A köznevelési helyettes államtitkár hangsúlyozta: ahogy korábban – most is – konszenzus volt a kerekasztal ülésén arról, hogy a vegyes fenntartás nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, kiegyensúlyozott működést kell biztosítani az iskoláknak. Ne fordulhassanak elő olyan technikai problémák, hogy azon kell vitatkozni, ki veszi a krétát, vagy a szivacsot. A legtöbb elégedetlenség gócpontja értékelése szerint ez a vegyes rendszer volt – jelentette ki.

Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője kérdésre elmondta, hogy jelenleg az önkormányzatok működtetik az intézmények 55 százalékát, és az állam a működtető közel 45 százalékuknál. Előbbi 2851, utóbbi 2303 intézményt jelent, ugyanakkor a nagyobb létszámú iskolák az önkormányzatoknál vannak.

Az állami működtetéshez szükséges források tervezése zajlik, ez a jövő évi költségvetésben külön soron jelenik majd meg.

A várható változásokat részletezve közölte: az új intézményfenntartó három szinte oszlik a jövőben: lesz egy központ – nevének az Klebelsberg Központot javasolják –, lesz 56 tankerületi központ, és harmadik szintként az intézmények. Kikerül a megyei szint, ami eddig lassíthatta a döntéshozatalt, illetve zavart okozhatott; az irányítás egycsatornássá válik.

A fenntartói jogosultság szintén három részből áll, a minisztérium, a központ és a tankerületi központok között oszlik meg. A tankerületi központok július 1-től alakulhatnak meg – jelezte.

A központnak stratégiaalkotó, irányító feladata van, valamint költségvetési, gazdálkodási és szakmai tervezést végez, ezen kívül ellenőrző feladata lesz a tankerületi központok felett. A tankerületi központok olyan költségvetési szervek lesznek, amelyek a fenntartás operatív feladatát látják el, támogatják az iskolákat.

Az iskolák bizonyos kiadások felett gazdálkodnak, kismértékű beszerzéseket végezhetnek, és részleges munkáltatói jogkörrel bírnak majd. Saját bevételeiknél azt kérik, azt az iskola fejlesztésére fordítsák.

Az iskolaigazgatóknak – a javaslattételi jog helyett – egyetértési joga lesz a pedagógusok alkalmazásánál. Az igazgatókat nem a miniszter, hanem a központ vezetője nevezi ki, míg a tankerületi vezetőket a szakminiszter.

Pölöskei Gáborné összegzése szerint az állami intézményfenntartásra szükség van, s az is egyértelmű, hogy ehhez központi szervezet kell. A módosításoknak pedig igazodniuk kell a közigazgatási – megyei, járási – struktúrához, és decentralizációt kell elérni, növelni az eredményességet és hatékonyságot.

Bíró Gábor, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatója kiemelte: az iskolák oldaláról javaslatokat tettek és erre volt fogadókészség. Jelezte: rendelkezésre állnak azok a keretek, amelyek biztosíthatják az új központi fenntartás felépítését. A változtatásokkal olyan támogató környezet alakulhat ki, ami biztosítja a jó működést és a szakmai feladatok megfelelő ellátását.

Sipos Imre a kerekasztal másik keddi témájáról, a tartalomszabályozásról szólva megerősítette, hogy az új nemzeti alaptanterv (nat) koncepcióját az év végéig teszi le az illetékes munkacsoport. Átmeneti intézkedésként a kerettantervi (ket) óraszámokban maximalizálják a gyerekek óraszámát, s ezt csak speciális esetekben és szülői igény lehet majd túllépni – közölte, hozzátéve: azt is szeretnék elérni, hogy a ket-ek helyi alkalmazása rugalmasabb legyen. Az oktatáskutató intézet a tanmenetjavaslatokat augusztus 16-ig készíti el.

Csépe Valéria, az MTA közoktatási elnöki bizottságának vezetője azt mondta: a terheket az optimálishoz közelebb vinnék. Ennek érdekében a nat és ket-ek közötti eltérésekből indulnak ki és a tanórákat maximálnák.

Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója közölte: nőne a kerettantervi szabályozásban helyi szinten a pedagógusok döntési szabadsága. Jelezte: augusztusra az intézet az általános iskola 1-4., 5-8. osztálya számára olyan javaslat fogalmaz meg, amely a kötött óraszámoktól el lehet majd térni. A tanmenetjavaslatok magyar, matematika, ember és természet és az ember és társadalom területekre készülnek, ezek felhasználásával jobban tudnak majd súlyozni a tananyag feldolgozása során.

Hatszintű skálán néznék meg, hogy a negyedik és nyolcadik osztály végén hol tartanak a diákok, ennek kifejlesztése zajlik.

Sipos Imre az alapítványi iskolákat érintő esetleges változásokról kérdésre azt mondta: a finanszírozásukat ugyanazon logika mentén kapják, mint eddig, és a ket-eket is használhatják, ahogy eddig tehették.

A kerekasztal következő ülése június 14-én várható, akkor a tartalomfejlesztés lesz a fő napirend – jelezte.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Te lettél a legnagyobb kommunista Viktor, miközben te voltál a leghangosabb kommunistázó.
Hogy is hivják az ilyet, elvtelen geci vagy skizofrén. Mindegy is ez ma Magyarország miniszterelnőke!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Törölt felhasználó
Te lettél a legnagyobb kommunista Viktor, miközben te voltál a leghangosabb kommunistázó.
Hogy is hivják az ilyet, elvtelen geci vagy skizofrén. Mindegy is ez ma Magyarország miniszterelnőke!
Bringás
A centralizációnak is van hozadéka! Az olcsóbb állam kialakítása lett a cél, így mindent az állam végez el! Ha meg tudják oldani a KLIK-ek működését, még jól is kijöhetünk ebből a történetből!
felnőttem kissé
Tán a NÉP is beleszól ebbe.mindent azért mégsem kéne legyürni elég ha a hátsonk kilóg a foci meg a csillagokat veri.
Törölt felhasználó
@Bringás: Csakhogy még a történelem során ez nem működött sehol sem így jobban vagy olcsóbban... lehet próbálkozni, de vagy a minőség vagy a mennyiség rovására fog menni.
Nagy Mária
Tényleg? Hogy-hogy már nem is csodálkozom?
Az nem zavarja a tisztelt kockaasztalt a nagy konszenzusban, hogy a hülye pedagógus éppen az ellenkezőjéért vonatta le a fizetését, mint amit tesznek?
Olvasztóba kerül az összes iskola, köztük az alternatívak is. Szégyenszemre tovább használják Klebelsberg nevét. Szakközépiskolákat csak azért is szétverjük.
Ezt már a józanésszel nem lehet felfogni!
Bringás
@ziziplanet: @colibri: Tudjátok, az átkosban Rákosi alatt folyt a TSZ-esítés! Erőszakkal léptették be a gazdákat, hogy aztán ezek a TSZ-ek a hetvenes évekre világhírűek lettek. A rendszerváltáskor szétlopkodtak mindent, most meg kullogunk a történések után! Igen i, a centralizációnak lehetnek jó vonásai is!
pbalage
@Bringás: Bizony. Lehetnek jó vonásai is.
Ha nem a Fidesz csinálja.
Bringás
@pbalage: Mert amit a Fidesz csinál, az minden rossz? Csak az a baj, hogy a választók nem így látják!
pbalage
@Bringás: mondjuk ez kicsit gáz volt részemről, mert a komcsik is szarul csinálták, az se volt jó.
prime777
