Hiába tett bele saját pénzből félmillió forintot egy penészes lakás felújításába Újpesten egy anya, mégis kilakoltatták családjával együtt. A Város Mindenkié megpróbálta megakadályozni az akciót, de több tucat rendőr törte le az ellenállásukat.

Félmillió forintot költött egy újpesti szociális bérlakásra egy nő, a penészes otthont maga újította fel, mégis kilakoltatták végül. 

A nő, amíg volt munkahelye, a saját pénzéből gazdálkodta ki a felújítását, ez volt ugyanis a feltétele annak, hogy 2015-ben beköltözhessen a lakásba. A fürdőszobára már nem maradt forrás, és a kezét is eltörte, ami miatt elveszítette a munkáját, így 96 ezer forint hátraléka keletkezett az önkormányzat felé. 

A hátralék nagy részét tudta végül törleszteni, de az önkormányzat nem hosszabbította meg vele a bérleti szerződést.

"A Város Mindenkié közbelépésére az önkormányzat a kilakoltatás előtti este azt közölte Erzsébettel, hogy mindenképp kilakoltatják, de ha kifizeti a saját kilakoltatásának a költségeit, és utána törleszti a tartozását, akkor újra szerződést kötnek vele. Attól a javaslattól, hogy az önkormányzat legalább a népjóléti bizottság következő ülésééig halassza el a kilakoltatást, az önkormányzat mereven elzárkózott" – olvasható a 24.hu cikkében.

Az aktivisták tiltakozó akcióját mintegy 50-60 rendőr törte le.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Equus: Még az is lehet, hogy cigány a csaj. De,a félmillát akkor is ráköltötte a lakásra és most ki akarják tenni.
Egyébirnt, hol olvastad, hogy cigány és hogy segélylrt fordult az önkormányzathoz? Persze lehet, hogy a 20 év tanulás alatt pont az olvasástudományom szenvedett némi csorbát és Te jobban tudsz olvasni a sorok között. És ebből egy se volt marxista szakosító.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
A rendőrség videóval is felkészül hogy minél több anyag álljon rendelkezésre a kiszolgáltatottakkal szemben. Milyen idilli amikor a hatalom a jog professzionális tárházával, ügyvédi irodák széles választékával fel tud lépni jogban teljesen járatlan kiszolgáltatott emberekkel szemben.
namihami
Tehát: amíg a félmillát ráköltötte az önkormányzat tulajdonára, addig fasza csaj volt. Amikor saját hibáján kívül (betegség) hátralékossá vált, de igyekezett fizetni, akkor ki kell rúgni , de a felújítás árát persze zsebre lehet vágni?
Tiszta Fidesz-mentalitás. Persze nem a Lőrikék, barátok és vők irányába. Ja és Récsölke se ebbe a kategóriába lép bele, mind a száz lábával.
Equus
dikk mán... nehogy egy szaros, ócska kecőjért is fizetni kelljen mán, he? Hogy a rák egye ki a fejér ember mejjjit, he... ha mán lakást adott, akkor aggyon segíjt is!
namihami
@Equus: Még az is lehet, hogy cigány a csaj. De,a félmillát akkor is ráköltötte a lakásra és most ki akarják tenni.
Egyébirnt, hol olvastad, hogy cigány és hogy segélylrt fordult az önkormányzathoz? Persze lehet, hogy a 20 év tanulás alatt pont az olvasástudományom szenvedett némi csorbát és Te jobban tudsz olvasni a sorok között. És ebből egy se volt marxista szakosító.
verőce21
@namihami: (20:59) Tanulhatnál még itt ettől a 36 párttitkártól és szakszervezetistől, mert ők csak marxista szagosítókat végeztek, mégis mindig azt hiszik, tudják a pénz útját követni! :)
namihami
@verőce21: Egy pillanatra se jutna vagy jutott eszembe, hogy azt a bizonyos marxistát negatív kontextusba helyezzem. Politikai (azon az oldalon) pályán minden bizonnyal szükséges és hasznos volt. Sőt, nekem volt olyan ismeretségem, aki csak azért végezte el, hogy a szakmai oldalon feljebb tudjon lépni.
Tehát: nem mindenki állt se itt, se ott. Még foxi-maxi mellett se.
Equus
@namihami: honnan vette a félmijját? Aztán a vele szimpizők, ha csak egy rugót toltak volna a muatatványba, máris megvan a tartozása. Olvass figyelmesen... Kiskorú gyermekeit nem láthatja, ha vidéki rokonaihoz megy. Hol a picsába vannak azok a kiskorú gyermekek és hányan vannak?
Az egész mutatvány csak feltűnéskeltésre jó... meg egy kattra az oldalon
Equus
@Horizont: olvasd el figyelmesen az eredeti hírt (vigyél egy kattot az oldalnak). Figyelj az érvelésre, aztán mérlegelj. Kiskorú gyerekek, akik Bp-n vannak, vidéki rokonság, állítólagos kéztörés, emiatti állásvesztés. Félmilkó lakásfelújításra (ugyan miből?), de a fürdőszoba kimaradt. Mire ment el 5 kiló? Légkondira?

