Az OECD publikálta a legfrissebb felmérését a mobilinternet globális helyzetéről. A béka segge alatt se vagyunk.

A statisztikák szerint Magyarország az OECD országai között az utolsó előtti, csak Kolumbiát előzi meg; az EU tagállamai között pedig tökutolsó a száz lakosra jutó mobilnet-előfizetések számában – olvasható a 444.hu cikkében.

Tökutolsók vagyunk mobilinternetben, elképesztő a magyar árszabás

A finn telekomtanácsadó, a Rewheel megvizsgálta, hogy mennyi adatforgalom jár egy 35 eurós, ~tízezer forintos kombinált – adatforgalmat és legalább ezer perc beszélgetést magában foglaló – előfizetésért:

Finnországban ezért a pénzért 50 gigabájt adatforgalom jár; a posztszovjet Észtországban 40 gigabájt; Magyarországon két (2) gigabájt.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ez sem túl jó helyezés de sokkal rosszabb, hogy nem csak a mobilinternetben, hanem .28 országból a 26.-ak vagyunk gazdasági teljesítményben.
életminőségben 28-ból 27.-ek...csak Bulgária van mögöttünk...
Korrupcióban ellenben sokat léptünk előre-:(((((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Van min csodálkozni nincs a fürtöske, meg a pártja, mindig jó(szar) munkát végez!!!
Edy Andre
És ez már így is marad, jól felfogott orbánérdekből. Veszélytelenebb kapálni a kertben, mint rágalmazó híreket olvasgatni, melyeket buzilibero firkászok találnak ki.
cs.n.
Nevetséges mennyiséget adnak, a mai okostelefonos korszakban ez lószar. Tíz éve még kevesebb is bőven elég volt, a mai készülékek már jóval több adatforgalmat használnak.
Clavigo
A Fölsőcsutkai Nemzeti Tébolydában ""ölég " az,,ha valaki felismeri a fitymasz-logót a szavazólapokon.Több tájékozottságra,információ áramlásra nincs szükség..oszt jó napot..
papa.49
A hazugovics hülye már a mobilhoz is és akkor meg minek kéne itt olcsóbbnak, nagyobb teljesítményűnek lenni a mobilinternetnek!!!
A ,,biorobotok,, ne akarjanak semmit!!!
Perwool
Ez sem túl jó helyezés de sokkal rosszabb, hogy nem csak a mobilinternetben, hanem .28 országból a 26.-ak vagyunk gazdasági teljesítményben.
életminőségben 28-ból 27.-ek...csak Bulgária van mögöttünk...
Korrupcióban ellenben sokat léptünk előre-:(((((
simmering73
Tegyük még hozzá, hogy Budapesttől 30km-re délre sík terepen hol van hol nincs hálózat. Hogy Budapest déli területén az egyik szolgáltatót csak akkor lehet használni ha kimegyek az udvarra. Hogy Budapest szívében egy másik szolgáltatónál bár a térerő közepes, az internet gyakorlatilag halott. És ezért a hulladékért még (súlyos) pénzt kérnek.
wagabund
bocsánat... ezen a 2 gigabájton felröhögtem...
varrólány
Pedig lehetne igazán olcsóbb még több lenne a mobilozás , még többen tudnák az eseményeket követni , tudnánk mikor hol mi történik mikor és hol írják meg ki mit lop ,vagy csal ki kit gyűlöl ki mit véleményezik már csak hogy tudjunk magunkból úgy emberiesen kikelni mert mások hibáit utálkozásait sokkal hamarabb észre lehet venni.
így lehet legjobban befolyásolni az embereket az események igaz vagy hamis leírásaival mert tudni akarunk mindent nehogy bármiről lemaradjunk mert jaj mi lesz akkor !
Na akkor jutna mindenkinek saját magára meg a körülötte levőkre is ideje, és boldogabbak is lennének. Ámen!
cs.n.
@wagabund: Az én 4000 Ft körüli havidíjas csomagomhoz 200 jár. Na nem giga, csak mega. Az is egy vicc. Ha többet akarok, akkor meg rendelhetek pluszban jó drágán.
wagabund
@cs.n.: asszem nem véletlen, hogy dajcsra bízták az európai emberhez méltó megoldást...
Központi Bizottság
Milyen jól meg voltunk internet meg mobiltelefon nélkül! Akkor még voltak emberi kapcsolatok, nem pedig ez a fertő! Anno egy családi ebéd beszélgetésből állt, most meg a gyerekek azt a telefont nyomkodják! Még ez is sok, amit most biztosítanak!
Tekla
Így is annyit nettezik sok idióta, hogy balesetet szenved , meg nem tartja tiszteletben a kommunikációs partnerét.
Desischado
Nyugi, mindenki nyugodjon meg! Korrupcióban, lopásban az élen vagyunk! Hála "derékvezetőinknek"! Ez nem elég? Még netezni is akartok? Még szép, hogy itt a legdrágább, azon csodálkoznék, ha nem így lenne. Épp most hallottam, hogy a dohánytermékek is mennek fel 30%-kal! Na, ez aztán a jó hír megint tele lesz a zsebe a fiúknak, lesz mit lopni!
eugen4402
Az un. "fejlődést" megállítani annyi esélyünk van, mintha egy expresszvonatot akarnánk megállítani úgy, hogy keresztbe fekszünk előtte a sínen...
50 évvel ezelőtt én is biciklivel jártam a Balcsira, állítgattam a padláson a fekete-fehér Interstar-tévé antennáit. Lapátoltam a szenet a pincében, és vágtam a fát hűvös halomba... Rég volt, szép volt. :-)))
nemfideszes
@Központi Bizottság: De azért te is itt a neten osztod az észt! Meg aztán a mobiltelefon sem jön rosszul, ha pl. sürgősen segítséget kell kérni, teszem azt egy baleset esetén. Továbbá ezen szolgáltatások nagyban megkönnyítik például a távol élő rokonokkal való kapcsolattartást is, ha már a családot emlegetted.

