Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok is visszaküldi a lovagkeresztjét, így tiltakozva hogy az elmúlt 25 év legmocskosabb szájú újságírója és uszítója is megkapta azt.

Pásztory azt írja:

Nagyon nehéz formálisan visszaadnom, mert megdolgoztam érte, mert mindent megtettem azért, hogy örömet és büszkeséget szerezzek a hazámnak azzal, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom azon a világversenyen, amin épp indulok. Elhittem, hogy ha odaítélték, akkor nekem tényleg jár ez a díj. Ma is így gondolom. Ahogy azt is, hogy egy ilyen elismerés kitüntetettjének lenni felelősséggel is jár.

Pásztory azt írja, hogy korábban is volt olyan kitüntetett, akivel nem értett egyet, aki más értékrendet vallott, de Bayer Zsolt más szint, mert az ő munkássága "a gyűlölet, a verbális erőszak szimbóluma", ami ellen Pásztory minden erejével küzdeni akar.

"Vissza kell adnom ezt a díjat a lelkiismeretemért, a családomért, akik egymás elfogadására, megértésére és a békés együttélésre neveltek, a tanáraimért, akik az újságírás felelősségére, etikájára és minőségére tanítottak és mindazon jóérzésű emberért, akiket megbántott, akik ugyanezt tennék a helyemben, akik becsületesen, kitartóan, elhivatottan végzik a munkájukat nap, mint nap, csak épp nem egy olyan "látványos' területen, mint a sport, kultúra vagy tudomány, amelyért kitüntetéseket osztogatnak."

