A finn pénzügyminiszter tanácsadója, Pasi Rajala a Twitteren teszi fel a kérdést. “Nekünk is népszavazást kéne tartanunk?” – írja a VS.hu. Ezt a kérdést tenné fel Pasi Rajala:

“Egyetért ön azzal, hogy Finnország és mások 22 milliárd euró támogatást fizessenek Magyarország strukturális fejlesztésére, 3,45 milliárdot pedig a vidékfejlesztésére?”

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

K_Toth
@Szókrakész: Hová lett az arányérzéked ??? Az EU köszöni szépen jól megvan Magyarország nélkül is. 2015-ben az EU támogatás a magyar nemzeti jövedelem 4,5%-át tette ki. A növekedés kevesebb volt, mint 3% ! Vagyis az EU nélkül Magyarországon recesszió lenne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Végre felteszik ezt a kérdést, még ha egyelőre saját maguknak is. Minél előbb tegyék fel a 22 ország lakosainak is!
nemkati
Ja, nem 22 ország, hanem 22 milliárd. Már én is össze vagyok zuhanva ettől a sok genyóságtól.
Dr. Felipe
“Egyetért ön azzal, hogy Finnország és mások 22 milliárd euró támogatást fizessenek Magyarország strukturális fejlesztésére, 3,45 milliárdot pedig a vidékfejlesztésére?”

Puff neki.
Na majd kiküldjük a kopasz kommandót, oszt nem lesz népszavazás. Kakastaréj megmondta hogy az a pénz nekünk jár. "Tecciktunni"

Amúgy nem kell jósnak lenni hogy hamarosan megunják Brüsszelben, hogy csak követelőzik a g..i, meg kioktat mindenkit és a pénzt követeli, közben a kötelességekből semmit nem tart be és csak lázít az unió ellen.
Magyarul, oda szarik ahonnét eszik.
Szókrakész
Egyetért-e ön azzal, hogy ilyen finn kérdésre válaszul a magyar többet ne igyon finn vodkát, ne vegyen Nokiát, ne a Valmet gépsorai fussanak a hazai papírgyárqakban, vagy csak magas behozatali vám mellett?
Egyetért-e...?
Egyetért-e...?
Egyetért-e...?
libellle
@nemkati:17:26 A kérdést egyre sürübben teszik fel itt a nyugati politikusok. Mert mindenki most már meggyözdött arról, hogy orbán az eu pénzét akarja de a putinhoz akar tartozni. putinka bizonyára megigérte nekihogy "amennyiben sikeresen bomlasztod az EU-t neked ajánd´kozom Magyarországot és a nép pedig lehet a rabszolgád)
Dr. Felipe
@Szókrakész: Én egyetértek vele. A magyar ember, magyar pálinkától butuljon. Mindennel egyetértek.

Az nem is lehet kérdés elvtársak hogy melyik piac húzza a rövidebbet, a finn e, vagy a magyarbajdzsáni bolhapiac.
Van még kérdés? Ugye hogy nincs. Na ugye. Szókratész forog a sírjában.
Szókrakész
@Horizont: Ez már csak szerepjáték.
Már rég eldöntött itt minden úgy kelet, mint nyugat részéről.
Hosszú évekkel ezelőtt ki lett mondva.
Az Uniónak annyi.
És ezt nem Putyin akarta így.
K_Toth
@Szókrakész: Hová lett az arányérzéked ??? Az EU köszöni szépen jól megvan Magyarország nélkül is. 2015-ben az EU támogatás a magyar nemzeti jövedelem 4,5%-át tette ki. A növekedés kevesebb volt, mint 3% ! Vagyis az EU nélkül Magyarországon recesszió lenne.
Hellcat
@Szókrakész: Nem kell ezt kiforgatni...a vitya durroghat meg köpködhet az Eu fele ha fordítva történik akkor meg vérig vagyunk sértve? Na nemámmár. A kis hazánk többet kap az EUtól mint amennyit befizet...az hogy amit kap az a fidesz zsebében landol az meglátszik. Az Eu boldogan meglenne nélkülünk is elhiheted.
Szókrakész
@Horizont: Már miért lenne annyi.
Túléltünk tatárt, törököt, labancot.
Max nem fogunk annyit szelfizni, kevesebb csíkosbolti műkaját eszünk, ...
nemkati
@libellle: Az még hagyján, hogy 0rbán az EU pénzét akarja. De jó lenne, ha az EU felébredne, és elgondolkozna, milyen célból is adja azt a pénzt Magyarországnak. És aztán ha jól elgondolkodott, akkor megnézné, hogy mire, és mennyit fordítottak itt abból a pénzből. Talán feltűnne nekik is, hogy mire, és kiknek a zsebébe vándorol ennek a pénznek a nagy része. És akkor eldönthetik, hogy akarnak-e még pénzt önteni egy ennyire korrupt illiberális országba.
wagabund
innen csókoltatom azt a szerencsétlen, gyűlölködő finn faszit... szeretném annak az okostojásnak felhívni a figyelmét, hogy mielőtt miattunk kezdeményeznének a finnek népszavazást, előtte tessenek megkérdezni a finn népet a görög pénznyelőkről... na azok letérdeltették európát csak úgy mindenféle hamis igérettel, amit eszük ágában sincs betartani...

