A fideszes Horváth Zsolt után most egy MSZP-s neve került elő a nemzetközi offshore-botrányban. A salgótarjáni ex-képviselő Boldvai László nejének, Konti Csillának a tulajdonába került egy Szamoa szigetére bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore-cég 2012 novemberében – olvasható a Direk36 cikke a 444.hu-n.

Konti offshore-tulajdonlása idején Boldvai a parlament tagja volt, 2014-ben kiszorult az Országgyűlésből, továbbra is aktívan politizál. Képviselő a Nógrád megyei közgyűlésben, és ő vezeti az MSZP megyei szervezetét. Boldvai a 90-es évek közepén volt az MSZP pénztárnoka, ami gazdasági szempontból mindig is kulcsfontosságú pozíciónak számított a párton belül, elég csak Puch Lászlóra gondolni.

Konti Csilla 2012 őszén jelent meg tulajdonosként a Csendes-óceáni szigetországban bejegyzett, Tanka Ltd. nevű cégben volt némi többtízmilliós ügylete többek között egy magyar céggel, aztán be is fejezte a működését 2013-ban. A Tankának a Bank Vontobel nevű banknál volt számlája, amely Svájcban egyike a kifejezetten vagyonos ügyfelekre koncentráló privátbankoknak.

Az MSZP-s képviselőnek voltak egyéb grízes ügyei, pl. 2008 körül azt firtatták, hogy sikerült felépíteni egy villát Salgótarjánban, holott vagyoni helyzete nem indokolná ezt, de megúszta a vizsgálatot. Boldvai neje jelenleg egy helyi gimnáziumban tanár és egy BMW X5-el jár munkahelyére,.

Boldvai Horváthhoz hasonlóan nem válaszolt az újságírók kérdésére.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Slade
A tolvajok soha nem válaszolnak a feltett kérdésre. Ők csak lopni szeretnek. De azt nagyon. Nem sok tanár ismerősöm van aki X5-tel jár. Pontosan egy sincs. Gátlástalan mocsok népség. De ebben az országban megfordult a világ itt patkánynak lenni, az az erény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Na ha erre nem száll rá a fideszes ügyészség akkor semmire. Persze akkor a fideszes képviselőt is vizsgálgatni kellene. Remélem még újabb adóparadicsomos ügyvédi irodákból fognak előkerülni iratok. Nem ártana egy nemzetközi nagy pofon az offshorozóknak ha már Orbán is koki helyett állami megbízásokat osztogat nekik.
Slade
A tolvajok soha nem válaszolnak a feltett kérdésre. Ők csak lopni szeretnek. De azt nagyon. Nem sok tanár ismerősöm van aki X5-tel jár. Pontosan egy sincs. Gátlástalan mocsok népség. De ebben az országban megfordult a világ itt patkánynak lenni, az az erény.
magyarbakancs
Boldvai László mikkor kibukott a Tocsik ügy, egy Toyota személygépkocsit vezetett előtte.
amit a Salgótarjáni Toyota Kakutól vásárolt.

Utána meg Trabantot.Gondolom ez mindent elmond a politikus úrról.
Kutyuska
A politikusokra tökéletesen illik az a mondás, hogy egy anyja volt mindnek. Pártállástól függetlenül.
Kutyuska
Csak a gátlástalanságuk mértékében van némi különbség, amúgy tök mindegy, hogy balos, jobbos, stb.
Hellcat
@human: Ez ugrott be nekem is...előbb derült ki a fideszes szál de abból nem lesz semmi...na de ebből...hajajjj.
36
Azt sosem hittem el, hogy az évente felsorolt 100 leggazdagabb ember, Magyarországon, Európában, a világon, csak 100. Sokkal sokkal több milliárdos van, minden kontinensen.
Magyarországról(is) mindíg, minden nomenklatúra lapátolta kifelé a pénzt. Adó?! Viccelnek?! Azt csak a kispolgár fizet.

