Bojkottálná a Heineken termékeit a Jobbik. Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát.

Magyar Zoltán elmondta, ebben a vitában már van egy uniós döntés, amely éppen a Csíki sörnek kedvezett. A Jobbikot meglepte, hogy a román bíróság figyelmen kívül hagyta ezt – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus a magyar néppel szembeni arrogáns lépésként hivatkozott a döntésre és azt is szóvá tette, hogy a Heineken egy korábbi beadványában Székelyföld létezését is megkérdőjelezte.

Magyar Zoltán jelezte azt is, hogy támogatják Salamon Zoltán, a hungarikum bizottság erdélyi tagjának felvetését, miszerint legyen hungarikum a Csíki sör. Noha ez a román bíróság döntését nem írja felül, komoly jelzés lenne arra, hogy Magyarország kiáll a termék mellett – magyarázta.

A jobbikus politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre. Egy üveg Heineken kannába öntésével szemléltette, mit javasol azoknak, akiknek otthon van készleten a sörből.

(Forrás: MTI)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ma láttam facebook bejegyzést...a lényege az volt, hogy miért a sör betiltása a fontos miközben rombolják az oktatást...a sok agymosott faszkalap egyből elkezdett libsizni aztán kiderült, hogy a levél alkotója egy erdélyi lány aki arra gondolt hogy az erdélyi iskolákban a román kormány szüntetgeti meg a magyar nyelvű tagozatokat...aztán a libsizés átváltott mélymagyar együttérzésbe...SZÓVAL...Ha azt kritizálod, hogy a saját hazádban veri szét a qrbán az oktatást akkor libsi vagy ha kritizálod, hogy erdélyben veri szét a román kormány akkor meg hazafi. Szánalmas banda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Heineken=Rothschild
Nem véletlen az öt ágú vörös csillag.
elnyomott
@Szókrakész: Putyinéknál ugyan már nem divat az ötágú csillag, de a szellemi öröksége igen. És a mi s@eggnyalásunk is iránta. Tanulsz már oroszul? ;-)
elnyomott
Ha a szellemi termék lopott, jogos betiltatni. A nemzeti érzület nem írhatja felül a becsületet, csak annál, akiben a nemzeti érzület csak egy politikai reklámfogás.
Szókrakész
@elnyomott: Minek. Nem felejtettem el.
És büszke vagyok rá, hogy tudok.
Mert ahány nyelv, annyi ember.

Ja, hogy te ezt nem érted?!?!?!
CsipkeRózsa
@Szókrakész: mit találtál ki?

"Az 1889 után palackozott sörök címkéjén nem csak az elnyert rangos díj, hanem már a híres vörös csillag is rajta volt. A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal."

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20161118-semmi-koze-sincs-a-munkasmozgalomhozes-a-kommunista-eszmeiseghez-a-heineken-cimkejen-levo-voros.html
Szókrakész
@Clavigo: Nem akarom kritizálni az ízlelőbimbóid érzékenységét.
De számomra a Heineken egy rakás szir, szer, vagy a harmadik.

Ezerszer jobb sörök vannak.
elnyomott
@Szókrakész: Akárhány nyelven beszélsz, mindegyiken hülyeséget. Szállj le a magas szamaradról. ;-)
Szókrakész
@CsipkeRózsa: Kicsit jobban járd körbe a témát.
És a színek szimbólumait, jelentéseit se felejtsd ki.

Ha már oktatni akartál.

És utánanézhetnél a Heineken cég tulajdonosi, banki köreinek is.
elnyomott
@Szókrakész: Engem a Orbán-közeli cégtulajdonosi és banki körök érdekelnek!
Szókrakész
@elnyomott: A szamár egy hasznos, sőt szimbolikai jelentőséggel bíró állat.
Jézus is szamáron "lovagolt" be...
CsipkeRózsa
@Szókrakész: eszembe se jutott oktatni, csak nem értettem a kifogásolt csillagot. Nem mindegy, hogy ki a cég tulajdonosa?
Hellcat
Ma láttam facebook bejegyzést...a lényege az volt, hogy miért a sör betiltása a fontos miközben rombolják az oktatást...a sok agymosott faszkalap egyből elkezdett libsizni aztán kiderült, hogy a levél alkotója egy erdélyi lány aki arra gondolt hogy az erdélyi iskolákban a román kormány szüntetgeti meg a magyar nyelvű tagozatokat...aztán a libsizés átváltott mélymagyar együttérzésbe...SZÓVAL...Ha azt kritizálod, hogy a saját hazádban veri szét a qrbán az oktatást akkor libsi vagy ha kritizálod, hogy erdélyben veri szét a román kormány akkor meg hazafi. Szánalmas banda.
elnyomott
@Szókrakész: Igen, ott a net, használom is. És hányinger, hogy mások korrupciós csalásaira mutogatsz, mikor itthon ellep a sz@r minket! Másokat utáljunk a szélhámosság miatt, idehaza meg honatyának válasszuk!
Igazad van egyébként, téged egy szamár le is vetne a hátáról, te csak legfeljebb azon a bizonyos cölöpön ücsöröghetsz, ahova a teknőst is felrakták!
nemfideszes
@Szókrakész: "Heineken=Rothschild
Nem véletlen az öt ágú vörös csillag."

