Barátom, aki nem is oly rég igazán befolyásos szereplője volt a magyar közéletnek, azt mondja: Orbán, Orbánék nem úszhatják meg. Nézek rá csodálkozva, sosem tartozott a naiv emberek közé, mire így folytatja: feltehetően nem most, valószínűleg nem is a közeljövőben, de egyszer számot kell adnia/adniuk mindarról, amit tett(ek). Lehet, hogy ez csak tíz év múlva lesz, az is előfordulhat, hogy akár harminc év elteltével, de megúszni nem fogja/fogják. Vagy menekülnie, menekülniük kell, vagy súlyos büntetés lesz a vége. De, hogy ez lesz a vége, teszi hozzá, abban egészen biztos. Akarok is hinni, meg nem is a barátomnak. Akarom hinni, hogy az intézményesített, törvényesített lopás nem maradhat következmények nélkül, de nem akarom hinni, hogy ehhez évtizedekre is szükség lehet. Nem akarom hinni, hogy a "reformok működnek" blöffjén nem látnak át az emberek, és azt sem akarom hinni, hogy a meghunyászkodás évekig, évtizedekig meghatározó létformája lesz a magyar embereknek.

Forrás: sztarklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Igen, csupa talány, hogy meddig élősködik még az országon, a népen ez a féreg banda.
Az biztos, hogy előbb/utóbb vége lesz, de jó lenn, ha ez előbb következne be! akár ma, vagy esetleg holnap! :-)
Azt is tudom, hogy ez nem következik be most.
Mert (és itt jöhetne egy felsorolás):
1. akik eddig összejöttek ilyen címszó alatt, azoknál egynél sem éreztem, hogy a mostani helyzet megismétlődésének megakadályozása lenne az első, a legfontosabb pont!
2. Nem láttam a károkozás megtérítésére és a károkozók, a mai hatalmasok, országvezetők megbüntetésére helyeznék a hangsúlyt!
3. Az eddig volt elit ugyanúgy tolong az új lehetőségnél mind ahogy eddig tették! Pedig ők is okai a jelen helyzetnek.
4. a 'rendszerváltás'-tól mindenkinek igazolnia kellene a vagyongyarapodását!
5-
6.
.
.
.n.
Mindenki tudná folytatni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.