@pbalage: Ha a fidesz csinálja nekik a kommunizmust az jó és helyes.
Ha a szocik,akkor az mocskos rihes komcsi tempó.
Ezeket az embereket minél előbb el kell ebből az országból hajtani a kormányukkal együtt.
Ekkora politikai szervilizmust a komcsik idején lehetett látni.
Vagy talán még ott sem.
Eszem megáll.
pbalage
@Bringás: a választók rájöttek 40 év komcsi diktatúra alatt, hogy nem jó. Most ugyanolyan süketek, mert belehajtják a fejüket az illiberális (nagyjából nemzetiszoszocialista) diktatúrába.
Bringás
@pbalage: Most nézd meg! Ez a prime777 is engem akar elzavarni a hazámból, mert nem tetszik neki a rendszer? Mint írtam már, mi vagyunk többen. Bánná a fene, ha a szocik kormányoznának is, csak Gyurcsánnyal úgy leszerepeltek, hogy már azt sem hiszem el, ha kérdeznek! És ők a muszlimok befogadásával kampányoltak, meg jobban levitézlettek!
Aztán a székelyek ellen beszéltek a kettős állampolgárság kapcsán. Így még szégyellem is őket! Antimagyar banda, akik folyamatosan a nemzet ellen dolgoznak! Így soha többé nem választjuk meg őket, mert kiismertük mindet!
pbalage
@prime777: nem tom. Biztos az kell a magyaroknak, amit a bringás összehord.
Kirablás, annak a megmondása, hogy mit csinálj, mit ne, tervgazdaság, háború a világgal.
Nekem nem kell egyik se.
(bocs bringás)
pbalage
@Bringás: nézd, azért egy kicsit túltolta a Vitya meg a haverok is. Ebből az országból így nem lesz soha semmi.
Én centrális vagyok, vannak amiket innen, vannak amiket amonnan tartok jónak.
Pontosan ezért utálom a Viktort, mert nem érdekli semmi, csak a hatalom megtartása.
Ha holnap azt mondaná, hogy fogadd be a menekülteket, befogadnád. Most azt mondja hogy jó a kisvasút, holnap beledobja a kukába, mindegy.
Populista idióta, a szabadság alapvető jogait is korlátozza, de majd meglesz az ellenszer és akkor talán jobb világ lesz.
Vagy soha nem lesz, akkor tartsátok meg magatoknak az országotokat.
Én máshol leszek magyar.
Kár, hogy lassan már szégyenkezni kell miatta a világ általam normálisabbnak tartott felén.
A ruszkik például szeretik. De belőlük nem kérek, kösz. Volt belőle részem.
Bringás
@pbalage: Nem kritikátlanul kedvelem Orbánt, de minek szidjam, megteszik itt azt helyettem! Sok dolgot elcsesztek, de tettek jót is! Nekem tetszik ez a közmunka is, így legalább dolgozik, aki nem kell sehova! A magyar focit szeretné felhozni, amivel nem értek egyet, meg a focit is útálom! A kórházak tényleg sz@r helyzetben vannak, de az oktatással nincs bajom!
Amit a szemükre vethetünk, hogy senki véleménye nem érdekli őket! Viszont mikor baj van, kell egy erős vezető, és Orbán az!
prime777
@Bringás: "Ez a prime777."
Nem akarok én senkit elzavarni,csak tehetetlen dühében az ember nem tud már mást írni.
Tegyünk helyre néhány dolgot!
Azt írod a székelyek ellen beszéltek a szocialisták.
Aki nem ebben az országban él annak ne lehessen szavazati joga!!!
Ez teljesen normális.
Németországban sem rendelkeznek szavazati joggal az osztrákok.
Be is baszna.
A másik pedig,hogy ez megint csak aljas,a politikai hatalom megtartása érdekében történt.
