Bármilyen is legyen az. Ez, a választásoktól függetlenített hatalomkiosztási rendszer akkor is a feudális hűbér-birtokokat idézi, ha formálisan rendeznek választásokat. Amelyek játékszabályait majd hozzáigazítják a hatalomtechnika éppen aktuális fuvallataihoz. Ha semmi másért, akkor már pusztán ezért a helyzetért a demokráciatörténeti szemétdombon, a demokráciának nem nevezhető rendszerek komposzthalmában a helye az orbanizmusnak. S vele a kleptoligarchia teljes egyletének.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Aki Én: Már megírtam, de megint mondom: az emberek a szívük szerint szeretnének budapesti olimpiát. A józanul gondolkodók viszont az eszük szerint nem szeretnének. Félnek, és joggal, hogy a kisembereket taszítja ez az elképzelhetetlenül óriási bekerülési összeg adósságba, sokakat még nagyobb nyomorba. Mert ugye az egész pályázat lenyúlásokkal kezdődött ami csak fokozódni fog, egy szűk kör leveszi a maga milliárdjait, miközben a tervezett költségek döbbenetes ütemben növekednek. Hát azt kell mondanom, mostmár az olimpia ellenzői a józan ésszel megáldott emberek, és a támogatóin kéne sírjál, kedves Taplós, ahogy a sárisápfelsői 90 éves Mari nénin sírtál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@nemkati: 11:06 Nem a "szivem csücske" Tarlós... de látható, hogy lépten-nyomon meg kell "küzdenie" a kormánnyal, próbál "lavirozni" a főváros érdeke és az őt a főpolgármesteri székbe jutásának támogatói között. Valóban sokkal kevesebb sikerre tett szert, mint a 16 év alatt kerületi polgármesterként...valamit abban az időben csak jól csinálhatott. Most viszont már folyamatosan "segget csinál a szájából"... talán a legjobb megoldás lenne, ha emelt fővel lemondana.
nemkati
@eszegfu: Igazat adok neked, és nekem se szívem csücske Tarlós, de gondoltam, akkor is, ha nem csípem a fickót, akkor is elmondom, ami az igazsághoz tartozik. Az, hogy állandó küzdelmet folytat a kormánnyal, 0rbánnal, Lázárral, és ez a küzdelem rendszerint a vereségével zárul, csak részben az ő hibája, mert ezzel a kihaőnem bandával egy szál főpolgármester sem tud megbírkózni.
eszegfu
@nemkati: Ebben sincs köztünk vita! Mivel, hogy zsarolható azzal a pénzzel, amit igy-ugy kap a főváros (és nem személy szerint Tarlós!)... persze, hogy a "vereséget" el kell szenvednie és időnként "gerinctelenné" is válik közben...
eugen4402
@nemkati: és @eszegfu: Egyetértek Veletek, nekem sincs a Mérnök úr a szívem közepében, de azt ilyen messziről is látom, hogy nem a párosujjú kollégiumi szobatársak csapatába tartozik. Csúf szerepre vállalkozott, lehet, hogy nagyon meg fogja bánni...
eszegfu
@eugen4402: Rátapintottál a lényegre: "csúf szerepre vállalkozott"!
nemkati
@eugen4402: Megbánni szerintem nem fogja. Kiszáll a hintából, és azt mondja, megpróbáltam, nem jött be. :)

Namost, ha mégis jelölteti magát a következő polgármesteri választásokon, akkor vagy az én információim voltak megalapozatlanok, vagy meggondolja magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.