Három éve kezdődött a győri hajléktalan mesébe illő története. Andraschek László hét évig egy hajléktalanszállón tengette mindennapjait, amikor egyszer csak óriási szerencse érte. 636 milliót nyert a lottón, és ezzel minden megváltozott. 

Szomorú véget ért a lottómilliomos hajléktalan cukrászdája

A nyereményből előbb feleségével egy házat béreltek Győr gazdag környékén, de ott nem érezték jól magukat, ezért kevésbé elit környékre költöztek, majd befektettek egy kávézóba, ahol kulturális programokat, kiállításokat akartak tartani.

A vendéglátóhely éppen két éve nyílt meg, most viszont úgy fest, szertefoszlik az asszony álma – tudta meg a HVG. A cukrászdát adótartozás miatt kénytelenek bezárni, az adóhatóság már lefoglalta a lottómilliomos házaspár kávézójában a csokiszökőkutakat, a fagyipultot és a tévét.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
@cikicakk55: na.. a pasi és a neje nem volt hajléktalan.
önkormányzati lakásban éltek, aminél a kilakoltatás veszélye forgott fent- mivel nem tudták fizetni a lakbért...
ekkor nyerték meg a hatoslottón a telitalálatot. - 500 millát.
-A kevésbé elit környék... - hát.. az éppen három házzal van arébb ahol a szüleim is laknak... Győrnek egy kertvárosi része. A házuk egy tök normál.. kb a 80as években épült ház.. semmi extra. A cukrászda a belvárosban volt...
Útjában voltak valami szemétládának... győriként sejtem is kinek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Mindig azzal etetik az ilyen nyerőket, hogy kérjenek tanácsot befektetési tanácsadóktól - na ezt most jól beszívták.
Lehet, hogy ha a józan paraszti eszükre hallgatnak és beteszik a bankba a pénzüket jobban jártak volna.
Kapcsolatok nélkül vállalkozást indítani csak veszteség lehet.(Talán ha pm. esetleg a kereszttestvére?)
Equus
talán, ha előtte lett volna vmi piaci igény felmérése, talán, ha ismerték volna a megtérülési mutató számításait, a rezsiköltséget... ha lett volna normális könyvelőjük, akkor nem futnak alá a cumifának... Van abban vmi igazság: ebül szerzett jószág kutyául vész el.
papa.49
Én is sajnálom a palit, meg a nejét, de az üzlethez kell ,,üzleti véna,, is, pl. nekem sincs nem is gazdagodtam meg soha, míg más ugyanúgy indulva milliomos lett sajnos ez van...
cikicakk55
Ez a legszemetebb dolog amit ezzel az emberrel tettek. Már évek óta hajléktalan.Gondolom a politikában, a pénzvilágában, a vállalkozások terén a tudása egyenlő a nullával.nem Ő tehet róla.Eddig nem volt rá szüksége,hisz hajléktalanként nem volt nehéz megszámolni és beosztani a jövedelmüket. Aztán az ölükbe pottyant egy rahedli pénz( ami őszintén megvallva,Mészáros Lőncnek, Habonynak, Rogánnak ,Simicskának, stb inkább csak egy heti bevétel,ami akkor sem vágja őket taccsra,ha ez nem jön be, Talán jó lett volna ha egy becsületes könyvelő karolja fel őket,nem olyan aki a szart is megenné ha nem lenne büdös.Ezt az embert átvágták,de rendesen.Szegény hiába perel,az ügyvéd törvényesen vágta át. Kiskapu van dögivel.mehet szegény vissza az utcára. Nem szoktam átkozódni,mert undorító másnak rossza kívánni,de most remélem gyógyszerre költi az összes pénzt az a pár ember aki benne volt ennek a szerencsétlennek az átvágásába.
1magyar
@papa.49: Na meg jó kapcsolatok! Ha állandó megrendelőd az önkormányzat, stb. akkor megélsz.
papa.49
@1magyar: Ahhoz szükséges a feltétel nélküli nyalás, és még csak azt se mondhatom hogy ez rendszer függő, mert nem az...
micfild
@cikicakk55: na.. a pasi és a neje nem volt hajléktalan.
önkormányzati lakásban éltek, aminél a kilakoltatás veszélye forgott fent- mivel nem tudták fizetni a lakbért...
