Kókának persze igaza lenne szinte mindenben, ha nem ő írta volna, amit írt. Hogy a volt SZDSZ-elnök miért nem vádolhat senkit – hitelesen – korrupcióval? Idén februárban megígértem: ha Kóka János vagy Bajnai Gordon bárkit is korrupcióval vádol meg a jobboldalon, újra és újra le fogom írni a szégyenteljes Dataplex-történetet. Nem azért, hogy megvédjem a Rogán-, Habony- vagy Mészáros Lőrinc-féléket – ahhoz nincs gusztusom –, csak azért, hogy a volt szoclib csapat se dicsőülhessen meg idő előtt. Nézzük, mi hozott ki a sodromból!

Forrás: valasz.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem azért, hogy megvédjem a Rogán-, Habony- vagy Mészáros Lőrinc-féléket??? hát akkor miért ?
Függetlenül attól, hogy mindez hogy történt, s más hogy történt Kóka pártelnökkel, az alaptételen semmit sem változtat: ő dúsgazdag emberként lett politikus, míg Toncsi meztelen-seggű parasztcsávóként lett politikus és politikusként gazdagodott meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem azért, hogy megvédjem a Rogán-, Habony- vagy Mészáros Lőrinc-féléket??? hát akkor miért ?
Függetlenül attól, hogy mindez hogy történt, s más hogy történt Kóka pártelnökkel, az alaptételen semmit sem változtat: ő dúsgazdag emberként lett politikus, míg Toncsi meztelen-seggű parasztcsávóként lett politikus és politikusként gazdagodott meg!
quadrocopter
"Blöff, blöff, blöff!"

Válasz.hu. "Kiadja a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft." Így azért már érthetőbb a nyöszörgés, meg az fúvó szélnek iránya!
Manhattan
„Nem mindegy, hogy a versenypiacon megkeresett, vagy a magyar emberektől ellopott pénzen helikopterezünk.
Nem mindegy, hogy tehetős emberként politikára adjuk a fejünket, vagy politikusként válunk irdatlanul gazdaggá. Nem mindegy, hogy politikusként felvállaljuk a tisztességesen szerzett vagyonunkat, vagy permanensen hazudunk, amikor kibukik, hogy többszörösét költjük annak, amit hivatalosan keresünk. Nem mindegy, hogy mi bukunk bele a saját hülyeségünkbe, vagy az újság, amelyik meg meri írni.” Nagyon nem mindegy. De a lebutított, megfélemlített emberekkel, valamint a "kritikátlanul imádó hívőkkel" sajnos nem sokat tehetünk... Majd, ha a zsebünkből az utolsó fillért is kiveszi nagyzási hóbortjai ( olimpia ) valóraváltásához, talán észhez tér a kritikus tömeg. Remélem.
Peller Anikó
@6ttan: Á, dehogy. Hiszen a zsebedből kiügyeskedett forintocskákat ők kapják, legalábbis a nagyja. Az apraja meg kapja az igéreteket, nekik az is elég. Ők gyurcsányoznak és ettől boldogok mint az órarugógerinces elemelempé.
human
Én azt nem értem, ha ebben az országban mindenki bűnözőként lett gazdag, akkor mi a francot csinált az ügyészség 26 éven át? Megfordítva, ha a gazdag politikusok nem kerültek rács mögé akkor becsületesen lettek gazdagok?
Érthetetlen, hogy ha valakinek hát a fidesznek érdeke lenne, hogy sorra lecsukassa az általa legkorruptabbnak tartott szocialistákat. Mégsem látjuk ezt. Egy fidesz szavazó ilyenkor nem teszi fel a kérdést? Talán csak politikai termék volt az elszámoltatás? Talán csak a szavazatom kellett, de maradt minden a régiben?
Béla333
alfahir.hu/bajnai_dosszie_ujabb_gyanusitott_a_milliardos_adocsalas_ugyeben-20121220
"A szerverszolgáltatásokat nyújtó Dataplex Kft.-t 2005 nyarán vásárolta meg a Wallis Rt. egyik leányvállalata 2,3 milliárd forintért, majd novemberben rögtön túl is adott rajta, a cég három ciprusi bejegyzésű vállalathoz került. Decemberben aztán újabb tulajdonosváltásra került sor, a Dataplexet a Magyar Telekom vette meg 5,2 milliárd forintos áron.
A közel hárommilliárd forintos hasznot a rejtélyes „ciprusiak” zsebelték be, amely miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés, a Vám- és Pénzügyőrség adócsalás miatt indított vizsgálatot. A nyomozásnak természetesen nem lett eredménye. Bajnai Gordon a „hirtelen értéknövekedést” azzal magyarázta, hogy a cég szakértői egy hónap alatt több nemzetközileg elismert magánvállalkozóval bővítették az ügyfélkört.
A most lezárult vizsgálat rámutat, hogy már 2004-ben olyan politikai manőverek kezdődtek el a háttérben, amelyek a Dataplex állami „kitömését” készítették elő."

