A Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztonsági gyakorlata megfelel a magyar és nemzetközi előírásoknak – állítja a jegybank.

Az MNB közleményében arra reagált, hogy Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese a jegybank épülete előtt közölte: példátlanok és szükségtelenek a Matolcsy György vezette MNB biztonsági kiadásai.

Burány Sándor szerint az MNB pisztolyokat és lőszereket vásárolt, Matolcsy György pedig volt nemzetbiztonsági szakértőkkel veszi körül magát, holott ilyen mértékű biztonsági kiadásokra a jegybank tevékenységéhez nincs szükség.

Matolcsyék szerint oké, hogy egy rahedli pisztolyt és lőszert vesz az MNB

Az MNB közleményében viszont úgy fogalmazott: kiemelkedően fontos tevékenysége miatt a jegybankot fegyveres biztonsági őrséggel és megfelelő biztonsági protokollal kell védeni.

Az MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. látja el a jegybank központi épületeinek élőerős őrzés-védelmét. Az MNB Logisztikai Központja pedig a jegybank minden készpénzzel kapcsolatos feladatát látja el, vagyis a készpénzellátást, a bankjegyek feldolgozását és tárolását – írták válaszukban Matolcsyék.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
Azért elképzeltem a matolcsy céltáblát. 360 fok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Hát istenem sportolni is kell, meg a sportot támogatni is. Kuszaszem a céllövészetet választotta. Figyeljétek meg a Bp-i olimpián tönkre verik az egész mezőnyt!!!-:)))
justhpeter
Szerintem pedig az eszementnek is kell testőrség.
Tódor
Védekezni, vagy támadni akar? Nem mindegy.
Rózsika Hatházi
A jegybank kiemelkedően fontos tevékenysége miatt kell a védelem. Egyet nem értek. Eddig mi a faxot csinált a jegybank? Eddig nem kellett védeni? Csak a matolcsi féle banknak jár kiemelt védelem? Az elődei nem végeztek kiemelkedően fontos tevékenységet? Minek nekik több ezer stukker, meg vagy 200 ezer golyó? Attól tartok, ha valami bolhafingnyi megmozdulás is lesz, ezek képesek az emberek közé lőni. És nem gumilövedékkel! @bencemacska: ezzel a szemmel, egyáltalán hogy talál bele a céltáblába?
Vizual
Talán nem magában az MNB fegyverkezésére kellene gondolni. Szerintem ez szélesebb. Ezek a legok egyszer ha összeállnak komoly fegyveres erő lesz belőle. Csak nézzétek meg a beszari vezetők testőrségét, létszámban, felszereltségben, képzettségben. vagy a hirtelen feldagatt és tapasztalatok után loholó és irányitott rendőrség. Miért kellenek hirszerzők az MNB védelmére ? Mert a hírszerzés pénz kell. És ahogy olvasgatom vészesen fogy az aranytartalékunk. 32 milliárddal adták át az MNB és az országot választás után a FIDESZnek. És ne legyintsetek mert ott van még a sok félkatonai szervezet ahol is a "Nyírségi Őrezred !" nyiltan alaki gyakorlatokat végez és nem esküszöm de fegyverrel is képzik magukat. Valahol a pusztában. Aztán még sok hasonlóról tudunk. Vagy a Betyársereg. NO komment. STB:
bencemacska
@Rózsika Hatházi: Hát azért kell a sok lőszer! Sok megy mellé!!!-:)))
Vizual
Ja igen. Más hír de ugye kinevezett helytartók lesznek az önkormányzatok helyén, Orbán a Várba tart, senkit nem rdekelnek az ország polgárai, ellopnak mindent és ha büntetik őket a mi pénzünkből fizetnek. Más f...l a csalánt. Mi meg moralizálunk...
solidedge
"A Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztonsági gyakorlata megfelel a magyar és nemzetközi előírásoknak – állítja a jegybank." Például több dél-amerikai és ázsiai katonai junta is alkalmazta.
Peller Anikó
Ne aggódjatok nem a matócsinak kell a sok puska. A fejétől döglik a hal. Aggódjatok.
Tódor
Azért elképzeltem a matolcsy céltáblát. 360 fok.
Tódor
Gyurcika! Ha unatkoznál tudok neked játékot, meg van hozzá mindened. Szóval orosz rulett. Tehát, berakod az összes skulót a tárba...
Hellcat
Majd amikor lőnek a tüntetőkre akkor lesz nemulass!
papa.49
Hozzánemértő kézben pillanat alatt elfogy az a lőszer mennyiség, és aztán jöhet a kapanyél, az még golyó nélkül is elsül...
A szartolcsy csillagvizsgálós kukucskái meg helyet cserélnek kivűl, a tökfeje előtt, mielőtt a kötelet rábokrétázzák a gennyes nyakára a lopós tolvajnak...
szmeagol
@Tódor: Én is, de másképp!
Ő a céltábla!
Tudod, alsó széle közepe! :-)
