélokból az Alkotmánybíróságba - kölönösen úgy, hogy Stumpf nem felelt meg a kritériumoknak,
- Soha nem hazudott ennyit egy "köztévé" 79 milliárdért, mint a gengszterrezsim alatt,
- soha nem volt ennyi pofátlan cégalapítás, majd a felmarkolt zsozsó után kilépés a cégből, mert gennyesnek tűnt a "nyerés" ( tibocz-csávó ls a ledek meséje )
- Gyurcsányék idején - választás előtt - soha nem jött létre 200 kamupárt, majd felmarkolva a lét, köddé válva,
- Gyurcsányék nem küldtek a padlóra 35.000 trafikost + családtagokat, haweri osztogatásért,
- Gyurcsány idején nem voltak büntethetetlen államtitkárok, rákellenes barackmag-mesével,
- Gyurcsányék idején az MNB nem lett kereskedőház,
- Gyurcsányék idején, nem kerlték meg a parlamentet egyéni képviselői indtávnyok beterjesztésével, melyekből hipp-.hopp másnapra "csoportérdek- törvény" lett,
- Gyurcsány idején nem hallottunk állandó pályázati nyertesekről,...
Toby
A többi lemaradt, de ennyi is elég !
libellle
@Mob: 8:28 Nos, mi lenne akkor ha te kezdenéd sorolni azt a sok jót amit a kormányod eddig elkövetet? Szivesen elolvassuk és reméljük csakkk tényeket sorolsz fel. Elöre is köszönjük szivességedet és türelmetlenül várjuk a listádat.
libellle
@Peller Anikó: peller bácsi... hát az ördög az már foglalt mert mikor orbán köppenyt vált akkor ö az ördög. A problema az, hogy mindig a váltott küppeny van rajta. Téged is már a pokol fenekére dobott, onnét nyüszitessz.
Mob
@libellle: Kormányom? Melyik az én kormányom? Ez, ami most van? vagy valamelyik, amelyik azt megelőzte? Tudod az én kormányom még soha nem vezette ezt az országot.
Mob
@Toby: Jó felsorolás, köszönöm, innen esetleg már elindulhatunk.
Felsoroltál egy csomó mindent, amit az mszp megy gyurcsány nem tettek. Ez jó. Mondjuk én pont arra lennék kíváncsi, hogy mit tettek, de ez igazán lényegtelen.
A listád végig arról szól, hogy nem loptak. Legalábbis nem olyan arcátlanul mint a fidesz. Ez jó, ennek örülünk. Tehát azért jó az mszp, mert nem lop (annyit, mint a fidesz). Hát ez is valami. Miért is várnánk többet, ugye?
Mob
@Horizont: "A szavazók megbüntették őket. Ennyi. Orbánt is megfogják."
Remélem igazad lesz, és eljön az idő, amikor a fideszesek is felpróbálják a vezetőszárat... csak én kicsit szkeptikus vagyok.
Tudod szerintem, amikor majd jön az a rész, hogy a szavazók megbüntetik a fideszt, akkor az nem a mszp-nek lesz jó, hanem a jobbiknak. És tudod az gáz lesz. Gáz lesz, de nagyon!
És ebben, elévülhetetlen érdemei vannak az egész magát demokratikusnak hazudó ellenzéknek. Én tudom, hogy ezt a töketlenkedést, amit itt rendeznek, orbán parancsára teszik, de ez nem lesz mentség. Ez bizony bűn. És ebben a bűnben dobogón van a lendvai.
El kellene takarodni az összes leszerepelt ellenzéki pofának (maradjanak háttérben, ne nyilatkozzanak, ne adjanak riportokat, ha ott egy mikrofon, nem kell feltétlenül belepofázni), és hagyjanak helyet valami újnak. Akkor talán még elkerülhető a jobbik, de ha végigolvasom azt, ami itt felettem érkezett kommentként, be kell látnom, hogy ez álomvilág.
Macskaszem
Hihetetlen, de vannak birkák, akik azt hiszik, orbán nem is tud a sok aljasságról, azokat úgy követik el, hogy szegény viktor nem is tud róla. Ha csak ezer ilyen hülye van, már megérte.
libellle
@Mob: Och Sorry. Ne szomorkodj, mindig azt gondolja az ember ha valami borzalmas dologgal áll szemben, hogy ettöl már rosszabb nem lehet. De lehet akkor, amikor a jobbik visszi drámába Magyarországot. Remélem nem nagyon léptem a lábadra a jobbikkal.
Mob
Én pontosan ugyanazt írtam az első kommentemben "...És magávalvihetné az összes kivénhedt, ezerszer leszerepelt cimboráját is...", mint az utolsóban "...El kellene takarodni az összes leszerepelt ellenzéki pofának..." Az, hogy neked a második lájtosabbnak tűnt... lehet, hogy igazad van. Talán ma jobban kialudtam magam. :-D
Mob
@Horizont: a 15:10-es neked ment. :-D
Toby
@Mob: Azoktól a "Gyurcsányék nem tették" című felsorolásoktól volt élhetőbb az ország - ezt tették !
Jobban éltek a "keményen dologozó kisemberek" azonban Gyurcsányék sem voltak hibátlanok, azonban a választási buktát az öszödi beszéd indította, amelyre azután rárepült a csürhepárt, megfűszerezve bő nyálas nemzetizéssel, IMF-hitellel !
Hitelt a gengszterrezsim is vett fel, csak nem az IMF-től !
Paks II. sem más, mint egy méretes, több évtizeden áthúzódó hitel !
Orbáncék mancsai között átfolyik az uniós támogatás, jó részt a cimbiknek és fura mód ,megszaporodtak a luxuscsicskák, miközben oktatás, egészségügy a padlóban kapaszkodik !
Orbáncélk, még ellenzékből, tépték a pofájukat a 300 HUF-os vizitdíj ellen, hatalmon meg szart se tesznek a talpraállításáért ! Hiába vásárolnak uniós léből röntgengépeket, ha a hozzáértők már külföldön dolgoznak !
hemami
@vitriol: Nem is tudtam, hogy ez egy zártkörű klub, ahová csak beltagok írhatnak véleményt.
Mob
@Toby: Megint ugyanott tartunk. A gyurcsány nem lopott annyit, ezért sokkal jobb a fidesznél. Ha neked ez elég, hát hajrá, csápolj a gyurcsánynak.

