– Én megbocsátok, de nem felejtek! – Hogyan? Ön nem tudja, hogy csak egyféle megbocsátás van, a felejtés. Nem tudta. Soha nem tanulta meg. Ezt sem Alcsúton, sem Felcsúton, sem Középcsúton nem tanítják. Ő mondta ki először nyilvánosan és hangosan Magyarországon, hogy az orosz megszállók takarodjanak haza. Így lett ő a kimondások második hőse. Soha nem felejtjük el neki. Az első hős kimondta, hogy 1956 nem októberi sajnálatos események, hanem népfelkelés volt, szabadságharc. Pozsgay Imrének hívták, majdnem kapott érte egy államfői pozíciót. De azután mégsem kapott. A második hős – Orbán Viktor. a borostás képű ifjú forradalmár – elkergette hazánkból az oroszokat. Kapott érte egy miniszterelnökséget. Valóban megkapta. Akkor már borotvált volt, mellényes, vasaltöltönyös. Lelkileg is. A történelemből tudjuk, hogy egy Temüdzsin nevű fiatal mongolnak a nászmenetét megrohanták a karakitájok, és elrabolták a menyasszonyát. Nosza, összeverbuválta a barátait, kollégiumi társait, és...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ne már ez sem igaz, hisz az oroszok már praktice el is kezdtek kivonulni! Ő csak hülye-gyerek módjára utánuk kajabált! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Én is "megharagudtam rájuk".
Pedig egy csendes, kedves, békeszerető ember vagyok. Egy Nő.
RonaGyuri
ne már ez sem igaz, hisz az oroszok már praktice el is kezdtek kivonulni! Ő csak hülye-gyerek módjára utánuk kajabált! =))
staro2
@RonaGyuri: Dehogy úgy volt!
Több tanú is igazolhatja,hogy orbán fehér lovon,kivont karddal sok tízezer feltűzött szuronyú fideszes élén kézitusában verte ki az oroszokat,a legutolsót pedig személyesen rugdosta át a záhonyi Tisza hídon
RonaGyuri
@staro2: gondolom ezeket a tanúkat egytől egyig a terror-lady Kancsi-mancsi hallgatta meg! =))
Kacsa951
@RonaGyuri: Pontosan igaz! Már megtörtént a háttéralku a kivonulásról (már el is kezdték), ő pedig erre az információra "ült rá" és tette naggyá magát a Parlamentben, higgyék azt, hogy ő a csodaember, aki megváltja ezt az országot.
Grafix69
populista szélhámos , nem kell ezt nagyon magyarázni , Orbán Viktor egy hazudozó , erkölcsileg negatív ,karizmatikus , elmebeteg ,önimádó szélhámos aki az egész magyar népet egy nagy családi kísérletnek tartja a sajátos Magyarországát pedig egy családi vállalkozásnak .
Eladott Ország
"Orbán Viktornak már esélye nincs arra, hogy ágyban párnák közt, boldogan várja 40 év múlva a halált és megadasson neki a tudat: úgy gondolnak rá az övéi, mint a nemzet egyik
legszerethetőbb, leghasznosabb figurájára, akinek fontos szerepe volt abban, hogy ez egy élhető ország lett. Orbán Viktor parttalan mohóságától vezérelve néhány év alatt felzabálta valamikori vállalható önmagát. Azt a bálványt, amiből 26 éve él. Az az ember, aki 5 évvel ezelőtt még emberi, a politikai ellenfelei iránti – legalább látszólagos – tisztelet hangján volt képes megszólalni, aki érveket sorakoztatott fel egymás mellé, és ezek mentén szállt szembe a hozzá intézett kérdésekkel, mára egy papírjából felolvasó, a körülötte lévő valóságot csupán foltokban és nyomokban érzékelni hajlandó, érdemi vitára alkalmatlan, érdemi válaszok megfogalmazásáról hallani nem akaró, az ellenfeleire ellenségként tekintő,
megvénült korrupt pszichopatává vált. A "moral insanity" áll talán a legközelebb ahhoz, ami
megérthetővé teszi ezt a józan ész és emberi jóérzés szemszögéből nézve botrányos és züllött viselkedést. Mindaz, amire Orbán rendszere épül, az maga Orbán. Egy személyben. Nincs rendszer Orbán nélkül. Ő maga benne a logika és az őrült beszédben rejlő magyarázat. Amely elutasítja az ésszerűt, és illegitimnek, megvetendőnek nyilvánítja a racionális, a morális, a politikailag korrektség világnézetén nyugvó gondolkodást. A mindenkin átgázoló, a lelkiismeretet csak hírből ismerő, az elismerést alanyi jogon követelő, a mások kárára történő önös vágykiélést megtestesítő ember: őt láttuk tegnap a parlamentben. Az elmúlt hat év valamennyi korruptságával tisztában levő, tetteinek lehetséges következményeit pontosan felfogó elmebeteget. Akinek egyetlen lehetőség maradt a kezében: zsigerből, pofátlanul elutasítani minden számonkérést, hegymászó bakanccsal taposni a vitapartner szájába, kollektíven hülyének nézni mindenkit. Nálam jóval okosabbak már leírták: a pszichopaták általában ellenségként tekintenek a...
Eladott Ország
Folytatás ma, 11:17... többiekre, úgy gondolják, az élet harc, és csak úgy tudnak győzni, ha
hatalmat gyakorolnak.
Eladott Ország
www.kislexikon.hu/moral_insanity.html
"Moral insanity" (ang., ejtsd: morrel inszenniti), v. erkölcsi elmezavar, az a kórkép, melynek legfőbb sajátsága az etikai és morális irányban mutatkozó kedélyi elfajulás."
A "moral insanity" áll talán a legközelebb ahhoz, ami megérthetővé teszi ezt a józan ész és emberi jóérzés szemszögéből nézve botrányos és züllött viselkedést. Mindaz, amire Orbán rendszere épül, az maga Orbán. Egy személyben. Nincs rendszer Orbán nélkül. "
GeoCravker
Marhaság.
1. A "neves pszichológusok" még négy éve sem mertek megmukkanni sem. A kevésbé nevesek sem. Bármit bárhova vissza lehet datálni, de ettől nem lesz valóságosł;
2. A szovjet csapatok kivonásáról jóval előbb megszületett a megegyezés, és áprilisban már de facto megindultak a csapatkivonások. Októberben ezt "követelni" sem kockázattal nem járt, sem újdonságot nem jelentett;
3. Pozsgay nem hős volt, mert sosem volt az, hanem csak azt tette, amit addig is. Zsíros sz..rként úszott a víz felszínén. Ha az MSZMP KB magasában nem születik határozat '56 "rehabja" kapcsán, akkor egy olyan opportunista vigéc, mint Pozsgay még évekig hasadtkörműzött volna. akár.
4. Az egész ellenzéki kerekasztal nem volt más, mint színjáték. Orbánnak ott sem szerpe, sem szava nem volt. A többieknek sem. Talán az egykori SZKH-s embereket leszámítva.
Zeta
@GeoCravker: Pozsgay 57 ben a Népszabadságbam ellenforradalomnak nevezte az 56 os forradalmat! Mikor kimonxta , csak korrigálta magát. Ahogy ő mondta belülről bomlasztotta a pártot.
elnyomott
@GeoCravker: Nem tudom, te hol élsz, vagy miket olvasol, de Poppernek ezt az írását is és még mást is sok évvel ezelőttről ismerem.
Egyébként nem tudom, elolvastad-e Popper írását. Mert pl. Pozsgayról ezt írja:
"ÉS vezércikkében támadtam meg Pozsgay államminisztert, s talán egyik legjobban sikerült írásomban mondtam el, hogy az árulás miért nem nevezhető damaszkuszi útnak."
Szóval nem teljesen tiszta előttem, hogy mit tartasz marhaságnak?
GeoCravker
@elnyomott: "Szóval nem teljesen tiszta előttem, hogy mit tartasz marhaságnak?"
Az idézett, idehozott, nagy igazságokat sejtető írást.

