A Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint az utóbbi hónapokban egyértelmű jelzések érkeztek mind a Jobbiktól, mind a baloldaltól, hogy nem zárható ki együttműködésük a 2018-as választásokon.

Lánczi Tamás az M1 aktuális csatornán kedden úgy vélekedett: nem lehet nem észrevenni azt az igyekezetet, ahogy a Jobbik megpróbál megfelelni a baloldali szavazóknak. Ennek példája, hogy a Jobbik és a baloldal nem szavazta meg a kormánypártok által kezdeményezett alkotmánymódosítást – mondta.

Véleménye szerint az együttműködésre kényszeríti a Jobbikot a választási matematika is, ugyanis a Jobbik messze van attól, hogy "befogja" a Fideszt.

A Jobbikon belül ugyanakkor komoly problémát okoz, hogy Vona Gábor utóbbi hónapokban tapasztalt megnyilvánulásai élesen szembemennek azzal, amit a párt az alapítása óta képviselt – mondta az elemző.

Lánczi Tamás szerint Magyarország elmaradott területein, ahol korábbi szocialista szavazókat szívott fel a Jobbik, még meglehet az átszavazási hajlandóság a baloldalra, ám a korábbi MIÉP-tagok, vagy a lelkes jobboldali fiatalok értetlenül állnak az előtt, hogy Gyurcsányékkal vagy az MSZP-vel kelljen együttműködniük.

Az elmúlt másfél évben a radikális szavazók lemorzsolódása folyamatos a Jobbikban – mondta az elemző.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@papa.49: Nem fognak együtt indulni, de együtt működhetnek. Mifelénk sem indított 2014ben jelöltet az mszp a jobbikkal szemben.
karma1
Ez a lanczi gyerek eleg utos szert szedhet... Mi az, hogy az MSZP es Gyurcsany kozott valaszthat a valaszto??? Gyurcsanyt ugy allitja be, mint egy jobbikos partallasut?
Zeta
Mi lesz még itt a fidesz részéről kommunikálva, hogy még azok se menjenek szavazni, attol tartva, hogy a két párt , össze aĺl!
lusta
Ha Fideszvég azt mondta, akkor biztos úgy is lesz.
Béla333
Ez már működik is, semmi újat nem talaltak fel:

2015. május 7., csütörtök 20:22
"Az MSZP tapolcai elnöke a Jobbikhoz pártolt
Lévai József, az MSZP tapolcai elnöke ma közölte, hogy elfogadja a Jobbik felajánlását a Rig Lajos országgyűlési mandátumával megüresedett tapolcai alpolgármesteri posztra. Lévai József döntését tudomásul vettük, írta közleményében a Magyar Szocialista Párt."
444.hu/2015/05/07/az-mszp-tapolcai-elnoke-a-jobbikhoz-partolt/
namihami
Na MTv1, most sikerült a jó szakértőt behívni. Ugye, hogyha odafigyeltek, akkor sikerül nektek a ""szakmailag megfelelő"" embert megszólaltatni. A múltkor volt egy apró kisiklásotok, de a Századvég biztos pontnak számít, nem lehet bennük csalódni. Tessék jobban odafigyelni, hogy ki legyen a megszólaltatott ""szakértő"".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.