mint például most is...ugyanúgy küldik tovább regisztrálatlanul a migránshadat, pedig az unijó vezetői jól megnézték a hotszpozokat...amikben regisztrálnak...elmentek a küldöttek, a görögök meg már rakják is vonatra a menekülteket.

ennyit a finn kínos kérdéséről...megasztán ott lenne Merkel is, akinek szintén feltehetne néhány kérdést...példul mikor áll bíróság elé európa lezüllesztéséért...nem volt alég hetven évvel ezelőtt?
preparátor
Jó lenne, ha az EU felébredne és nem gázolna bele az országok szuverenitásába! Ez itt nem merkelisztán, hanem Magyarország! Ha pedig kellett a piacunk, akkor adjátok a támogatást, különben Hunxit lesz!
libellle
@preparátor: Remélem és sokan reméljük, hogy nagyon nygon igazad lessz. De akkor hungri (éhezés)lessz. Remélem aki teheti mind eljön onnét.
cs.n.
@Szókrakész: Nokiát? Olyat már nem is gyártanak.
Szókrakész
@libellle: Miért kéne elmenni.
Egy hülye miatt menjen 10 millió?!?!?!
Milyen gondolkodás ez?
Lepényleső
Igen,de az ország ebből egy petákot sem látott.(A postás és családja viszont megtollasodott.)
justhpeter
Jogos a finn kérdés. Nemsokára a Zunió is fel fogja tenni.
papa.49
@justhpeter: Nekem csak az a kérdés ebben, mi lófaszra vártak eddig???
libellle
@Szókrakész: mert a hülye marad és ti elvesztek a hülye miatt. Vagy mégis mit gondolsz meddig fogják a régi tagállamok türni, hogy elmebeteg orbán állandóan kirántott kardal hadakozik?
Szókrakész
@libellle: Már miért vesznénk el?
Gondolod nem lenne mit enni?
Előbb lesz élelemgond Németországban, mint Magyarországon.
Elvégre a magyar mezőgazdasági termékek nagy része oda megy.
És ha nem a legújabb Iphone 765ezresem lenne az se érdekelne.
Dolgozni előtte is dolgozott a magyar.
Itt jönne egy újraelosztás, mert a mostani felelősök a vagyonukkal, sőt lehet, ha annyira felhergelik a népet, akkor az életükkel fizetnek érte.
Nem épülne több stadion, kisvasút...
Hidd el túlélné a magyar.
Arról nem is beszélve, hogy a keleti országok, Oroszország, Kína azonnal felvevőpiac lenne az áruinkra.
De eddig ne jussunk el!
Csak érzékeltetni akarom, hogy a nyugat na zsaroljon.
A görögöket se engedték kilépni, pedig tudták, hogy a százmilliárdok amit beléjük pimpáltak soha nem lesz visszafizetve.
.
.
.
Yoda69
@Szókrakész: A nyugat nem zsarol. Egyszeruen ravilagott arra a tenyre, hogy Magyarorszag egy kozosseg resze (egyenlore), es ugy is kellene viselkednie. Az hogy kihuzza magat a neki kenyelmetlen ugyekbol, viszont a zsozsot elfogadja, az nem jarhato ut.
Ismered a mondast: egy mindenkiert, mindenki egyert? Nos, ezt kellene vegre megertenie a taho gecinek, es akkor talan ujra elheto orszag lennenk, nem pedig putyin pincsije.
kakaósbögre
@Szókrakész: nos,nem tudom hogy te hol élsz,de valahogy el vagy keveredve,élelmiszerből pillanatnyilag,behozatalra szorulunk,köszönhetően a TSZ.-ek szétverésének.Oroszország,de legfőképp Kína pedig felvevőpiacot keres-főleg a kínaiak- ugyanis túltermelésben vannak.ne legyünk tévedésben,heló.
