Az MTVA is megosztotta a saját verzióját Hadházy Ákos – szombaton megválasztott új LMP-társelnök – hétfő reggeli rádiós "nemszerepléséről".

Hadházy facebookos oldalán felháborodva írta, hogy senki nem értesítette, így potyára kelt korán, és már csak a stúdióban tudatták vele, hogy végül kimarad a reggeli műsorból.

Az MTVA közleményben reagált az LMP-társelnök kirohanására:

A történet a mi szemszögünkből így fest.

Vasárnap este 22.47-re dőlt el, hogy a hétvégi aktualitások ismeretében átszervezzük a hétfői adásmenetet. Ez a mindennapi gyakorlat része, a Kossuth reggeli idősávja az egyik leghallgatottabb Magyarországon, és mindig ügyelünk arra, hogy nagyszámú hallgatónknak friss és aktuális információkat szolgáltassunk.

A szerkesztőnk SMS-t írt annak a sajtósnak, akivel az interjút egyeztették előzetesen, hogy átszerveztük az adást, így majd máskor térünk vissza a témára.

Visszajelzés azonban nem érkezett, ezért reggel fél hét körül többször megpróbálta hívni telefonon – még egyszer hangsúlyozzuk, azt a sajtóst, akivel az interjú egyeztetésre került –, hogy Hadházy Ákos ne érkezzen a műsorba, azonban a sajtós ki volt kapcsolva.

Varga Amara az a hölgy az LMP-ben, akivel minden LMP-s ügyet egyeztetünk előzetesen, az ő telefonja volt most kikapcsolva. Rajta kívül Pusztai Emesét kerestük még, de ő jelezte, hogy ő már nem sajtós az LMP-nél. Más számot nem ismertünk.

Az is a tényekhez tartozik, hogy Hadházy úr taxit kért, amit lemondtunk, erre ő saját autóval érkezett meg. Érkezése után a szerkesztő jelezte neki, hogy a sajtósát kerestük, de nem tudtuk elérni, mire ő azt válaszolta, hogy „igen, valószínűleg Amara alszik”. A szerkesztő jelezte neki, hogy máskor fogunk visszatérni a témára és elnézést kért a kellemetlenségért. Hadházy úr ekkor távozott.

Az a része a bejegyzésének, hogy miattunk kelt fel hajnali 4-kor, nos, az nehezen állja ki az igazság próbáját, mert Hadházy úr a Hír Tv-ből jött át hozzánk, melyre itt a bizonyíték (egyébként a lemondott taxit is oda kérte előzetesen):

http://hirtv.hu/reggelijarat/ kongresszus-utan-1352428

Mindezeken túl visszautasítjuk a "Kormányrádió" címkét: számtalan kimutatásunk, független elemzés bizonyítja, hogy egyetlen magyarországi médium sem foglalkozik annyit, ill. szerepelteti a parlamenti képviselettel rendelkező kispártokat, állásfoglalásaikat és véleményüket, mint a Kossuth rádió, valamint a magyar közmédia. Ennek fényében "Kormányrádió"-nak címkézni a Kossuth rádiót nem más, mint olcsó politikai hatásvadászat.

Tisztelettel,

MTVA Sajtóiroda

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...és ebből ekkora semmiséget csinálni...
adrenalink
Nem az LMP sajtósa miatt maradt el az interjú! Mivel alvó üzemmódban volt, nem tudott a műsorváltozásról, s így nem is szólhatott Hadházynak...
cs.n.
Akkor legyen Fidesz Fm, ha már a kormányrádió titulus miatt hisztiznek.
wagabund
nabaszki...most ki hazudik? ...mert elég zavaros...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.