Öreg, te olyan hülye vagy, hogy kirakatban kéne mutogatni!
A cég tulajdonosa: a negyedik generációs Charlene de Carvalho-Heineken
Amúgy már rohadt unalmasak és szánalmasak az "világ összeesküvés" elméleteid a szabadkőművesektől Rothschildig...
nemfideszes
@Szókrakész: Jézus pedig nem "lovagolt" be sehova, mint csecsemő a szamáron ülő Mária karjában menekült Betlehemből... és még te oktatsz ki másokat?!
Szókrakész
@nemfideszes: Erre inkább hagy ne írjak semmit.
Szókrakész
@nemfideszes: Segítek.
Nehogy ennyire hülyén halj meg.

www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=j%C3%A9zus+szam%C3%A1r

Segítsek lekaparni a kozmát a heineken-rothschild buliban is?
Clavigo
@Szókrakész: Erről a csiki izéről,,és a Heinekenről van szó...Egy csomó jobb sör van a Heinekennél...de nem ez az ismeretlen román sör,,,Egyébként meg,,betiltják ?,,betiltják !
eszegfu
@CsipkeRózsa: Voltam a holland Heineken gyárban és ott is az idegenvezető ezt mondta. A világ elég sok országában "bevásárolta" magát a holland anyacég (nálunk a soproni gyárat), tehát a család tulajdonában van, mindenhol alkalmazott igazgatók vannak. Én igy tudom.
nemfideszes
@Szókrakész: Mint írtam, kímélj meg az idióta összeesküvés elméleteidtől!
Erre keress vevőket a jobbikban vagy a fideszben...
magyarnarancs.hu/villamnarancs/na-kik-vertek-le-a-48-as-szabadsagharcot-na-kik-89203
Szókrakész
@eszegfu: Jól tudod.

És ki a banki kapcsolata, bankja, főrészvényes?
Na ki?
Eladott Ország
Ezt lehet várni a román hatóságtól. "Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!” – vonják le a következtetést. A bejegyzésben a cég emlékeztet: az Igazi Csíki Sör székelyföldi gyáraiban jelenleg 140 ember dolgozik". Romániában a “Trianoni Békeszerződés Napjává” nyilvánítanák június 4-edikét, és kötelezővé tennék, hogy a közigazgatási intézmények országszerte megünnepeljék Erdély Romániához csatolásának évfordulóját: az erről szóló törvénytervezetet a 171 tagú szenátus több mint fele, 90 szenátor aláírta. Most már nem csak december 1. lesz keleti szomszédunk nagy nemzeti ünnepe, 1918-ban ezen a napon mondta ki egy román nemzetgyűlés Erdély Romániához csatolását. Hiába nyilvánította ki az ellenkezőjét egy magyar gyűlés, Romániát 1920-ban Erdélyhez csatolták - próbálja emészteni a tényt a székely humor. Nesze neked székely indentitás, önrendelkezés (UNIJÓ meg a CSUDIJÓ)
eszegfu
@Szókrakész: Most "megfogtál"!:) Hogy kik a részvényesei a holland anyacégnek, azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy nyilt vagy zárt részvényesekből áll. Akár lehet a "banki kapcsolata" az egyik részvényese is. Ennyire nem "merültem" bele a gyár történetébe... de mintha az alapitó 2004. évi haláláig "minden rendben" lett volna, egy igazi családi vállalkozás volt. Legalábbis nekem ez az emlékem.
Szókrakész
@eszegfu: A Rothschildeket úgy dugdossák, mint a világ 10 leggazdagabbja listán.
Ott se szerepel egyetlen Rothschild, Rockefeller, olajmágnás arab, vagy...

Ezek akik a listán vannak csak bábok, arcok.
Az igazi gazdagok az ő "maszkjukat" használják.

