Az MNB tavaly 30 millió forinttal támogatta a Bencsik Gábor és Kerényi Imre nevével fémjelzett Magyar Krónikát, idén az MVM-től kapott 10 millió forintot a jó dolgokról író lap. Az összes szépirodalmi lap támogatására idén 144 millió forintot szán az állam – írja a HVG.

Két éve havi tízezer példányban jelenik meg Bencsik Gábor főszerkesztésével a Magyar Krónika. Tudják: "Kinyílott a pitypang. Megírom".

A folyóirat tavaly 30 millió forint támogatást kapott a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Banktól. Idén a Magyar Villamos Művek adott tízmillió forintot a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott nevével fémjelzett lapnak.

Eközben az összes szépirodalmi lapra idén 144 millió forint állami támogatás jutott a Nemzeti Kulturális Alaptól.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@pbalage: Bocsika, de aki egy ilyen lapba teszi bele a vallalkozasat, aruhirdeteset, az megerdemli, hogy a loszerszam rosszabbik vegen alljon...:o)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hiába no ilyen ez a támogatási rendszer: minél nagyobb baromságokat közölsz, annál több közpénz pénz jár érte! =))
eszegfu
Az évi 144 milliós támogatásu lapból (10 e példány jelenik meg) 6000 példányt szétosztanak: állami vezetők, könyvtárak, középiskolai igazgatók és a határon tuli iskolák, intézmények, hazai polgármesterek "egyes köre" között, 800 db kerül eladásra (á. 1000 Ft), a többi remittenda (eladatlan), melyek a polgármesteri hivatalokba kerülnek (gondolom ezek a "kettes körök", talán az erre "méltatlanok" köre). Egyértelmüen ezt az ujságot csak az a 800 ember olvassa, aki pénzt is ad érte...szerintem. Tehát tényleg "jó" helyre megy ez a pénz is!!!
pbalage
@eszegfu: igen, de hozzátenném, hogy a bennük megjelenő hirdetések számlázása nem az eladott, hanem a megjelent példányok alapján történik általában. (a normál kiadók is így számláznak)
na most hogy még nagyobb legyen az átverés, ők már akár az "eladott" példány alapján is számlázhatnak.
A hirdetésekből általában több pénz jön be, mint az eladott példányok után.
Ha bármely piaci szereplő ezekben a lapokban hirdet, az van átverve.

