Programot hirdetett Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A vagyonadó belengetését, az elmúlt 25 évben meggazdagodók megsarcolásának ötletét csönd fogadta a teremben, Gyurcsány ekézését viszont értékelte a hallgatóság. Bár volt vendég, aki megjegyezte, hogy azért Gyurcsány karizmatikusabb figura Botkánál.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@papa.49: Gyurcsány személye sajnos nagyon megosztó, és ehhez nincsen köze a képességeinek. Szerintem is Ő az egyik legfelkészültebb regnáló politikus. Ezzel együtt nem lehet véletlen, hogy mindenkinek Ő bassza a csőrét. A jobboldalon is, meg a baloldalon is. Sajnos túl jól sikerült a fidesz karaktergyilkossága.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Hát, ez van! Nyílt lapokkal mégis csak szebb játszani. Hitelesebb, nem? Persze, nem biztos, hogy szerencsésebb. Mégis, egyre szimpatikusabb a Botka. Én el tudom fogadni, mint mini.elnök-jelölt.
papa.49
@JAJMÁR: ,,mini elnök,, hát miniszterelnök nem lesz az biztos, azt már neki adta a hazugovicsnak, a szegedi látogatáskor!!!
papa.49
Hirdethet bármilyen ,,programot,, lehetősége nem lesz végrehajtani, az biztos, mert nem lesz a szék közelében sem!!!
papa.49
@Horizont: Egyetértünk, már én is hajlok arra a régi kiszuperált mancsaftot félre kell tenni, a teljesen újak esetleg többre mennek...
Manhattan
Botka nyilatkozata megdöbbentett! Gyurcsány azért ne politizáljon, mert sokan, akik képességben a hónaljáig sem érnek, ezt szeretnék? Demokrata politikus nem nyilatkozik így. Botka újabb súlyos hibát követett el! Sajnos.
papa.49
@Manhattan: Én ezt nem hibának tartom hanem tudatos félrevezetésnek, valamiért cserében szét kell vernie a lehetséges baloldali együttműködés lehetőségét is!!!
Manhattan
@papa.49: Gyurcsány személye sajnos nagyon megosztó, és ehhez nincsen köze a képességeinek. Szerintem is Ő az egyik legfelkészültebb regnáló politikus. Ezzel együtt nem lehet véletlen, hogy mindenkinek Ő bassza a csőrét. A jobboldalon is, meg a baloldalon is. Sajnos túl jól sikerült a fidesz karaktergyilkossága.
papa.49
@Manhattan: Nem kellett volna neki vissza se jönnie a politikába, ő megbélyegzett politikus marad így már végleg!!! Az is igaz más meg nem tudja megszorítani se a hazugovicsot rajta kívül!!! A fütyisznek meg csak az a fontos, hogy felaprózza az ellenzéket, minél kisebb pártocskákra akik még tenni se tudnak ellenük semmit!!!
JAJMÁR
@papa.49: Nem nagyon tülekednek azért a székért!
A választás annyira közel van, hogy nincs már más lehetőség, vagy a Botka lesz az ellenfél, vagy tényleg senki sem veszélyezteti az Orbán székét.
Ha annyi elég ahhoz, hogy a jelenlegi meglátogatja a jelöltet és máris összeesküvéselméletek szülessenek a választókban, akkor szintén semmi sem veszélyezteti a regnáló hatalmat.
@Horizont: Nem tudom, hogy a pórnép többsége mit gondol, és mit akar, és hogyan képzeli el, én igazságosabb és demokratikusabb államot, mint ami most épül. Nem érdekel, hogy hívják majd a miniszterelnököt. Csak az, hogy azok váltsák egymás időnként.
A Botka személye ad valamiféle reményt, hogy ez így lehessen. Nincs más!
Béla333
Most végre megmutathatja Gyurcsány és serege, hogy megugorja az 5%-ot önállóan is a Parlamentbe kerüléshez.
Lehet a Feri listavezető, miniszterelnök-jelölt, bármi, de ettől még Orbán nem lesz leváltva!
De ezeknek nem is ez a cél!
papa.49
@JAJMÁR: Ebben nem értünk egyet, egy valaki biztosan belegebedne, ha nem az övé lenne az a kurva szék, a hazugovics... Neki semmi se drága azért hogy maradhasson, erkölcse nincs nem is volt, műveletlen bunkó tahó paraszt viselkedése az van, ne legyen igazam, de majd meglátjuk mi lesz a vége...