emerencia
@libellle: És aki nem teheti, azzal mi lesz?
papa.49
@emerencia: Azt másodosztályúvá minősítik, és úgyis fogják kezelni, nincs szavazati jog, nincs tápláló pénzcsatorna!!!
emerencia
@papa.49: Már most is ez van pedig a környezetemből mentek el olyanok is akik khm..., hát nem éppen a munka és szaktudás hősei voltak és olyanok is, akikért nagyon nagy kár volt. Nekem viszont már azért is szégyellnem kell magam mert ugyanabban a beosztásban dolgozom több mint másfél évtizede és eszem ágában sem volt váltani mert a lehetőségeim nem voltak megbízhatóak. A külföld pedig magánéletbeli okok miatt nem jöhetett szóba és már amúgy is csak deres fejjel adatott meg korosztályomnak a szabad EU-s munkavállalás eshetősége. Ettől már a sok év alatt kiismert rossz is jobb. Mindig is tudtam, hogy az utóbbi negyedszázadban az az értékes ember, aki nem a problémák megoldására törekszik, hanem elmenekül és a bajokat ráhagyja másokra. Az én értékrendemben viszont az is értékes, aki vált, ha reális esélye van rá és az is aki kitartóan marad és megpróbálja valamilyen elfogadható szinten tartani a környezetét, hogy legyen azoknak is hazajönni valahova, akiknek hosszabb távon nem jött be a külföldi munkavállalás.
bundi
@preparátor: "Jó lenne, ha az EU felébredne és nem gázolna bele az országok szuverenitásába! "
tehát ne kényszerítsék rá a finnekre a néetekre a franciákra az olaszokra az angolokra...stb, hogy egyes kelet európai diktátorocskákat finanszírozzanak...ok...ezzel egyetértek...
eszegfu
@kakaósbögre: 5:47 2015-ben valóban nagyobb volt a kivitelünk, mint a behozatalunk.
A kivitelben a gyógyszer, vegyiáru és az autóiparhoz kapcsolódó termékek, a behozatalban pedig főleg a gáz és a kőolajipari termékeké volt a főszerep. Ugyanakkor az export-importon belül az élelmiszer exportja 8 %-kal (ez főleg gabona, meg élőállat), mig az importja 11 %-kal nőtt. Nekem a számok is azt mutatják, hogy sajnos nem exportálunk igazán élelmiszert.
bundi
@Szókrakész: @wagabund: @preparátor: de nézzük más oldalról...az országnak kb 1300 embert kellene befogadnia...ez ellen kampányoltok...most a kampány kb 3 milliárdba fog kerülni...ezen felül a népszavazás kb 1-2 milliárdból fog kijönni...tehát emiatt az 1300 ember miatt elvertek ha kiszámoljátok ez fejenként kb 4 millió...ezen kívül az unió csak tavaly közel 20 milliárdot adott a menekült befogadó állomások javítására, kiépítésére, és ez csak az extra amit a normál pénzeken felül kap az ország...
Szókrakész
@kakaósbögre: Az, hogy papíron úgy állunk attól még a minőségi áru nyugaton landol, a takarmánykukorica, búza, ... pedig marad nekünk.
Mint anno a Hofi viccben Rákosi és a 10-14 disznó esete.
Eriksson
@kakaósbögre: Magyarország az unió állatkertje. Ha rendesen viselkednek a lakók, kapnak enni, ha nem viselkedniek, kajamegvonás.