Ha meg ilyen jobban teljesít szirszarok vannak benne, akkor ez alapján minden magyar állampolgárral kibactak.
karma1
@pbalage: Bocsika, de aki egy ilyen lapba teszi bele a vallalkozasat, aruhirdeteset, az megerdemli, hogy a loszerszam rosszabbik vegen alljon...:o)))
eugen4402
Egy csepp a magyar Pazarlás Óceánból: alkalmi vétel, nem ér meg 25 év szigorított börtönt..?
eszegfu
@pbalage: Világos! Hirdetés is lehet benne! Csak én a lapszám tervben nem találtam hirdetést... próbáltam rákeresni a kiadott lapra, de azt sem találtam (mármint sem a kinézetére, sem a tartalmára vonatkozóan)! Talán nem is jelent meg?!
Toby
Nyugi, ha nem fogyna kellő pélfányszámbab, majd felvásárolja a kerényi féle csicskaszolgálat, mint eltolcsy a saját könyveit ! A pénz mindenképpen náluk marad !
Ez a lényege, a szar tartalom nem érdekes, csak ki leheseen osztani egy kis zsozsót "támogatás" címén !
Az MVM milyen jogon osztogatja elmebeteg firkákra az adófizetőktől befolyt lét, vagy ezért nem csökken az áram ára ?
karma1
@eszegfu: Ujsagosnal probaltad keresni? Bar sztem minden lap, ami kicsit is ad magara es anyagilag is megteheti, az mar internetes formaban is megjelenik , szoval igazad van...:o))))
Kutyuska
A fidesz-kdnp párttagoknak és szavazóiknak kötelezővé kell tenni a megvásárlását.
eugen4402
Tudom, kortévesztés, de valamikor a gyógyszertárakban is kényelmes karosszékekben vártuk a kotyvasztás végét, és az asztalkán halomban állt a "Szovjetunió"- című színes magazin. Azóta sem láttam annyi hős betonkeverő asszonyt, meg kombájn kormányánál mosolygó Maruszját...
eszegfu
@karma1: Nálunk az "ujságosnál" nincs, mert csak a kisbolt és a posta árul ujságokat. De komolyan megkisérlem... hátha...
Kutyuska
Kerényiről mindig a madárijesztők jutnak eszembe, szerintem pont úgy néz ki. Sokkal nagyobb hasznát vennénk Kerényinek, ha kiállna valamelyik borvidék szőlőjébe, minden madár messzire elkerülné a környéket.
karma1
@eszegfu: Vegulis szornyulkodni is kell valamin, nem igaz? Az elrettento pelda is pelda... (
eszegfu
@karma1: Tudod olvastam a "felkért" ujságirók, tudósok, stb. neveit...ezért is érdekelne...egyébként meg igazad van!
karma1
@eszegfu: Hmmm, sztem a "felkert" ujsagirok nevsora sok mindent megmagyarazna...:o))))
KERKA
A megjelent példányszámokat meg a Matolcsy fölvásárolja. Az általa finanszírozott közgazdászképzőben ez kötelező olvasmány lesz.
A könyvek körbe-körbe járnak a Fidesz berkein belül, mindenki jól jár, pénz az ablakban:))
justhpeter
Forgathatnák akár Leonyod Iljics Brezsnyev elvtárs által írtakat is, kb azonos szinten lehet a Matolcsy könyvvel.
kukac50
Én ennyi pénzért egy szekérderéknyi pitypangot adnék Nekik élőben láthatnák,hogy nyílik.
Desischado
Így lehet a haveri körnek pénzt osztogatni! Pfujj!
nezelodo
@eugen4402: Látod hogy tanulnak a Kerényi-félék, én sem láttam azóta sem olyan jó minőségű papírt, és a korát megelőző nyomdatechnikát. Nélkülöztek is az ilyesmiért is a szocializmust építő tapsoló emberek.
Ezt a féleszűt meg kár volt megkeresni, amikor ifjúkorában sértődötten elbujdokolt a Bakonyba, ha ott hagyták volna, még most is a szocializmust építené egy remetebarlangban.
eugen4402
@nezelodo: Látod, ez eszembe sem jutott, a korabeli luxuskivitel. Nem esküdnék rá, de mintha offset mélynyomásúnak becézték volna... Igazság szerint volt a megyei könyvtárnak egy Hírlap-olvasó terme, ott szoktuk böngészni a Bravot, a Vie nuove-t, meg a fene se emlékszik már azokra a szép fényes, színes magazinokra. Azt nem is tudtam, hogy ez a Rém a Bakonyban rejtőzködött. És nem akadt egy qurva vadkan, amelyik közelebbi kapcsolatba bocsátkozott volna vele..?
nezelodo
@eugen4402: Az egyetemi korosztályából néhányan ma is a hasukat fogják a röhögéstől amikor előadják a történetet, mert az ürge ugyanolyan maradt. Nem is tudom, hogy a gazdájuk hogyan kutatja fel, és miként állítja szolgálatába ezeket a lipótmezei szökevényekre hajazó figurákat..
Faluhelyen az ilyeneket látva csak elnéző mosollyal legyintenek az emberek, és csendesen megjegyzik, hagyjátok, ő a falu bolondja.
eugen4402
@nezelodo: Igazán jó a hasonlatod, tényleg így volt, és lehet, hogy ma is pont így mosolyognak a népek, miközben cinkosan összekacsintanak... Régen "formabontóknak" neveztük az ilyen egyéneket, de ők vagy ellenzékiek, vagy semlegesek voltak. Mondjam azt, hogy megélhetési formabontó..?!?
qxy
ja , és ez mind szabályos törvényes.
Itt drasztikus lépések kellenek. valami olyan amin távcső is van. Nem kellene mindet. Csak egy kettőt. A többit meg figyelmeztetni. .- Tudod, ezek meg károsították a hazánkat , népének jogait. Ez van . De szerintem érdemes vigyázni mert lehet hogy most te vagy épp a célkeresztbe. De ki tudja?? Tudod ez olyan hogy az erdőbe minden ehető. " Még te is " "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.