Csak kérdezem a demokratikus érzelműektől:
mennyiben más ez a közel 3 milliárdos károkozás, mint amit most a Fidesz tesz?
A mi oldalunk tolvajai jó tolvajok, a másik oldali lopósak meg gazemberek?
Béla333
@human: 20.45
Költői kérdésedre a válasz:
" Talán csak politikai termék volt az elszámoltatás? Talán csak a szavazatom kellett, de maradt minden a régiben? "

Igen, úgy bizony!
human
@Béla333: Értékelem, hogy az alfahir.hu-ról sikerült végre nem egy libázós cikket találni.
És most pár dolog ami miatt az Orbán maffiát nem kellene összetéveszteni piti szoci ügyeskedésekkel:
1, "2007-ben vizsgálódni kezdett a Nemzeti Nyomozó Iroda, hűtlen kezelés gyanújával. " Történt mindez MSZP kormány alatt.
Te most el tudsz képzelni ilyen NNI akciót csak 2016-al és egy vezető fideszes politikussal kapcsolatban? Remélem érted a különbséget.

2, 2012-ben fidesz kormány alatt mégis eredménytelenül zárult a nyomozás. Hohogy? Hiszen Gyurcsány után Bajnai volt az ősellenség. Most akkor történ bűncselekmény vagy sem?

3, 3 milliárdon háborodsz fel és kérdezed, hogy ugyan miért lenne a fidesz korruptabb az mszp-nél. Az MNB alapítványai jelenleg 267 milliárd forintnyi vagyonnal rendelkeznek, aminek közpénz jellegét nemrég próbálták megszüntetni. Talán hallottál róla.
De ott a MET ami az országnak szánt gázt szállító vezetékre tette rá a kezét. Ez egy svájci offshore cég, de furcsa mód magyarok vezetik. Több, mint 10 milliárd volt az eddigi hasznuk a gázunkon. Ettől a haszontól elesett az ország.