Egész töri úgy cigány, ahogy van.
Eladott Ország
Emberiesség elleni bűntett az is, amikor valaki(k) másokat rabszolgaságba taszít. A „rabszolgaságba taszítás” egy személy fölötti tulajdonjoghoz kapcsolódó valamelyik vagy valamennyi jogosítvány gyakorlását jelenti. Rabszolgaság az is, amikor az elvégzett munkáért annyi jövedelmet sem biztosítanak, amelyből még vegetálni is nehéz. A mai rabszolgát az különbözteti meg a korábbi korokétól, hogy ma nem nevezik még annak a nyomorultakat, holott súlyosabb a helyzetük, mert a mai rabszolgatartók annyi jövedelmet sem biztosítanak, amelyből fedélre, ruhára és élelemre is jutna, amit korábban a rabszolgatartó biztosított.
Emberiesség elleni bűntett a szabadság megvonásának az a rejtett formája is, amikor emberek millióinak „biztosítanak” olyan jövedelmet, amellyel azok a szabad akaratukat képtelenek gyakorolni. Vajon mennyire szabad ma az az ember, akinek semmi vagy majdnem semmi a jövedelme?
Eladott Ország
"Azonban ne legyenek kétségeink! Az út már jó, erősödünk. A gazdaság növekedő pályán. Ismerjük. Ismerjük? Nyolcvankilenc óta azt harsogják a fülünkbe, hogy most már jobb lesz. Akkor azzal nyugtatgattak, hogy a sok lemaradás miatt kell tíz- ­tizenöt év, és akkor elérjük a nyugati életszínvonalat. Azóta eltelt már kétszer annyi, és messzebb kerültünk a jóléthez, mint korábban bármikor. Aztán beterelődtünk az Unióba is, hogy végre felzárkózzunk a fejlettekhez. S mi van ma? Még messzebb kerültünk a jóléttől. Most huszonhét év elteltével már arról szól a rege, hogy legalább húsz, huszonöt év kell a felzárkózáshoz. (Persze akkor, ha a többiek közben egy helyben maradnak.) De már a (nyomor)növekedés hogy legalább húsz, huszonöt év kell a felzárkózáshoz. (Persze akkor, ha a többiek közben egy helyben maradnak.) De már a (nyomor)növekedés pályáján vagyunk és jó a (lepusztító) teljesítmény, meg legfőképp az irány! Az irány, ami csak épp a javakat megtermelők felé nem visz semmit,
vagy csak alig valamit. Akkor most mégis, mi van itt? Talpra álltunk, vagy még dolgozunk azon, hogy talpra álljunk? Hanem megálljunk csak! Miért kellett nekünk mindig a talpra állással bajlódnunk? Tán mindig fellökött bennünket valaki? No de, akik elől jártak, mert mondjuk vezettek, ezt nem látták? Valakik miatt mindig buktunk, de a mi munkánknak köszönhetően mindig talpra is álltunk, vagy próbálunk talpra állni. Akkor most ki a hibás a
folyamatos zuhanásokért? Jómagam az örökös talpra állásokba száz százalékosan belerokkantam. Majd egy felülvizsgálat nyomán a „tisztelet és megbecsülés”, meg a
„számíthatok a kormányra”, meg a „senkit sem hagyunk az út szélén” szépen „visszavezetett a munka világába”, ahol, már csak a koromnál és a végzettségemnél fogva sem tudtam álláshoz, kereső tevékenységhez jutni. Így lassan feléltem, feléltük mindenünket, s hogy ne vesszünk éhen, szinte mindenünket eladtuk. Végül már a házunkat is. Ezenközben a megbecsülésünk jegyében legyártott jogszabályok segítségével, a...