Na nem ám a székely emberek érdekelték a fideszt,hanem csak a szavazatuk.
Aki nem vette még ezt észre a fideszen ezt az ocsmány manipulatív szarakodást,az vagy vaksi ,vagy fanatista hívő.
Ez azon is látszik,hogy csak olyan kérdésekben engednek népszavazást tartani ami az ő érdekeiket szolgálja.
Tehát nem az emberek sorsa érdekli őket,hanem csak a saját maguké és a párté.
A népszavazásos dolgok teljesen megmutatják a fidesz valódi arcát.
Semmi más ez a kormány mint egy piti rabló,hataloméhes kormány.
Mindegyik ilyen,én ezt tudom de ekkora mértékben még egyik sem mert lopni és rabolni.
Aki meg még istenít is egy politikai pártot a végtelenségig az számomra szar ember. Mert a politika érdekből tesz bármit is.és sosem az embereket nézi.
Az emberek a legutolsók.
Nekem sok a lopás és a mutyi,ezerszeres a szocikhoz képest.
Itt ugyanis már nem 100 milliók,hanem százmilliárdok repkednek heti szinten.
Ők lennének hazánk megmentői?
Viccelsz?
Piti r.banda ,akik nemzet és magyarság mögé bújva nyeletik le a torkotokon a sok szart.A fidesz egy hatalmas szemfényvesztés.
De persze ha neked az jó ,hogy kifosztják az országot,mindent magukévá tesznek,és központosítanak,valamint engedelmes droidokat nevelnek ki a szintén központosított intézményekből...nos akkor hajrá fidesz!
Ez a rendszer egy totális posztkommunista rendszer.
Ezt mindennap védeni foggal körömmel.
Ahhoz gerinc kell ám.
A menekült kérdésben egyet értek a fidesszel.Viszont 1300 embert a kvóta szerint befogadhatnánk.Nem tétel.
Törölt felhasználó
@Bringás: Baszki a tehén az nem oktatásügy. Igazad van a Tsz-ben amúgy és sok más mindent sem kellett volna szétverni, ellopni akkor .A tsz szerű fedolgozás mint mai modell talán jobban képviselné a gazdák érdekeit ma is, hogy ne nyomott áron vásárolják fel a terményt, de most nem erről beszélünk!
Bringás
@prime777: Fölösleges azon vitáznunk, hogy aki a nagyobb gazember. Orbán, Gyurcsány, Kóka, vagy Kósa. Ezt az idő majd eldönti. Én tv-n néztem 2006-ban hogy ütik a rendőrök a földön fekvő embereket és hogy kardlapozzák a Pestieket. Ott Gyurcsány semmi lett a szememben. A székelyek kettős állampolgársága: lehet, ők igazabb magyarok, mint mi! A haza pedig akkor eltaszította őket és épp a szocik miatt!
Az, hogy nekem szimpatikus a Fidesz, magánügyem. Sokan gondolkodunk így, ezért is nyer Orbán zsinórban! Vagyis te és elvbarátaid kisebbségben vagytok!
A migránsok befogadásáról csak annyit, hogy az elején kell példát statuálni és egyet sem befogadni azokból, akiket Merkel felelőtlenül ide csődített!
Bringás
@ziziplanet: Arra hoztam példát, hogy a centralizációnak lehetnek jó vonásai is! Ezért hoztam a TSZ példát! Az oktatásnál pedig fontos a pedagógusok véleménye, de mégis szakemberrel íratjuk meg a tankönyveket. Te mikor választhatod meg, hogy ki legyen a főnököd? Mert ők ezt akarták! És ami a tankönyvpiacon volt ezelőtt, na az volt a káosz. Aki győrben kezdte el az általánost, az adott esetben már Szombathelyen nem tudta befejezni. Na ebbe kellett rendet tenni! Meg is lesz!