Ha már szóba hoztad a beszédet, volt benne ez itt:
"De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell."

Szerettem ezt a részt. Aztán mi is történt? Nemhogy nem kellett más madám, alig lehetett kicsavarni a kezéből bársonyszéket. Emlékszünk? Naponta járatta le magát valami faszsággal, de a más madám, az valahogy csak nem akart kelleni. Tudod néha ennyin múlik egy politikus tisztessége.
Toby
@Mob: Elfelejted - sokan mások is - hogy az öszödi beszéd nem volt más, mint egy beolvasós az Mszp-nek, Gyurcsány gyenge volt akkor, amikor az mszp-s érdekcsoportok nyomást gyakoroltak rá, ezért halmozta a hibákat, megszivatni sem akarta őket. Sz már más kérdés, hogy ez a beszéd nagyon kapóra jött az éppen felfelé kapaszkodó fidesznek - hála Szili Katalinnak, akiről aztán nem is feledkeztek el "jócselekedetéért" !

Sokan ma is abba a hibába esnek, hogy a beszédből kiiragadva mindatokkal próbálnak operálni, pedig eredeti szvegkörnyezetében teljes más az értelme ! Ilyen az "el lehet innét menni..." Kiknek szólt ?
Azoknak a vállalkozóknak, akik külföldre tették át székhelyeiket az adózás elől pucolva.
Ma, gengszterrezsim időszakában, minden évben tízezres nagyságrendű azoknak a kisvállalkozóknak a száma, akik visszadják az ipart, mert hozzájuk soha el sem jutott az uniós lé, amely elég lett volna a talponmaradáshoz, vagy fejlesztésekhez !
A pénz a csókos csicskáknál landolt !