papa.49
@szmeagol: Egyeslövéssel, vagy rövid sorozattal kívánod???
Még 20 méterről lelövöm a régi alu 50 fillérest...
Tódor
@szmeagol: @papa.49: Hehe, Ti is amd65-ön szocializálódtatok?
szmeagol
@papa.49: Én már nem hiszem, h eltalálnám, de kuszaszemet bármikor, még trapézon, lovon is!
karma1
@szmeagol: Latom, szereted Rejtot is,... Mindig csiptelek, na de most mar plane...:o)))
Törölt felhasználó
Szerintem paranoid skizofrén, viselkedészavaros és mellette látens meleg is. Persze ettől még lehetne jó gazdasági szakember, de egy futóbolond. Ezeknek tükrében marad a félelem..:)
Desischado
@papa.49: Nekem mindegy, csak csináld! Isten bizony imába foglalnám a neved!
Istenem, az a kép, annyira szép! Ez a rabruha olyan jól áll neki! Viselhetné már minél hamarabb!
Vizual
@volvós: Egy ténybeli tévedésed az, hogy az "elvtársak" a túloldalon vannak jelenleg és mintha restaurálnák valamelyik hatalmat. Kis Rákosi egy kis Horthyval vegyítve. A másik tévedésed, hogy fosunk. Nem barátom mintha te hozsannáznál azon, hogy megaláznak, ellopják az életedet és nyomorba döntik a társadalmat. Mert a halálgyár a kórházakban van és nem okosítják a hülyéket mert az iskolákat is lealázták. Szerintem a hatalommal való egyetértést részedről a fosás. Beteges...
dr. prédikátor
Milyen szívet melengető ez a kép pöttyössegű kuszaszemről!!! hátha még igaz is lesz!!!
papa.49
@Tódor: Nem, én még egy AK 47.l kezdtem 1968. de tudod az a csúzli maga volt a tökély, utána volt AKM, AMD. is de még ' 69. a hadsereg bajnokságon is egy AK 47. lövöldöztem, igaz rúgott mint állat de pontos volt, és megbízható...
papa.49
@Desischado: Csak megérjük még hogy rákerül, és csak az eső rohasztja le róla...
Tódor
@papa.49: Hehe, akkor már két éves voltam...
human
Nem is tudom vajon mit raboltak ki többször? Jegybankot vagy trafikot. Érdekes, hogy a trafikokban még mindig nem szedték le a takarófóliát pedig már van halálos áldozata is a rablásoknak.
A másik hülyeség, hogy a terror fenyegetésre hivatkoznak. Egy terrorista nem egy valamennyire őrzött jegybankban próbálja majd kárt tenni. Ők a forgalmas sok áldozattal járó helyeket szeretik. Szóval ki lehet rúgni azt a biztonsági szakember aki terrorra hivatkozik.
Mivel több titkosszolgálati vezetőt vett fel mostanában, inkább arra lehet gondolni, hogy paranoiás lett. Nem bízik senkiben. Sem a munkatársaiban sem, a haverjaiban. Úgyhogy közpénzből próbálja megvenni a nyugalmát, amiért azért vesztett el, mert asszisztál a soha nem látott mértékű állami korrupcióhoz.
karma1
@human: Mondjuk ha Te annyi szemetseget kovettel volna el a nep ellen, - na meg annyit loptal is volna - akkor valoszinu Te sem usznad meg paranoia nelkul. Es erdekes modon, a vezir meg most sem rugta v@lagba, hogy egyenesen a Holdra szalljon, viszont nekem az jelent valamit, hogy kuszaszem kifejezett kerese ellenere sem engedte meg az alapitvanyi penzek megfosztasat azok kozpenz jellegetol. Pedig ez lett volna a Don erdeke is, sok stiklijerol nem tudhatyunk volna meg sok mindent...:o))
Tódor
@szmeagol: Mi van vén hülye, adjak mankót:-))))
szmeagol
@Tódor: Gyere ki öcsi a privibe, megbeszéljük! :-))
szmeagol
@Tódor: Nem kel, le van rendezve öcsi! :-))))))
papa.49
@Tódor: Tudod én mindig azt mondom a kor nem érdem, csupán állapot, és bizony egyre többször fájó állapot, de érd meg derűsen te is...
kukac50
A deviza hiteleseknek közmunkásoknak és a rokkantaknak kellene fegyvert venni és lőszert, a politikusok lennének a céltáblák. majd gondolkodnának mit szavaznak meg.
Tódor
@papa.49: tudod, igaz a mondás. 50 fölött ébredéskor ha nem fàj semmi, akkor meghaltál.
Tódor
@papa.49: csak az a reggeli merevedés...a derekamban...
szmeagol
@Tódor: Nekem még éjszaka is van merevedésem!
Úgy húzza a görcs a lábamat, h meg sem tudom mozdítani és merev, mint a fagyott kutyu lába!
Tódor
Helyben vagyunk! Tisztára, mint a két öreg a Muppet-ból! Kinekmifáj-jobban-verseny... :-)))))
Desischado
@szmeagol: @Tódor: Köszönöm nektek! Élvezettel olvastam a kis "eszmecserét", sikerült lilára röhögni magamat!
papa.49
@Desischado: Addig nincs nagy baj amíg nevetni is tudunk, akár saját magunkon is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.