pbalage
@Bringás: na én meg azért nem értek egyet vele semmiben és soha, mert azokat amiket pl. nem szeretsz, akkor is lenyomja a torkodon, ha nem akarod.
A te védelmed érdekében is utálom.
Hát így van ez.
Érted is teszem, ha nem vagy rá képes, mert felsőbbrendűnek képzeled.
Vagy mittudomén minek.
Közben kilopja alólad az országot, de ez se számítson.
Csak ez számít neki, a többi meg populista hülyeség.
Például ma megadóztatjuk az internetet, holnap inkább megtámogatnánk, mert beszartunk, mert kiderülhet, hogy mennyit loptunk.
Én ezt látom a Kedves Vezető képedben.
Bringás
@pbalage: És látod, mégis töretlenül vezetnek! Már pedig a Népszava, a Nol, a hvg, a klub rádió, az atv egyfolytában őket ekézi! Mi az eredmény? Semmi! Most a migráns népszavazással is két legyet ütnek egy csapásra. Nő a népszerűségük és Brüsszel orra alá tudják nyomni a véleményünket! Lehet nem szeretni őket, de be kell látni, ez zseniális húzás volt! Be is tojt az ellenzék!
pbalage
@Bringás: mondjuk van, amiben egyet is tudnék esetleg érteni vele,
de velem nem packázik az biztos.
Ha államférfi lenne, akkor esetleg.
De sajnos nem az.
Azt már eljátszotta rég.
Bringás
@pbalage: Nem kell őt szeretned, én a liberálisokat nem kedvelem. Meg is dicsérném őket, ha lenne miért, de Jávor Benedek, meg Szél Bernadett önmaguk paródiái! Szanyi legalább egyéniség, ha tahó is!
pbalage
@Bringás: ez nincs még lejátszva, ne könyveld el.
Én mást látok a migránskérdés "népszavazásban".
Csak aztán nehogy a végén csalódj egy nagyot.
(nem biztos, hogy az eredményében, hanem az annak való tálalásában és a felhasználásában)
Én pl. azért nem megyek el "népszavazni", mert nem értek egyet sok minden mással.
És nem tud érdekelni, oldja meg ahogy akarja.
Ott van pl. az a "kétharmad", amit annyit emlegetsz. (amúgy nem annyi)
Engem nem fog felhasználni, annál több eszem van.
Ha a "magyaroknak" csak annyi van, akkor őszintén sajnálom.
Kár. Mert lehetett volna ebből az országból egy sikeres valami is.
Bringás
@pbalage: Úgy látom, hogy a szocikkal és a liberálisokkal nem lehet együttműködni! Az EU ülepét nyalják és mindent megtesznek, amit Merkel vakkant! Köszönöm, ilyen emberek engem ne képviseljenek!
Nagyon kampányolnak, hogy maradjunk távol. Lehet sokan nem jönnek el, de aki szavaz, azok nagy része egyetért a kérdésben megfogalmazottakkal!
prime777
@Bringás: Igen vezetnek.
Miért is?
Orbán egyik tanácsadója egy zsidó ember,a neve Arthur J.Finkelstein.
Olvass utána ki ő!
Aki pontosan tudja,hogyan kell egy országot szétrombolni és hogyan kell embereket manipulálni,egymásnak uszítani.
Ez a világon mindenhol működik.
Népeket képesek szétzilálni és meggyengíteni,lerombolni.
Hallottál biztosan az agy programozásáról.Globális méretekben.
Elég ha a médiákat uralod és minden hatalom a tiéd.
Persze kell még ehhez egy jó demagóg filozófia.
Ha nem lett volna kommunizmus a fidesz meg a hívők nagy bajban lennének.
Te magad alatt vágod a fát és mindnyájunk alatt,bégetve és büszkén.
