Ausztráliába érkezett hivatalos látogatásra Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, aki később Új-Zélandon folytatja az útját – tájékoztatta vasárnap az MTI-t a köztársasági elnöki hivatal.

Áder János november 6-16. között hivatalos látogatáson vesz részt a két országban. Útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita – tudatta a közlemény.

Ausztráliai útja során az államfő találkozik Sir Peter Cosgrove-val, Ausztrália főkormányzójával, Malcolm Turnbull miniszterelnökkel, valamint David Hurley új-dél-walesi, Paul de Jersey queenslandi és Linda Dessau Victoria állami kormányzóval.

Új-Zélandon megbeszélést folytat Dame Patsy Reddy főkormányzóval, John Key miniszterelnökkel és Andrew Little-lel, az ellenzéki Munkáspárt vezetőjével.

Áder János látogatást tesz a melbourne-i Magyar Központban, a sydney-i Délvidéki Magyar Szövetség Központjában, továbbá ünnepi istentiszteleten vesz részt az Ausztráliai Magyar Református Egyház queenslandi kerülete fennállásának 65. évfordulója alkalmából a Szent Pál-templomban Brisbane-ben.

Új-Zélandon a magyar köztársasági elnök felkeresi a wellingtoni Magyar Millenniumi Parkot, és találkozik a wellingtoni és a christchurchi magyarság képviselőivel, illetve Aucklandben az aucklandi és környékbeli magyarság képviselőivel.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@karma1: Lehet a csornai Charles Bronson
otthon fogja magát érezni a vadnyugati farmokon...:-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hát, az ausztrálok élete se könnyű.
Here Potter
Új-Zélandra azért megy, hogy együtt horgásszon a hobbitokkal.
volvós
Karma1 !!
Itt a ragyogó alkalom, hogy négyszemközt
megmondd neki a tutit !!! :-)))))
namihami
@Mirabilis: Van azért a dolognak jó oldala is. Addig sincs itthon. Én még a 31 Ft-os napidíjat is hajlandó lennék akár élete végéig fizetni, ha haza se jönne.
És még néhány utitársról is örömmel tudnék ötletekkel szolgálni.
karma1
@volvós: Ja'a'a'jjj, hat mar itt se lehet nyugtom???:??? Tenyleg, mijaf@szt akar itt???
Venne egy kis tejet? Vagy birkahust?
Szerencsere idaig nem fog lejonni, en meg azert nem utazom 1200 kilometert, hogy lassam azt a banatos pofajat...

Nem tudom, mit fog azzal az erzessel kezdeni, amikor itt valaki ranez egy teljesen idegen emberre, es RAMOSOLYOG??? (Ez itt egy termeszetes dolog, ilyet sehol a vilagon nem lehet talalni: mesz az utcan, es ha valakinek az arcaba nezel, es a tekintetetek talalkozik, akkor az emberek KOSZONNEK EGYMASNAK, egymasra mosolyogva...