Az pedig egy natúr hazugság :

"Nemhogy nem kellett más madám, alig lehetett kicsavarni a kezéből bársonyszéket. Emlékszünk? Naponta járatta le magát valami faszsággal, de a más madám, az valahogy csak nem akart kelleni. Tudod néha ennyin múlik egy politikus tisztessége. "

Gyurcsány maga mondott le, mert kialakult a belső ellenzéke az mszp-s nyomásgyakorlókból, akiknek nem mindig a kedvére tett, s maga sem bízott kellő támogatottságban. Mert mi van, ha nem mond le ? Semmi ! Kitölti a ciklust 2010-ig !
Aki fehéredő ujakkal kapaszkodik a hatalomba és az ahhoz társuló szabadrablásba, azt úgy hívják, hogy orbánc - a geci !
Mob
@Toby: Én valahogy máshogy éltem meg azt a ~3 évet. Soha nem érdekeltek a szocik. Most komolyan: milyen párt már az, ahol nyilvánosan szúrják hátba egymást a vezetők? Ahol a pártvezetésért semmi nem drága. Ugyanmár.
Aztán jött ez a beszéd, meghallgattam, elolvastam, és meglepődtem. Itt egy karakán csóka, aki, ha betartja amit itt elmondott (megszakítja a hazugságspirált, és végre elkezd dolgozni), akkor talán jól jár vele az ország. Tévedtem.
peno
@Toby: ...ne azt írd amit a másik kormány tett,ha nem azt amit ők tettek a mi érdekünkbe.Nem véletlenül vesztették el a választásokat már kétszer.
Toby
@peno: Világosan leírtam a "ma, 17:14"-ben ! Azt is, hogy a választási bukásnak egyik oka a felturbózott fidesznyik hazugsághalmaz ( budai-törpeuszkár gyula 1442 "ügye" ) valamint az öszödi beolvasós !
Élhetőbb ország volt, mint a jelenlegi gengszterhatalom alatt, nem tudunk legfőbb ügyész által bűnpártolt gazdasági ügyekről, jogbiztonság volt, a jenkik sem ajánlottak "tolmácsokat" nem nyulták le a manyup-pénzt, hamis, sunyi indokokkal és zsarolásokkal - de inkább olvasd el ismét !
"Csak" ennyit tettek Gyurcsányék !
Toby
@Mob: Nem tudta Gy. végrehajtani, mert közben lemondott ! Orbánc esetében ettől nem kell tartanod.
Az mitől van, hogy pl. a nyugdíjasok jobban éltek Gy.älatt, mint most ?
Ne feledd, orbánc is vett fel hitelt és azt is fogja mindenki visszafizetni, az is, aki abból egy büdös petákkal nem részesült !
peno
@:Toby: értem én a flusztráltságod mert amit írtál annak dacára elvesztette a második választást.Ahogy Te nem írtad,hogy mi jót tettek a népnek na ez az a nép is hiába próbált visszaemlékezni nem talált semmi jót.Szóval lehet,hogy nem kellene ezt a témát feszegetned,talán az időjárás az jobban menne.
Mob
@Toby: Csatlakoznék peno-hoz. Szerintem is eléggé kontra-produktív ez a ki lopott kevesebbet vetélkedő. Én egyébként sem tartozom azok közé, akiknél egy tolvajlásra felmentést jelent az, ha más is lopott.
peno
@Toby ...ma sokan voltak kint a téren.Mert hát lázítani csak a tömegbe lehet de intézkedni és dolgokat meg akadályozni azt a parlamentbe kell meg lehet is.A Jobbik megtette azt amit a szónokok az utcán nem tudtak.Szóval a tömör vélemény szarnak ők a népre mikor valamit is el lehet intézni a parlamentbe nem ők az utcát válasszák
hergelik a népet.Ők nem védik az állampolgárokat hanem azt felakarják használni saját önző érdekük szerint,hogy megint hatalomra kerüljenek.Mással kapartatják ki a gesztenyét a parázsból tiszta kezet szeretnének de a módszerük mocskos és aljas.
Toby
@peno: Mt tett a Jobbik, amit az utcán nem tudtak ?
Parlamenti megoldás ? Wiccelsz ! A gengszterrezsim egy csmó mindent lesöpört, ami balrl ,ment, de jobbikos ötleteket is ! Akkor mit vársz a parlamenttől ?
Szóval, mit tett a Jobbik ?
Toby
Jobboskák, nagyon elhalkultatok ! Mi történt ?
peno
@Toby:A fidesz ötletét nem támogatták tehát nem jött össze nékik a szavazat a módosításhoz,Ez van pajtás.Még valamit nem tudod kik voltak akik össze feküdtek a bipsikkel melyik kormányzó párt volt az,mond meg ha emlékszel rá kérlek.
peno
Toby folytatom két választást vesztettetek el,biztos be voltak kábítózva a szavazók.Továbbra se írtad össze milyen jót tett kedves pártod a választóknak ...vagy nem találod a jegyzeteket?
kkalman
Engem az nyugtatna meg, ha Orbán és csürhéje eltűnne a balfenéken. Végleg!
Toby
@peno: A csürheötletet más pártok sem támogatták - akkor most mi van ? Ettől fasza a Jobbik ?
De már beajánlkoztak feltételekkel !

