A Gyulai István Általános Iskola tanárnőjére azért támadtak rá a szülők, mert szerintük a tanárnő korábban megvert egy gyereket – számolt be az RTL Klub Híradója.

Az iskola biztonsági kamerái azonban ilyet nem rögzítettek. A tanárnő megverését viszont igen. Az RTL Híradónak könnyeivel küszködve nyilatkozott a megvert tanárnő. Azt mondta, csak a gyerekeket sajnálja, akiknek végig kellett nézniük az egészet.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nagy Mária
Voltam már többször hasonló helyzetben, szerencsémre a szavak győztek. Hogy belül mi zajlott bennem azt inkább nem mondom.
Ilyenkor a gyerek kitalál egy hazugságot a szülőnek, hogy mentse saját rossz viselkedését. A legtöbbször a tanár a célpont, mert hallja otthon, hogy a szülők a tanárt hibáztatják, mert 1-est kap, vagy bukik, no akkor azt is el fogják hinni, hogy őt bántotta. Ilyen rafináltan működik már az egészen kicsi etnikum gyerek is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Edy Andre
Ha a kakaós csigát lopó gyerek kapott egy évet, az ilyen a közösségeket megfélemlítő, agresszív tetveket minimum 3-4 évre kéne bezárni és veretni őket egymással.
Mézike
Na ja. A nemzeti erőforrásaink készülnek a jövőbeni munkára.
vonotok
@Edy Andre: A verekedő szülök gyermeke vajon milyen körülmények között élhet?? És mi lesz ebből a gyerekből, ha felnőtté válik, belegondolni is borzalom.
nemjoezigy
Felháborító!
Én szülő vagyok, de eszt mélyen elítélem és egyetértek @Edy Andre: @Mézike: írásaival.
Ha ezek ilyenek, milyenek lesznek a kölykeik?
semjén, balogh, pintér, klik, mi van ilyenkor?
Annak van igaza, aki az erősebb, mint ahogy annak van igaza, aki a gazdagabb?
Ez mind a fideSSkdnp példamutatásának "köszönhető"
papa.49
Az ,,etnikum,, erősködik, verekszik, majd etnikumosan felköti a nyúlcipőt és elszelel!!!
Nem tudom megérteni a tanárokat miért nem lehet ,,KÖZFELADATOT ELLÁTÓKNAK VENNI,, és mint ilyenért súlyosabb letöltendő üdülést kiutalni a tetveseknek!!!
Az már csak hab a tortán hogy körülveszik a pedagógust vagy 4-5. ten, olyan jó etnikumos szokásukhoz híven, ha 4-5 szörös fölényben vannak mindjárt kurva erősek is lesznek!!!
Nagy Mária
Voltam már többször hasonló helyzetben, szerencsémre a szavak győztek. Hogy belül mi zajlott bennem azt inkább nem mondom.
Ilyenkor a gyerek kitalál egy hazugságot a szülőnek, hogy mentse saját rossz viselkedését. A legtöbbször a tanár a célpont, mert hallja otthon, hogy a szülők a tanárt hibáztatják, mert 1-est kap, vagy bukik, no akkor azt is el fogják hinni, hogy őt bántotta. Ilyen rafináltan működik már az egészen kicsi etnikum gyerek is.
papa.49
@Nagy Mária: Igazad van mert nem emberségre hanem csirkefogóságra ,,neveli,, a gyerekeiket, a magyar a számukra ,,paraszt,, ők a ,,finájszosak,, ))))))))
A kötelességeiket elfelejtik, a jogaikat meg kikövetelik, és ESZÜK ÁGÁBAN SINCS BEILLESZKEDNI A TÁRSADALOMBA!!!
Sííva
Önvédelmi fegyvert a tanároknak! Ilyen esetben legyen joga lőni! Mindjárt meggondolnák magukat rejtették!
TASzSz
Retek cigány banda! Hozta a formáját a csürhe! Körülállták, ahogy náluk ez szokás, mert ez a megfélemlítés eszköze!
