Az I. kerületi vezetés minden követ megmozgat, hogy ellehetetlenítse a budai Várnegyedben található, 189 éves Ruszwurm cukrászdát.

A Magyar Narancs információ szerint a dolog odáig fajult, hogy néhány napja rendőrök és közterület-felügyelők mindenféle írásos végzés nélkül kihúzatták a székeket a vendégek alól. A hatósági személyek arra hivatkoztak, hogy a polgármester szerint 

a hely teraszengedélyét visszavonták, így azonnal be kell pakolni a székeket és az asztalokat.

A vendégeket, köztük számos külföldi turistát is fel kellett állítani, pedig a közterület-felügyelet munkatársainál semmilyen hivatalos végzés nem volt.

Kihúzatta a széket a vendégek alól – fideszes bosszú egy patinás cukrászda ellen

A cukrászda terasza azóta ismét működik, mert Szamos Miklós, az egyik tulajdonos ügyvédjén keresztül birtokvédelmet kért, de nagyon úgy fest, hogy Budavári Önkormányzat ki akarja csinálni a híres cukrászdát. 

Nyolcsszoros bérleti díjat követeltek

Az önkormányzat már korábban is kekeckedett a cukrászdával. A Magyar Narancs Szamos Miklóstól tudja, hogy a hivatal Nagy Gábor Tamás aláírásával 2011-ben küldött nekik egy levelet, amelyben jelezték, hogy az önkormányzat jelentősen emelne a bérleti díjon. A levél az addig fizetett összeg több mint 16-szorosát említette, de azt is megjegyezte, hogy ennek az 50 százalékát elengedik, így „csak” több mint nyolcszor annyit kérnének. 

Bár az álláspontok közeledtek, megegyezniük nem sikerült, így most úgy áll a dolog, hogy a cukrászda egy hónap múlva bezárhat.

Furcsa egybeesés, hogy a szomszéd házban pont azon a napon nyitott meg a Jamie’s Italian, amikor a rendőrök kiszálltak a Ruszwurmhoz. Az új olasz étterem tulajdonosa Zsidai Roy, aki jó viszonyban van Nagy Gábor Tamással és a gasztronómia iránt hevesen érdeklődő Orbán Ráhellel. Az ő terasza zavartalanul üzemel.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Annyira gyomorforgató amit művelnek!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Ezt is megszavazták a fidesz szavazók.
ágimami
Annyira gyomorforgató amit művelnek!!!
bundi
így szeretlek magyarország...meg gyere haza .hu...hihihi...de minek ezért?...ki akar odaköltözni rasika?...
egyvandor
Fideszesek nem tehetnek róla egyszerűen suttyók!!!
Hellcat
@ágimami: Az. És ez megy kicsiben és nagyban is...
human
@bundi: Ja. Gyere haza! Csinálj sikeres vállalkozást! Aztán add át a fideszeseknek!
bundi
@human: rasika akar egy saját lábat oda is?...
karma1
Egy genyosaggal tobb, vagy kevesebb? mit szamit? De azert keretik nagyon gondosan beirni ezeket az adatokat egy jo nagy konyvbe, hogy amikor a vadiratot szedi ossze a (fuggetlen) ugyesz, akkor ne kelljen a sajat kutfejere tamaszkodni, hanem meglegyen minden szemetsegrol a megfelelo informacio...
nyanya001
A rühelkének kell a hely !
Mocskos aljadékok !
karma1
@nyanya001: Ugy latszik, recsolkenek nem eleg az egyetemi oktatoi allas, koll meg a napi bevetel is...Nem baj, ugy latszik, apuka, I. azaz Gorban kiraly megkoronazasa utan fog majd beleulni a turistaminiszteri szekbe... Addigra majd azt fogja mondani a kiraly, hogy gyakorlatot is szerzett, nem szolhat ellene senki egy rohadt szot se...:o((((
Yoda69
Mukodesben orban maffia allama. Senkinek ne legyenek illuzio, ha peldaul orban rahelnek megteccik valakinek a nyaraloja, telke, uzlete stb. akkor a rendorallam robotjai hamarosan megjelennek es kicsinaljak a tulajt.
nyanya001
@karma1: A saját lábon álló férjecskéjének a haverjának a szomszédban van üzlete,
csak ápolni szeretnék a barátságot ... hogy pusztulnának el mint a csirke...
bundi
igazából a magyarok támogatásával teszik...hagyják nekik...tehát senkinek sem lehet egy szava ellene...tudom szarul esik, de így van...
bretagne
@human: Ha nem adja át, elveszik. Ehhez értenek.
koszpeko
Királyok I. könyve 21. rész

