A legnagyobb baj az, hogy ebben a kérdésben csak a két véglet van – Hófehérke, vagy vasorrú bába. Felnőhetnénk és észrevehetnénk, hogy a világban van szürke, vagy kék is. Elítélem azt, aki feltétel nélkül mindenkit beenged. Én több, mint ötezer gyereket fogadtam be, de csak azt, aki kérte, aki tényleg segítségre szorult és azt aki kész volt velem együttműködni. Egy partneri viszonyt alakítottam ki a gyerekekkel. Megkértem őket, hogy tanuljanak, fogadjanak szót és ezért vállaltam, hogy szállást, kosztot és atyai szeretet adok neki.

Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
" Elítélem azt aki, feltétel nélkül mindenkit beenged" Ebben igaza van.
Viszont szó sincs mindenkiről ! Csupán a hazájukból elüldözött, életüket féltő, kisemmizett szerencsétlen üldözöttek egy részéről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
...ÉS MI LESZ AZOKKAL AKIKTŐL CSAKKK ELVESZNEK ÉS MÁR NINCS SEMMIJÜK CSAKKK A TESTI LÉTEZÉSÜK ÉS A LELKÜK KÍNJAI???
Sziszifusz
" Elítélem azt aki, feltétel nélkül mindenkit beenged" Ebben igaza van.
Viszont szó sincs mindenkiről ! Csupán a hazájukból elüldözött, életüket féltő, kisemmizett szerencsétlen üldözöttek egy részéről.
papa.49
Azért ez ÍGY NEM IGAZ, JÉZUS NEM TETT KÜLÖNBSÉGET EMBER, ÉS EMBER KÖZÖTT, UGYANÚGY SEGÍTETT A HÍVŐKNEK, MINT A LATROKNAK!!!
Eriksson
@papa.49: Oszt mire ment vele? Keresztfán végezte.
papa.49
@Eriksson: Talán nem vagy keresztény??? Csak azért kérdem, mert a kérdésed a tipikus Jézus tagadók modorában tetted fel!!! Most mondhatnám, hogy ÉRTED IS, de valóban ÉRTED-E???
Eriksson
@papa.49: Ó bocsi. Csak egy kis morbid humor.
Bár ha így haladunk, nem lesz keresztény, akinek a szíve megesne a latrokon.
papa.49
@Eriksson: Tudod ebben én nem ismerek humort, de rendben elfogadom a választ, kösz...
Eriksson
@papa.49: Csak úgy lehet túlélni dolgokat, ha nem vonzunk be minden rosszat. Köszönöm, ha megértesz.
papa.49
@Eriksson: Ebben egyetértünk, nem is ezzel volt bajom csak ha jól idézték a papot akkor nem a Szentírásnak megfelelően prédikált, én erre reflektáltam...
radikalisdemokratak
ez a Böjte Csaba egy mocskos aljas gazember.
ez faktum!
miért mondom ezt?
játssza itt a szegény embert, egyszerű reverendában mászkál, közben milliárdos.
Budán a ferences rendi kórház a saját privát tulajdona, s még ki tudja mi minden?
"a hit fontosabb a kenyérnél"
címmel könyve jelent meg a mocsoknak.
.
A KENYÉRNÉL, AZ ÉTELNÉL, AMI AZ ÉLETET JELENTI NINCS FONTOSABB!!
.
BÖJTE CSABA NE ZABÁLJ TÖBBET SEMMIT SOHA, LÉGY PRÁNAEVŐ, CSAK HIGGYÉL, HISZ NEKED EZ A LEGFONTOSABB,FONTOSABB A KENYÉRNÉL, S MEGLÁTJUK MEDDIG HÚZOD!
Eriksson
@papa.49: Nem tudom, ismered-e Böjte Atya munkásságát. Árva, elhagyott gyerekeket karolt fel, kísérte figyelemmel fejlődésüket az egyház védőszárnya segítségével. Ha valaki, ő át tudja érezni, hogy milyen elesettnek, kiszolgáltatottnak lenni, ezért tette életét erre a misszióra.