Itt a vége!
papa.49
@Sííva: Elég lenne egy portaszolgálat is de egy valódi...
varirmag
Mi lenne most ha egy tanár vert volna képen egy ilyen "minta" szülöt ???
6 azaz hat évre beutalnák a sittre ??

Így meg az bíróság majd azt mondja ejnye-bejnye,nahát !!

Így kell egy népcsoportot megszerettetni !!!
És aztán lehet üvöltözni hogy ELŐÍTÉLET + RASSZIZMUS !!!
Fényezhetik őket ahogy akarják,az esetet végignéző gyerekek már tapasztalatból ítélik meg őket.
wagabund
@varirmag: óóó...nem...ez a finom sni-s gyerekeket ontó úri közönség segítéget hívott vola...verik a cigányokat! ordítozással...a hírekben már csak a lebontott iskoláról, füstölgő romokról olvasnánk...
...a mai, és az ötszáz éves migráncsok közt mintha nem lenne különbség..
Strong
Ez letöltendő lesz, kiegészülve egy horrorisztikus büntetéssel, + a perköltségekkel...
biztos megérte...
varirmag
@wagabund : Tényleg nem látni különbséget,legfeljebb annyit hogy az " ötszáz éves migráncsokat" régebben tartjuk el. De törvény előtt,az önkormányzatok és a szociális juttatások, terén ( ingyen lakás,ingyen nyaralás,ingyen étkeztetés,ingyen ügyvédek,ingyen jogvédők,ingyen egészségügyi ellátás ) egyenlőek vagyunk, csak ők egy kicsit egyenlőbbek !
varirmag
@Strong: Ugyan már, az igazság(??)szolgáltatásunk négy azaz4 hónap felfüggesztettel jutalmazta az
óvodapedagógust , a gyerekek előtt, összeverő "anyát,és nagymamát"
Aki Én
Döbbenetes, hogy általános iskolákban már kamerákat kell felszerelni.
Gondolom egyébként tök feleslegesen, mert ezek a mocskok is megússzák.
Érdekes, hogy ilyenkor a rejtett erőforrás kijön a fényre.
wagabund
jó hírem van..csak a pedagógus, és a direktor lesz elmarasztalva...a három hás, sni-s gyerek szülei nem,...a jogvédők felhívják a szülők figyelmét, hogy kamera van az iskolában, legyenek szívesek máshol megbeszélni a problémáikat...

jogvédők taps...
Nil
@Nagy Mária: nem csak az etnikum-az általad normálisnak tartott család gyerekei is
Nagy Mária
@papa.49: Erről sokat tudnék mesélni, majd ha nyugdíjas leszek írok egy könyvet az esetekről.
Egy biztos én még ezeknél rafináltabb, rasszistább, gusztustalanabb néppel nem találkoztam.
Egymás szemét is kilopják, de ha magyart kell ütni, mind ott van a vártán.
Nagy Mária
@Nil: Igen, egyre több meglepetést tudnak okozni, még azok a szülők is, akiket tanítottam.
Az utolsó mondatuk az szokott lenni: nem birok a gyerekkel, s inkább mindent megengedek neki.
Veleda
itt van a példa, hogy az ilyen hordák ellen nincs védelem. Hiába a portás, a kamera, ezt a felbőszült nomád családot, nem lehet megállítani. A tanítónénik állják a pofonokat, szóban és tettekben egyaránt.
A pedagógus életpálya árnyas oldala.
Különben a gyerek otthon elképesztő hazugságot tud mondani, hogy a saját hibáját takargassa, tanító legyen a talpán, aki abból kitudja magát tisztázni
papa.49
@Nagy Mária: Nem kell bemutatnod a fajtát, dolgoztam olyan helyen ahol a közvetlen segítőm (segédmelósom) ilyen származású volt, meg kell hogy mondjam soha semmi baj nem volt vele, dolgozott rendesen, sőt mikor hétvégén is melóznom kellett a Miki saját maga szólt jön ő is...