Ha kitörnének a kalitkából esetleg kiderülne, hogy találnának maguknak élelmet a gazdák segítsége nélkül is.
Eriksson
Az ukrajnai éhiség idején a nyugat nem éhezett, kaptak elég ellátmányt az Ukrajnában megtermelt élelmiszerből. Nem mondták a nyugatiak, hogy nem kell annyi, maradjon valamennyi a szegény ukránoknak is.
De hát erről nem beszélnek, pedig rengeteg adósságuk lenne Európa keleti félének kiengesztelésére.
libellle
@Szókrakész: tegnap 23:00 Szokratesz, az amit leirtál az egy abszolut átgondolatlan, szekszerütlen és több mint naiv. Mit gondolsz 30-40 vagy 50 évvel ezelött amikor még Magyarország nem volt EU-tag és a vasfüggöny mögött volt mi éhenhaltunk. Na ez nevettséges. Nállunk akkor is volt minden, még banán is. Ezenkivül ami az élelmiszer exportját illeti Magyarországnak Németország felé az annyira minimális, hogy a német piac beszálitásának 1 % nem éri el.
libellle
@Szókrakész: 17:39 Igen a válasz a kérdésedre igen. De te egyetértessz evvel, hogy még több munkanélküli lessz ott Magyarországon amennyiben a kérdésedet érintö "dolgok" megszünnek.?
nemsemmi
@Eriksson: Az állatkertből kitörő állatok, lehet hogy találnának élelmet kívül is, pl. a te kertedben. Szeretnéd ezeket az állatokat?
libellle
@emerencia: 6:46 Igen ez a nagy kérdés. Ettöl az egy mondattól amit leirtál összeszorul az ember szive. De "gyogyirem " a tarthatalan helyzetre sajnos nekem sincs. CSupán annyi, hogy a nép a Suverén és mindenkor elzavarhat olyan maffiozókat akik már évek óta szivják a vérét
Eriksson
@nemsemmi: Félreértettél.
Magyarország az állatkert, lakói a magyarok. Legalábbis az uniós ideológia szerint.
nemsemmi
@Eriksson: Nem értettem félre. Az állatoknak sem feltétlenül jó, ha az állatkerten kívül élnek, mert olyan problémákkal kell megküzeniük amikkel bent nem.
Mi az exportból kellene, hogy növekedjünk. most az unióban vámok nélkül exportálunk. Az exportunk túlnyomó többsége ide megy. Ez kívülállóként nem lenne ennyi. A támogatás nélkül nem nem nőne a gazdaság, hanem csökkenne.
Eriksson
@nemsemmi: Te valamit nagyon benéztél, feltételezem az uniós propaganda hatására.
Rengeteg dolog van, amit nem termelhetünk a kvóták miatt, ellenben a szükségleteinket meg kell vásárolni. S ha nem termelünk valamit, nem is tudjuk eladni. Ha nem tudunk eladni, nincs miből vásárolni. Ha nincs miből vásárolni, éhen maradunk.
Szókrakész
@libellle: Akkor most önmagad adtad meg a választ arra, hogy mi lenne Magyarországgal is.
Ezért nem kell aggódni.
Ha csak nem a "demokratikus" nyugat, köztük Németország egy esetleges szakítás után a Szovjetunió II VH előtti ukrán helyzetet hozná létre, ahol 5 millióan haltak éhen Sztálin jóvoltából.
De mivel itt épp arról van szó, hogy Magyarország élelmiszerellátásban, stb függetleníreni akarja magát ez nem fog megtörténni.