Na, ezt ez a banatos pecas akkor se fogja megerteni, ha a Lomonoszovon elvegez egy keteves mosolygas-kurzust...
namihami
@Mirabilis: Szerintem pedig az, hogy nincs addig se itthon, na az bizony jó oldal.
De nem értünk egyet. Az a Te, ez az én véleményem. Ettől is szép a világ.
volvós
@karma1: Lehet a csornai Charles Bronson
otthon fogja magát érezni a vadnyugati farmokon...:-))
Yoda69
Ausztráliába utazott Áder János... pecazni.
karma1
@volvós: Hat ezt nenm hinnem, ...:o))) Itt ugyanis a nagyobb gazdasagokat vezeto farmerek egyetemi vegzettseguek, es ugy iranyitjak a farmjukat, ahogy orbannak kene az orszagot, vagyis MINTASZERUEN, dehat ezt az eletben nem fogja mar megtanulni ez a "diplomas" bunko...
karma1
@Yoda69: Hogy talalna ra legalabb 3 box meduza... (2 perc alatt garantalt halal a marasa)...Vagy csak egy egy tengeri mergeskigyo,...De a Moby Dickkel is leallhatna kuzdeni...
quadrocopter
Előadja, hogy az ausztrál őslakosok (is) a Kárpát-medencéből vándoroltak ki, konkrétan Szabolcsból és Magyaroszág már Európa vezető nagyhatalma, uniós pénzügyi központ.
Szóval érdemes befektetni a felcsúti játékvasútba.
Csizmás Kond
@karma1: Az emberi butaság kifogyhatatlan belőled. Íme egy újabb libapásztor...akarommondani birkapásztorlogika : "Tenyleg, mijaf@szt akar itt???"
Te mijafaszodtól véled azt hogy rajtadkívül másnak nincs ott keresnivalója ?
...már folytatni is értelmtlen az ilyen leragadt elmefuttatást...na de ne izgulj, nem fog helyetted odaülni a pult mellé és vigyorogni a maorinak, hogy tőle vegyék a tejet...
ja és ha már itt tartunk, ha netalán más is ki akar menni, ezután tőled kell beutazási engedélyt kérjen ?
...huba...ekkora buta gőg hogy tud beleszorulni valakibe ?
karma1
John Key - OK, Andrew Little - OK... De hogy ki az a Dame Patsy Reddy??? Megkerdeztem a ferjemet is, mint oslakost - hat erosen kellett gondolkodnia azon, hogy ki a turo is a lady? Nos, o kepviseli II. Erzsebetet, a szerepe kirakati, nenm tul sok vizet zavar, viszont azt hiszem, aderjani meg akarja tole kerdezni, hogy o, ader hogy tudna akkora fizura szert tenni, amennyit a Lady keres: amig o van ebben a megbizatasban, addig evi 348.000 dolcsit kap fizeteskent. Durvan 200 forinttal kell ezt megszorozni, tehat a holgy nem fog ehen veszni.
Sajnalom, hogy nehany idiota az oldalon szovegertesi gondokkal kuzd, remelem, az illeto kinovi ezt a hianyossagat, bar erre kicsi az esely.
Nekem ugyanis NEM volt semmifele eszmefuttatasom, viszont Aucklandben es akorul igen erdekes emberekkel talalkozhat, lehet, hogy azt nem fogja kitenni az ablakba, amit ott kaphat...:o)))))
dr. prédikátor
@karma1: Nyugi kislány!!! Csak egy geci röffentett egyet!!!
karma1
@dr. prédikátor: Koszi, en is igy gondolom...:o)))) meg az is ertheto, hogy valaki nem erti az ele rakott szoveget, mert a roman az anyanyelve, nem a magyar...:o)))
De nem arulom am el neki, hogy azert be lehet am jutni Uj-Zelandra, csak epp o a kriteriumoknak soha a budos eletben nem tudna megfelelni,...
"Ember kell oda, sza'las, nem egy olyan, mint te, - nya'las"...- ezt mondtak a bolcsek regen...:o)))))
Itt nem fogjak elore kivalogatni azokat, akik beszelhetnek majd vele, mert itt igencsak szolasszabadsag van...:o)))) Annak idejen a kosa is megkapta a magaet, amikor egy itteni magyar beszolt neki, mikor felismerte, hogy kicsoda kosa...:o)))))
justhpeter
Semmi jelentősége nincs hogy hol van. Itt sem, ott sem hajt semmi hasznot.
volvós
@karma1: 07:06

Drágám, ne ülj fel egy irigy román kisebbségi bégetésének !!
A Te fejedben százezerszer több van, mint ennek a
g...i-nek, Te nem olvasod fel a mondanivalódat, neki
meg egyszerüen odateszik a központból a " saját " hsz.-át...:-))
karma1
@volvós: Vizualis vagyok...:o))) Jol feladtad a lecket,...:o))) Elkepzelem, ahogy "botuzgeti", silabizalja az elebe adott szoveget...:o)) Kozben izzad, mint a lo...Haaaat, igazad van (megint), sz@r lehet neki, de legalabb megdolgozik a troll-fizuert...:o)))
Eladott Ország
Ausztráliába és Új-Zélandra utazott Áder János és a szórványban élő diaszpóra magyarsággal is találkozni akar, de mivel a csángói magyarság túl közel van már nem érdekli. Kósa Lajos is lazításként Aucklandbe utazott egy Rolling Stones-koncertre, akkori alpolgármesterével Halász Jánossal. A kupakügytől is láthatóan teljesen szétesett fidesz erősembere is többek között kutatta az Ausztrál és Új-Zéland diaszpóra magyarságát, hogy nem fogyatkoztak- e meg időközben és ha már ott van belefért egy Rolling Stones koncert is Új-Zélandon, ha már éppen ott játszottak Jaggerék, meghallgatta őket. Az interneten vett ? ócska? jegyet a fellépésre, a színpad melletti lelátón ült, nem csápolós helyen, vallotta be a kupakos Lali király, akinek visszafelé a Dubai útra már saját pénzből nem futotta.
Igen erősíteni kell a magyarság indentitását , a diaszpórát az óceánon és az üveghegyen túl is.
karma1
@Eladott Ország: Bennunket aztan nem fog nagyon erositeni, akik idaig futottunk, nem azert tettuk, hogy most meghatodjunk akar kosa kupak lalatol, akar ader szomoru janostol, de engem meg a tobbieket itt orban se tudna lazba hozni.

