Lánczi Andrással, a Corvinus új rektorával a HVG eheti lapszámában jelent meg interjú. Az új rektor, aki egyben a Századvég Alapítvány elnöke is, arról beszélt a lapnak, milyen fontos szerepe van a kormány életében a Századvégnek, illetve mik a gondolatai a politika által uralt kulturális és gazdasági életről. De a legfontosabb gondolatai a korrupcióval kapcsolatban vannak, amiről azt mondta: "Az államosítást ebben az országban nem lopásnak hívták 1948 után, a privatizálást sem szabad rablásnak nevezni 1988 után. Most is van egy szisztéma, amit kritizálhatnak, hogy korrupció, de én azt állítom, hogy ez egy politikai elképzelés végrehajtása"

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ami még szomorúbb, hogy egy ilyen szarházi az egyetem rektora!!!
Ez már tényleg a gödör legalja!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Szomorú, hogy amit egy éve mondtam valóra vált. Akkor azt írtam, hogy egyszer eljön az idő, mikor a kamerákba mondják, hogy loptam. És akkor mi van? Gyászos nap ez Magyarország számára.
nemjoezigy
Az egyik fideSSes fő ideológus is elismeri, hogy a fidesz kormányzásának alapja a korrupció!!!
Hahó független és jó érzésű jogászok, lehet feljelenteni, fogalmazni a bűnlajstromot!
nezelodo
Minden népellenes rendszer minden korban megalkotta a saját önigazoló elméletét, ki ilyen ki olyan országérdekre hivatkozva. A fidesznél ez kezdetben egy rövid, egyszavas fenyegetés volt, "folytatjuk". Mára már némi magyarázatot fűznek hozzá, közben meg az EU létjogosultságát vonják kétségbe. Mégis van némi visszatartó szerepe a közösségnek, mert tőlük, az ellenségtől elvárják, hogy finanszírozza a disznóságaikat, de ahol lehet gyalázzák, akárcsak a korai szocializmus ideológusai. Aztán meg megsértődnek, amikor valaki kimondja, hogy ezek ugyanazok.
lampa laz
Na hurrá, ezek után mindenkinek szabad lopni, mert ezzel csak a politikai elépzelést hajtja végre.
papa.49
Ami még szomorúbb, hogy egy ilyen szarházi az egyetem rektora!!!
Ez már tényleg a gödör legalja!!!
bakegya
Új tantárgy a Magyar KözgázON...Eltolcsy VÖRÖSSEGG FOLTJA ackreditálva-az új tantrágya neve "QUAEST-ORBÁN KORRUPCIÓÓÓÓÓÓÓ"
A XXI.század végkimenetele ez már!!!
RonaGyuri
@papa.49: Bocs, de tévedésben vagy! Túl azon, hogy sajna lesz ez még lentebb is, fel kell hívnom a b. figyelmedet, hogy ő azért lett a Corvinus első embere, mert így vélekedik! =))
papa.49
@RonaGyuri: Megfelel a hazugovics elképzeléseinek, így zülleszti le az egyik leghíresebb pesti egyetemet, na hurrá!!!
nyanya001
Ötven kacsa tartására nyert valaki haszonbérletet a hortobágyi földpályázatokon, amelyek elbírálásánál súlyos hiányosságokat talált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata. A tíz évre titkosított jelentést most hozta nyilvánosságra Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Kiderült, több mint ezer pályázó téves adatokat adott meg a pályázatban, átláthatatlan volt az elbírálás, és csaknem 60 pályázatot azonnal érvénytelennek kellett volna nyilvánítani.