Mi a baj a "bibsikkel" ? Talán csak nem az, hogy még mindig nem akarják felvásárolni Magyarországot, a jobbikos rovásírásos hiedelmek ellenére ?
Vagy az, hogy nincs, aki a Jobbikkal összefeküdne ? Orbánc megteszi, ha ráviszi a kényszer !
Amúgy elmaradtál a pártodtól, már Vona is visszavett a zsidózásból, no persze, csak a nyilvánosság előtt !
Toby
@peno: A szájbarágós stílus nem az enyém, még a te érdekedben sem, viágos választ kaptál, elvégre nem véletlenül volt 8 évig hatalmon az Mszp és a kolalíció, nyilván azért, mert semmi jót nem tettek az emberekkel !Azt is világosan leírtam, hogy mi vezetett a buktához.
Rajzoljak is a kedvedért ?
Amúgy a Jobbik mit is tudna tenni az emberekért ? Megtanulni a rovásírást, vagy hátra- felé nyilazni ? Nyereg alatt húst puhítani ? Még a hatalom közelében sincs, de már kikezdték a balhék, Juhász Oszi menetlevél ügye, az éppen bújkáló idióta másik polgármester, Volner elsunnyantott cégügyei, a megbukott keszthelyi jobbikos-gerek, ügyvéd anyukával együtt.
Desischado
@Toby: Látom, te is tudod, kik ezek az "új" fidesz fanok!
peno
@Toby: kedves barátom látom képtelen a kérdésre válaszolni sajnálom vessünk véget a beszélgetésnek,nehéz elhinni,hogy mások bizonyítványát örömmel magyarázod árnyalod de mikor a tieid bizonyítványát kellene magyarázni mindig másra tereled a szót.No pá.
Toby
@peno: Amennyiben bővített mondatok meghaladják a képességeidet, a hiba a te készülékedben van !
A "tieid" nem talált, majd megtanulod, mert abban nem bízom, hogy rájössz !
peno
@Toby: ...végtelenül sajnálom elvakultakkal nem lehet vitatkozni,majd ha a felsorolást megtetted mire kértelek akkor beszélgetünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.