wpym
Az ingatlan nem az o tujaldona, hanem az onkormanyzate. Hol itt a problema???
A tulajdonos dontott es pont.
1magyar
A lényeg: a kezét is eltörte és elveszítette a munkáját - Mo-on ennyi a megélhetés! Ez a kormányaink szégyene!
96 ezer ft tartozás miatt még a saját lakást is elárverezik 10 millió helyett 5 millióért.
Eladott Ország
folytatás ma, 07:39...a tisztelet és megbecsülés, vagy a siker és a jól teljesítés tőlem adót követelt, egészségügyi hozzájárulás címén. Mivel ezt fizetni nem tudtam, s az irántam
érzett tisztelet és megbecsülés ez alól felmenteni nem volt képes, a „számíthatok a kormányra” előbb szépen megketyegtette, majd amikor a nyugdíjkorhatárt elérve végre valamilyen jövedelemhez jutottam, a felgyülemlő „adósságom” bombáját a megélhetési forrásomra ráengedte. Ám talán csak azért, mert nem ismerte a történelem egyik legnagyobb alakjának, Kubiláj császárnak az etikáját, aki, noha a fél világ ura volt, mégsem volt olyan mohó, hogy a nincsteleneket is kiszipolyozta volna, mert azt vallotta, hogy „Isten ellen való vétek lenne a bajban lévőt adóztatni! Segítsünk mindenkin!”
Béla333
Milliárdokat lopnak el vidáman a képünkbe röhögve a hazaáruló politikusaink, de a csórókat 100.000,-Ft hátralékért kirakják a lakásból!
Gratulálok!
Béla333
Ja?! Ugye senkit nem hagyunk az út szélén?
Válasz: Nem, mert belerúgjuk az árokba! Igaz Fideszesek?
Eladott Ország
@wpym: Félmillió forintot költött a penészes lakás felújításába. Elveszítette a munkáját, így 96 ezer forint hátraléka keletkezett az önkormányzat felé. Miért nem tudták figyelembe venni a tartozásnál a felújítási költséget ? Pont.
Eladott Ország
@wpym: A nagyobb volumenű felújítások, mint a penészedés, nedvesedés megszüntetése, a tulajdonos kötelessége. Ez nem pusztán egy tisztasági festés vagy csaptelep csere. Pont.
vonotok
Itt, ezen az oldalon kisírjuk magunkat. szidjuk, átkoztuk ezt az elnyomó gengszter bandát, de vajon ma délután veszed-e a fáradságot és kisétálsz az Operához. Tudom ez nem elég Orbánék eltakarításához, de ha Te eljössz, meg a szomszédod meg a ... hát meg lehet fingatni a kis g...t. !
justhpeter
@Equus: 02:05: ...és ehhez a mutatványhoz volt 50-60 rendőr. Vagyis a rendőrség csak a mutatványokat támogatja, a közutakon pénzbeszedés végett útonállást végez és megakadályozza a füttykoncertet. Ezért kellene egy több ezres csoportot fenntartani ?
Equus
@justhpeter: nem láttam az 50-60 rendőrt... már csak ezért is hiteltelen maga a híranyag... 1ébként meg vannak, akik egy lakásért egy életre rabszolgasorsra kötelezték magukat... cigányember megtanult nyávogni és kinyávogja magának, h a 27%-os ÁFÁ-ból jusson neki is.
Menjen vissza a rohingyákhoz, ahová való...
Equus
@Horizont: Szted érdekel a minősítésed? "Én önmagamat önmagammal mérem..."... és a patkányokat akkor sem szeretem, ha ők rajonganak magukért! (idézetre választ ad a Google)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.