Stefka István a Pesti Srácokon üzent Lakatos Andrásnak, aki azt állította róla, hogy ugyanolyan alázattal vette át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején, mint az Orbán kormánytól. 

Mint ismert: Lakatos András a Facebookon üzent Stefka Istvánnak, aki igen erőset szólt a Bayer-ügy kapcsán. Nem adja vissza a Lovagkeresztjét, bár Lakatos szerint vannak más kitüntetései is, amit nem ad vissza.

Lakatos többek között azt írta, hogy

nos, kedves Pistám, te nem csak ezeket a kitüntetéseid nem adod vissza, hanem azokat sem, amiket még annak idején, jóval a rendszerváltás előtt kaptál sok éven keresztül, a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaidért, tudósításaidért.

Stefka most válaszolt a Pesti Srácokon, azzal nyitott, hogy nekiment Lakatos apjának:

Az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztálya vezetőjének fia biztosan tisztában van azzal, hogy a rendszerváltoztatás előtti időben nem lehetett visszautasítani díjakat, mert azzal az ember kihívta volna maga ellene a sorsot: biztosan nem kaphatott volna semmilyen állást a rádiónál, televíziónál, vagy bármely újságnál sem.

A díjakat azzal magyarázta, hogy

Szakmai díjakat valóban kaptam a nyolcvanas években a vidéki és tényfeltáró riportjaimért, amelyek persze a lazuló rezsimben sem nagypolitikai tabutémákról, hanem társadalmi vitákról és helyi gondokról szólhattak. Alapítója voltam a Balaton Rádiónak és a még mai napig is műsoron lévő Napközben című rádióműsornak. És igen, valóban kaptam egy sajtódíjat a Belügyminisztériumtól is, a köztörvényes bűnözőkkel a Magyar Televízió számára készített interjúsorozatomért. Mertem volna nem átvenni.

Stefka Lakatosnak azt az állítását nem kommentálta, hogyan lehetett tagja annak a "tíz, szigorúan kiválasztottnak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek, és munkájuk a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni."

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az a baj, hogy kiérdemelted a díjat nem az hogy átvetted te patkány.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Így igaz!!! "Kényszerből" jó mélyen benyalva!!!
tutajos
Stefka egy olyan kaméleon, akinek fogalma sincs arról, hogy mi az a gerincfájdalom!
"Na, ugye!"
magyarbakancs
Az a jó @urva édes @nyádat te szarházi mocsok komonyista.
Fideszes segg nyaló
Bástya Béla Elvtárs
BANDI!
Neked lehetne akár Pista bácsi is az öreg!!! No nem a dörgedelmes korkülönbség miatt, hanem a minőségbeli különbség az ami ezt alátámasztja!
Oszt' jónapot!
karma1
Stefka mindig pontos erzekkel megtalalja az eppen megfelelo segget, es azt is tudja, hogy hogyan kell megorizni ennel a seggnel az elso helyet...:o)))
Yeromos
Mertem volna nem átvenni ???
Nem az átvétellel van gond, hanem azzal hogy kiérdemelted, mint a kommunista rezsim kiszolgálója. Tudod akkor sem és most sem az ellenzékieket tünteti ki a hatalom, hanem a hűséges katonáit.
Szókrakész
"hogy a rendszerváltoztatás előtti időben nem lehetett visszautasítani díjakat, mert azzal az ember kihívta volna maga ellene a sorsot: biztosan nem kaphatott volna semmilyen állást a rádiónál, televíziónál, vagy bármely újságnál sem."

A jó édes muttidat, te tetü.

Hány diplomás, vagy egyéb végzettségű embert telepítettek Sztálinvárosba vagy valahová vidékre mert...
És ott láng- és páncélgyári dolgozó lett.
Nem pedig ilyen elit munkahelyen.

