Az elmúlt hat évben több mint 850 ezren éltek a kedvezményes honosítás lehetőségével vagy kaptak állampolgársági megállapítást – közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nyári táborában tartott sajtótájékoztatón pénteken, Kisvárdán.

A kedvezményes honosítás keretében 780 ezren tették vagy teszik le a napokban az állampolgársági esküt és 70 ezren kaptak a diaszpórában állampolgársági megállapítást – mondta a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: 23 ezer kérelmet utasítottak el, ami jól mutatja a szigorú államigazgatási figyelmet.

A ciklus végéig meglesz az egymillió új magyar állampolgár

- jelentette ki.

Semjén Zsolt a határon túli magyarság képviselőivel megtartott sajtótájékoztatón azt kérte a román állampolgársággal is rendelkező honosított magyar állampolgároktól, hogy vegyenek részt a várhatóan az év végén tartandó romániai parlamenti választásokon. Elmondta, a mintegy hárommillió Nyugat-Európában élő és dolgozó román állampolgár levélben szavazhat, az ő távolmaradásuk a voksolástól súlyosan érintheti a magyar érdekképviseletet Romániában.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Akkor lesz aki rátok szavaz,és újra választanak,benneteket! ez az Állampolgárság másról sem szól! rohadjatok meg! meg adtok nekik nyugdíjat,amiért soha nem dolgoztak,meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
akkor mit rinyál a varga is hogy nincs elég munkaerő...dolgoztassák az újmagyarokat is...na meg adóztassák...oszt csókolom...
bakegya
TARTSANAK EL AZOK TITEKET ÉN TÖBBET ITTHON EGY KURVA FILLÉR ADÓT SE KERESEK RÁTOK.
papa.49
@bundi: Hová gondolsz azokat nem lehet befogni, azoknak ,,CSAK JOGAIK VANNAK, KÖTELESSÉGEK NÉLKÜL,, !!!
telegdilaci
Akkor lesz aki rátok szavaz,és újra választanak,benneteket! ez az Állampolgárság másról sem szól! rohadjatok meg! meg adtok nekik nyugdíjat,amiért soha nem dolgoztak,meg!
nevemnick
Hurrá! Akkor 2018-ra meglesz a 2.5 millió fidesses savazó!
A közel 8.5 millió itt született (nem kormánypárti) magyar állampolgár meg dögöljön meg...
papa.49
@nevemnick: Éppen ezért ne menjen senki a birkákon kívül szavazni, idáig volt 8, 2 millió szavazó, most lesz 9.2 millió, annak az 50 % 4.6 millió, ha senki nem megy el a fütyiszbirkákon kívül akkor lesznek 2.7 millióan, hol van ez még az 50 % hoz!!!
Viszont a fütyiszes szarzsákoknak LE KELL MONDANIUK, MERT ELBUKTÁK A NÉPSZAVAZÁST)))))))))))))
Nemezis
Oszt mire megyünk velük? már azon kívül, hogy szavaznak orbánra.
bencemacska
Na tessék ez az "ájtatos manó" szaporább, mint a házinyúl!!!-:))))
Toby
Nem egymillió munkahelyről volt szó - genyók?
Borsodi
Semjénnek a fideszben volna a helye igen csak rátermett.Ezt az embert elég nézni meg se kell szólalnia olyan mint Kósa L. gyomorforgató.
glorianna
@Toby: Dehogynem. Meg is lett, zömmel a briteknél és a németeknél. Kb. ugyanannyi "új" állampolgár lett, mint ahány "régi" szedte a sátorfáját.
Toby
@Borsodi: Nyugodj bele, a kereszténymiaf@szom gittegylet csak fedőcég, hogy koalícióról ugathasson a feltshoothy makákó!
feco fero
Te egyorru idiota!
Felelosseg nelkuli jogokert, ingyen eü ellatasert, vizum mentes utazasert, adozasi kotelezettseg nelkul... Vagyis minden teher es felelosseg nelkul osztogatjatok ami MAGYAROK adofizetok jogait, penzunket!
Ki hatalmazott erre fel benneteket?
Megint beszopattatok a Magyarokat!
Keszisd a szivokadat mert ezt vissza kapjatok szerintem.
Ugy hallottam h a cellatokra is keszul a muanyag lakat ami soha nem fog elrohadni, veletek ellentetbe
Ha pedig lehet jobb akkor jojon a jobbik!
Hofipisti
Én valójában Kelemen Hunor RMDSZ-elnök ugyanezen a rendezvényen elhangzott szavain vagyok felháborodva, mely szerint ezek az emberek akár román, akár magyar vélemény-nyilvánításon, igenis le fogják adni szavazataikat.
Ebben az emberben - valószínű a szemét eltakarja a magyar adófizetők pénzéből kapott "biztatás" - fel sem merül a gondolat, hogy azon túl, hogy pártunk és kormányunk Erdélybe arányaiban sokkal több pénzt juttat, mint a hazai rászorulóknak, még bele is akarnak szólni a mi életünkbe? Tessék idejönni, élvezni ezt a csodálatos NER-nek nevezett rendszert, amelynek kapcsán csak az mondjon véleményt, aki élvezi is annak eredményét!
Pénz beszél, politikus ugat!
Borsodi
@feco fero: Az nekik nem a bukást jelentené ,az maga a végzet lenne számukra,menekülnének mint a patkányok a süllyedő hajóról.
Desischado
Rohadnának meg! A mi adónkból, vagyonunkból akarnak maguknak új szavazókat szerezni! Mert erről van igazából szó! Meg arról, hogy súlyos milliókat keresnek a letelepedési kötvényekkel! Aljas, maffia banda!
papa.49
@Hofipisti: Hol van már az az idő mikor a Markó Béla nem hódolt be a hazugovicsnak???
bakegya
A románok még nem tudják-igaz hívő NÉPPÁRTOS KÖRÖSZTÉNY SZALONKA GYILKOS???...orsos viki lesz az ő miniszterelnököcskéjük is-SZAVAZZATOK KÁTKULACSOSOK!!!DDD
Jozefina
És az egy millió külföldre vándorolt magyar munkavállaló is!!!
bakegya
@mariaberta: ahhoz nem lenne közöm,de azhoz igen ,hogy mi a jó büdös frasncnak kell még az erdélyieknek is kétkulacs...szavazzanak IDE -ODA, MINDENHOL HATALOMBAN TARTVA A FITYISS -KDNP...telerakta az orsos már a környező szomszédainkat is a saját vállalkozásaival-de ezeknek semmi nem elég...milliárdokkal támogatva a kint fenntartott birkáikat(református köntösben szivárognak...)
bakegya
KEDVEZMÉNYES HONOSÍTÁS...-ez mióta jogi fogalom???-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.