"Anno egy családi ebéd beszélgetésből állt, most meg a gyerekek azt a telefont nyomkodják!"

Ez nevelés kérdése és nem az internet "bűne".
papa.49
@Központi Bizottság: Jó ember akkor költözz el mondjuk valamelyik Afrikai szavannára ott biztos nincs probléma, uncsi az örökös károgásod...
Központi Bizottság
@nemfideszes: Ok-okozati összefüggés! Ha nem lenne internet, nem kellene ellene nevelni!
@papa.49: Látom kibuggyant belőled is a baloldali liberális kultúra - nem tetszik, húzzak, el! Ezt tudjátok!
papa.49
@Központi Bizottság: Rendben ne költözz el csak másszál vissza a fára, és felejts el írni, minek kell ez az ,,úri huncutság,, )))))))))))))))))))))
varrólány
@eugen4402: Már a vonat se jár annyi legalábbis errefelé, lehet hamar szomjan halnék a síneken . Bezzeg a régi füstös mennyit zakatolt , meg tolatott és azért tudom ennyire mert sínek mellet laktunk.
Az antenna az ismerős nálunk is volt tetőn ,padláson házilag készített és remekül működött!
Amíg vártam a receptem addig elővettem a telefont de csak pár percig bírtam hát gondoltam hülye vagyok én körülöttem emberek én meg itt elszigetelődök . Ahol épp vagyok legyek ott teljesen a világ megvár sőt nem is biztos hogy akarok én mindent tudni .
A fiatalok már beleszületnek ebbe a modern életbe , csak épp túlságosan függővé válnak a világhálón. Nem véletlen van a mondás az internet ablak a világra ,de bezárja az ajtót!
www.kepfeltoltes.hu/160804/Az-evol_ci_-v_ge_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
van
Szinte mindenben - ami normálisnak mondható ezen a világon - tök utolsók vagyunk, miért pont ebben ne lennénk?
Központi Bizottság
@papa.49: Látom fáj az igazság! Nem is lehet annál rosszabb érzés, amikor tudja az ember, hogy még legalább hat évig kell gyűlölködnie!
eugen4402
@Központi Bizottság: Ha komolyan gondolod, elhúzhatsz, de semmi repülő, semmi autó, még a vasutat se javaslom... Talán egy izmos zömök ló hátán kellene elindulnod, de GPS, térképek nélkül, max. egy iránytű és a csillagok állása alapján eligazodsz...
Központi Bizottság
@eugen4402: Zömében robogóval járok és gps nélkül. Legalább nem veszélyeztet az, hogy a navigáció bevezet a Dunába.
papa.49
@Központi Bizottság: Jó ember NEM FÁJ AZ IGAZSÁG, nem erről van szó, aki nem akarja használni, vagy valamiért nem tudja használni a technika vívmányait, NE HASZNÁLJA, DE NE SZABJA MEG A TÖBBINEK, HOGY AZOK SE HASZNÁLJÁK, SZABJA MEG SAJÁT MAGÁNAK, AHHOZ VAN JOGA, DE NE POFÁZZON BELE A TÖBBI DOLGÁBA!!!
Én már leszarom hogy kikerül, milyen csalás által hatalomra '18. ban, lehet meg se érem, DE AZÉRT NEM LÁTNI AZT, HOGY AZOK AZ ORSZÁGOK AKKIK MÖGÖTTÜNK VOLTAK 20-30 ÉVVEL A FEJLŐDÉSBEN, MÁR RÖPKE 5.5 ÉV ALATT EL IS HAGYTAK BENNÜNKET, EZ LEGALÁBB IS VAKSÁGRA ENGED KÖVETKEZTETNI!!!
A mai rend nagyon hasonló a Rákosi, és a Kádár időkhöz, ÉN AZOKAT IS UTÁLTAM, ÉS MEG IS SZENVEDTE A CSALÁDUNK, MOST MEG AZOKNAK A KÖLKEIK CSINÁLJÁK UGYANAZT, EZT AZÉRT LÁTNI KÉNE !!!
Központi Bizottság
@papa.49: A kormánynak igenis az a dolga, hogy "belepofázzon" az emberek életébe, mert, ha mindenki azt tenné, amit akar, az káoszba és anarchiába vezetne. De a baloldali demokratáknak vélhetően ez a céljuk!
eugen4402
@varrólány: Láthattad: "un. fejlődést" írtam, mert a kényelmesebbet, az újdonságot én is szívesen használom. De nem biztos, hogy jónak tartom, mert az emberek mindent túlzásba visznek. Nem érzik az "élés" és a "visszaélés" közötti kényes határvonalat. Persze, hogy nekem is hiányoznak a meghitt családi beszélgetések, de ha nem lenne mobiltelefon, vagy internet, akkor a postára lennénk utalva. Az Isten attól mentsen meg...