Aljas a gondolatmeneted!!!
Szókrakész
Egyértelmű, hogy ugyanazok a komcsik vannak most is húsosfazék közelben, mint a gengszterváltás előtt.
Hellcat
Az a baj, hogy kiérdemelted a díjat nem az hogy átvetted te patkány.
feleselek
Akkor még Stefka evtárs jó elvtárs volt...
egyvandor
Szegénnyel ki akartak tolni. Azért tüntették ki. Most nertársként az vallja nem merte nem átvenni. Tipikus fidesz suttyó.
egyvandor
@feleselek: "elvtárs"-ból nertárs. Ilyen a gerinctelenek sorsa.
papa.49
Hát ' 76. ban sokat jártam a székházukban, 1 hónapig tartott míg végeztünk a ÉV. mérésekkel, meg a javításokkal... Találkoztam ott vele többször is mindig egyedül mászkált a többi újságíró vajon miért kerülte mintha leprás lenne...Konkrétan Ősz Ferenc még a kezét se fogadta el a lépcsőházban, ezt láttam, tehát tény...
moareka
Kedves Stefka Pista! Lehet a Lakatost sárba tiporni, ahogy egy ATV interjúban meg is tette, de attól még igaz, amit mondott!!!Napraforgó jócskán kegyed...
Kovács Gizella
Pisztolyt tartottak a fejéhez úgy kényszerítették szegényt :))
Muszáj volt neki átvenni :))
karma1
@papa.49: 21.16-ra: Ne is emlitsd Osz Ferencet,... Rettenetesen sajnalom, hogy olyan koran elment,... O egy talpig becsuletes, es URIEMBER volt,... Nana, hogy nem fogadta a kezfogasat ennek a hernyonak..."o((
kkalman
Stefka István: jó elvtársból jó Ner-társsá vált. Az, hogy a gerinc ismeretlen fogalom a számára csak értékesebbé teszi pártja vezetői előtt.
világlátó
Jól ismert duma. Csak kényszerből voltam az Mszmp. tagja. Csak kényszerből vettem át a parlamentben a szocialisták adta kitüntetéseket. Csak kényszerből írtam vezércikket a Népszabadságban.
Hogy nem sül le a bőr a képükről.
De a jövőben talán már lehet a lelkiismeret alapján már a jelöléskor udvariasan de határozottan visszautasítani a júdás 30 ezüstjét. Ezek után talán...
namihami
Na ja. Hiszen eszünkbe se jutott akármi mást feltételezni. Sőt, a Párt tagja is csak azért lett, hogy belülről bomlaszthassa a rendszert. És mára már azt is tudjuk, hogy milyen sokan voltak.
vadnarancs
Miért a Pesti srácok oldalán üzengetsz Pityu? A múltadat kellene kiplakátolni, hogy TUDJA-E...? Tudod azokban az időkben, mikor a kitüntetéseket "rád erőltették", akkor a hazug embert kiközösítették, elbujdosott, szégyellte magát. Most is megtaláltad az elvtársaidat, bele illesz a képbe!
Grumpycat
Hüpp-hüpp. Fiatal voltam, kellett a pénz...
emerencia
@Yeromos: Anno sokszor nem értettem, hogy miért "sikeresebbek" egyesek a többieknél úgy, hogy a szakmában semmilyen pluszt nem mutatnak fel. Most pedig azt nem értem, hogy miért nem nyitják meg végre azokat az aktákat melyekből megtudhatnánk, hogy kik és mit műveltek annak idején a hátunk mögött.
papa.49
@emerencia: Azért mert a mai uralkodói fejek akkor sűrűn hullanának a porba!!!
mariaberta
Te minden kormányhoz hű vagy, mert minden kormánytól várod a kitüntetéseket hűséges munkád jutalmául, no meg a velejáró suskát. Gerinc van? Ugyan, minek az?
mariaberta
Ja, és ha annak idején nem vette volna át a kitüntéseket, lecsukták volna? Szegény hogy szenvedhetett!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.