Amúgy megtisztelő, hogy Te és @Zeta: egyaránt Pozsgay-nál ragadtatok le.
Igaz, őt hősnek láttatni is marhaság.

Alkalmasint mi lett volna, ha elolvassátok az idehozott írást, amire a komment vonatkozik, és utána vitatkoztok velem?
Költői kérdésnek szántam
elnyomott
@GeoCravker: Ha esetleg a válasz-linkre nyomva jelzed, hogy kinek az írására és mire érted a marhaságot, nem lett volna szükséged a költői kérdésre. Igy viszont kaptál egy költői választ.
Nem részletezem, hogy én minek szántam.
GeoCravker
@elnyomott: Ha esetleg értelmezed a helyzetet, mielőtt butaságot írsz.
Ha valaki szerinted a beküldött cikkre reagál, akkor ott hol a válasz gomb?

De ígérem, hogy amennyiben feltűnsz a színen, még ilyen esetben is külön kiemelem, hogy a beküldött cikkre vonatkozik a komment.

Ez pedig kifejezetten Neked. Csak Neked és a 11:53 (2017.02.07) beírásodra.
elnyomott
@GeoCravker: Már azt hittem, hogy valaki más írására reagáltál.
Az én válaszom ugyanis arra vonatkozott, hogy te a cikkre reagáltál. Akkor sajnálom, de nincs se türelmem, se kedvem szájbarágóan magyarázni amit nem értesz. Úgy maradtál.
GeoCravker
@elnyomott: Ahogy Te is úgy maradtál :-) Értetlenül állva a pusztában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.