www.sztarklikk.hu/kozelet/elkepeszto-50-kacsaval-nyert-legelot/263497/#
Toby
Nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani !
nyanya001
@Horizont: Az összes mutyit titkosítják ezek a gengszterek !
És mennyi lehet, amiről nem is tudunk !
glorianna
"Az államosítást ebben az országban nem lopásnak hívták 1948 után, a privatizálást sem szabad rablásnak nevezni 1988 után. Most is van egy szisztéma, amit kritizálhatnak, hogy korrupció, de én azt állítom, hogy ez egy politikai elképzelés végrehajtása"
Ühüm. És ugyanolyan erkölcstelen a mai korrupció, mint volt az államosítás és a privatizáció. Ugyanis mindhárom célja: ellentételezés nélkül (vagy minimális ellentételezéssel, mélyen értéken alul) elvenni a megtermelt javakat jogos tulajdonosaiktól.
nevemnick
Mottó: minden jogos amit a fidess és csatlósai csinálnak, minden jogtalan amit más akar.
Nem szeretlek magyarkurmány!
egyvandor
Az érdem, a teljesítmény, a visszatérülési garanciák nélküli, családi haveri fosztogató osztogatás, a politikai ellen oldal, érdekképviseletek, társadalmi kontroll földbe döngölése ugyan rendszer a Gorbán fémjelezte ner-ben és pont emiatt ezerszer rombolóbb, veszélyesebb bűn az országgal szemben mint a korrupció. Kb azzal hasonlítható össze mintha útonálló haramiák uralnák az országot. A morálra, közerkölcsre, társadalmi fejlődésre való kihatásai a magyar történelem legsötétebb időszakát hozza ránk.
egyvandor
@nemjoezigy: A jogászok többsége élvezi és jó pénzért szívesen kiszolgálja ezt a rendszert. Soha ekkora súlyuk nem volt a társadalomban, mint Gorbán ner-jében. Az országban kialakult aszimetrikus állapotok éppen a jogészkedő rafkós általában a köz átverésén alapuló tervszerűen és cselesen megideologizált megoldásoknak köszönhetők.
egyvandor
@nezelodo: Ezek ugyanazok csak egyre arcátlanabbak.
egyvandor
@lampa laz: Mindenkinek? Az már nem férne bele. Az nem illik az "ilibrárlis renccerbe".
Ha lopás mint a mathyar politikai rendszer lényege nem illeszkedik a ner magjának érdekeihez, az egy számjegyű párttagkönyv sem nyújt védelmet. Láttunk erre már példát, látunk és fogunk is.
egyvandor
Ezek igazán nem új hangok. A privatizáció beindulása előtt a felszámolás előtt álló cégek kiscsoportos fejtágítóin okították hogyan lehet (kell), keverni a kártyákat. Visszatérülési garancia, érdem, társadalmi, gazdasági érdek nem játszott szerepet, csak a hatalom alapjainak megágyazása. A résztvevők más és más jelmezekbe bújva még mindig ugyanazok.
nyanya001
@Horizont: 444.hu/2016/05/14/tobb-szazmillios-tamogatast-adott-a-kormany-nem-letezo-fogaszatoknak

Mocskos egy tolvajbanda de a nyakunkba zúdítanak 1000 milliárdos megszorítást !
Hogy szakadt volna a feje mindnek az anyjába !
papa.49
@egyvandor: Nálad a pont, az igazságot itt mondtad el ,,a résztvevők más és más jelmezekbe bújva mindig ugyanazok,, !!!
Mondhatni úgy is a ,,szar is mindig felúszik a víz tetejére,, !!!
egyvandor
@nevemnick: "Nem szeretlek": :DDD Bocsi. Ettől elvonulnak egy pár napra és biztosan magukba szálnak. Ahol már ennyire kinyíltak azok átszellemülten mosolygó pofával (Lázár képe ugrott be nekem most éppen) bármire képesek.
Feraj49
Akkor ezzel az ésszel elfogadható lenne a rendőrök,a börtönőrök,a bírók,az önkormányzatok stb,stb.-ék által elkövetett korrupció ! Akkor minek is vannak a törvények? Vagy azok csak a "kisemberekre " vonatkoznának!!!?? A kormánytól tanultad,de az a baj,hogy ezt is tanítod az egyetemen ! Még rektor ő a rektor !!! Isten óvja Magyarországot ! (az a baj,hogy nem óvja)
magyarbakancs
"Lánczi András szerint a korrupció elfogadható egy politikai elképzelést hajtanak végre"
Az akasztás is elfogadható ha egy politikai elképzelést hajtanak végre vele nem?
egyvandor
@Feraj49: Vagy azok csak a "kisemberekre " vonatkoznának!!!?? Ennek a mondatnak feltételes módot elhagyva, kijelentő módban van létjogosultsága. Röviden IGEN!
human
Mi jöhet még? Ha valaki fideszes, majd elveheti a felfutó vállalkozásod? Legális lesz a nemi erőszak? Hányszor mondtuk már, hogy ezt azért mégsem merik megtenni?
nyanya001
Lesz még egyszer köztársaság... de akkor ti lógni fogtok !
human
@papa.49: Hányszor hittük már, hogy ez már a gödör legalja. Hányszor hittük, hogy ezt-azt csak nem merik megcsinálni. Szerintem fogunk mi még itt ámulni és bámulni. Van egy mondás, hogy ha a színpadon pisztoly van, akkor az el is fog sülni. Matolcsi pedig nemrég tárazta be az MNB őrség új fegyvereit.
colibri
Mostmár pláne tudom, miért ragaszkodott annyira orbánc ehhez a Láncihoz és miért volt az egyedüli induló jelölt a Corvinus rektori címére.
papa.49
@magyarbakancs: Idézet ,,könyörgöm akasszuk fel,, ez a ,,Valahol Európában,, című filmben hangzott el, de ma különösen aktuális!!!
nevemnick
@egyvandor: 09:25 Írtam én mást is a következő sorba, de olvashatatlan lett... :D
human
@colibri: Arra gondolsz, hogy az ő feladata lesz az unortodox gazdaságtan és jogtudomány megvalósítása az egyetemen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.