Jövőre 27 százalékról 18 százalékra csökken az internet áfája. A napi.hu kiszámolta sávosan, hogy ez mégis mennyit jelent.

A törvény szerint a csökkentés csak azokra a számlákra vonatkozik, amelyek már 2017-es időszakra szólnak. Tehát az idei évről áthúzódó időszakra még a 27 százalékos áfa lesz érvényben.

Ennyivel lesz olcsóbb jövőre az internet

Forrás: napi.hu

Akinek csomagja van, vagyis pl. tv-telefon-internet, abból csak az utóbbi díja fog csökkenni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Fú, apááááám, micsoda siker, szeretném már hallani a gagyi " több százezreret takaríthatnak meg éves szinten a keményen dolgozó kisemberek, valamint a csirkefarháton öregedő nyugdíjasok!" rezsimszlogent!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Szerintem várjuk meg a februári szálát.
A Telekom előzetesen annyit írt,hogy a csomaghoz kapcsolódó kedvezmény Áfa tartalma is csökken, ezért a 6500 ft körüli internet és vezetékes teló díjam kb. 40 forinttal lesz kevesebb.
quadrocopter
Fú, apááááám, micsoda siker, szeretném már hallani a gagyi " több százezreret takaríthatnak meg éves szinten a keményen dolgozó kisemberek, valamint a csirkefarháton öregedő nyugdíjasok!" rezsimszlogent!
papa.49
,,Nesze semmi, fogd meg jól,, A 4000 Ft. előfizetésem 340 Ft. lesz olcsóbb, viszont az tv díjja meg emelkedik kb. ugyanennyivel!!!
Fürtöske DUGD FEL MAGADNAK EZT A CSÖKKENTÉST, ezért kár volt ennyit pofáznod!!!
cs.n.
Hurrá, egy kiló csirkefarhát árával kevesebbet kell fizetni. Ez komoly segítség.
wagabund
..."az idei évről áthúzódó időszakra még a 27 százalékos áfa lesz érvényben."...

baszki most kötöttem két évre...hogy szarnátok sünt.

szégyen...szégyen...szégyen...ezt is beszopta a nép.
nyanya001
Szép összeg, ebből már telik nyaralásra
a járdaszigeteken.
nyanya001
A kenyér meg 30 %-al lesz drágább a qrva anyátokat !
bencemacska
Én még ott tartok, hogy szerintem az idén is volt jelentékeny infláció azokon a termékeken, amelyeket én fogyasztok!
Lehet, hogy nagyon olcsó lett a helikopter, az kompenzált?!?!?!
Tényleg most már minden egyes fideszes vezető halála ünnepnap lesz számomra!-:((((
Pisti271
@wagabund: Ez csak azt jelenti, hogy a decemberi számlát, amit esetleg januárban fizetsz, még 27%-os ÁFA terheli. Januártól él a 18%.
Nessy
@Pisti271: nah, ebből a megtakarításból borjú bécsi lesz ebédre az egész családnak!
Eladott Ország
Valóban régóta hiányzik ebben az országban a digitális gyermekvédelmi stratégia, mint egy falat kenyér! A valóságban persze ezután is nyugodtan lehet ütni­ verni, gusztus szerint
megerőszakolni alkalmanként a gyereket (családban marad), éhezhet is vígan a gyerek, fáznia lehet és szenvedhet is nyugodtan, ha a szüleinek nincs pénze gyógyszerre. De digitálisan mindezt nem teheti meg többé! Majd. Úgy értem, a 2017-­ben esetleg bevezetendő internetes áfacsökkentés után szorosan.
A digitális köznevelés meg egyenesen zseniális ötlet! Most amúgy sincs pénz még krétára sem sok iskolában, de ezután majd digitális krétával írnak a plébánia padlásán talált, ötvenéves retrotáblára a fűtetlen tanteremben. Csúcs lesz! Lekörözzük Európát és nem is először!
Már látom is lelki szemeimmel azt a felemelő pillanatot, amikor Deutsch Tamás beizzítja a wifit
Alsóbugyornokon, ahol 110 százalékos a munkanélküliség, az utolsó egér is régen éhenpusztult és az átlagéletkor 83 év úgy, hogy beleszámoltuk a két frissen kiket gólyafiókát is. Az internet­ alapcsomag is jó ötlet, amennyiben adnak hozzá számítógépet, elektromos áramot konnektort, íróasztal és széket. Ugyanis sok családnál ezek egyenkénti, vagy együttes hiánya is vidáman fennáll. Persze már nem sokáig, csak ameddig beköszönt a Digitális Nemzeti Boldogság.
CsipkeRózsa
@wagabund: Szerintem, nem a szerződés áthúzódásáról van szó, hanem az aktuális számlán levő felhasználás időpontjáról. Legalábbis remélem.
CsipkeRózsa
@papa.49: Igen, a TV díjak emelkednek, hála az új, Orbán által kitalált adónak, amit a TV2 és az RTL után kell fizetnünk. Már egy éve élnek abból, hogy csökken az internet Áfája, de arról hallgatnak, hogy újabb adót vetettek ki.
wagabund
@CsipkeRózsa: ...szövegértésből adtam magamnak egy nagy karót!...ezt félreérteni, nagy blama..