Mint Orbán a Mészárosét.
nemfideszes
@eszegfu: Ne hagyd magad megvezetni! Ez az agyament arra akar kilyukadni, hogy a Rothschildok, Soros Györgyök, stb. na és persze a szabadkőművesek, mind egy világméretű összeesküvés részesei, akik az egész világot irányítani és uralni akarják... és persze ő az aki mindezt átlátja. Nem kell vele foglalkozni, majd lenyugszik a beteg...
Csizmás Kond
Csíki sör heineken székely vállalkozás meg babámfarka...itt arról van szó hogy egy külföldi multi bebizonyította, hogy be tud záratni egy helyi vállalkozást csupán a pénze által.
---ma ott holnap itt...na erre kell válaszokat írogatni.
cs.n.
@Clavigo: Azt nem mondanám, hogy ismeretlen, mostanában sok helyen kapni. Viszont elég drága (akciósan is 300 Ft), még az üvegére is dupla árat számolnak. Szerintem az Arany Fácán (nem a sima, hanem a Kakas verziója) is sokkal jobb ennél, feleannyiért.
Hellcat
Ja én meg már több éve kőbányait iszok...akkor én most hatalmas mélymagyar vagyok mert már azelőtt bolykottáltam a heineken termékeket, hogy kiabszott volna a csíki sörrel?
wagabund
Ha ennyire harcos a polgármester, ajánljon fel egy zöldmezős beruházi helyet a csiki sörnek..aztán dőlni fog az iparűzési adó(is)
eszegfu
@Csizmás Kond: 16:19 Igazából a pontos körülményeket nem tudjuk, csak ami a hirben van, de az igaz, hogy ahol pénz van, ott a "hatalom" is. Az meg aztán szinte teljesen mindegy, hogy "bezáratja", vagy felvásárolja... igy is, ugy is "eltünik" valami a hazai termékek közül. Az is tény, hogy nálunk ez előbb bekövetkezett, mint a románoknál. Ha csak a csokoládé gyárakat, vagy a tejfeldolgozó üzemeket nézzük... az előbbiek már a jó ég tudja hányadik tulajdonost "váltottak" (Suchard, Stollwerck), mig a Danone az utóbbi üzemek tulajdonosai lettek, ezzel együtt jónéhány magyar termék is a süllyesztőbe került. Aztán a Heineken megvette a Soproni Sörgyárat is. Tulajdonképpen nem is tudom miről beszélünk, amikor "magyar" termékeket szeretnénk gyártani, és ezekkel "betörni" akár a keleti piacra, de közben tőkehiány miatt lassan az összes üzemet külföldinek adják el?! Véleményem szerint először a jobbikos polgármesternek ez ellen kellene tiltakoznia -- mármint az itthoniak miatt -- nem pedig "beledumálni" a románok ügyeibe. Végső soron "magyar" vállalkozás létrehozását, vagy megóvását is támogathatná ott helyben... nem?!
nyanya001
Nincs korrupció, , csalás, hazudozás, mutyi,
nálunk kérem Heineken ügy van.
Nagy nagy gratula ...
Csizmás Kond
@eszegfu: Az eladás más, de itt ha jól tudom arról van szó, hogy a román törvényszék tiltatott be egy helyi vállalkozást egy külföldi cég javára.
Naszóval amikor a saját országod bírósága is ellened fordul akkor már nagyok a bajok.
Az ok állítólag a sör megnevezésén van tehát pitiáner dolog miatt...
verőce21
Nem igazán értem a sörivókat. Mert nyáron a legnagyobb hülyeség sört inni, csak elbágyaszt az amúgy is bágyasztó melegben. Télen meg minek sört inni? :)
eszegfu
@Csizmás Kond: 8:45 Értem én a gondolatodat... de azt nehezen tudom elfogadni, hogy egy biróság "elfogult" lenne. Pont ezért is irtam: nem tudjuk a pontos körülményeket, tehát nem tudjuk a döntés indoklását sem, mint ahogy még mindig nem értem: miért is dumál bele, ahelyett, hogy a saját települése dolgait igyekezne jobbá tenni?!
eszegfu
@Szókrakész: 16:09 Ezt én nem tudhatom...tul "földhöz ragadt" vagyok, azt hiszem el, amit látok... főleg, ha "dugdossák" őket! Sajnálom, de amig nem vagyok valaminek a "tanuja", addig az ehhez hasonló hireket én meglehetősen kétkedve fogadom. Én is tudni vélem, hogy Mészáros O.V. strómanja, de hiába vannak "ráutaló" jelek, ez gyakorlatilag nem bizonyitható... legalábbis tudomásom szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.