Amikor Gombára költöztünk 1972. ben a szomszéd házban egy sok gyermekes cigány család lakott, soha jobb szomszédom nem volt azóta sem...Nem lehet minden roma embert egy kalap alá venni, köztük is vannak akik normálisan élnek, és vannak akik csak léteznek, és mindent ellopnak ami nincs lehegesztve...De abban is igazad van hamar összetud verődni kisebb, nagyobb társaság, és neki is mennek egy nőnek, vagy egy férfinak, mert csoportban nagyon erősnek érzik magukat...Én mindig szót tudtam velük érteni, kivel így,kivel úgy...
Hellcat
Hány ilyen beszélgetésnek voltam fültanúja etnikumtól tömegközlekedésen..." JÁJ nem azért bukik a gyerek mert hülye hanem mert túl okos...jáj a tanár a hibás mindenért.."
Strong
...néhány kommentet elolvastam, és én is úgy gondolom, hogy nem kéne etnikai kérdést csinálni az ügyből..
van nagyon hülye magyar szülő is, és van olyan cigány is aki példamutató életet él...ismerek többet is..
papa.49
@Strong: Ez nem etnikai kérdés, csak tudod ez is olyan mint a dutyiban levők faji összetétele, valahogy arányaiban mindkét esetben a romák vezetnek...Vajon miért is???
NagyZoli
Sajnos ez nagyon is etnikai kérdés. Ha emlékszünk az olaszliszkai sajnálatos történtekre, ahol kislányai szeme láttára rugdostak halálra egy tanárt a vadak, akkor még olcsón megúszta a tanárnő. Nincs még olyan etnikum, amely ennyire agresszíven reagálna a valós, vagy valótlan sérelmeikre mint a cigányság. Kivéve a zsidó etnikumot. Sokan itt két népcsoportot értenek, de akik járatosak a valódi történelemben azok tudják, hogy egy népről van szó. Akik olvasták a Szentírást azok járatosak a zsidó történelemben és törvényeikben. A mózesi törvény megengedte a zsidóknak, hogy bosszút álljanak. Szemet szemért, fogat fogért, életet életért. Ezért a zsidók nem várnak holmi elfogulatlan birói ítéletre, hanem saját kezükbe veszik az ügyeiket.
nezelodo
Mert megtehetik a dakota testvéreink! Tudják ezzel a viselkedéssel előnyt élvez az önkormányzatnál az orvosnál, az üzletben a buszon, stb. Csak szólj nekik ha két tesó megáll a főutcán a szemben lévő forgalmi sávban beszélgetni egymás mellett az autójával, megbénítva a város forgalmát, könnyen megismered édesanyád "előéletét". Az iskolai önbíráskodás meg természetes nekik.
Nil
@papa.49: Talán nézd meg kiket igazoltatnak állandóan, kik vannak a legrosszabb helyzetben és kik azok akik bármire képesek a gyerekeikért.
Ha egy nem roma lop akkor csak ejnye-bejnye van. Pártunk és kormányunk tagjait, és családtagjait és barátait valahogy nem akarják bedutyizni.
Mézike
@Sííva: értem! Eddig rejtőzködtek...
papa.49
@Nil: Egyet tudok erre neked mondani, meg kell nézni a börtönöket, és onnan kezdve nincs miről beszélni, 100 fogvatartott fényképét megnézve mit gondolsz ,,mozdonyszőkét,, találsz???
justhpeter
@papa.49: Nos, a magyar BV nem tart nyilván embert faj szerint. Ha véletlenül megtudnánk az igazságot meglepődnénk.
papa.49
@justhpeter: Én már nem van börtönőr a családban, és el is hiszem neki amit mond...