1. És történt ezek után, hogy a Jezréelbeli Nábótnak egy szőlője volt Jezréelben, Akhábnak, Samaria királyának a háza mellett.
2. És szóla Akháb Nábótnak, mondván: Add nékem a te szőlődet, hogy legyen veteményes kertem; mert közel van az én házamhoz, és néked érette jobb szőlőt adok annál, vagy ha néked tetszik, pénzül adom meg az árát.
3. És felele Nábót Akhábnak: Isten őrizzen, hogy néked adjam az én atyáimtól maradt örökséget.
4. Akkor haza méne Akháb nagy bánattal és haraggal a beszéd miatt, a melyet szólott néki a Jezréelbeli Nábót, mondván: Nem adom néked az én atyáimtól maradt örökséget; és lefeküvék az ő ágyára, és arczát a fal felé fordítá, és nem evék kenyeret.
5. Hozzá menvén az ő felesége Jézabel, monda néki: Miért háborodott meg a te szíved, és kenyeret nem eszel?
6. És ő monda néki: Mert ama Jezréelbeli Nábóttal beszéltem, és azt mondám néki: Add nékem a te szőlődet pénzért, vagy ha inkább tetszik, más szőlőt adok néked érette, ő pedig azt mondta: Nem adom néked az én szőlőmet.
7. Akkor monda néki Jézabel, az ő felesége: Te bírod-é most az Izráel királyságát? Kelj fel, egyél kenyeret, és a te szíved örvendezzen, én majd néked adom a Jezréelbeli Nábót szőlőjét.
koszpeko
8. És levelet írt Akháb nevével, a melyet megpecsételt az ő gyűrűjével, és elküldé azt a levelet a véneknek és a főembereknek, a kik Nábóttal egy városban laktak;
9. És a levélben ezt írta, mondván: Hirdessetek bőjtöt, és ültessétek Nábótot a nép élére;
10. És ültessetek vele szembe két istentelen embert, a kik tanúbizonyságot tegyenek ő ellene, mondván: Megszidalmaztad az Istent és a királyt. Azután vigyétek ki, és kövezzétek meg őt, hogy meghaljon.
11. És ekképen cselekedének a vének és a főemberek, a kik az ő városában laktak, a mint Jézabel nékik megparancsolta, és a mint a levélben megírta, a melyet nékik küldött;
12. Bőjtöt hirdetének, és ülteték Nábótot a nép élére.
13. Előjöve azután két istentelen ember, és leült vele szemben, és tanúbizonyságot tettek ez istentelen emberek Nábót ellen a nép előtt, mondván: Megszidalmazta Nábót az Istent és a királyt. Kivivék azért őt a városból, és megkövezék, és meghala.

Ez a történet jutott eszembe.
human
@bretagne: A NAV is rá tud segíteni. Addig keres amíg nem talál valami könyvelési hibát és azonnal felfüggeszti a működést. Arra már gondolni sem merek, hogy talán ezt a gyakorlatot szolgáltatás szerűen végzi.
vonotok
Ez a mocskos, rohadt banda nem szégyell semmit. Saját maguk alól fogják kilopni a széket.
nevemnick
@vonotok: (12:40) remélem hamarosan! :)
glorianna
Ízléstelen ám nagyon, és egyre durvább, de egy ilyen uborkafára felkapaszkodott suttyó társaságtól ennyi telik :(((
Bringás
Lehet emelni a bérleti díjon, de testületi döntés kell hozzá! Azt azért illik bemutatni!
volvós
..." A hatósági személyek arra hivatkoztak, hogy a polgármester szerint ..."