A teljes írást itt találják, érdemes elolvasni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@vadnarancs: lehet majd a paralimpiába kötnek majd bele, hogy rokkant, meg ilyenek.
Pedig milyen kedves és tiszta tekintete van.
Egyáltalán nem olyan, mint annak a kampósorrú bájer szarnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Na húgyagyúak Dórát mivel tudjátok betámadni? Esetleg a mondanivalóját?
pbalage
@vadnarancs: lehet majd a paralimpiába kötnek majd bele, hogy rokkant, meg ilyenek.
Pedig milyen kedves és tiszta tekintete van.
Egyáltalán nem olyan, mint annak a kampósorrú bájer szarnak.
oncogito
Le a kalappal!
Szerintem ennek az országnak másodszor is büszkeségére vált a sportolónő a hozzáállása miatt.
Maximálisan megérdemli az elismerést sportolói és emberi helytállása miatt!
oncogito
@pbalage: - Deutschék már annakidején kifejtették cselekedeteikkel, hogy mennyire nem veszik emberszámba a paralimpikonokat.
Egyébként meg a kampós orr említése miatt legalább annyira szégyellhetnéd magad, mint Bayernek kellene az ocsmány kijelentései miatt!
Bringás
Sajnálom, hogy ez ta lányt így megvezette a hiéna banda! Inkább köpné le őket!
pbalage
@oncogito: asszem jelentkezek is egy lovagkeresztért, de előbb még hozzáteszem, hogy az büdös kurva annyát. Biztos ami biztos.
oncogito
@pbalage: - Bayerrel nem az a baj, hogy milyen az orra és az olimpiai bajnoknő nem azért nagyszerű ember, mert szép az arca és tiszta a tekintete.
A kampós orros jelződdel egy amolyan szalonzsidózást eregetsz ki magadból - sejtetve, hogy minden szégyenletes dolog tőlük ered.
Szóval szégyelld el magad és vond vissza- ez a kéretlen tanácsom.
Equus
@oncogito: mér, milyen orra van a bajerische erzajgnisznak? Fagylaltos 1000 Ft-ért nem adná tele
pbalage
@oncogito: ááá mondom hogy én a lovagkeresztre hajtok, ahhoz kell a kampósorrúzás meg a kurvaanyázás.
Pont letojom, hogy milyen orra van.
Vágod?
oncogito
@pbalage: - nem nagyon. Igy utólag magyarázva talán kicsit sántít. Főleg, hogyha Pásztory Dóráról szépeket mondasz, milyen esélyeid lennének a lovagkeresztre?
Szóval egyértelműbb magyarázás jobb lenne...
perfekt
Mitisir a hogyishívják.A sportolóknak fő ismérve,az-hogy szemtől szemben fészt-tu fészt vállalják a megmérettetést.Pásztory megkapta az elismerést, érte alsó,- felső szinten--és tett is- azért,hogy az így legyen.Most olvasom-hogy üzen Bayernak! Furcsa érvekkel beáll a 70-ek közé-Elmondja milyen kritériumoknak felelt meg ő-és körülötte mindenki milyen tiszta erkölcsű volt -van,és elhatárolódik Bayertől mert az ő munkássága a gyűlölet,és a verbális erőszak szimbóluma"! Hmmm -hogyan is kezdted mondanivalódat "...visszaküldi lovagkeresztjét tiltakozva ,hogy az elmúlt 25 év legmocskosabb szájú újságírója,és uszítója is megkapta azt"! Valóban igaz:ilyen elismerés kitüntettjének lenni, felelősséggel is jár.Egyetértek.
Tekla
Menjenek a fenébe !
Legközelebb én is meg válogatom, ki gratulálhat a szülinapomra, ha olyan, aki a velem ellenségesekkel is szóba áll, akkor azt a gratulációt vissza vonatom .
Mit képzelnek ezek a férgek, ők fogják eldönteni ki kaphat és mit , ja a pénzt is küldjék vissza !
oncogito
@Tekla: - ezerszer el lett már mondva, ezzel a kitüntetéssel nem jár pénz. Azt neked mind visszaküldhetik!
Aztán meg más egy civil egyén véleménye és megint más, ha egy ország nevében tüntetnek ki valakit. Annak elvi jelentése van - ha kapiskálod...
Kacorka
@perfekt: "az ő munkássága a gyűlölet,és a verbális erőszak szimbóluma"
Elolvassa maga ez elvbarátai írásait, szóhasználatát? Ha nem utasítja el ,akkor azonosul velük.
Ezen az oldalon csöpög a gyűlölet, a sértett gonoszség, a lúzer kicsinység. Szánalmasak.
Gondolatok, érvek meg sem fordulnak errefelé. És még különbnek hiszik magukat mindenkinél. Valóban különleges anyagból vannak gyúrva.
Desischado
Elismerésem ennek a lánynak is. Emberi tartásból is bajnok!
eugen4402
Eddig is nagyra értékeltem a sportsikerei miatt. Mostantól százszorosan tisztelem EMBERI, jellembeli kiállásának ismeretében...
perfekt
@Kacorka: szép napot.Érdekes fogalmazás.Nekem itt nincsenek elvbarátaim--nem tartozom azok közé, kik kolomphang után lapátolom a "kötelező " sódert.És nem érdekelnek, a vegetáriánus étrendek-de tisztelem azokat az embereket kik úgy élnek-amennyiben hozzám ők is ilyen módon közelítenek.Az igaz-hogy ahány ház annyi szokás-két egyforma ember nincs,s,ha az másként látja a világot az természetes.A témák-és egymás személyének-megítélése az jellemző a sok részre szakadt ország állapotával .Ha mondunk valamit ,a másik embernek-,és arra üvöltéssel-durva hangnemben válaszol-az nálam gyengíti a választ,s az illető értékét.
nemkati
@Kacorka: Így van. Aki nem utasítja el Bayert, az azonosul vele. "A gyűlöletével, és a verbális erőszakával." (Perfekt)
perfekt
@nemkati: Szia. Elolvastad a vita indító cikket? Nem!.Így hát ,ha nem szóltál volna ,okosabb maradtál volna, a másik két szivecskét adóval egyetemben-nem?Kati:)
nemkati
@perfekt: Ja, bocsi, ezt benéztem, téged akartalak idézni, de most látom, hogy te meg Pásztory Dórát idézted. Akkor helyesbítek:

Így van. Aki nem utasítja el Bayert, az azonosul vele. "A gyűlöletével, és a verbális erőszakával." (Pásztory Dóra)
Tekla
@oncogito: Na figyú te, on vagyok !
Ki mondta , hogy nem jár hozzá pénz , jár ! Néz utána !
Ezen kívül ne hogy már bele valu- vauzzon egy kitüntet, ha olyan is kap kitüntetést aki feltehetőleg nem metszet !
Nagyon helyes dolog, hogy a Magyar állam , végre Magyar embereket is díjaz !
kukac50
A beteg vagy sérült sportolók teljesítménye, aranyérme, vagy érmei miért érnek kevesebbet mint az egészséges sportolóké? Igazságtalan!!! Azonnal törvénybe foglalják,hogy az érem egyformát érjen egészségesnél és sérülteknél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.