Ez esetben nagyon is helyén való amit mondott, mert csak azt lehet megmenteni, aki valóban méltó rá. Aki nem az, azzal hiába is próbálkoznánk. Csak bajt, bosszúságot, szerencsétlenséget hoz a békés közösségre.
eugen4402
Persze, hogy igaza van Böjte atyának, és ő tényleg ismeri a kulcsszót: ellenőrizetlen, indokolatlan, rossz szándékkal érkező vendéget ő sem enged be, akár Jézus a Mennyek országába. Különösen meglepett Tőkés püspök néhány nappal ezelőtti nyilatkozata, miszerint a keresztényeknek kötelessége az elesettek megsegítése, a könyörületesség, még a menekültek befogadásában is, pláne Szent Márton évében, akit a jószívűsége miatt avattak szentté...
simmering73
Isten előtt mindenki egyforma. Felhozza a Napot mind az igazakra, mind a latrokra. Senki sem mehet az Atyához csak Jézuson keresztül. Aki hisz benne, örök élete lesz. Függetlenül attól, hogy kire milyen jelzőt aggatunk - az Emberről van szó.

"Én több, mint ötezer gyereket fogadtam be, de csak azt, aki kérte, aki tényleg segítségre szorult..."
Böjte valószínüleg nem ismeri Jézus példabeszédét a nyájról és a pásztorról. Mikor egy bárány elkódorgott és a pásztor otthagyta a nyájat, hogy azt az egyet is visszahozza.
Böjtének sem ártana értő módon elolvasni a Bibliát, különös tekintettel az Újszövetségre.
Eriksson
@simmering73: Nem gondolom, hogy kétségbe kellene vonni Böjte Atya jó szándékát egy-egy krisztusi példabeszéd értelmezése, vagy félreértelmezése miatt.
simmering73
@Eriksson: A krisztusi példabeszédek összessége az Újszövetség, ami a Biblia. Ezt Böjte is tudja, csak kiforgatta beszédét a politika szájaíze szerint. Hogy egy példabeszéddel éljek: egyszerűbb lesz egy tevének átjutni a tű fokán, mint Böjte páternek bejutni a mennyországba. Ezt ő tudja, de neki a világi hatalom a fontosabb. Lelke rajta.
Eriksson
@simmering73: Sajátos értelmezés. A bibliát is emberek írták, évszázadok alatt mindig változott az éppen pillanatnyi keresztánypolitikai széljárásnak megfelelően. Tudjuk be fordítási anomáliának.
karma1
@eugen4402: Azert alljon meg egy picit a kormenet: bojte atya KIVALOGATTA a gyerekek kozul azt, aki segitseget kert, es egyutt is akart mukodni, na meg jol viselkedni...

orban kormanya NEM AD LEHETOSEGET SEMMIFELE kivalogatasra, mert o sommasan mindenkit attol Ausztrian keresztul Nemetorszagba, regisztracio nelkul.
Aki ma Magyarorszagon idegen es "befogadjak", mert "segitseget ker", azok a rengeteg penzzel, de nagyon is fatyolos multtal rendelkezo egyedek, akik penzzel tamogatjak orban rezsimjet, amikor letelepedesi kotvenyeket vasarolnak a magyar allampolgarsagert.

Szoval, nekem egy igazi kereszteny NE TEGYEN KULONBSEGET ember es ember kozott, mert Jezus sem tette. Az, hogy szegenyt vegul keresztrefeszitettek, nem az O veresege, hanem a gyilkosainak az orok szegyene lett.
papa.49
@karma1: Nálad az igazság, meg a simmeringnél, nincs joga senkinek válogatni a rászorulók között, hiszen Jézus se tette!!!EZ AZ IGAZSÁG, AKI VÁLOGAT A SEGÍTSÉGRE SZORULÓK KÖZÖTT AZ NEM JÉZUS SZELLEMÉBEN CSELEKSZIK!!!
karma1
@Mirabilis: Igen, en is epp ezt mondom, es ezeket a segelykero embereket nem hallgatta meg senki sem, legkevesbe a felebarati szeretetet hirdeto szentfazek nagy, tortenelmi egyhazak... Meg a Pa'pa'val is szembemegy erdo peter, na meg ez a gyoker is...
magyarbakancs
Nem szeretném megbántani a hívő embereket.
