A polgári kormány hatodik éve pótolja azokat a pénzeket, amelyeket Gyurcsány Ferencék elvettek az oktatásból – így reagált a Fidesz arra, hogy Niedermüller Péter DK-alelnök szerint a kormánypárt az oktatásra szánt pénzeket is ellopja.

 A Fidesz-frakció az MTI-nek kedden küldött közleményében úgy fogalmazott: az a Gyurcsány-párt beszél az európai uniós pénzek ellopásáról, amelynek vezetője ma is több mint másfélmilliárdot keres EU-s megbízásokból, és aki "minden idők legkorruptabb kormányzását követte el".

Hozzátették, Gyurcsány Ferenc és pártja csökkentette az állami normatívakat, és elvett egy havi bért a pedagógusoktól.

Ezzel szemben a polgári kormány átvette az iskolák fenntartását, átvállalta az önkormányzatok adósságát, és elindította a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbér-emelést, amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított – hangsúlyozta a kormánypárt, jelezve, hogy a pedagógusok béremelése idén és jövő ősszel is folytatódik.

Kiemelték továbbá az ingyenes tankönyvellátás bevezetését, a kisgyermekek 90 százalékára kiterjesztett ingyenes étkeztetést és a mintegy félezer iskola fejlesztését.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Két ürge utazik a vonaton.
Egyszer csak az egyik leokádja a másikat.
- Nahát! Nem szégyelli magát?
- Én? Miért? Maga úszik nyakig a hányásban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nusika
..úgy érzékelem, hogy .Gyurcsány mindenben segít a fideszeseknek, mert evés előtt és evés után is emlegetik. Ez lenne a gyógyszerük még az emésztéshez is?
Kutyuska
@nusika: Lehet, hogy ez a napi kötelező imák egyike ennél a nagyon keresztény kormánynál.
pbalage
Két ürge utazik a vonaton.
Egyszer csak az egyik leokádja a másikat.
- Nahát! Nem szégyelli magát?
- Én? Miért? Maga úszik nyakig a hányásban!
Toby
Az a gyanúm, hogy a Lendvaiban nem a főgenyó portréja lóg a falakon, dakota idézetekkel, hanem Gyurcsányé !
human
"átvállalta az önkormányzatok adósságát"
Aha. Például az akkor még Lázár János által vezetett Hódmezővásárhely rekord mértékű adósságát. Ezek az adósságok azért szaporodtak fel, mert a többségében fideszes polgiknak ki lett adva, hogy költsenek minden hülyeségre, hogy minél könnyebben nyerhető legyen 2010. Akik meg felelősen gazdálkodtak megszívták, mert ott se díszkút, se átvállalt hitel.
papa.49
Hiába csak az etnikum képes ekkorát hazudni))))))))))))
Yoda69
"minden idők legkorruptabb kormányzását követte el"

Ha ez igy van akkor miert nem csukjak bortonbe?
Most 2 eset lehetseges:
1: A fideSS megint hazudik
2: Ha viszont nem hazudik akkor bunpartolast kovet el.
bence
@papa.49: ! De még azok közül is a legutolsó sem éri utol ezt a hányadékot !
nezelodo
A Fletó már bekerült az orvosi lexikonokba is, róla nevezték el egyik nemzeti beteg kórságát. Hogy mivel tudja annyira kiütni szegény ápoltat annyira, hogy a nevétől is sikitófrászt kap?
egyvandor
Gorbán és sleppje 4 + 6 éve garázdálkodik "a zelmúlt nyócban" meg ott tett be beépített embereivel ahol csak tudott és van képe GyF-re mutogatni. Hát ez előbb utóbb nagyon röhejes (de annál sajnos sokkal inkább tragikusabb) lesz.
Desischado
Már nem tudtam, mi hiányzik! Hát persze, hogy Gyurcsány a hibás! Lopnak, csalnak, hazudnak orrba szájba, de a bőr a képükön rinocérosz vastagságú! Akad még olyan hülye, aki ezt elhiszi?
kukac50
A Fidesz most 86ezer forinttal költ kevesebbet egy általános iskolásra mint Gyurcsány idejében!
A középiskolásoknál 196 ezer egy diákra amivel kevesebbet költ Orbán!
A felsőfokú intézményekben az egy diákra költött pénz 240 ezer forinttal lett kevesebb!
Akkor a Fidesz miért hazudozik?
Ne lopjanak és adják oda az elvett pénzeket az iskoláknak l Ne hivatkozzanak 6 évi kormányzás után Gyurcsányra Bajnaira,mert azzal csak a saját butaságukat alkalmatlanságukat akarják leplezni!
magyarbakancs
Gyurcsány nem lenne ki a fenére fognák a dolgokat?
magyarbakancs
@papa.49: "Hiába csak az etnikum képes ekkorát hazudni))))))))))))"
Bazseválom a budérodat tezsvérem.
Dikházlak.
patyuka
Tiszta 22-es csapdája: a szocik nem kontrázhatnak/vághatnak konkrétan és keményen vissza a regnálóknak, mert aktuálisan sem tették, sőt akkoriban kifejezetten lapítottak - némelyikük meg szinte kollaborált az akkori ellenzékkel -, amikor azok párt- és miniszterelnökük: Gy. F. személyét rendre nemtelen és igaztalan támádásokkal igyekeztek elleheteleníteni: "amortizálni", 'lekaraktergyilkolászni' Semlyén és Naracsics - azóta már büszkén be is vallott - vezérletével...
evacica
Szomorú, hogy a fidesz az összes szemétségét és mocskát még mindig az előző kormányzásra akarja tolni! Nem akkor loptak ennyit és gazdagodtak így meg az akkori kormányzó párt és barátaik, és főleg nem a miniszterelnökeik. Tiszta röhej, hogy az ő szemétségükért Gyurcsányt okolják! Bár a mostani miniszterelnök fele olyan mód lenne tisztességes, mint Gyurcsány, akkor nem itt tartanánk! Unalmas ez a Gyurcsányozás, valami új szöveg kéne kedves fidesz! Ezt a szöveget már csak az veszi be aki elmebeteg és szintén korrupt!
nevemnick
2010-13-ig a fidess önkori felhalmozott 560 miller adósságot (ebből az előző önkori 80millert hagyott rájuk)+ egy városi, részben önkoris cégnek kezességet vállalt 400 miller értékben. A céges kezességen kívül mindent kifizetett a kormány a többi maradt, holott ez az adósság is a cég ,,nemzetivé" tétele után az önkorira hárult. 2013 végén és '14-ben a fidess önkori és a ,,bolgármester" az országos és helyi választások alkalmából kiosztott 400 millert, bízván abban, hogy ők nyerik a helyi választást, és majd visszakapják a pénzt. De aztán valahogy nem jött össze nekik... a jelenlegi önkori, mivel nem kormánypárti, alig kapott pénzt a működésre, de úgy néz ki, hogy már sikerült közel a hiány több mint a felét jó gazdálkodással leküzdeni. Fidess gazdaállatok, akkor ez is a gyurcsány hibája?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.