köszönöm a segítséget.
mekkelek
@CsipkeRózsa: Na ja, tehát egy fillérrel sem fogunk kevesebbet fizetni... egyik zsebbôl ki, a másikba be.
CsipkeRózsa
@wagabund: nem olyan nagy blama, ha az ember egy kicsit is nem csak arra figyel, amit olvas, előfordul.
simmering73
A mi esetünkben 360ft és a két szennycsatorna miatt pedig +300ft-ot fizetünk. Nyereség 60ft. Pezsgőt bontottunk.
gulyasgyula
@simmering73: ..AMI MÉG BOSSZANTÓ HOGY EZT NEM A MŰSOROK NÉZÉSÉRT FIZETJÜK HANEM A RÁNK ERŐLTETETT REKLÁMÉRT ..NA AZ ILYENEK MIATT KELLENE TÜNTETÉST SZERVEZNI ...EZ NEM ÉRDEMEL ANNYIT MINT AMIKOR AZ INTERNET ADÓ ELLEN TÜNTETTÜNK ???
Szókrakész
Wazze.
Most hatalmasat lökött a megtakarításomon az a 300 forint.
Még jó, hogy azt pár nap alatt a kenyér drágulásával 3,14csán tudom verni.
Nehogy már erősödjek.
Mi magyarok már így is túl bikák vagyunk.
Még a végén csokizni fognak tőlünk, annyira gyurmás nemzetté válunk.
Desischado
@papa.49: Megelőztél, pont ezt akartam írni. Semmit sem nyerünk, sőt, nekem plussz, 1000 ft-al számláztak többet! Szakadna rájuk az ég!
eugen4402
@Szókrakész: Te meg engem előztél meg. "Túl bikák vagyunk", de nem tehetünk semmit ellene. Valaki elhatározta, hogy Magyarország erősödik, ekkor elszabadult a pokol (nem a Béla), hanem a média-hadjárat... Már a környező népek is aggódni kezdtek, vajon nem jelentünk-e számukra növekvő veszélyt. Sőt a Brüsszeli és norvég források is kezdenek elapadni, mert már annyira erősek vagyunk, hogy most már tőlünk várják a támogatást az eddigi mecénásaink...
gulyasgyula
@eugen4402: .. Akkor gyerünk az utcára a TV műsorok miatt ..Ez is érne annyit mit az internet adó elleni tüntetés ..
Hellcat
300 forint havonta kutya fasza...arra viszont jó lesz hogy kampányoljanak vele.
eugen4402
@gulyasgyula: Kedves Gyula, az a meglátásom, hogy a fenét se ér annyit, nem ér semennyit. Se egyik, se a másik... Csak 40 (400?) évi kényszerű hallgatás után mi magyarok most élünk az ajándékba kapott szabadságjogainkkal, és minden apróság miatt tiltakozunk. Nem ez a baj, hanem az, hogy az Alvilág közben röhögve rabolja ki az országot, mert eggyel több-vagy kevesebb tiltakozásra már nem figyel a kutya sem. Ha mégis kérdez valaki, annak vagy áldott adventet kívánnak, vagy ráfogják, hogy blöfföl. Ennyit az utcai demonstrációkról...
Szókrakész
@eugen4402: "hogy az Alvilág közben röhögve rabolja ki az országot"