A békés tüntetőkről meg ha tudok,még ma hozok ide videólinket.
Csak,hogy lásd milyen söpredék csürhét nevezel te békés tüntetőknek.
Be kellene fejezni a ferdítést és a hazudozást.
Persze az fájdalmas lenne.
Egyébként Gyurcsányt ne hasonlítsd már össze Orbánnal gazemberségben.:D
Ahogy írtam,és ahogyan a médiákból jön már ezerszeres a lopás mértéke fideszék javára.
Elmondom neked mitől vezet a fidesz.
Ha ez a kormány csinál kommunizmust az szép és jó nektek,ha a szocik tennék azt,akkor az mocskos liberálbolsevik szar népnyomorító rendszer.
Hát ilyen egyszerű a képlet.
Az országot hazavágjátok 50-60 évre(lásd Paks!)
De előbb utóbb lesz számonkérés.Imádkozz,hogy ne éld meg!Mert ti cinkosai vagytok a rendszernek.
pbalage
@Bringás: nem muszáj szeretni, csak elfogadni, hogy van ilyen is.
Amúgy a demokráciának nem az a lényege, hogy a legjobbat választja ki, hanem az, hogy a legrosszabbat piszkálja ki a hatalomból.
Ez néha lassan megy, főleg ha valaki meghekkeli.
Bringás
@pbalage: Előtted a lehetőség! Szavazz!
Bringás
@prime777: Nem vagyunk cinkosok! Mi vagyunk a rendszer!
prime777
@Bringás: "Úgy látom, hogy a szocikkal és a liberálisokkal nem lehet együttműködni! "
Haha.
Mert veletek fasiszta nacionalistákkal lehet?
Orbán meg a társai nem is állnak szóba senkivel csak magukkal.
Akik nem rájuk szavaznak azok nem is emberek számukra.
És te mersz itt beszélni konszenzusról,mikor a pártod mint felsőbbrendű pökhendik gyülekezete eldönti,hogy ki a magyar és meddig?
G..i banda.
Mondtam már,hogy abba kellene hagyni a kurva hazudozást.
Amiket felhozol a "baloldal" ellen azok pont a fidesz bűnei.
Ekkora pofátlanságot.
Buták vagytok és ráadásul szervilisek is.
Ez a párosítás pedig a legkártékonyabb egy társadalomra nézve.
pbalage
@Bringás: főleg akkor marha nagy értelme van, ha pl. egy ellenzéki szavazat fele annyit ér, mint egy fideszes.
De szavazni fogok akkor is, ez nyilvánvaló.
Cicamama55
@Bringás: Olcsóbb állam?? Egyre több szintűbb irányítással verik szét totálisan a közoktatást. Miről beszél? A pedagógusok ellenőrzésére építik ki az újabb központokat, gondolom jó fizetést kapnak majd az ott dolgozók.A diákokra nézve, nem lesznek átlag műveltséggel rendelkező szakembereink, csak mint a"munkagépek" fognak dolgozni! Ne olvasson, ne lásson, ne halljon, csak a keze járjon! A középiskolákban a tovább tanulni vágyók közül is csak az fog a felső oktatásba bekerülni,-jelzem már jó ideje!- akik keményen megfizetik a különórákat ahhoz, hogy nyelvvizsgákat szerezzenek a gyerekek, hogy a természet tudományi tantárgyakból felkészítsék őket a felvételikre, mert ezek oktatását nem tartják fontosnak vezetőink! Orvosira, biológusnak, földrajz tanárnak, fizikusnak jelentkezéskor nem elég bukfenceket hányni, meg labdát vezetni...Katasztrófa az egész!
nevemnick
@Bringás: ...nagyon tetszik ez a mennyekben járó hozzászólásod. :D Ebből látszik, hogy egy ... troll vagy.
Rendszer akkor lesztek belőletek, amikor belülről rágjátok a rácsot, rendszer/esen.
prime777