Azért kiváncsi lennék, ezek a férgek hogy törölgetik a vérzö homlokukat
törött kézzel... Mondhatná a tulaj, hogy a kigyurt kopasz " törzsvendégei "
kinyomják a szemüket, és eltörik a térdüket, és " menj amerre látsz..."
Borsodi
Ez minden hol így van ahol fideszes a polgármester.Bármit megtehetnek amit akarnak.
Jozefina
Rühelke apja nyomdokain halad!!! Mindent kiírtani, elpusztítani, ami nem szívüknek való!!! Mocskos, tetű maffiózók!!!
papa.49
A hazugovics ősei még Indiában voltak ez a cukrászda már működött, hát most nem kell ezért tönkre teszik!!!
Borsodi
Ehhez értenek újat építeni.a meglévőt nem kímélni lerombolni ,üzemeket gyárakat széthordani tönkre tenni.Itt a széket Borsodban a talajt húzzák ki az emberek alól.Mindent a mi érdekünkben,saját meggazdagodásuk reményében.
www.instagram.com/p/_1pqPqCX3y/
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/csak-a-remeny-maradt-93031
Szerencse,hogy itt nincs fideszes polgármester!
Desischado
Íme a maffia banda módszerei! Meglátszik, hogy ez a kis rihe apja lánya!
bretagne
@human: Emlékezz az Ökotársra. Ott is nagyon gusztustalanui viselkedtek. Rájuk küldték az összes tekes embert.
evacica
Vajon melyik talpnyalónak fájdult meg a foga erre a cukrászdára? Csak nem apuci kislányának aki a saját lábán áll?! Úgy látszik Fehér megye után a Várnegyed is kell a vezér és családjának?
human
@bretagne: Ja. Egy tucat rendőrrel vonultak ki. Alig fértek el az irodában. És mi lett az egész hatalmas nyomozás vége? Találtak valami ráksalátáról számlát. Aztamindenit. Ez ám a nagy kapás. Farkas Flóri meg még mindig szabadlábon van.
bretagne
@human: Volt ott egy számla zokniról is. Ne légy felületes.
human
@bretagne: Meg valami tampon-gate ügy is volt. Így összeadva talán még a 10 ezer forintot is eléri a kár.
bretagne
@human: Na látod! És akkor jössz Farkas Flóri piti ügyeivel!
Toby
Remélem a cukri ügyvédje észnél van, jogetős határozat/végzés hiányában a rendőrök hivatali visszaélést valósítottak meg - ha a cikk tartalma igaz!
Csizmás Kond
Gyomorforgató de ezt hozta a piacgazdaság...olyan mint az über...ott is néhány senki a semmiből uralni akarja az egész taxirendszert.
Csizmás Kond
@Horizont: A viszonyokat nem ismerem de azt tudom, hogy aki többet fizet az viszi.
Csizmás Kond
@Horizont: ..már olvastam..tehát figyelembe kell venni hogy ki mivel fizet...
a bérleteket tudtommal az önkormányzat rendezi...
Csizmás Kond
@Horizont: A piacgazdaság azt jelenti, hogy annyiért és annak adja akinek neki megéri...nincs kötve semmihez.
Csizmás Kond
@Horizont: elmesélek egy saját esetet.
Már nagyon sok éve ugyanannak a telefonszolgáltatónak vagyok az ügyfele. Vagy két éve felszólítottak, hogy az a szerződés amit és sok évvel ezelőtt kötöttem velük elavult és elévült, ezért ajánlanak mást mert ha nem akkor meg kell szüntessék a szolgáltatást. Nem válaszoltam ugyanis nem akartam cserélni. A tavaj már hivatalos levelet köldtek, hogy fontoljam meg mert azt a szolgáltatást tovább nem tudják biztosítani és adtak egy számot ahol visszahívhatom. Felhívtam és persze mindenfélét ajánlottak míg nem azt mondtam ha nem kapok egy hasonlót akkor pá. A kiscsaj hallottam mint pötyög a gépen ...végignézte az elejétől a kapcsolatunkat és akkor ajánlott egy olyan szerződést ami a másiknál sokkal több szolgáltatást biztosít és majdnem fele áron mivel nagyonrégi kliens vagyok.
Senkit nem ismertem , senkivel nem beszéltem senkinek nem nyaltam mégis olyan szerződésem van hogy más ma azért négyszerannyit fizet mint én.
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem ...de nemcsak az aki csak a maga igazát ismeri az nem tudja mi az igazság.
Csizmás Kond
@Horizont: a piac nem azt jelenti neked mennyit ér meg, hanem azt hogy aki adja neki mennyit ér...
Csizmás Kond
@Horizont: ...na de ki a izémet érdekli az ők haragjuk ?...
...vagy miért kéne én valakinek drukkoljak ?...
...szerintem te fizetett drukker vagy...:))
Csizmás Kond
@Horizont: ..és Ákos sem érdekel, sőt egyáltalán nem is állhatom a zenéjét...
...és az sem érdekel ha ingyen adnák...nem fogok én ezekért megőszülni...de te igen ha így folytatod...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ..nekem meg egy szál sincs fehér...na a bajszomon egy-kettő...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.