eugen4402
@Központi Bizottság: Jajjaj! Robogóval jársz? Akkor tettestárs vagy a "civilizáció fejlődése"-néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban..! Gondolj bele: ha Gottlieb Daimler és Karl Benz csendben elkártyázgatnak, vagy lóversenyre járnak, ma nincs robbanómotor..! Az arabok földjeiből nem csinál ementáli sajtot a British Petrol, meg a többi olajbúvár, és ma nem fenyegetné terrorhullám Európát... Dehát Te nem tudsz meglenni a robogód nélkül...
Látod, így lehet bármit kiforgatni eredeti értelméből.
papa.49
@Központi Bizottság: Szervusz Verőce ez az új neved???
nemfideszes
@Központi Bizottság: Mondd csak van neked gyereked? Mert bizony a hozzászólásod alapján fingod nincs a gyereknevelésről. Soha sem valaki, vagy valami ellen kell nevelni, hanem valami mellett, követendő pozitív példával. Ez esetben egy olyan értékrend mellett mely megfelelő "helyén" tudja kezelni az internetet. Nem üldözendő "gonosznak" állítva be azt, hanem hasznos és értékes segítségnek, például a munkában, de soha sem a család elé helyezve. Mint mondtam minden csak neveltetés kérdése.
papa.49-nek igaza van, ha mindenki úgy gondolkodna a fejlődésről mint te, akkor bizony még mindig a fákon csücsülnénk. A történelem során mindig is voltak hozzád hasonló emberek akik ugyanúgy gondolkodtak pl. a TV-ről, a repülőkről, az autókról azok megjelenéskor, vagy pl. az ipari forradalom idején az emberek munkáját elvevő gépekről, mint te most az internetről. Ezt hívják fejlődésnek, ami ellen nem küzdeni kell, hanem okosan kihasználni annak előnyeit.
nemfideszes
@Központi Bizottság: "A kormánynak igenis az a dolga, hogy "belepofázzon" az emberek életébe, mert, ha mindenki azt tenné, amit akar, az káoszba és anarchiába vezetne"
Amiről te beszélsz azt diktatúrának hívják, lásd kommunizmus, vagy a hitleri Németország.
A demokráciákban a kormányok csak a jogszabályi és törvényi kereteket szabják meg (kivételezettek nélkül!) amin belül az emberek szabadon "mozoghatnak", de nem pofáznak bele abba, hogy pl. mikor és hogy hol vásárolhatunk:
nyugdijas.network.hu/blog/nyugdijas-klub-hirei/10-20-szazalekkal-dragabb-uzletekbe-kenyszeriti-az-embereket-az-orban-kormany
Továbbá nem veszi el emberek megélhetését biztosító trafikokat, földeket, cégeket, és adja oda kizárólagossággal a szűk haveri köröknek. De főleg nem folytat kirekesztő politikát mindazokkal szemben, akik kritizálni merik nemzeti "csomagolópapírral" álcázott maffia rendszerét.
Központi Bizottság
@nemfideszes: Valamikor az állam fogalma a történelem könyvekben úgy kezdődött: Az állam olyan erőszakszervezet, most így: Az állam fogalma: Az állam egy földrajzi terület feletti legfőbb hatalommal bíró politikai egyesülés. Az állam olyan szervezet, amely főhatalmat gyakorol egy meghatározott területen élő népesség fölött, lényeges sajátossága, hogy rendelkezik a kényszer monopóliumával, minek folytán az adott területen élő lakosság felett legitim(jogos,törvényes) erőszakot alkalmazhat. Pl.: bíróság, rendőrség
A végeredmény ugyan az.
nemfideszes
@Központi Bizottság: Ha egy karikatúra alapján formálsz véleményt a világról és a fejlődésről, akkor csak sajnálni tudlak. Mint mondtam pozitív példák!
De ha annyira "gyűlölöd" az internetet akkor most mért itt írogatsz, mért nem a családoddal töltöd ezt az időt? Mert így bizony hiteltelen vagy...
