Nem mindenki örült a vasárnapi boltzár eltörlésének. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete mintegy kétszáz fős tüntetést szervezett vasárnapra a döntés ellen.

Meccset akarnak és misét – a vasárnapi nyitvatartás ellen tüntettek

Facebookos oldalukon azt írják:

„Felháborítónak tartjuk, hogy a Kormány egy tollvonással, rekord gyorsasággal megszüntette a vasárnapi zárva tartást a kereskedelemben! A vasárnapot már elvették tőlünk, de ha már ezt tették, fizessék meg a családunktól elrabolt időt. Tisztességes bérpótlékot és munkaidő beosztást követelünk!"

A tüntetők egy petíciót is átnyújtottak, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek címezve.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Meccsre elviszed a gyerekedet meg a feleségedet is
ahol olyan alpárian káromkodnak, amit egy jutasi őrmester is megirigyelne ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Az elsö sorban, aki a " Mise után meccsre mennék "
táblát tartja netán Andy Vajna papa ?? Vagy csak hasonlit rá ??
nyanya001
Meccsre elviszed a gyerekedet meg a feleségedet is
ahol olyan alpárian káromkodnak, amit egy jutasi őrmester is megirigyelne ?
nyanya001
Amúgy meg ha telik jegyet venni a meccsekre akkor nem is fizetnek olyan rosszul azok
a gonosz multik !
picike1
"aki nem dolgozik ne is egyék " ez a régi közmondás mára is elég !!!
nyanya001
@volvós: Nem ám egy jó könyvet a kezébe, vagy elmenne színházba, á dehogy
ő templomba, aztán meccsre akar menni. Vajon mennyit kapott ezért a KDNP-től ?
36
Megkérdezném az úrtól:Egyébként, amikor lehetősége van rá, jár misére?
Mert ha nem, akkor mi köze a dologhoz.

A meccs pedig, egy olyan téma, hogy oda utazni, pénzbe kerül. Szotyi, mogyi, sör, energiaital, üdítő, ásványvíz, konfetti, szerpentin, mez utánzat, zászló, belépő jegy, mind pénz. @nyanya001: Így van. Ma az számít fontosnak, és arra minden pénzt elköltenének az emberek(egyesek), ahol jól kiüvölthetik magukat.

Jól kitalálta ezt Orbán. Mármint az újra nyitást. Most úgy érzik az emberek, hogy ők irányítanak és a komfortzónájukat visszakapták. Megy is a féktelen költekezés, aztán hónap közepén, pénz, nuku és sírás rívás. A kormány pedig, az égigérő kisker. forgalom növekedés statisztikát fogja mutogatni.
36
Én beszéltem Bajor emberekkel, akik a vasárnapi zárvatartást, azért is jónak tartják, mert tanít beosztani a pénzt.

Igazat adok annak, aki úgy vélekedik hogy ismét növekszik majd Magyarországon a privát eladósodás. Mert hát, mire másra vennék meg flancból, a legújabb TV-t, mint áruhitelből. Pedig, van sok lehetőség, de hát, az kell, ami trendi. Hát vessen magára, aki ennyire buta.
Aki Én
Nem pontosan értem a felháborodást. Utálnék vasárnap dogozni, többek között ezért nem dolgozom a kereskedelemben, meg ezer más helyen, ahol kellene. Aki a kereskedelemben dolgozik, az ezt vállalta, hacsak nem az elmúlt egy évben került oda. Ha jól tudom, most sem kötelező vasárnap kinyitni, sem dolgozni.
Mi köze az egésznek a meccshez és a miséhez?
Ha csak a vasárnapi plusz pénz a gond, akkor azt tökéletesen megértem, minimum dupla bér járna szerintem. A kormánynak ennek rendezése lenne a szakmai feladata, nem a tiltás.
silber13
@nyanya001: Talán fordítva kellene csionálni, előszőr meccsre, aztán a sok átkodást, káromkodást, meg minden más ilyesmit a misén tessék meggyónni
verum
Én meg szombati pihenő- és ünnepnapot akarok tartani.
Nem hiszem, hogy egyedül lennék az országban.
nezelodo
@36: A fene tudja, ha én nem akarok vásárolni hülyeséget, akkor nem veszem meg, sem hétfőn, sem csütörtökön, sem vasárnap. Ha meg nem akarom a pénzem bedobálni a játékgépbe, nem teszem, miattam nem kell betiltani a félkarú rablót, hiszen nem engem hívnak O. Áronnak. Miattam így a Stróman Endyt sem kell megajándékozni adómentességgel.
simmering73
Én meg azt tartom felháborítónak, hogy egy tollvonással megszüntették a vasárnapi nyitvatartást. A főnökeiteknek ugassatok, hogy nem akartok vasárnap dolgozni.
simmering73
Úgy látom fizetett bértüntetők, legalább is a kacsójukon sárga pántlika van. Ez a tábla mögé bújó senki meg úgy tűnik egy unatkozó nyugdíjas. Pofáját már nem vállalta apróért.
simmering73
@simmering73: Amúgy a vasárnapi meccseket megszüntette a nemzetmegvezetőjük, emiatt nála kell reklamálni. A meccsek szombatonként vannak. Jó reggelt és dícsértessék.
36
@nezelodo: Én is tudatos vásárlónak tartom magamat és azt gondolom, a tudatosság az ami a sokszor emlegetett, nyugatot a megtakarításokhoz és a polgári, vagy széles középosztályhoz elvezette. De a középosztályt és annak jólétét, nem a nyugat, sem senki nem adja meg a magyar embereknek, csak a kormányzat és a bennük bízó polgárság érhetné el.