karma1
Eddig nagyon szimpi volt a Botka, de ha nem foglalkozik semmi massal, csak azzal, hogy kinyirja a baloldal meg tenni akaro reszet, akkor ezert kar volt elvallalnia ezt a szerepet.
orban rohog a markaba, mert sikerult megosztania, egyre jobban feldarabolni a baloldalt, es mire arra kerulne a sor, mar csak egy trutymo lesz a baloldal, - vagyis inkabb a komplett ellenzek, ideertve a jobbikot is - , mert egymas hatan taposva akarnak fennmaradni a felszinen...
Az meg a szamomra sajnos nagyon rosszat jelent, ha egy uj miniszterelnoknek szinten Gyurcsany-fobiaja van: koszi, de ilyen mar van a porondon, csak ezert nem erdemes cserelni...
nusika
...vajon mit tárgyalt Orbán Botkával, amikor találkoztak?? Gyurcsányoztak vagy megalkudtak?
karma1
@nusika: Ebben a sorrendben, hihi: gyurcsanyozva megalkudtak...Elvegre megis csak az mszp a legnagyobb kihivo szervezetileg, Gyurcsanynak csak a szemelye veszelyes a miniducera...
Nessy
Botka úgy tesz, mintha ő is, meg a körötte sertepertélők is most léptek volna le Holdról! Egyébként nem csak Gyurcsány, "hazudott" egyedúl, hanem a tisztelt társulat figyelmét hívta fel e nemes hagyományra, többes számot használva! Botka úr! Ön az elmúlt években is polgármester volt, ergo politizált. Önnek sikerült mindig minden szavát megtartani?
Egyébként tényleg nem értem, miért fél mindenki Gyurcsánytól, mint ördög a tömjént füsttől? Vagy ő maga a patás ördög, az új antikrisztus?
Akik tiltakoznak ellene, jó páran 2010 előtt is a politikából éltek, és ma is.
bencemacska
Amit Botka elmondott az egy kívánság lista volt, semmi több. Hogy azért mit fog tenni, az sehol.
Annyit értettem belőle, hogy minden demokrata szavazzon rá, mert az jó lesz.
Azt elfelejtette megmondani, hogy nekem lesz jó, vagy neki! Bemutatta, hogy ő nem demokrata, hanem ugyanolyan populista, mint OV.
Ha a MoMo programot hirdet, eldöntöm, hogy szavazok-e rájuk. Különben otthon maradok, nem strapálom magam a szavazással!!!
karma1
@bencemacska: Az egy normalis csapat meg, akire erdemes lenne szavazni... Bar en nagyon csipem Gyurcsanyt, mert meg mindig o a fo mumusa orbannak, de felek, hogyha marad, akkor o semmi mast nem csinal majd, mint az ellenzekbe csuszott ovi allando celkeresztjeben szaladgalni...
bencemacska
@karma1: ma, 23:19
Egyetértek veled. Gy-t annyira sikerült leamortizálni és minden rosszat, saját bűnt rákenni, hogy nem tud egy olyan csapatot összehozni, amely egy normális méretű országgyűlési frakcióhoz elég!!!
Anélkül meg béna kacsa ebben mocskos környezetben!
karma1
@bencemacska: Kar, hogy Gyurcsany nem veszi eszre, hogy ot csak kihasznalja a fidesz, mint zsinagogaban az utalatos kepet: mindenki azt kopkodi, holott nem tul sok mindenrol tehet, annal elobb lekoszont, mielott akkora kart okozhatott volna , mint amennyit orban most okoz... Szegyen, hogy hova jutnak emberek egy rohadt karaktergyilkos ez par millio birka miatt...
1magyar
Az a baj, hogy a mindenkori kormánynak mindig a gazdag réteg adja az ukászt.A kormánynak mindig csak arra kell ügyelni, hogy annyira szegényítse el a népet,hogy ne törjön ki forradalom.
eugen4402
Szépen hangzott Botka programjában a humánus szociális háló visszaállítása, csak némi kételyeim támadtak, hogy minderre a fedezetet a gazdagokra kivetett adókból tudnák biztosítani. Itt a magyar "nemesek" mindig megúszták az adózást. Amelyik kormány luxus-adót, vagy vagyonadót akart bevezetni, azt sürgősen megbuktatták. Márpedig az emberséges szoc.-ellátási rendszer horribilis pénzbe kerül.
JAJMÁR
@Horizont: 21:40 Erre vágyik mindenki, de kompromisszumok nélkül nem megy, és máról holnapra sem :)))