Mézike
@justhpeter: De van faj szerinti nyílvántartás, csak az nem nyilvános.
nezelodo
@Mézike: Talán önkormányzatnál dolgozol, ahol van egy egyezményes jelölés, hogy a bajt elkerülj szerencsétlen dolgozó?
Mézike
@nezelodo: Nem . De attól tudhatok ezt azt...:-)
Veleda
Persze, hogy van faj szerinti nyilvántartás. Ha a cigány gyerek nem jár rendszeresen az óvodába/iskolába, nem kapják meg a családi pótlékot. Ezért kell szigorúan vezetni a hiányzási naplót.
Azonkívül teljesen ingyen étkezők, így az első nap már tudni, hogy ki hova tartozik. Ez már a beiratkozáskor eldől. Sőt, az óvónőnek fel kell keresnie azt a cigány családot, akik nem mentek el beíratni a gyereküket.
Veleda
@Strong: 16.06 ez nem kifejezetten etnikai kérdés, de ők azok, akik az indulataikat nem tudják kordában tartani.
A legnagyobb baj pedig ott van, hogy a pedagógusokat nem képezik ki az ilyen helyzetek kezelésére.
Nem tudnak megfelelően helyretenni egy hőbörgő apukát. Nincs a konfliktus kezelésére módszerük.
Ha azt mondaná, hogy menjetek a jó büdös francba, azonnal kirúgnák az állásából
Nil
@nemjoezigy: amilyen a te kölyköd
Nil
Olvassátok vissza magatokat- borzasztó és félelmetes - nem szeretnék veletek az utcán találkozni mert ki tudja mitől szakad el nálatok a cérna- aztán körbe álltok és csak viselhetem a következményeket
Nil
Még valami- velem nem roma gyerek és rokonai tették majdnem ugyanezt - csak a tettlegesség előtt le lettek állítva.
A nem roma szülők ugyanúgy beveszik kis csemetéjük hazugságait, csak ők feljelentik a tanárt és az iskolát- ugyanúgy meghurcolva a tanárt - csak tovább tart
Nagy Mária
@papa.49: Anno nekem is voltak osztálytársaim, tanítványaim, de észre sem lehetett venni őket, mert tudtak viselkedni. Még egy barátnőm is volt, akinek segítettem tanulni. Elvégezte a 8-t, s most ott takarít az iskolában. Nagyon megbízható, tisztességes, de ő is ki van akadva a maiakon ahogyan viselkednek.
Mindig azt mondtam én nem teszek különbséget gyerek és gyerek között, de az utóbbi években, nehéz bevallani, de kicsit igen. Azért járnak iskolába, hogy poénból tönkre tegyék az órákat, a környezetüket. Jóval öntudatosabban mennek neki társaiknak, tanáraiknak, mint régebben.
Eddig még nekem is sikerült szavakkal megértetni velük magamat, de ki tudja mi lesz jövőre.
Én úgy érzem a probléma évről-évre négyzetre emelődik.
Nagy Mária
@Nil: Azért lásd be, hogy valahogy több a baj ezekkel a gyerekekkel az utóbbi időben. Kivételek mindig vannak, s én őket ugyanúgy tisztelem, mint minden embert.
Sok a lesüllyedt, elszegényedett család is, akik könnyen keverednek a lumpen társaságba. Hidd el, ez az iskolában tisztán látszik, mert tükörként képezik le a társadalmat.
nemjoezigy
@Nil: Legyél érthető és ne rövid!
Olvasd vissza a kommenteket és tájold be magad!
Nil
@Nagy Mária: Egy ideig fogadd el hogy van lélekvándorlás és legközelebb egy roma családba fogsz születni - szeretnéd ha úgy bánnának veled ahogy most teszik az eberek és a politika- az iskolát se felejtsük. Én láttam jó példát- de ott tettek a tanárok azért hogy a roma családokban változás legyen - aztán már a romák is melléjük álltak - ott van a gyereknek jövőképe, célja és segítik az elérésében
Nil
Kíváncsi lennék a felvételre - vagy letörölték?
jav
Hát ezeknek a tanároknak kijut.