@Cicamama55: Hiába mondod neki.
Fideszes,méghozzá fanatikusan.
Nekem van jó néhány fideszes ismerősöm,barátom.Ma már egyik sem szavazna rájuk.Látják ők is amit Orbánék az országgal művelnek.
Mindenből a pénzt szivattyúzzák ki,és adósítanak el minket 50-100 évre.
Azt mondja ez a jóember,hogy nem cinkosai a rendszernek ,hanem ők maguk a rendszer.
Ha elszámoltatják ezt a brancsot akkor a támogatókat is hűvösre teszik.
nyanya001
Vajon mennyit kap ez a bringás a fidesztől ?
Mert tőlem vagy 20 év kényszermunka kijárna neki !
prime777
@nevemnick: Szívemből szóltál.
Mert mi vagyunk a hülyék akik nem látjuk a fától az erdőt.
Csak mi nem vesszük észre milyen ez az áldott jó és tisztességes fidesz kormány.
Ezek a senkiháziak azt hiszik mindent megengedhetnek maguknak és mindent megúszhatnak.
Na meg,hogy mindenkit hülyének nézhetnek.
nevemnick
@nyanya001: (16:19) ne félj, annyira túltolja a biciklit, hogy nem kapja meg a manit, oszt kénytelen lesz a küllőitől megválni. :)
nyanya001
@nevemnick: Ennek ha a szájába szarna a Fidesz, , azt is kitüntetésnek venné !
Cicamama55
@prime777: Én úgy gondolom, azt a helyzetet, amikor egy kormány már nem csak a jelenünket, de a jövőnket, gyermekeink, unokáink életét is sárba akarja tiporni, párthovatartozástól függetlenül le kell váltani! Éljenek ott, ahová a milliárdokat is hordják.
vadnarancs
@Bringás: Csak egy apró gondolat jut eszembe. Hogyan tudtad feldolgozni azokat az eseményeket, amelyikekről napról napra mást hazudott kedvelt vezíred? 2000-ig ruszkik haza, tavarísi konyec, most meg csókolgatja Putyin seggét. Komcsizott a vérkomcsi, most meg államosít. Szabadon lop, csal, hazudik, rabol, persze többször a strómanok nevére. Kérlek áruld el, hogyan bírod?
justhpeter
Nem fogom eldönteni kinek van igaza, mert hát csak nekem van. Az Orbán hívekhez egy kérdés: Miért nem szavazhat a Londonban élő magyar állampolgár ugyanúgy mint az Erdélyben élő kormány által megvásárolt állampolgár ?
glorianna
No, még egy kanyar, amiben ki lehet még venni pár milliárdot a közoktatásból.
human
Gratulálok. Sikerült a lehető legtévesebb következtetésre jutniuk. De mi mást várhat az ember ilyen alacsony intelligenciájú alakoktól.
KERKA
Látjátok ??? Hiába a nép! Hiába a gyerekek! Hiába a tanárok! És hiába az az ellenzék aki kiállt mellettük !!! Ezek le@arnak mindenkit csakis ők!!! Mindenben így van! Ébresztő! Aljasság!!! Marad a KLIK és minden ugyanúgy, mint eddig!
human
@KERKA: Megleckéztetik a tanárokat, hogy tudják, értelmetlen minden ellenállás, csak rosszabb jöhet. Mint a kisvasút. Ha támadják, hosszabbra építik.
KERKA
@human: Értelmetlen minden kerekasztal beszélgetés. nesze neked kockás ing, miért is hittem benne akár csak egy percig is:(
JAJMÁR
Egy újabb bizonyíték, hogy a kormányt kell leváltani. Meg se kellett volna választani, de megtörtént. Nem történhet meg újra!
human
@KERKA: Én is a kompromisszum és a tárgyalás híve vagyok. De ezekkel nem lehet. Orbán 2010-ben az erő politikáját hirdette meg. Most láthatja mindenki, hogy szó szerint értette.

