Az Orbán-kormány leváltását, új rendszerváltást és ennek érdekében az összefogást sürgették baloldali ellenzéki pártok elnökei vasárnap Budapesten, a Blaha Lujza téren a civilek által szervezett 1956-os megemlékezésen és kormányellenes tüntetésen.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, azok gyalázzák meg az 1956-os forradalom eszméit, akik '56 örököseinek vallják magukat, nem Nagy Imre, hanem sokkal inkább Rákosi Mátyás örökösei. Szerinte a mártír miniszterelnök vezérgondolata ma is aktuális: a diktatúrát nem megreformálni, hanem megszüntetni kell.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint jelenleg nem egyszerűen a kormányzás rossz, hanem a rendszer, ezért azoknak van igaza, akik új rendszerváltozást akarnak.

"Aki nincs Orbán ellen, az Orbánnal van. Aki megosztja az ellenzéket, aki sápítozik, egyrészt-másrészt mond, az Orbánnal van. Aki kifogást keres, elmúltnyolcévezik, aki gyurcsányozik, az Orbánnal van"

- hangsúlyozta a DK elnöke.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke azt mondta: új rendszerváltásra van szükség, új köztársaságot kell alakítani. Ehhez az ellenzéki pártoknak meg kell állapodniuk az együttműködésről – tette hozzá, megjegyezve: a jövő héten elkezdik az egyeztetéseket, amelyek kivezethetik Magyarországot "ebből a rémálomból".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
sajnos ebben a rémálomban szerves részt képez a töketlen ellenzék is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
sajnos ebben a rémálomban szerves részt képez a töketlen ellenzék is!
Béla333
Rémálomból való kivezetés MSZP-vel? DK/Gyurcsánnyal?
A hátunk mögött a Fidesszel összejátszva, a lopott pénz elosztásával?
Tiszta rémálom!
laja70
Mit akar ez a szerencsétlen a néhány szavazója általi támogatással?!
Mézike
Az a mártír miniszterelnök szovjet magyar állampolgár volt, mellesleg besúgó. Hoppá! Ki az aki ezt ma ki meri mondani a politikusaink közül? Ha lenne , na az lenne az új vonal.
perfekt
Ez-az-hogy mindegyik szélhámos vezetni akarja a népet--na-nem a Kánaán felé--hanem megvezetni akarják.
Béla333
Karácsonyék régen még egyetértettek az LMP eredeti elképzelésével, amivel 2010-ben a Parlamentbe kerültek.: Nem kellenek az elmúlt évtizedek leszerepelt politikusai, akiknek köszönhetjük az ország lerablását és a Fidesszel való összejátszást!
Aztán Bajnai szirén hangjaira szétszakították azt a pártot, aminek mindent köszönhettek, hogy beálljanak a korábban elutasított MSZP/Gyurcsány szövetségbe, kis Unikum segítségével.
Hogy a választók kinek adtak ebben a szétválásban igazat, az talán kiderül abból, hogy immár 4 éve nem sikerült elérhető, mérhető 1 %-os támogatói határhoz sem eljutniuk Karácsonyéknak.
Immár levetkőzték az utolsó gátlásukat is, immár nem kell Unikum sem a Gyurcsánnyal való egy szinpadon való fellépésre.
A rémálom előállásában a felelősség részben az övék is.
Most is az életükért küzdenek (nem szó szoros értelemben), már bármi vagy bárki jöhet, csak Karácsony, Jávor és Szabó Tímea bármilyen olyan pozícióba kerülhessen, amivel nem kell visszamenni a civil életbe!
Nagyon szomorú ez, ha nem árulják el az LMP-t már jelentősen előrébb járnának!
Szerintem!
Borsodi
Ez a rendszer már rég megbukott csak nem akarjuk beismerni,ébren álmodunk ,és várjuk a megmentőt valóban össze kellene fognunk és elzavarni Orbánékat,ebben az összes pártnak részt kéne venni és a köztársasági elnöknek is kezdeményezni a miniszter le váltását.Nem csak mindenhez jópofát vágni.Vagy fél Orbántól?
1magyar
Aki idegen, más kultúrájú népeket akar idetelepíteni az nem vezet ki semmit, elárulja a népet.
Bringás
@Szeparepa2: Hogy is szóltál SS Oberführer?
Jozefina
Szerintem nagyon jó beszédek hangzottak el. Csak továbbra is legyen meg az akarat orbán elzavarására!
""Aki nincs Orbán ellen, az Orbánnal van. Aki megosztja az ellenzéket, aki sápítozik, egyrészt-másrészt mond, az Orbánnal van. Aki kifogást keres, elmúltnyolcévezik, aki gyurcsányozik, az Orbánnal van"
Szeles Bernike vetted te is??? Vagy továbbra is hű maradsz orbánhoz???
simmering73
"Julianna Miklós (Facebook)
Ez a ocskos hazaárulo Gyurcsány ez pofázik? Mit tett az országgal,most, hogy rendbe teszi a kormány, lehet ujra "elkurni?"??"
Amíg másfélmillió ilyen elmebeteg agyhalotttól hangos az ország és a többség kussol, addig ez a rémálom marad. Ha száz évig, akkor száz évig.
Béla333
@Jozefina: 10.03
Szerintem lepattanhatnál az LMp-ről, ők nem fognak Gyurcsánnyal közösen indulni egy választáson sem.
Azért sem, mert ma már ott tart, hogy Gyurcsány meghirdette, hogy aki az ő képességét, becsületességét megkérdőjelezi, aki a Fidesszel való összejátszást feszegeti, az Orbán híve szerinte. Egyre degeneráltabb az egész!
Saját maga nem tisztázta a szerepét a korábbi évtizedek történéseiben, nem kért elnézést a lopkodásért, az ország lerablásáért, a Fidesszel közös mutyikért, de van pofája ellenségnek kikiáltani, aki ezért kritizálni meri őt!
Ez is beteg dolog!
Ennyi erővel én is kijelenthetem, hogy aki nem számol el a választók felé az elmúlt évtizedekben a Fidesszel közösen az ország ellen elkövetett tévedésekkel, bűnökkel, bűncselekményekkel, az csak az eddigi rendszer továbbéléséért dolgozik, tehát az Orbán-Gyurcsány-MSZP kleptokrácia fenntartásában érdekelt!
Ugye milyen szépen hangzik és még igaz is!
csa-csa
@perfekt: valaki azt mondta, a Kádár rendszer alatt 40 évig langyos sz@rban tapicskoltunk, most azért tapossuk, mert ahogy mondod: "... mindegyik szélhámos vezetni akarja a népet..."
perfekt
@csa-csa: Szia:Balliberális ferdítések-- mondanivaló helyett csúsztatások.
Borsodi
@anka: Én is úgy gondolom Orbán akar lenni a köztársasági elnök a helyére meg jó lesz Lázár vagy Kövér,az EU ból meg kizárnak ,mert azon dolgozik Orbán.
huKKK
Aki használta a fideszes nagykerből származó sipját, az Orbánnal van!;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.