Talán nem túlzás a hasonlat, de a magyar elitre még ma is áll a 17. századi Bethlen Gábor fejedelem, hollandiai látogatásának történetére. A holland kereskedő, jómódú polgárok, ahogyan ma a festményeken látható, egyszerű fekete ruhában, de takarosan fogadták az aranyozott, paszományos, drágakővel kirakott holmikban megjelenő magyar nemességet. A hollandok, megdőbbenve kérdezték, hogy miért nem kereskednek, gyarapodnak, kamatoztatnak a magyarok azzal a gazdagsággal, amit magukon hordanak??? Miért nem polgárosodnak??? Tudjuk, hogy a feudalizmus a herdálás, sajnos, továbbra is maradt Magyarországon. (Ezt nem tanítják az iskolákban, pedig kellene)
nezelodo
@36: A kormányzat a polgárosodást, aminek része lenne a szerénység, a tudatosság az anyagiakkal való ésszerű bánás, jogszabályokkal nem érheti el. A példamutatása pedig ahogy a történelmi párhuzamot felemlegeted, inkább a dőzsölést a mértéktelen pazarlást, a kivagyiságot állítja kívánatos viselkedésként azoknak akik erre amúgy is fogékonyak. Sokkal inkább segítené az ügyet a családi példaadás, a nevelés, az értékrendek felismertetése, de ez, mivel valamit nagyon elrontottunk, hosszú folyamat lesz.
A vasárnapi zárva tartás sem tartja vissza azokat, akiknek van pénze, és felesleges dolgokat vásárolnak, szolgálják ezzel a fogyasztói társadalom félreértelmezett üzenetét.
Sokszor elhangzik, bírálva másokat, hogy aki tehetős, gyakran "fogához veri a garast, sóher, fösvény". Lehet hogy így látszik, de erre mondom, ezért is lett tehetős.
bakegya
Nálunk egy nap 24 órából áll-nincs mese-de nem is bánom,ha munkamegosztás van egy családban akkor nem gond a vásárlás sem-a szabadidő közösnevezőre hozása ennél már bonyolultabb.De hát az nem a vásárlásról szól ,nálunk nem-ki hogy van vele.
36
@nezelodo: Ez a lényeg. Így van.
Nem egyszer látom, hogy a nyugati ember a magyar boltban, előveszi a mobilt. és elkezd osztani szorozni vele. Nem szégyen az. Ellenben, sajnos találkoztam már nyugaton dolgozó, magyarral, aki nagyképűen, lenézően viselkedik a boltban és még hangot is ad neki, hogy ő ezt mennyire megengedheti magának(itthon). De anyuci süt főz, hogy a hazait, vigye magával azért hogy kint spórolni tudjon.

Másik példám az elszállásra, hogy a közép kategóriás autómat szervízbe vittem. Ugyanakkor egy huszon-éves srácot és a luxus autóját hozta be az autómentő, összetört a gép eleje. Közölték a gyerekkel, a hat számjegyű, majdnem hét, javítási kalkulációt. Vége is lett a világnak, hogy ez kifizethetetlen, meg minden. Na, ja, drága autó, drága fenntartás.
egyvandor
Fideszes hívőnek lenni maga az agymenés. :DDDDD
Ki akadályozza meg ezt a kedves táblás mukit abban hogy misét hallgasson és utána meg meccsre járjon?
egyvandor
... Főleg miután építettünk nekik egy csomó stadiont, fizetjük az egyházaikat.
egyvandor
@volvós: "netán Andy ...?"
Annyi elsíbolt közvagyon ellenében akár őt is kötelezhetné erre a gazdája.
egyvandor
@nyanya001: " .. á dehogy ő templomba, aztán meccsre akar menni."
Ez a tábla egy paródia. Sokkal inkább a vasárnapi nyitva tartás melletti érvelésre való :DDD
Fradigege
Mi tartja vissza? Menjen vasárnap misére majd meccsre. Nem kötelező vasárnap dolgozni. Vannak olyan melóhelyek, ahol hétfőtől péntekig melóznak. Ez egy újabb magas labda.
Fradigege
Nálunk volt olyan hét, hogy csak vasárnap tudtunk elmenni bevásárolni, mert hétfőtől szombatig melóztunk.
Toby
@nyanya001: Az a gyanúm, hogy a tábla szövege iróniát takar !
Jankó123
Az vazze!
Biztos menne a pap is mise után meccsre, úgy is olyan állapotban van a magyar foci, hogy bármelyik pillanatban szükség lehet az utolsó kenetre!
:-)))
csetere
@nyanya001: A fizetést meg O.V. adja a saját zsebéből. A káromkodást meggyónják a következő misén.
Szókrakész
"Meccset akarnak és misét"

Skandáljátok csak.
Majd Orbán számára kérésetek parancs lesz és épít nektek szép új stadionokat és templomokat a Tesco parkolókba.
Szókrakész
@Szókrakész: Sőt!
Hoz olyan törvényeket, hogy a bajnoki meccseket és a vasárnapi misét szombaton tartsák meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.