Négy nap alatt 35 ezer aláírást gyűjtöttek össze a budapesti olimpia ellen, pedig úgy látják, sokan azért nem írják alá a kezdeményezésüket, mert félnek a hatalom bosszújától. Fontosnak tartják, hogy legyen végre tisztességesen feltárva az ügynökmúlt, nem lehet olyan tagjuk, aki benne volt az MSZMP-ben. Politikai együttműködést nem tudnak elképzelni létező pártokkal, mert úgy látják, hogy az egész ellenzék leszerepelt. Viszont örülnének, ha a demokrácia jegyében Orbán Viktor is segítene nekik az aláírások gyűjtésében. A Momentum Mozgalom két elnökségi tagjával, Orosz Annával és Hajnal Miklóssal készítettek interjút az Index.

„Mióta megjelentünk, folyamatosan rám sütik, hogy én budai úri fiú vagyok, pedig soha nem laktam Budán. Nem foglalkozunk azzal, hogy milyen bélyegeket sütnek ránk, valószínűleg még sokkal durvábbakat is fognak, de nem gond. Mi azért jöttünk, hogy végigvigyük ezt az ügyet”

- kezdi Hajnal Miklós.

Orosz Anna azt mondta, ők fontosnak tartanánk, hogy az olimpiáról országos népszavazás legyen, mivel az ország pénzéből megy az olimpia, de a Kúria elkaszálta a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy ez Budapest ügye, és csak a főváros vonhatja vissza a pályázatát.

Azzal kapcsolatban, hogy az LMP és az Együtt is segít az aláírásgyűjtésben, és mit szólnának, ha az MSZP és a DK is beszállna a Momentum tagjai azt mondták, hogy tőlük a Jobbik és a Fidesz is beszállhat, annak is örülnének, ha Orbán Viktor is segítene aláírásokat gyűjteni.

Az ellenzékről szólva, megállapítják:

Ha jobban végezte volna a dolgát, már kormányra került volna.

Szerintünk ezek az emberek leszerepeltek, de attól még a kezdeményezés mögé bárki beállhat, ami nem jelenti azt, hogy bármilyen szinten közösséget vállalnának velük.

Azt mondják, nemcsak azokat akarják megszólítani, akik korábban az LMP-re vagy akár a Jobbikra és a Fideszre szavaztak, hanem azt látják, hogy:

van itt négymillió ember, akit korábban nem szólítottak meg, de ha elmennének választani, akkora kétharmad lenne itt, mint a ház.

Beszélnek arról is, hogy ha bejutnának a parlamentbe az egyik első lépésük valószínűleg az lenne, hogy felnyitnák az ügynökaktákat, aztán végezze el a dolgát a bíróság.

Az biztos, hogy mi azért csináljuk ezt az egészet, mert itthon akarunk maradni. Menjen el inkább az, aki már eleget lopott ahhoz, hogy bárhol élhessen a világon. Ezeknek az embereknek nincs itthon helyük.