Istent hívni és vele megmagyarázni a migránskérdést, hogy befogadjunk valakit vagy sem.
Ez a gusztustalanság legalja.
karma1
@papa.49: De nem am! De engem az haborit fel ebben a szentfazek nyilatkozatban, hogy arrol papol bojte, hogy o maga bizony MEGHALLGAtOTT es MAGAHOZ ENGEDVE BEFOGADOTT 5000 gyereket...

Nekem ott dolt ki a bili, hogy MEGHALLGATTA, es o ELDONTOTTE, KIVALOGATTA, hogy kit akar elfogadni, es kit taszit ki tovabbra is az utcara...
Vajon mit kellett tenni ezeknek a gyerekeknek? Elejuk tettek egy viselkedesi nyilatkozatot, amit ELORE ala kellett irniuk? Mert akkor mar nem is lehettek olyan kicsi gyerekek. Na ez meg @Mirabilis -nel jon le pontosan: honnan a francbol tudta ez a cserepedeny, hogy azok a gyerekek majd evekig jok lesznek es egyuttmukodoek???
Es mi tortent, ha egy ev mulva rosszalkodtak, akkor kidobtak ot a hitkozossegbol? Mehettek volna az utcara vissza?
Es most miert is kellett bojtenek kinyilatkoznia???
karma1
@magyarbakancs: Igazad van, de ez nagyon sok embernek bemeselheto... Ezek a dumak celzottan mennek a kezcsokos nenikenek, meg annak az oregasszonynak, akinek majd orban megtomi a bukszajat (sic!), es a savas bacsinak...
papa.49
@karma1: Azért mert szüksége van némi támogatásra, miközben kiválogatja a rászorulók közül a neki tetszőket!!! Megint igaz a mondás az ,,ön dicséret büdös,, !!!
karma1
@papa.49: Tudod, ha senki sem dicseri ot (bojtet), akkor bizony neki maganak kell ezt megtenni, hihi...:)))))
magyarbakancs
@karma1: Szeretném ha Böjte úr a bibliában meg mutatná, nekem azt a részt ahol azt mondja Isten, hogy nem fogadja be a migránsokat.
Mert gyér biblia ismeretemben én nem találkoztam ilyen idézettel.
"Mert tied a menyek országa"
Ez idézettet olvastam, de olyat nem, hogy isten nem bocsát meg valakinek és nem nyer be bocsátást isten országába.
karma1
@magyarbakancs: Na, azt a reszt a Bibliaban meg nem irtak meg...:o))))
picike1
a befogadás az egyenlő az elfogadással na de hogy tudnám én elfogadni azt hogy akiket ide raknak azoknak a nyelvét soha meg nem értem és meg nem tudnám tanulni itt kezdődik a legnagyobb probléma a nyelvek kezelése , aztán Jézus sem fogadja be a gyilkosokat és a paráznákat az országába majd ez meg a másik ,amit jobb lesz elfelejteni mint megvalósitani . Idegen népek kényszerből való betelepitése mi jóra vezetne. a kényszer az erőszak nem a szeretett az erőszak erőszakot szül és jó vége semmikor se lesz jó senkinek se .
bakegya
@Eriksson: ...hol itt a békés közösség,ARANYÁGGAL...egy két gyermekes család -átlagos jövedelemmel,hitben nevelve és tartva A GYERMEKEIKET MA MAGYARORSZÁGON HONNAN KAP SEGÍTSÉGET,ha valami közbejön -MÉG HA MEGTANÚLT IS KÉRNI???
Börjte kiváló martketinggel végig kocogja évente kétszer a VILÁG GAZDAGABBIK FELÉT és abból álom az államban dolgoztatja az elhivatott őrző típusú ugyancsakkk szegény de jó embereit-DE AZ ANYUORSZÁGOT CSAKKK LEHÚZZA,MERT NÉZZ KÖRÜL ITTHON SOMOGY,BORSOD,BARANYÁBAN...aztán rádöbbenhetsz mekkora szarban vagyunk mi itten e-hegyeknélküli medencében.EZ A KINYILATKOZTATÁSA ORBÁNSZEKÉRTOLGATÁSNAK JÓ-DE NEM EGY ELHIVATOTT PAP SZÁJÁBÓL.