Az orbánrendszer utáni első kormány, szinte biztos, hogy rövid időn belül belebukik a kihívásokba.
Talán már az orbáni példára alapozva gondolkodnak sokan úgy, hogy a megválasztott "bebetonozza" magát?
Ezért aztán senki sem elég jó?
Akkor marad ami van! Bebetonozva!
Béla333
@Horizont: 09.32
Ne relativizáld az elhangzottakat, ugyanúgy, ahogy a Fidesz teszi.
Amikor elhangzik, hogy lopott már megint a Fidesz, akkor mindig azzal kezdik a választ, hogy XY beszél, aki meg...
Te is azzal jössz, hogy pont Botka mondja, hogy aki hazudott, becsapta az embereket, az tűnjön el, amikor...
Én meg azt mondom, hogy igenis, akik itt az elmúlt évtizedekben hazudtak nekünk, akik csak az ország kifosztásával voltak elfoglalva, azok pártállástól függetlenül tünjenek le a színről!
JAJMÁR
@Béla333: Mondani lehet, hogy "tűnjön el", de miután nem vagy varázsló, semmi értelme.
Mi már többször átrágtuk ezt. Magát a rendszert kell ahhoz megváltoztatni, és új, elfogadott értékrendet felállítani, hogy tisztuljon a közélet. Az se fog egyik napról a másikra megtörténni, és mindig lesznek korrupt és hazug politikusok, mert ők is emberek!
Ez pedig, már bocsi "akik az elmúlt évtizedekben hazudtak nekünk..." egy nagy rózsaszín populista buborék. Biztos sokaknak tetszik, de hát megvalósítható? Kik a hazugok? akik ígérnek, de nem tudják betartani? Vagy akik tévednek? vagy aki szándékosan? Ez hülyeség!
Az "azok" meg a "mindenki" = senki!
Aki egy világosabb és igazságosabb rendszert akar kiépíteni, azt én támogatom, ha egyébként őrá, mint személyre semmit bizonyítani nem lehet.
Név nélkül, on block egy emberöltő politikusait korruptnak és hazugnak nevezni, aztán várni egy "hófehér" karizmát, nevetséges! Mese! Igaz, ez az ország egy "tündérmese" ?-D
JAJMÁR
@Horizont: 09:32 Az én elgondolásom szerint csak úgy lehet "győzni", ha a kiválasztott személyt az ember támogatja minden áskálódás és híresztelés meg karaktergyilkolás ellenére. Ha én úgy döntöttem - és én úgy -, hogy a Botkát támogatom, akkor egy-egy megnyilvánulása nem fog eltántorítani. Biztos, hogy oka van annak amit mond.
(Egyébként sajnos a Gyurcsányról hallottam pár infót, amit igazolja a Botkát)
Béla333
@JAJMÁR: 09.54
Valóban a rendszert kell megváltoztatni, hogy a lopások leálljanak, a tolvajok meg elnyerjék méltó büntetésüket. De ezt a változtatást azoktól várni, akik az elmúlt évtizedekben ezekből a lopkodásokból építették fel a házukat, a család egzisztenciáját, hiú reménykedés!
Hogy kik hazudtak nekünk?
Szerintem azok, akik pl. kiengedték vagy rosszabb esetben maguk voltak akik kiszivattyúzták a komplett államadósság többszörösét offshore cégeken keresztül, de azok is bűnösök, akik ezt tudták, tehettek volna valamit ez ellen, de nem tettek semmit!
Nem hófehér lelkű megváltó politikusokra kell várni valóban, de az azért a minimum, hogy olyan programot mutasson be, amivel változtatni lehet ezen a rossz irányon!
A hablatyolásnak véget kell vetni! Elég volt abból, hogy mit miért nem..., arról kell beszélni, hogy hogyan!
JAJMÁR
@Béla333: Na, hogyan? De konkrétumokat... meg az "azok" helyett neveket...
mert a Botka ezt csinálja, ha észrevennéd :-D
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 09:16
A már meglevő beton feltörése is egy mártírt kíván. És akkor még nem vagyunk sehol!!!
Ezt nem akarja - joggal - vállalni senki!
Mindenki csak osztogatni akar, ezért ígérget! Hogy miből lesz rá pénz, az néma csend és hullaszag!!!
Béla333
@JAJMÁR: 10.08
Szerinted hogyan? Mondjál te is egy elképzelést!
Nekem van egy, már vagy 5 éve is ezt írtam,de ez egyre nehezebbnek tűnik:

"Arra kellene írásban szövetkezni (és a dokumentumot a pártok, mozgalmak vezetőinek aláírni!) hogy összefognak! Összefognak arra, hogy leváltsák a Fideszt, új alkotmányt készítenek mondjuk 1 éven belül, azt népszavazásra bocsájtják, majd feloszlik a Parlament és az új, elfogadott alkotmánynak megfelelően új választásokon méreti meg magát minden párt.
A bemutatott írás lehetne a garancia, hogy nehogy egyesek elfelejtsék mit is vállaltak vagy esetleg másképp emlékezzenek a történtekre.
Annyira ellentétesek az elképzelések az ellenzéki oldalon, hogy szerintem csak így lehetne, ezzel a céllal lehetne összefogásra bírni az embereket.
Ha ez nem megy, szerintem marad a Fidesz!

Még egy dolog! Ha erre a közös célra megkérik az ellenzéki oldalon lévők az embereket, ha őszintén egy elfogadható menetrendet le tudnak tenni, ha az emberek nem azt érzik hogy csak be akarják őket csapni, szerintem még a 2/3 sem kizárt. De nincs idő t@kölni!
Vagy le akarjuk (ják) váltani O.V.-t vagy az egész csak a hatalomról szól! Lehet választani!"

Most lássuk a te változatodat!
JAJMÁR
@bencemacska: Így van! De a fő kérdés, hogy mi mit akarunk..., hát persze, hogy kapni! Ezért fog gyorsan megbukni az első kormány az orbáni rendszer után, hisz ez lehetetlen kívánság! Majd csinál a nép mártírt és bűnbakot egyszerre az első "legyőzőből"!
De milyen finnyás, hogy az legyen mégis "tökéletes"! Igazságos, tiszta, ne hazudjon, stb!
Vagy nem is akar a nép változást?

Az olimpiaellenes aláírásgyűjtésen elhangzott egyik mondás jutott erről eszembe:

valahogy így hangzott: - Úgyis ellopják azt a rengeteg milliárdot, amit az olimpiára adnak. Akkor legalább legyen olimpia :)
(A logikai bukfenc csúcsa :))) )
Edmond Dantes
Megnéztem és meghallgattam Botka programbeszédét,úgy értékeltem a lényegét,hogy kettős frontot nyitott.Történelmi ismereteim alapján ez még senkinek sem jött be.Sorolhatnám Nagy Sándortól Hitlerig, Macedóniától Berlinig.Talán majd most Szeged megmutatja.
JAJMÁR
@Béla333: 11:07 Lehet, hogy megegyeznek abban, hogy összefognak, és még a célban is. De abban, hogy ki kivel, meg hogy ki legyen fönt, meg lent, és ki irányítson, abban soha nem tudnak megegyezni! Még pártokon belül se!

Jött a Botka, aki saját magát fölülre rakta, célok és feltételek megjelölésével. Határozottan, öntudatosan. Elég sokan támogatják hozzá, hogy ott is maradjon, mások meg persze nem!

De aki változást akar, az most támogatja. Aki akadályozza, azt a Botka elhárítja. Ez a menetrend, ez már látszik! Csak "erőből" megy, mert egy erőszakrendszert nem lehet másképpen leváltani.

Jó esetben, a lehető legkevesebb "áldozattal", így sikerülhet! Ha a nép is úgy akarja!
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 11:19
Ez , sajnos így igaz.
Viszont van egy tömeg - a választók - akiknek kívánságai igényei vannak, kevés konkrét tény ismeretében.
Van egy elit réteg, akinek a feladata a tömegek igényeinek kielégítése!
Az ellentmondás feloldásához van szükség a SZAKEMBERRE, aki a legkisebb konfliktussal, a legnagyobb sikerrel tudja az tudja a helyzetet kezelni!
Én még emlékszem Antall József ezirányú eszmefuttatására a mártíromságról. Bár én nem értettem sok mindenben egyet vele, ebben igaza volt.
Lehet, hogy a betegsége tudatában volt bölcs?
Annak is hasonlóan bölcsnek kell(ene) lenni, aki ma vállalja!
JAJMÁR
@bencemacska: Egyetértek!
Csak hát nem nagyon van már időnk, mert 2014 volt a 24. óra! '18 a 24 óra utolsó másodperce!
coni
Én nem tartom Botkát olyan butának, hogy ne tudná rengeteg szavazót veszít az ellenzék azzal, hogy megpuccsolta az előválasztást. Azért nem akar előválasztást mert a MOMA, PM, Együtt és DK támogatottsága együtt sokkal magasabb mint az MSZP-é és így képviselői helyeket veszítenek.
Ezt bizonyítja, hogy Bokros saját pénzéből az aluljárókban majdnem annyi (főpolgármesteri) szavazatot begyűjtött mint Tarlós milliárdos hátszéllel. Az is mellettük szól, hogy Botka programja tele van megvalósíthatatlan demagógiával, amíg Bokros már bizonyította, hogy be meri vállalni a halaszthatatlan reformokkal járó népszerűtlenséget is.
papa.49
@nusika: Igaz szerintem neki is ,,nagy ez a kabát,,!!!
gulyasgyula
@coni: ...Ebben egyet értünk ..Bokros a bátor reform dolgában friss vállalkozóként tapasztaltam 1994-1998 között ...Bokros még a hajléktalan munkanélkülit is megadóztatja ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.