Miket is mondott Orbán?

"A kormányzás az erő tudománya."
/Nógrád Megyei Hírlap, 1993. november 23./

"Van egy nagy, kormányképes Fidesz, készen állva egy erős és kompromisszumok nélküli kormányzásra."
/Magyar Nemzet, 2009. június 20./

„A siker záloga az erő”
/Évértékelő, 2014./

Orbán csak az erőből ért!
kukac50
Minden a pénz miatt van! Maguknak akarnak mindent amit ellopnak a gyermek fejkvótájából.
nemkati
Összeültek, megbeszélték, elhatározták, megcsinálják. Az érintetteknek meg semmi köze hozzá, nyeljék le a békát.
Hogy rogyna rájuk az ég!
Most kéne a sok béna ellenzéki párt előjöjjön azzal az elképzeléssel, hogy milyen oktatási rendszerben gondolkoznak.
Nem vagyok képes felfogni, miért nem megoldás az, hogy az önkormányzatok működtetik az iskolákat, és a költségvetés az önkormányzatok képességeihez mérten finanszírozná azokat?
human
@nemkati: És kit fog érdekelni az ellenzéki program? Olyan országban élünk ahol egy netadó több embert mozgat meg, mint a százmilliárdos lenyúlások.
human
@nemkati: Bocs, most pesszimista hangulatban vagyok :)
nemkati
@human: Megértem, én 6 éve vagyok ilyen hangulatban.
De az nem fog ezen változtatni, ha itt tépjük a szánkat, mert ez az, ami senkit nem érdekel. Az viszont esetleg sokakat érdekelne, hogy az ellenzék milyen alternatívát kínál.
prime777
@human: "Bocs, most pesszimista hangulatban vagyok :) "
Akármilyen is a hangulatod sajnos mindig igazad van.
prime777
@justhpeter: "Miért nem szavazhat a Londonban élő magyar állampolgár ugyanúgy mint az Erdélyben élő kormány által megvásárolt állampolgár ? "
Erre a válaszra én is kíváncsi lennék.:D
Véleményem szerint az egyiket megvették,tehát kegyeltek lettek,így ők is a fideszre szavaznak majd mindig.
A Londonban élő magyarok meg elmentek egy jobb megélhetés reményében.
Hát ők tutti nem a fideszre szavaznának.:D
Így voksolniuk sem lehet.
A legundorítóbb és legokádékabb banda a fidesz az ország mindenkori vezetésében.
Csak a hatalmuk megőrzése miatt tesznek gesztusokat bárkinek is.
Disznó banda a senkiházi szolgalelkű rongyember támogatóikkal együtt.
WF
Ehhez értenek: először államosítunk, aztán átjátsszuk vmelyik havernak.
Desischado
@justhpeter: Ez a nap kérdése, Justhpeter, nálad a pont! Engem is érdekelne! Azokat a nyavajásokat is csak felhasználja a fidesz. De akkor is, milyen jogon pofáznak bele az ország belügyeibe, mikor nem is itt élnek?! Ez a fidesz egyik nagy aljassága!
karma1
Meg nem volt idom vegigolvasni a hsz-eket, de azert halkan megkerdeznem: kijaf@szom ez a sipos? Melyik fiokbol vettek elo, hogy a szart amugy fide$$-modra az emberek nyaka koze zuditsa? Ez egy olyan egyszerhasznalatos pali?
Bringás
@prime777: Ha valaki úgy viselkedik, mint az ellenség, azt ellenségnek tekintik! Libsiék járnak hazudozni Brüsszelbe, árulkodnak amerikának és a magyarság ellen vannak, mint a 2004-es kettős állampolgárság népszavazásakor, vagy a 2006-os tömegterrorkor! Aki a magyarság érdekei ellen tapsikol, azt nem fogják magyarnak nézni.
A liberális a legundírítóbb, mert torz eszméivel épp Európát számolja fel! Felelni fognak érte!
Bringás
@vadnarancs: Aki keveri Oroszországot a Szovjetunióval, az csak annyit írjon be, hogy google! Ideje tanulnod!
Bringás
@Cicamama55: Ez már az én gyerekkoromba is így volt! Akkor is a külön óra és a felkészítés, csak a sirámok nem voltak!
vadnarancs
@Bringás: Komolyan neked ennyi a reakciód a kérdésemre? Csak annyit írj be a google-ba, hogy OPNI!
Bringás
@vadnarancs: Ha a két államot nem tudod megkülönböztetni, miről beszéljek veled? Nem vagy partner!
vadnarancs
@Bringás: Nem is kell beszélgetned velem, mindent elmondtál!
Bringás
@vadnarancs: Te viszont csak a tájékozottságod hiányát!
Cicamama55
@Bringás: Ó mily öröm, hogy ráakadtam egy olyan emberre, akinek szupi minden! Dícsértessék...
Bringás
@Cicamama55: Ha idegenvezetést szeretnél, itt vagyok!
Cicamama55
@Bringás: Hová menjünk? :) Én szívesen elmennék Felcsútra. Ez komoly, mert nekem a stadion nagyon tetszik!
Bringás
@Cicamama55: Én i stervbe vettem egy vonatozást! Nekem a Szalajka völgy jön be, de egyszer ezen is elindulok!
Bringás
@Bringás: Tökéletesen egyetértünk! Nekem az úttörő vasút is bejön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.