Törölt felhasználó
Nem vagyok keresztény, de néha úgy érzem jézus kurvára nem a materialista volt kedves Böjte úr.. Ezt amióta intézményesítve van az egyház el akarják felejtetni a hívőkkel..
Eriksson
@bakegya: Mi mást jelent ez, minthogy itthon is elkélne egy Böjte formátumú ember. De a jó szándék és a segíteni akarás önmagában kevés, mert a fanyalgók rögtön a földbe döngölik a mégoly elkötelezetteket is.
Böjte gazfickó, mert árva gyerekeken segít. Az is, aki nem segít válogatás nélkül a népvándorlókon, sőt az olyan egyenesen pokolra való.
Mit kellene tenni ahhoz, hogy mindenki mindennel meg legyen elégedve?
Eriksson
@bakegya: Szerinted is van itt, ebben az országban bőven javítani való a gyerekek, szegény emberek sorsán. Szerintem is. Nem kellene tetézni még holmi jöttmentek (nem rászorulók) befogadásával, ami még tovább rontaná a szociális helyzetet.
bakegya
@Eriksson: paszírozza ki EMBERI ERŐFORRÁS BALOG PLÉBÁNOS ÉS SZÓCSÖVEI A HATÓSÁGILAG CSALÁDJÁBÓL KIEMELT GYEREKEKET NEVELŐSZÜLŐKHÖZ-ezzel mindent megmondtam.TÉMA MÉG ,A KORMÁNY ASZTAL ALATT ...egyeten gyermek se lakjon nevelőotthonokban-DILETTÁNS,szakmailag minősíthetetlen és ezt is ez a szent ember Balog tolmácsolta le a sajtónak.Téma lezárva...A MAGÁNVÉLEMÉNYEM PEDIG AZ,ma is számtalan a humanitás irányelvét követni képes emberrel,szakemberről tudok akik még fenntartják ezt a kivéreztetett oktatst,egészségügyet és remélik ,hogy el lesz takarítva ez a szemét maffia.Néhány ezer menekült befogadása pedig nem jelenti a világ végét,egyébként se maradnának itt éhbérért kapálni a Mészáros birtokain!D
Eriksson
@bakegya: Ez mind egy romániai gyerekvédő Atya kijelentése nyomán lett aktuális? Vagy egyszerűen csak alkalom, hogy lehessen egy jót anyázni bárkinek a rovására? Mert más értelme nincs.
A fajta- és vallásidegen menekültekre költendő pénz az bagatell, viszont a nagypolitika által határon kívül rekedt volt honfitársaink leszármazottai a jó szót sem érdemlik. Furcsa világnézet a humanitás takarója alatt.
bretagne
Rendben van, de hogy senkit nem beengednI, az is felháborító. Az üldözötteket igen is be kell engedni. Hol vannak ilyenkor a keresztények??? Persze, ezek nem azok.
justhpeter
@papa.49: 08.24: Mit csinálunk ma, akkor, amikor már több a lator, mint a keresztény, ráadásul pofátlanul Kereszténydemokrata Néppártnak hívatja magát ?
papa.49
@justhpeter: Jó kérdés, de Krisztus életében erre is van válasz, mikor megkérdezte a tanítványokat kit tartanak ,,latornak,,...
A kdnp. nem lator hanem ,,kufár párt,, mert pénzért osztogatják az ,,áldást,, élen a az elnökükkel...
eugen4402
@karma1: 09:42 Igen, én igyekeztem rávilágítani egy lényeges különbségre zseblámpával. Te reflektorokkal céloztál ugyanarra a pontra. Köszi...
eugen4402
Még valami: Más a menedék-nyújtás, és megint más a letelepedés. Válogatni muszáj, hiszen a Mennyország kapujában is áll egy biztonsági őr, aki eldönti, hogy beengedi-e a frissen érkező lelkeket az Éden-kertbe, vagy a következő busszal átirányítja az Alvilágba.