ekkor nyerték meg a hatoslottón a telitalálatot. - 500 millát.
-A kevésbé elit környék... - hát.. az éppen három házzal van arébb ahol a szüleim is laknak... Győrnek egy kertvárosi része. A házuk egy tök normál.. kb a 80as években épült ház.. semmi extra. A cukrászda a belvárosban volt...
Útjában voltak valami szemétládának... győriként sejtem is kinek.
micfild
@1magyar: ha állandó megrendelőd az önkormányzat akkor adót is csalhatsz egész nyugodtan
division
@1magyar: @papa.49: Nem kell ahhoz feltétlenül önkormányzati megrendels, papa.49 írta meg nagyon jól, üzleti véna, rátermettség, szaktudás, és a szarból is pénzt lehet csinálni adócsalás nélkül is. Rengeteg példa van erre, nem mindig a politikai elitet kell alapul venni.
r2d2
Lám-lám! A magyar vállalkozó fejőstehén...
Eladott Ország
A korrupció révén könnyebb a nem létező extra profithoz jutni, mint azzal, hogy "jól főzünk."
Azért nehéz a továbblépés a magyar vállalkozók számára, mert a magyar kapitalizmus „arcos”: sokkal fontosabbak a személyes kapcsolatok, mint a formális intézmények. Az, hogy „nekem ki van a telefonkönyvemben és én kiében vagyok benne”. Másrészt a magyar környezet eléggé ellenséges a vállalkozókkal: például nagyon magasak az adók. Harmadrészt a versenyképességi indexekben is megmutatkozik, hogy a vállalkozók nem azzal foglalkoznak, hogyan lehetne hatékonyabban termelni, hanem azzal, hogyan védjék meg a saját pozíciójukat: „a politikai és a gazdasági elit ilyen szempontból nem csak, hogy egy iskolába járt, hanem ugyanazt is tanulta." A kisebb vállalkozások versenyképessége a visegrádi országok között Magyarországon a legalacsonyabb, míg a nagyvállalkozások itt a legversenyképesebbek a négy ország közül. „Tehát nincsenek meg azok a társadalmi mechanizmusok, amikből a »legkisebb fiú« meg a »falusi szegénylegény« el tud indulni. Ezért nem akar vállalkozó lenni egy csomó ember.”
1magyar
@division: Ha egy kft lisztet,cukrot forgalmaz és nem tud az iskolák és egyéb önkorm. intézményeinek szállítani szerinted mennyi idő alatt megy tönkre?
micfild
@Eladott Ország: igazad van...ehhez még hozzájön, hogy
ez a kávézó a belvárosban volt.. borzasztóan magasak a győri belváros üzlethelyiségeinek a bérleti dijai... úgy tudom csak bérelték.. az üzlethelyiséget.
Aztán ott van még az is hogy a belvárosban elég sok cukrászda- kávézó étterem van...tehát versenyképesnek is kell maradni.. ezt pedig azzal lehet elérni, hogy nem magasak az árak... - igy az általad is emlitett költséget nehéz kitermelni-
Nem értettek hozzá nem vették figyelembe a gazdasági környezetet..
pl Azt is, hogy amióta megnyilt az Árkád kevesen járnak a belvárosba vásárolni.. ill kevesebben. Egyszerűen nem éri meg ott bármilyen vállalkozást inditani.. kivéve ha nem pénzmosoda.
Eladott Ország
@micfild: Ha az ember tőkeerősebb és több lábon áll , akkor ezt a cukrászdát mondjuk pénzmosodaként tudta volna üzemeltetni. No meg nem árt hozzá egy kis állami vagy önkormányzati megrendelés sem.
szaboria1
@papa.49: Nagyon igazad van nekik nem kellet volna semmi vállalkozásba belefogni. Inkább ismerd meg hazádat és a szép tájakat kellet volna meglátogatni. Van még egy érdekessége is, nem is régen az asszony nyilatkozta a papa újra inni is kezdett.
papa.49
@szaboria1: Azt nem tudjuk miért csak találgatni lehetne, annak semmi értelme, mindenesetre ha magukra költik már akkor is jobban jártak volna...
division
@1magyar: Nem csak állami megrendelésekben kell gondolkozni, ennyi.
1magyar