Ezt már olyan nyíltan csinálják, hogy már nem is nevezhető alvilágnak.
Simán felvilág.
Szókrakész
@eugen4402: Még a végén Svájc kér tőlünk kölcsön.
eugen4402
@Szókrakész: De azt leshetik a helvétek, hogy mi dobjunk nekik mentőövet...
Amikor már kopik felfelé az államháztartásuk, akkor majd a mieink felvásárolják a hülye kantonjaikat. Egyik nap úgyis szóba került, hogy a felcsúti rezidenciára elkelne egy-két havas (nem Henrik), hanem alpesi hegy sífelvonókkal, sípályákkal, legelésző lila tehenekkel, meg a völgyben száguldó fütyülő vonatokkal. Most "ócsón" megvehetnénk, aztán a Landerer és Heckenast vagy ki a jó ég a cs. kir. fuvaros, vámmentesen hazacígölné az egészet...
gulyasgyula
@eugen4402: ... Én egy sima TV műsorok , reklámok elleni 10 ezres tüntetésre gondolok amire lehetne egy kis kormány támogatást is szerezni ..Elterelné az egyéb témákról a figyelmet és elég hatásos lenne ..LEHET HOGY EGY ÉLVEZHETŐBB TV müsort lennének kénytelenek bevezetni a reklámmal rabló TV-és cégek ..Mert ezt duplán fizetjük meg : Egyszer a reklámköltség emeli az árat , egyszer meg a TV müsorban ..Szerintem az alvilág nem rabol annyit minta média ..Ez csak egy ötlet de szívesen csatlakoznék egy ilyen tiltakozáshoz ..
eugen4402
@gulyasgyula: Tudod mit? Próbáljuk meg, végül is veszteni nem veszíthetünk a bulin, csakhogy... Ízlések és herén-rúgások nagyon különböznek... Ahány ember annyiféle műsort tart élvezhetőnek. A rohadt reklámokat meg elkerülöm a távkapcsolóval, mert nem szeretnék gyermeket ölni egy "B alfa sz" fluimucil-reklám miatt, sőt kedvezményes kölcsönt sem fogok felvenni, hogy Ford Mustangot ajándékozzak a szeretteimnek karácsonyra...
gulyasgyula
@eugen4402: ..Én örülnék neki de van egy kis baj ..Már elég idős vagyok és nem tudom hogy kell megszervezni a facebook -on az ilyet ..Hogy csinálták a NET adó ellen tüntetők ??..Minden műsor tele van reklámmal és mivel az RTL -nek is több csatornája van több helyen is egy időbe van a reklám .Hiába lépsz máshova ..
eugen4402
@gulyasgyula: Igazad van , nincs menekvés... Legfeljebb lekapcs.
Egy mozdulat, rádió "on", és a boldogság langymeleg örömmámora zúdul rám a hangszórókból, mert Erdélyben átadták a hatvanadik kutyakozmetikát a magyar kormány támogatásából, és a nemzetpolitikai célkitűzéseknek az izéje olyan micsodás lett, mert alig maradt már olyan riporter, aki még beszél magyarul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.