Központi Bizottság
@nemfideszes: Ne törődj a családommal! Kezdesz belépni az intim szférámba és ez nem biztos, hogy kultúrlényre utal!
nemfideszes
@Központi Bizottság: A hangsúly a "jogos" és "törvényes" jelzőkön van. A törvények pedig demokráciákban többpárti konszenzussal születnek, gyakran civil szervezetek formájában, a népet is bevonva annak megalkotásába.És egészen más mikor az "állam" vezetői kizárólagos hatalmat megszerezve, egyoldalú törvényekkel biztosítják egyesek előnyét mások kárára, figyelmen kívül hagyva az olyan demokratikus jogokat, mint az egyenlőség, vagy a magántulajdonhoz való jogot, mint alapvető ember jogot. Gondolom te sem örülnél ha az állam, mint főhatalom egy törvénnyel egyik napról a másikra elvenné a tulajdonodat legyen szó földről, cégről, házról. De ha te úgy gondolod, hogy ezzel semmi gond, mondván az állam, mint legfőbb hatalomnak ehhez joga van, akkor nincs miről tovább "vitatkoznunk", mert lövésed sincs arról, hogy mit is takar az a kifejezés, hogy DEMOKRÁCIA! Vagy ha mégis, ugyan úgy gyűlölöd és ellenzed, mint az internetet. Neked "barátom" Észak-Koreában a helyed, ott se internet se demokrácia, képzeld csak el milyen boldog és meghitt családi életet élhetnél...
Na ennyi mára belőled...
Központi Bizottság
@nemfideszes: A törvények akkor hatályosak, ha a parlament elfogadja! Mondj egy törvénysértést részükről!
nemfideszes
@Központi Bizottság: Már megbocsáss nem minősítettem a családodat, szemben a "nemzeti" és "keresztény" oldal egyes jeles képviselőivel, úgyhogy ne terelj... sőt ha úgy tetszik én is hülye vagyok, hogy olyanokra pazarlom a drága időmet, mint te, nem pedig a családommal töltöm... úgyhogy megyek is.
Központi Bizottság
@nemfideszes: Kellemes időtöltést a családoddal. Bízom benne velük nem vagy olyan ellenséges, mint más embertársaiddal.
nemfideszes
@Központi Bizottság: Attól, hogy a becstelenség, a lopás stb. törvényesítve lett a 2/3-nak köszönhetően még becstelenség marad, úgyhogy hagyjuk ezt a cinikus dumát. Amúgy akkor is megsértették a törvényeiket amikor szargyártó petike állami pénzeket helyezett el a Questoros haverjánál.
Na de most már tényleg elég volt, egy hívővel amúgy sem lehet érdemben vitatkozni...
varrólány
@eugen4402: 09:20 Ez igaz inkább emberfüggő kinél hol a határ. Gyorsabb a kommunikáció is az biztos nem kell a postást várni a válaszlevéllel! :-))
Azért van ami nem tud gyorsulni , egy új élethez kell a kilenc hónap , és a földbe vetett (szabad földbe) magnak is kell a természetes idő amíg termés lesz belőle.
eugen4402
@varrólány: Látod, ez bizonyítja a Természet elsődlegességét az emberrel szemben. Már majdnem mindenben megtanultunk Istent játszani, Istennek látszani de egy kis lépésnyi előnyt mindig fenntart magának a Teremtő. Az első és az utolsó szó mindig az övé marad, a "szabad akarat", amivel felruházta Ádámot, a két szó közötti időre vonatkozik, és ez így van rendjén...
papa.49
@eugen4402: Tudod ez így is van rendjén, mert ha az ember ebbe is bele tudna szólni akkor lenne igazi káosz a világban...
Tódor
"Tökutolsók vagyunk mobilinternetben"
IS.
varrólány
@eugen4402: @papa.49: Ádám még rendben is volna csak aztán lett oldalbordája, na ott rontódott el minden ! :-))
De persze jól írtad, csak nem tudtam kihagyni ezt a gondolat menetem!
van
@varrólány: Ez a világ a vég felé halad.
Miért?
Mert nem tudja a válaszokat.
Olyasmit véd, ami védhetetlen.