papa.49
@eugen4402: Hú a fütyisznél ,,különvonatot,, kell indítani többet)))))))))
silber13
99-Csak úgy eszembe jutott , Böjte páter ne nagyon hivatkozzon Jézus országára, mert Jézusnak nincs országa, csak az Atyának. Ő legfeljebb trónörökös lehet.:-))
Toby
Böjtike ! És ezt maga Jézus mondta neked, vagy a 888.hu című zsoltárban van ?
bakegya
@Eriksson: tudod mit,terjeszd be ezt a katekizmát ...egy salátatörvényt megér amit itt idevéstél,a Lázár emayl címét megadhatom-sajnálom többet nem segíthetek.
bakegya
@silber13: JÉZUS nevében idéz,és ISTEN ORSZÁGÁRÓL BESZÉL!-igen aki tanult katekizmust az pontosan a helyén tudhatja BÖJTE MEGNYILVÁNULÁSÁNAK MONDANIVALÓJÁT,DE CÉLZATOSSÁGÁT MINDENKÉPPEN.
nezelodo
Ebben a történetben nem a menekültekről, nem az arab konfliktusról és annak áldozatairól, nem a kereszténységről, nem a befogadásról, nem a humanitárius katasztrófa kezeléséről van szó, hanem a fideszről és annak vezéréről Orbánról, és ezt erősíti meg Böjte próféta is a maga álnok eszközeivel Isten nevében. Csak az befogadható, aki elfogadja az ő szabályait, vallását viselkedésformáját, stb. Miben különbözik ez a muszlim szélsőséges nézetektől?
sgyuri2003
Tisztelt Böjte úr!

És akkor most megtudhatjuk , hogy mi a véleménye a magyar kormány azon álláspontjáról mely szerint egyet se? Mert ugye Szerbia az biztonságos ország.
sgyuri2003
@eugen4402: Csak ott nem Belzebub a kapus. Mert ha az igaz keresztény hit és a becsület a mérce akkor a hatalom elkezdheti magán a kitelepítést.
eugen4402
@sgyuri2003: Úgy emlékszem, egy néhai halászember - bizonyos Péter - ellenőrzi a vízumokat. Itt a mi kis külön-bejáratú mennyországunkban talán a Tízparancsolatot kellene számonkérni tetőtől-talpig, és bizony mondom Néked, azt a kitelepítést nagyon eltaláltad...
nezelodo
Fölösleges a Tízparancsolatot számon kérni rajtuk, aki legalább egyik parancsolatról be tudja bizonyítani, hogy nem szegték meg, azt érdemes lesz felterjeszteni Nobel-díjra.
KERKA
A fanyalgóknak javaslom, hogy menjenek el Dévára a volt ferences kolostorba, ami az iskolaként működik, és saját szemükkel győződjenek meg arról, hogy milyen tanítás, nevelés, és keresztényi vallás oktatás folyik a falakon belül.
Az, hogy fideszes seggnyaló, ezt élből visszautasítom. Böjte atya ferences rendbe tartozó barát, akik ugye a koldulók rendje volt. Sosem tagadta, hogy pénzre van szüksége ahhoz, hogy egy ekkora iskolát, kollégiumot és személyzetet fenntartson. A román államtól mindössze a gyerekek családi pótlékát kapja meg.A rezsi és önfenntartó kiadásaihoz adományokra van szüksége.
A gyerekek egy emeletes házban laknak, egy lakásban 15 gyerek él, 2 nevelő szülővel, akik a felnőttek tevékenységeit látják el. Amúgy a gyerekek mindent maguk csinálnak, családi életet élnek.
Pálinkafőző Rézüst
@KERKA: igazad van! Utánanéztem, és elnézést, összetévesztettem a Máltai Szeretet Szolgálattal hirtelen, ott volt egy papféle, aki szemét módon "profilozta" az ócsai adósparkba jelentkezőket...Bocsi!
KERKA
@Pálinkafőző Rézüst: oké, rendben van, de ledöbbentem, hogy az általam eddig igen nagyra becsült kommentelők, mennyi ostobaságot hordtak itt össze, ...hagyjuk!
Pálinkafőző Rézüst
@KERKA: sztem ők is keverik vmelyik celebeskedő álszent pappal. Vannak bőven sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.