- zárja az interjút Hajnal.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Csak teljes vagyonelkobzás után! Hiszen az államadósság náluk van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nagyon jó! Belépőnek szerintem jó ez a nyilatkozat.
Bár minden alakulat kap tőlük (az LMP is bőven!), de szimpatikus a hozzáállásuk!
Szurkolok nekik!
3dwhite
@Béla333: Mert majd ők nem fognak. nem volt még itt példa semmi újra. :)
Béla333
@3dwhite: 13.20
Hülyéskedsz? Azért mert az elmúlt 26 évben a politikusok lopkodásáról rossz tapasztalatokat szerzett az ország, ezért ne is akarjunk semmiféle változást?
Egyébként is az LMP kapcsán már többször is leírtam: nem az a garancia hogy ők (vagy bárki más) lopás nélkül csinálná a dolgát, hogy ezt mondják, hanem hogy olyan programjuk van, ami kellő hatalom birtokában ha megvalósul, akkor az a rendszer kizárja a korrupció jelentős részét. Pláne ha még olyan ügyészség is felállna, mint a románoknál a korrupcióellenes ügyészség, akkor nem csak az ilyen Polt Petikre lenne bízva a hazai korrupció elbírálása!
Hellcat
Zseniális...az ügynökaktás dolgot is támogatom
1magyar
Csak teljes vagyonelkobzás után! Hiszen az államadósság náluk van.
szaboria1
Pont Orbánt akarják segítségül aki nem tíz hanem húsz körömmel ragaszkodik az olimpiához.
nezelodo
"Pont Orbánt akarják segítségül aki nem tíz hanem húsz körömmel ragaszkodik az olimpiához." Ja meg az ügynökakták nyilvánosságra hozásához! Miért akarják, hogy sikítófrászt kapjon szegény min. elnökünk?
justhpeter
Legyen Momentum Mozgalom - Kétfarkú Kutyapárt koalíció és minden teljesül. Nem lesz olimpia és nyilvánosak lesznek az ügynök akták.
De józanul gondolkodva nem bízhatunk abban, hogy az eltelt idő alatt nem mazsolázták-e ki az iratokat. Viszont ha csak a fideSS-kdnp megy a lecsóba, indulásként az is megfelelne.
Béla333
@justhpeter: 15.17
LMP-Együtt (Juhász Péter vezetésével)-PM-Kétfarkúak-Momentum
ütősebb lehetne, mint a múmiák, a Fidesz vagy a Jobbik...
szaboria1
@justhpeter: Már ki lettek mazsolázva régen az ügynök akták. Csak azoké lesznek meg akik már nem élnek.
Eladott Ország
„Menjen el inkább az, aki már eleget lopott”, de előtte ki kell rázni belőle az ellopott közpénz milliárdokat. "Azonban tartok tőle, hogy ebben az országban nem csak kormányt, hanem az ellenzéket is le kell váltani ahhoz, hogy változást lehessen elérni. Ehhez hiteles pártra, hiteles emberekre van szükség. Hiteles pedig nem az, aki soha életében semmit nem csinált azon túl, hogy kijárta az ovit, az iskolákat és közben még csak véletlenül sem járt olyan megyében, ahol egy ellenzéki, vagy kormánypárti politikus, vagy politikushoz köthető személy előfordult valaha. Hiteles az, akiről nem öt év múlva derülnek ki a dolgok, hanem eleve is tudjuk. Még olyasmiket is, amiknek normális országban nem lenne semmi jelentőségük. Mert ez nem egy normális ország. És mert elő fogják ásni. Vagy az egyik vagy a másik oldal, de előássa és akkor fog előállni vele, amikor a legnagyobb kárt tudja okozni. Nem lenne szabad ezt megvárni. Ha az, aminek látszani akarnak és látszanak is, fiatal, okos, az ország érdekében politizáló emberek, akkor pedig ezeket a jelentéktelennek tűnő momentumokat ki kell tenni az ablakba, hogy mindenki lássa, még csak az az érzése se lehessen senkinek, hogy eltitkoltak valamit előle. És ezt véletlenül sem rosszindulatból mondom. Mindennél nagyobb szüksége van ennek a társadalomnak egy Momentumra, ami ki tudja billenteni végre az apátiából. Így is elég támadásban lesz részük, nem szabad több felületet adni, mint amennyi elkerülhetetlen."
Hellcat
Amúgy abban nagyon igaza van, hogy nincs olyan párt aki a távolmaradóknak adna reményt. Hatalmas űrt kell kitölteni...nemhiszem, hogy pont ők leszenk ezek, de kurva nagy igazság.
nyanya001
Ne menjenek el!
Fel kellene akasztani őket egytől egyig !
Rockxy
"...egyik első lépésük valószínűleg az lenne, hogy felnyitnák az ügynökaktákat, aztán végezze el a dolgát a bíróság."
Nem jó.
Először a bíróságokat kellene megtisztítani.
Pergető
@nyanya001: Gyűlölködünk, gyűlölködünk, akasztást képzelgünk, a szerkesztés meg tűri?
Béla333
@Pergető: 18.31
Tudod hogy van ez! Ha az igazságszolgáltatás nem végzi el a dolgát, akkor a helyét átveszik a meglopott állampolgárok!
Egyébként az is elegendő lenne, amit szegény Pokorny mondott még 2010-ben, taccsra is tették érte:
"Pokorni: aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét"
nol.hu/belfold/pokorni__aki_belenyul_a_penztarba__annak_le_fogjuk_vagni_a_kezet-601071

Az a rengeteg politikus és mind kéz nélkül...
Pergető
@Béla333: Ha az állampolgárok önbíráskodni kezdenek, a törvény jönni fog és lecsap!
Béla333
@Pergető: 19.39
Ha egyénileg önbíráskodnak akkor biztos, de ha amúgy csoportosan, mint mondjuk '56-ban?!
Nem csak Orbán tud elmenni a falig! Mi van, ha az emberek is úgy gondolják?
Pergető
@nyanya001: Pedig neked vannak lázas tüneteid!
Béla333
@nevemnick: 20.22
Ezek szerint Fideszes volt...
Desischado
Egy nagy büdös túróst! Mehet, de csak miután kipakolta az ellopott milliárdokat! Utána, egye fene, kaphat egy hercig cellát a Csillagban, mondjuk.
lusta
Szóval létrejött egy újabb formáció, aki párt akar lenni és persze senkivel sem hajlandó együttműködni. Minden marad a régiben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.