@division: Külföldi piacra is kell némi állami protezs.
cikicakk55
@micfild:: Köszönöm a felvilágosítást. Én nem ismerem ennek az embernek,vagy házaspárnak az életét.Arra reagáltam ami a cikkben van leírva és ott hajléktalannak írták le őket. Azt írták a cikkben,hogy a nyereményből vettek lakást és a cukrászdát is a nyereményből bérelték.Arra gondoltam,hogy mivel már nem fiatalok,egyszerű emberek,biztos,hogy nem valami kacsalábon forgó palotát vettek meg,illetve béreltek ki. Mondjuk azt én sem értem,hogy ennyi pénzből miért béreltek lakást,miért nem vettek inkább egyet.nem ismerem a győri ingatlanok értékét,de a nyereményből biztos futotta volna. Lehetséges,hogy nem is átvágták őket,hanem Ők játszották el a pénzüket?
micfild
@cikicakk55: Egy sima családi házban élnek jelenleg.
Győr kertvárosi részén.. a szüleim házától kb 3 háznyira csak az utca túloldalán. Nem egy luxusingatlan.. egyáltalán nem.
Az első ötletük volt a sznobkörnyék.. de az nem jött be. Akkor vették ezt a házat.
És remélhetőleg csak a cukrászda úszott el...
Macskaszem
Vállalkozáshoz nem mindenkinek van tehetsége, de ha a többi pénzt nem szórták el, nagy gond nem lehet.
qxy
Vagy csak sokan mentek hogy lécci csak egy millát léccci. azt így , el van hintve hogy kurvára elúszott a pénz.
Levendula
Nekem nem érne szomorúan véget a több mint félmilliárdos lottónyeremény története... De sajnos a szerencse istene, vagyis a jóságos úristen engem nem szeret annyira, hogy megajándékozzon egy kis plusz zsetonnal...
adrenalink
@Levendula: Szoktál lottózni, vagy Te is olyan vagy, mint Kohn?
Kohn minden áldott nap így fejezi be az esti imáját:
- Uram, ha nyernék a lottón, megváltozhatna az életem.
Mikor végül meghal és felkerül Szent Péterhez rá is kérdez, miért nem tartotta szükségesnek az úr, hogy megváltozzon az élete? Felel Péter:
- Azért annyit megtehettél volna hetven év alatt, hogy egyszer legalább veszel egy lottószelvényt!
archive
Tudás, tapasztalat, tehetség meg megszámlálhatatlan sókor/koma, nah akkor szabad vállalkozni.
Helyükben vásároltam volna egy kisebb energiatakarékos házat, elektromos autót, és Bankban hagyni a megmaradt pénzt (több bankban), semmi kockázatvállalás. A kamatokból meg élni, utazgatni és ha megtehetik, jótékonykodni.
Levendula
@adrenalink: Skandináv lottót minden héten vásárolok, állandó számaim vannak, nem is merem abbahagyni :)
gulyasgyula
@division: Egyet értünk de az üzleti élethez az ""ÜZLETI VÉNÁN "" kivül nem árt egy jogi és egy közgazdász , könyvelő tanácsát is kikérni néha ..Vállalkozó család vagyunk , tapasztalatból beszélek ...A presszóknak , sörözőknek lejárt 3 éve adtam el a 17-évig működő 120 m2-es vendéglátó üzletemet ..Meg kell tanulni váltani ...620 millióból vehetett volna 20 lakás Győrben és lógathatták volna a lábukat még az unkáik is ..
adrenalink
@Levendula: Az egyik barátunk rendes lottóval, 20 éve állandó számokkal játszik, ő sem meri megváltoztatni. Egyszer 2 hónapra külföldre ment, rám bízta, hogy játszam meg a számait, a nyereményen osztozunk. Anyagi helyzetemben nem állt be változás:-)
division
@gulyasgyula: Persze, a pénzzel tudni kell bánni is.
micfild
@gulyasgyula: Lakásokat is vettek...a kávézó csak az álmuk volt.. nagyzolás.

egyébként igazad van,

majd megkérdem anyámat mit tud.. mivel.. "milliomosék" ott laknak az utcájukban.. 3 háznyira.
simmering73
Igen. Ha semmihez sem értettek, akkor csak ingatlanba lett volna szabad fektetni. És ahogy @gulyasgyula mondja, 20 ingatlan bérbeadásából élhettek volna gondtalanul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.