Szükséges rossz.
Ez vár a világra, ebből kéne kihozni a legjobbat.
Nem tudják ezért a végén lőni kell.
Ki lesz aki kimondja, aki rendeli: hogy lőni kell?
Előbb-utóbb lőni kell - nőkre, gyerekekre, idősekre.
Mert ennek a történetnek ez lesz a vége, hogy megmentsük Európát.
Lőni kell.
Ki fog először lőni?
F_Viktor
@eugen4402: Írod:
"Az un. "fejlődést" megállítani annyi esélyünk van, mintha egy expresszvonatot akarnánk megállítani úgy, hogy keresztbe fekszünk előtte a sínen..."

Pedig ez a fityesz célja...
Nem mondanám, hogy esélytelenek, van példa, hogy sikerrel járhat, lásd Észak-Koreát...
F_Viktor
Az OECD publikáció csakis a bolsi-libsi hazugságok része lehet, hiszen nagy megmondónk, Varga a távközlési adó bevezetésekor (a Varga csomag része volt) meg'aszonta, hogy ez az új adónem nem hátráltatja a technikai fejlődést, nem drágítja a szolgáltatások díjait, mert piacverseny van a szolgáltatók között (természetesen, a tranzakciós illetéket sem az ügyfelek fizetik, mert a piacverseny ott is dúl a szolgáltatók között!).

Természetesen kormányunk telhetetlen pénzéhségének még koránt sincs vége, plusz az egy akolba terelt birkákat nem árt elkülöníteni a demokratáktól, erre jönnek az újabb ötletek, mint pl. z internetszolgáltatók megadóztatása (természetesen, a kommunikáció a régi, mert ugye piacverseny van...):

Jövőre Önnek is sokkal drágább lesz az internete
24.hu/fn/gazdasag/2014/10/21/a-kormany-adot-vet-ki-az-internetre/
csa-csa
bár ez lenne a legnagyobb problémánk!
emerencia
@papa.49: "aki nem akarja használni, vagy valamiért nem tudja használni a technika vívmányait, NE HASZNÁLJA, DE NE SZABJA MEG A TÖBBINEK, HOGY AZOK SE HASZNÁLJÁK, SZABJA MEG SAJÁT MAGÁNAK, AHHOZ VAN JOGA, DE NE POFÁZZON BELE A TÖBBI DOLGÁBA!!!"
Ott a pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.