Balga a seggüket rugdossa szét,a szülők az orrukat verik be !

Siker Országban már csak így megy.

Természetesen,Sikeresen.
wagabund
a hírek szerint a tanárnő még elvisz egy osztályt kirándulni, aztán többet nem megy az iskola környékére sem..
a "védett" gyermek egyelőre marad az iskolában..(hát persze)...

még annyit a fínom emberek felé, hogy nincs roma, cigány van...a romát csak a fimomkodó, magukat jogvédő filantrópnak tartó "úri" közönség használja...(tévesen)
Nagy Mária
@Nil: Tudod én úgy gondolom már tettem értük épp eleget, s teszek is, ha megérdemli.
De akkor lélekvándorolj te is egy kicsit. Ennyi pénzt, energiát még egyetlen nemzetiségbe nem öltünk bele, nem nulla, hanem minusz eredménnyel.
Elég sok idő eltelt már, hogy kineveljék saját értelmiségüket, s neveljék a többieket.
Kicsit tegyenek már magukért is, ne várják a sültgalambot, s főleg hogy mi dolgozunk értük, s még mellékesen nap mint nap igyekszik lealázni.
Mégegyszer, csak néhány éve lettem rasszista, s ezt fel is vállalom. Hogy .miért
Nagy Mária
@Nil: Tudod én úgy gondolom már tettem értük épp eleget, s teszek is, ha megérdemli.
De akkor lélekvándorolj te is egy kicsit. Ennyi pénzt, energiát még egyetlen nemzetiségbe nem öltünk bele, nem nulla, hanem minusz eredménnyel.
Elég sok idő eltelt már, hogy kineveljék saját értelmiségüket, s neveljék a többieket.
Kicsit tegyenek már magukért is, ne várják a sültgalambot, s főleg hogy mi dolgozunk értük, s még mellékesen nap mint nap igyekszik lealázni.
Mégegyszer, csak néhány éve lettem rasszista, s ezt fel is vállalom. Hogy miért? Majd ha a nyugdíjjat megérem, megírom egy könyvben.
Nagy Mária
Most mondták a hívradóban, néhány hónap felfüggesztett. Nem is vártam mást!
Mézike
@justhpeter: Dehogy törvénytelen! .-)
Minden börtönben, fogdában, rendőrőrsön stb... így vannak nyilván tartva .
Elmeséljem mennyien és miért ülnek?
justhpeter
@Mézike: Csak az ombudsman és a jogvédők meg ne tudják.
Mézike
@justhpeter: @wagabund: Kérésed számomra parancs! :-)
A fogvatartottak közel 80 % . cigány , ez igaz a nőkre is. De és itt a lényeges különbség, a kemény bűnözők közt kevesebb a cigány. Ők hordában "dolgoznak" piti bűnök , lopás, rablás stb. a jellemző rájuk. Ha gyilkolnak azt is zömében társakkal teszik. Legtöbbször az áldozat, áldozatok jóval gyengébbek mint ők. Cigányt pedig szinte sose ölnek meg. csak nagyon ritka náluk a gyerekek ellen elkövetett bűncselekmény. Szinte sose fordul elő hogy egy cigány megölje a gyerekét, vagy más gyerekét. Még akkor sem ha csoportosan vannak. Volt olyan eset hogy egy 12 éves gyereket hagytak futni, még akkor is hogy ő volt az egyetlen szemtanú. Ezzel szemben az idősek ellen elkövetett erőszakos cselekményeket szinte kivétel nélkül cigányok követik el csoportosan. A börtönben is többnyire ez jellemző rájuk. Ritka köztük az igazi kemény legény. A cigány nők zömében kurválkodásért, lopásokért, csalásért ülnek. De most egyetlen sincs köztük aki a saját vagy más gyerekét ölte volna meg. Ezzel szemben akik gyermek gyilkosságokért ülnek mind magyarok. A magyarok inkább egyedül dolgoznak. Ha csoportosan, akkor összehangolva követik el a cselekményt, de ha rabláson kapják őket inkább menekülnek, nem támadnak. Időseket szinte soha. A legtöbb különösen kegyetlen gyilkosságot a magyar férfiak követik el. Egy jellemző példa Olaszliszka, a másik a fekete sereg. A cigány magában gyáva. ha lebukik lehazudja a csillagot az égről. A magyar magában követi el a legkegyetlenebb gyilkosságokat előre kitervelten, míg a cigányok rögtönöznek. Ha a magyarra rábizonyítják 80 % .-ban elviszik a balhét. Összességében hiába ül több cigány a börtönben, a magyar bűnözők keményebbek.