Legyen egy pofavizitje, oszt huzzon haza a gazdi labahoz, mert itt nem fog talajra talalni a rengeteg hulyeseg, illiberalizmus, plane nem a menekultek ellen valo gyulolkodes,... Erosen le fogjak ot nezni azert, amit Magyarorszagon a menekultekkel tesznek, egy olyan orszag, ahol evente 65 000 (!) menekultet fogadnak be, es intezik az ugyeiket, azok eleg morcosak lesznek attolm, hogy orban 1294 embertol vonta meg az ideiglenes tartozkodas lehetoseget...
Bitu
Csak egy kérdés: ki is utazott Ausztráliába?Magyarországnak hogyan lehet köztársasági elnöke, ha az Alaptörvény nem tartalmazza azt, hogy Magyarország köztársaság (kivették a volt Alkotmányból).
Eriksson
Rolling Stones koncert lesz? Ja, bocsi. Az a Kósa expolgit vonzotta olyan messzire. :)
eugen4402
@Eriksson: Az Andrew Little miatt jöttem zavarba. Az nem a "kisbandi"?
Azt írta az újság, hogy az "alvilág pénztárosát hazaszállították". Ez egy másik kisbandi?
Eriksson
@eugen4402: Honnan kaptad elő hirtelen "kisbandit"?
Eriksson
@eugen4402: Lettem figyelmesebb: "Andrew Little-lel, az ellenzéki Munkáspárt vezetőjével." :)))

Nem gondolom, hogy a mi Lakatos Bandink pénztárosból új-Zélandi pártvezér lett, nem elég kifizetődő csere volna. :-)))
karma1
@Bitu: Ilyen kis dolgokra nem adnak ok, csak kovetik a tortenelmi peldat,...:o))) Volt mar Magyarorszagnak tenger nelkuli ellentengernagya...:o))))
karma1
Ezt a latogatast nagyon benezte a magyar kurmany: ugyanis pont ugyanebben az idoben tartja a hivatalos latogatasat a holland kiralyi par is, akik 2002-ben itt voltak naszuton, es akik egy picit magasabb pozicioban vannak, mint ader "pecas" janink,...:o(((
papa.49
@karma1: Nem gonoszkodni akarok de nem tudnád elintézni, hogy örökre ott maradjon a tengerparton, mint mementó???
karma1
@papa.49: Hat mivel bantottalak en meg Teged? Miert akarsz nekem ilyen rosszat??? Nem velem, hanem a maoriakkal kellene egyezkedni, ugyanis Uj-Zeland korul az osszes tengerpart - tehat ahol pecazni lehet - maori fold,...:o)) Inkabb nehany capat kene kieheztetni a kornyeken, es maris meg van oldva a szitu...:o))) (Szegeny capikak...:o)))
papa.49
@karma1: Te engem semmivel nem bántottál meg, én csak kérdeztem, hogy nem-e lehetne a csornai savanyú Jánosból egy modern szobrot csinálni a tengerparton, akár a maorik által is)))))))
A cápákat nem javasolnám, mert vélhetően ,,fogyasztásra alkalmatlan,, lenne a pacák, még a cápák belepusztulnának a húsában)))))))
karma1
@papa.49: Tudod, Kedves, ez csak egy koltoi kerdes volt: Te soha semmivel nem bantottal meg, de ha mar egyszer ilyen messze szaladtam kedves vezetoink elol, (igaz, meg a cuclistak elol, de a mostaniak mar ezerszer rosszabbak naluk), akkor nem csipnem, ha a szomszedsagomba koltoznenek,..:o))))
karma1
@Szeparepa2: Ha mar megnyitottak kolcsonosen a konzulatusokat, akkor sztem kiadatas is letezik... Ne haragudj, de azert a szemetet mi se gyujtjuk itt be, inkabb ki kene loni oket az urbe, ugy csoportostul, hogy meglathassuk, megelnek-e penz nelkul, ha sajat maguknak kell magukrol gondoskodni...?
karma1
@Szeparepa2: Ne izgulj, loptak ra eleg penzt, az fedezne a dolgot, kulonben is en nemcsak egy ember kilovesere gondoltam, tudod, egyszerre tobbet kiloni gazdasagosabb... Ja, es remelhetoleg csak EGYSZERI befektetes lenne...:o)))))
karma1
@Szeparepa2: Maximalisan igazad van. Mar csak azt szeretnem tudni, hogy hogy a gyaszba fogjak toluk visszaszerezni, hiszen jol eldugtak mindenfele szovevenyes offshore cegbe a lopott penzeket...
bakegya
Akkora és olyan különleges ÁLLATKERT MINT AMILYET ORSOS VICCTOR ÉS ZÁRTOSZTÁLYTÁRSAI MAGYARORSZÁGon lekeritettek a világon sehol sincsen!
Ez a széplelkünek mutatkozó is csakkk egy mogorva gibbon ebben,de lehetne egy sügér is!
kamazuka
Szeretném bejárni a földnek sok sok városát,...látni szép csodát.
Király ahogy dübörög a gazdaság.
Ha egyesek elvesztik rokkantnyugdíjukat vagy annak egy részét sebaj.Mi utazunk körben a világban.
Apúú elmehetek veled Koala Lump Úrba?
Most nem ,mert suli vann, azaz Sulliwan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.