De nincs kedvem itt hosszan belemenni olyanba amire te magad adod meg magadnak a választ.
Én már nem is kellek, mert tudsz te egyedül is kérdéseket feltenni és arra válaszolni is.
Ez egy jó pont. Mert így nem csak ekézel, hanem már önként keresed a válaszokat elvontabb kérdésekre is.
libellle
@Szókrakész: Nos akkor minden prima, nagyszerü és akkor ott minden a legnagyobb rendben van. Tényleg nem is tudom, hogy miert okoz nekünk gondot az, hogy Magyarországon mi történik. A tel leirásod szerint mindent megold a jelenlegi kormány. Nem tudom hová tegyelek, már ami a beirásaidat illet. Egyszer igy és a következöben már ellentmondassz magadnak. Okay.legyen ugy.
Szókrakész
@libellle: Tévedsz. Nincs rendben.
És ez a kormány sok mindent szétbarmolt.
De azért nem kell azt hinni, hogy Viktor a Demolition Man, csak rombol.

Itt nincs csak fekete, vagy csak fehér.
A politika sokkal árnyaltabb.
És hogy engem nem tudsz hova tenni, nem csodálom.
Mert én is sok mindenre keresem a választ.
Rengeteg titkos háttér megállapodás, ilyen, olyan szerződésekből csak lassan csepegnek az infók.
Én is nyomozok, keresek, ...
nemsemmi
@Eriksson: És mit gondolsz amikre kvóták vannak, azokat a termékeket mi tudnánk a világon a legolcsóbban előállítani? ...Mert ha nem akkor nem nagyon tudnánk piacot találni ezekre.
És ha mondjuk nem lennénk uniós tagok, a foldalapú támogatások nékül milyen áron termelnénk mondjuk gabonaféléket? Hogyan versenyeznénk mondjuk a támogatott eurúpai uniós gazdákkal a világpiacon?
Lehet, hogy igaza van. Amennyiben az orosz életszínvonal elérése a cél, akkor hajrá! Ki az unióból!
Ha kínai bérekért akarunk dolgozni, akkor ki kell lépni.

Ne tévesszen meg, hogy a Brittek előtt ott a lehetőség a választásra. jőval erősebb gazdeság és jőval nagyobb belső piac.
Mi ha kilépnénk, néhány éven belül csőbe menne az ország.
papa.49
@emerencia: 08:11. re Látod én is hasonló okok miatt maradtam itthon, mire ez a siserahad került uralomra én már nyugdíjas voltam, az itthoni nyugdíjamat meg éppen feldughatnám magamnak, ha az EU. ban kellene élnem, talán 2 hétre elég lenne...Maradtam és veszettül kapaszkodok hogy a felszínen tudjak maradni, magyarul dolgoznom kell most is, majdnem annyit mint aktív koromban, a szerencsém az hogy van ismeretségem, meg nevem a szakmában így még hívnak, és közben dühöngök azon ami körülvesz bennünket...A ,,gondtalan,, nyugdíjas élet a messzeség homályába vész a számomra, sajnos ez a reális valóságom...
emerencia
@papa.49: Kérdés, hogy meddig fogod bírni ezt az életmódot? A biológiát sajnos nem lehet figyelmen kívül hagyni. (Én próbálom mert kényszerítenek rá de egyre nehezebben megy.) Ledolgoztad az életed, megérdemelnéd már a pihenést.
papa.49
@emerencia: Míg bírom addig élek ez is realitás...Pénzért nem fogok kuncsorogni senkinek, az biztos...
kakaósbögre
Egyszerűen képtelen vagyok megérteni azt hogy az elmúlt mintegy 50 évben sulykolt lózungok miért élnek még ennyire a zemberekben.Értsük meg,a jelenlegi mezőgazdasági termelésünk sem árban,sem minőségben nem versenyképes.Ezt annak aki rendszeres látogatója a szupermarketeknek a Lajtán túl nem kell bizonygatnom.Még az orosz vagy a kínai piacra sem férünk már be.Még az sem igaz hogy vízben kibaszott gazdagok lennénk,hiszen Borsod-Abaúj illetve Szabolcs -Szatmár per pill vízbehozatalra szorul Románia felől,a fellelhető természetes vízforrások erős nitráttartalma miatt.Nem csak az M1-et kellne nézni,heló.
Hari
@nemsemmi: kilépés nélkül is csőd felé tartunk, csak ez beletelhet akár 10-15 évbe...
Hari
@Horizont: nagyon jól tudja, hogy mit akar. Abszolút hatalmat, minden áron, az ország árán, ha úgy megy. A szerencsétlen átlagembereket, meg a saját fanatikusait egyaránt az orruknál fogva vezeti félre, azzal a különbséggel, hogy az előbbiek politikai tudatlanságát használja ki de maximálisan, az utóbbiakat néhány odavetett konccal elégíti ki. Ördögibb, mint bármely korábbi diktátor, mert nem a fizikai megsemmisítés, hanem a lelki megroggyantás a módszere, ami sokkal mélyebb sebeket éjt.
wpym
A bevándorlásnak és az eu-s támogatásnak nincs köze egymásnak. Ez nem kínos, hanem értelmetlen kérdés. Amennyiben az eszetlen liberálisok tönkre akarják tenni Európát, akkor a legjobb úton haladnak az ellenőrizetlen bevándorlók befogadásával.

Az ország létezne az eu tagság nélkül is; végül is szívunk tagként is. Az ország az unió nyomorgó peremvidéke, sajnos mi csak cselédek vagyunk, piacnak és olcsó munkaerőnek kellünk.
Amíg drága politikusaink lopnak eleget, addig az átlag magyar nagyon keveset érzékel a tagságból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.