Amúgy, a karcagi Marcsikáról nem igen lehet hallani. Megpattant egy pár milliárdal külföldre és azóta csend van az ügyről. Ja, hogy Varga Mihály is karcagi. Akkor nem lehet feszegetni az ügyet.
Lagzi Lajcsink is áttette székhelyét Mexikóba. Gondolom, az összes pénzét is vitte magával.
eugen4402
Az egyik szemem nevet, mert nem halmoztam fel tíz-, és százmilliókat, így hát nem kellett kilopnom adózatlanul egy lukas kétfillérest se' a Járda-szigetekre. Nem kell a fejem falba verni, hogy miért nem volt elég a Csányi 3%-os kamata, miért kellett nekem a Tarsoly 6,5%-os ígéretének felülni, nem kell kártalanításért rimánkodni. A másik szemem sír: azért a pár százezerért, amit a saját temetésemre félretettem, lassan egy jobb könyvet nem lehet megvenni, mert az MNB jobban teljesít...:-(((
Szókrakész
Sokkal több név fel fog bukkanni.
A xar a víz tetején úszik mindig.
zöldszem
@Szókrakész: Az, hogy felbukkan semmit nem jelent! Magyarország már rég nyakig szarban van, 2010 után fejre állították, így "csak" bokáig ér! Itt van mindjárt a Fideszhez köthető gazdasági menekült:atlatszo.hu/2014/09/08/felterkepeztuk-az-andy-vajna-magyar-vallalkozasai-mogott-burjanzo-offshore-cegbirodalmat/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201604

Ezután Rogán akinek böfögésre tágul a szobája: atlatszo.hu/2014/09/08/felterkepeztuk-az-andy-vajna-magyar-vallalkozasai-mogott-burjanzo-offshore-cegbirodalmat/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201604

Nem utolsó sorban, Garancsi:atlatszo.hu/2014/01/28/nagy-gyorgy-es-garancsi-istvan-is-reszesulnek-a-gazbizniszbol/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201604

Nos ezek, már eddig is tudvalévők, csak semmi sem történik. Magyarország egy következmények nélküli ország! Nem mindenkinek!!!
Szókrakész
@zöldszem: Már nem nevezhető országnak.
De még kuplerájnak sem.
Mert a kupiban a Dáma azért van, hogy mindenki "élvezze" a szolgáltatást. Mindenki örömét lelje benne és állandó vendég legyen. A személyzet pedig megkapja a neki járó "bérezést" ezért.
Itt(Mo.) pedig csak egy nagyon vékony réteg(xar a víz tetején) úszkál, dúskál az élvezetekben.
És hiába a víz az úr.
verőce21
Habár fölül a gálya,
S alul a víznek árja,
Azért a Côte d'Azur!
csa-csa
semmi meglepi! mindenki tudja, egyik nagyobb szemétláda mint a másik!
jancsipapa
@Kutyuska: Pontosan . A háttérben egy csapat az összes ...
Levendula
"Boldvai a 90-es évek közepén volt az MSZP pénztárnoka"
Kutyára bízni szalonnát...
nemkati
Hú, de szeretnék hatalmon látni egy olyan társaságot, akiknek tiszta a kezük, akiket nem lehet semmivel megvesztegetni, akik elszántan elszámoltatnak mindenkit, akinek mocskosan szerzett pénz tapad a kezéhez! Vannak ilyen emberek az országban, de aki közülük hatalmat is akar, az nagyon kevés. Na meg nem elég egy ilyen társaság, az egész országnak meg kéne változni, és legalább egy minimális, de inkább maximális erkölcsi normát a magáévá tenni.
Cicamama55
Nem kell itt csodálkozni azon, hogy az emberek többsége miért bizonytalan szavazó.
kkalman
Ez a két ember elég kevés, ahhoz képest, hogy mekkora vagyon van offshor számlákon. www.e-ido.com/Europai_Ido_2012-23---06-oldal.pdf
wagabund
emeszpés pénztárnok?... hmm... a fidesznél az összes ujjukat megnyalják, miközben irigykednek..
pistapapa
Gyere JOBBIK és tegyél rendet ebben a politikai,gazdasági,erkölcsi és etnikai fertőben!
egyvandor
@human: Grobán személyesen biztosan nem vesz részt ilyenekben arra vannak a strómanok.
kukac50
Offshore cégeken keresztül árulták a letelepedési kötvényt, az is vizsgálható!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.