A bűn az bűn bármelyik oldalt nézzük. De még a bírósági gyakorlat is különbséget tesz a mérték közt minden bűncselekmény esetén. Ez alapján elmondható, hogy a fidesz pofátlanabbul lop mit bármilyen kormány az állítólagos rendszerváltás óta.
Szókrakész
@RonaGyuri: A maggazdagodásának történetéhez hozzá tudnék fűzni egy-két elég furcsa momentumot.
quadrocopter
@Béla333: Bélám, megnézted, hogy melyik röpcédula tartozéka a válasz.hu? Nézd meg és máris megtudod miért védik azt a Rogánt, amelyiket csak és kizárólag Polt Legfőbb Ügyvéd tart szabadlábon!
Egyébként a Heti válasz tartozéka a kis aranyos és mintha a hatalom birtokában sem indítottak volna semmilyen eljárást Kóka ellen. Mirő van szó?
Béla333
@human: 21.34
"A bűn az bűn bármelyik oldalt nézzük." Egyetértünk!
Abban is (gondolom) egyetértünk, hogy a Fidesz sokkal-sokkal többet lop, mint amennyit az MSZP/SZDSZ lopott. DE ott is milliárdok tűntek el, sokszáz/ezer milliárd Forint közpénz tűnt el.
A bűn mértékét méricskélni a bíróság dolga, de te is meg itt elég sokan azt mondod, hogy az MSZP/Gyurcsányék lopása, lenyúlása megbocsátható, hiszen vannak most olyanok akik többet lopnak.
Én meg azt mondom, hogy az összes tolvaj ellen le kell folytatni a vizsgálatot, majd a bíróság döntse el, hogy ki mennyire bűnös.
(Bajnai-Kóka egy hónap alatt szereztek 3 milliárdot, az a pénz az államot illette volna, vagy szerinted nem így van? Szerinted legyen ez a magyar nép ajándéka Bajnaiék felé?)
RonaGyuri
@Szókrakész: téged ismerve abban biztos voltam, csak őket (céget) ismerve a hitelességében kételkedem! =))
sziha
@Szókrakész: az uzlet. De az adofizetoket lenyulni megint mas teszta.
eugen4402
...Így mesélte volna Jozef Svejk, a derék katona: "Egyszer ültünk a barátaimmal a Kehely-ben, a mellettünk lévő asztalnál valaki rogánozni kezdett. Tisztesség ne essék szólván, ettől nekünk ki kellett fussunk az árnyékszékre, mert először kókáztunk, aztán meg rókáztunk tőle."
Béla333
Tehát az MSZP/SZDSZ ugyanúgy lopta a közpénzt, mint a Fidesz. A különbség annyi, hogy most tervszerűbben, rendszer szintűen és jóval nagyobb összegek tűnnek el, de a korábbi ciklusok is a közpénzek lenyúlásáról szóltak és azok is összességében 100/1000 milliárdok lenyúlását jelentette.
Itt az idő ezeket a tolvaj, korrupt, hazug alakulatokat oda küldeni ahová valók: a történelem szemétdombjára!
human
@Béla333: Add hozzá, hogy a demokrácia deficit is most a legnagyobb. MSZP kormány alatt a fidesz tudott népszavazást kezdeményezni több kérdésben. Ezzel szemben most kopasz kutyák tartják távol azt aki népszavazást akar. Tehát az is fontos, hogy a szabadságunkat mennyire lopják meg.
Béla333
@human: 08.26
Igazad van! De nem centivel kellene mérni, hogy most mennyivel rosszabb, mint akkor, hanem a cél nem lehet kevesebb, mint hogy egy normális, élhető ország kell!
Nem 100 év múlva, hanem minél előbb!
Ugye ebben egyetértünk?
human
@Béla333: 21:51-re. Dehogy mentem fel Bajnait vagy Gyurcsányt. Ezért írtam, hogy a bűn az bűn akármelyik oldalt nézzük. Aki azt állítja, hogy az ő pártja csupa becsületes emberből áll és soha nem lesz korrupciós botrányuk az vagy szándékosan hazudik vagy nem a valóságban él (fidesz oldalról hallottam még ilyet 2012-ben). Viszont korrupció mindig volt van és lesz. Akkor viszont csak annak mértéke lehet a mérvadó. Tegyük fel azt a kevésbé valószínű helyzetet, hogy a Párbeszéd kerül kormányra akit én a legtisztességesebbnek tartok mind közül, akkor sem merném kijelenteni, hogy nem lesznek köztük képviselők, polgármesterek akik ne korrumpálódnának. Simán kerülhet közéjük megélhetési politikus. De számomra ők jelentik a kisebb kockázatot ilyen szempontból.
eugen4402
@human: No meg az - akkor még hithű - Simics médiabirodalma is teljes gőzzel szórta a trágyát a nap 24 órájában a szoc. kormányokra, MÉGSEM ÖLTÉK le őket. A Hír tévénél olyan profi team jött össze, hogy Orbán nem tudott akkorát bakizni, hogy bármibe belebukjon, és az - akkor még - külfocista szóvivő napi három sajtótájékoztatóját is leadták óránként, akárcsak némely "Senátornő" kissé egyhangú védőbeszédét a magánnyugdíjak megmentéséért vívott harcában... Drága LMP, hidd el, az egyenlőségjel nem indokolt.
human
@Béla333: Persze, törekedni kell a legjobbra mindig és örökké, mert sajnos a tökéletesség egy soha el nem érhető cél. Aki ebben megtorpan az eltávolodik a céltól arról nem is beszélve aki még hátat is fordít neki, mert úgy egyszerűbb és neki jobb.
Béla333
@eugen4402: @human: Egy alapvető dologban kellene megállapodni:
Amit a korábbi kormányok politikusai és amit a Fidesz most elkövet az adóforintjainkkal az szerintünk bűncselekmény-e vagy sem!
Ha igen, akkor annak a mértékét majd egy bírónak kell meghatározni, nem nekünk.
Nekünk "csak" annyi a dolgunk, hogy bűncselekmények felett ne hunyjunk szemet, ne tegyünk úgy, mintha a politikusoknak ez egy megengedhető valami lenne, ezt csak Juci néninél vagy Pali bácsinál kellene büntetni.
Még egy: korrupció valóban van mindenhol, különböző mértékben.
A mérték nagyon nem mindegy és az, hogy ez ellen teszünk-e valamit, vagy csak legyintünk rá!
Ugyanis számos politikus ült már korrupciós bűncselekményekért - külföldön.
Nálunk meg még azokat sem támogatjuk, akiknek a korrupció elleni konkrét terveik vannak, szigorú visszaellenőrzéssel! És ez baj!
eugen4402
@Béla333: Ebben teljes mértékben egyetértünk, a másik topicon jeleztem, hogy laikusként már csak a nyilvánosság erejében hiszek, és nem igazán szeretem a titkosított ügyeket...
Szókrakész
@sziha: Te ennyire nem lehetsz "ködösített" agyú?!?!?!
Szókrakész
@RonaGyuri: Most a bíróságon is majd az adatok, bizonyítékok, vagy a te megérzéseid, hozzám fűződő kapcsolatod, a rólam alkotott véleményed, elfogultságod lesz a döntő?!?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.