Veleda
@justhpeter: 18.33 ha a nyílvántartás nem jogszerű, akkor a pécsi Gandhi gimnázium is jogszerűtlen?
Ide cigány származású gyerekeket vesznek fel.
Nil
Állandóan általánosítotok - hogy tetszene ha a tanárokkal való rossz tapasztalatom miatt azt mondanám hogy minden tanár bunkó, embertelen. De ugyanezt gondolhatnám orvosokról és ápolókról miután megölték az anyámat és engem is majdnem eltettek láb alól
Sok roma ember tisztességes és becsületes, mint ahogy a menekültek nagy része nem terrorista.
Be kellene fejezni.
HA minden nem roma ember börtönbe kerülne aki lop csal, hazudik, gyilkol, akkor ők lennének többen a börtönökben.
Olvassátok el a "Találkoztam boldoguló cigányokkal is" c könyvet. Sírni való min kell keresztül mennie annak a romának aki boldogulni szeretne - a felét nem bírnátok ki.
eszegfu
@Nil: Nagyon érdekes videót láttam... különböző nemzetiségü emberektől vettek DNS mintát és megkérdezték tőlük: milyen nemzetéségü embereket nem kedvelnek... pl. az angol a németet, a francia a törököket, az izlandi senkit sem utált, de szerinte az "echte" izlandi embernél nincs jobb, a kubai a kelet-európaiakat, stb. Majd a vizsgálat után kiderült, hogy az angol ősei között van német, a franciának kaukázusi ősei, az izlandiban szinte minden nemzet 5-5 %-ban megtalálható, a kubainak is kelet-európai ősei vannak. Ezt a példát csak azért irtam le, mert lehet, hogy bennem is, Benned is roma vér is csörgedezik...
Nil
@eszegfu: engem nem zavar- szerintem ez a keveredés pont arra jó hogy ne gyűlöljünk egy nemzetet sem, mert ki tudja honnan származunk - ezen a génbankok sem javítanak - sőt!
Nil
Hogy kinél mitől borul ki a bili az változó- de nem nemzettől vagy vallástól függ. Önismerettel meg lehet oldani, de ehhez az kellene hogy tanítsanak ilyesmit. Nem csak akkor kell elküldeni valakit dühkezelésre mikor már kiborult
eszegfu
@Nil: Pontosan erről akartam irni, de Te 1 mondatban összefoglaltad!:))
Mézike
@eszegfu: Európa egy olvasztó tégely. Az évszázadok folyamán keveredtek a népek. Nincs ma már olyan , hogy magyar, angol, német... Nekem például van lengyel, orosz, német felmenőm. Sőt még ámérikás is.:-)
De a romák valahogy elkerülték ezt a keveredést.
eszegfu
@Mézike: Lehet... én nem tudom, tehát nem állithatom sem ezt, de az ellenkezőjét sem, mármint a "romák keveredését". Azt viszont dokumentum filmen láttam, hogy pl. a kanadai roma családok mindent megtesznek azért, hogy a gyerekük ne "fehér" emberrel házasodjon, akár még az esküvő napján is kitörhet a "balhé".
Designer
Ez volt a pedagógus napi megemlékezés?! Köszönjük Retkek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.