Túl sokáig tolerálta az EU Orbán Viktort, itt az ideje, hogy véget vessenek ennek - követeli egy amerikai professzor, aki több éven át tanított a CEU-n. Szerinte az Európai Néppártnak ki kellene hátrálnia a magyar miniszterelnök mögül. Nem szabad megengedni, hogy továbbterjedjen Magyarország első emberének illiberális ideológiája - véli Cas Mudde amerikai professzor, a szélsőséges eszmerendszerek kutatója, aki két éven át tanított a CEU-n. A brit Guardianban megjelent cikkének címe szerint az EU túl sokáig tolerálta Orbán Viktort, ezért eljött az ideje, hogy a sarkára álljon. Mudde Hollandiában szerezte meg PhD-fokozatát 20 éve, ám miután ott akkoriban nem sok új akadémiai állást hirdettek meg, szétnézett Európában: így találta meg a Közép-Európai Egyetemet. Végül két évet dolgozott a CEU-n, amelyen számos olyan diákkal találkozott, akiket azóta is legjobbak között tart számon. A magyar kormány támadását az egyetem ellen úgy értékeli, hogy a CEU minden, amit Orbán gyűlöl: kritikus,...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Milyen érdekes, hogy külföldön is lehet tisztán látni, csak itthon van hályog a sok primitív ember szemén...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Milyen érdekes, hogy külföldön is lehet tisztán látni, csak itthon van hályog a sok primitív ember szemén...
Eladott Ország
@Tavryni őrnagy: Schultz elment lenyelni a napi Martini adagját, majd elment a dalárdába énekelni, hogy ez a harc lesz a végső.
karma1
@Manhattan: Megint egy szuper cikket talaltal, Kedves,...:o)))) Hat meg itt is volt orban-ellenes tuntetes (illetve a CEU bezarasa elleni tuntetes), Wellingtonban es Aucklandben... Pedig itt alig elnek magyarok... Viszont a vilagban mindenhol a szabad elmet reszesitik elonyben, tehat ertheto, hogy minden halado ertelmisegi, tudos a CEU oldalara all...

Merkelnek - mint az egyik legerosebb EU-s tagnak,- joga lenne emlekeztetni a nap minden orajaban orbant, hogy Magyarorszag alairta az Unios Egyezmenyt, ami minden tagorszagra ervenyes... Tessek ot valagbarugni, ha egyszer allandoan kilog a sorbol, askalodik, nem tartja be a szabalyokat. Ez nem lenne Magyarorszag belugyeibe valo beavatkozas, hanem emlekezteto egy magasabb szintu kozosseghez valo tartozasra, es annak osszes elonyere es kotelezettsegeire is...

Bezzeg a feneketlen zsebet nem zarja le a penfolyam elott,...
quadrocopter
"Túl sokáig tolerálta az EU Orbán Viktort, itt az ideje, hogy véget vessenek ennek ..."

Minden bötűje igaz, túlzottan is toleráns az Eu az idióta, skizofrén, szarházi f@szokkal szemben!
coni
Trumpnak minden kapóra jön ami az EU-t gyengíti, Merkel meg a nagy német cégek érdekeit nézi. Érdekes, hogy a magyarok szempontjából lényeges kérdésekben (eü., oktatás, nyugdíj, szociális háló, ÁFA, adó, Alkotmány, Bíróság, Ügyészség...) senki nem mozdul. A CEU-n csak a külföldiek tudják megfizetni a tandíjat, és a kormánynak lenne a legnagyobb bevételkiesés ha a külföldiek Pozsonyban vagy Prágában vagy Krakkóban költekeznének.
Merkel köszöni jól van:
Orbán a legjobb dolog ami a németekkel történhetett. Csak egy példa a sok közül:
"A német EU-biztos elismerte, hogy az oroszbarát üzletember gépével jött Orbánhoz látogatóba"

444.hu/2016/11/15/a-nemet-eu-biztos-e...
verőce21
Túl sokáig toleráns vezetőivel Európa népe "az idióta, skizofrén, szarházi f@szokkal szemben".
Eladott Ország
"Amennyiben az volt a felcsúti csodacsatár célja, hogy felfigyeljen rá a világ, akkor ez most végre sikerült. Elég lehetetlen helyzetbe navigálta magát a félművelt puhagerincűekből összetákolt kormányzat. Talán éppen a szellemi képességeik korlátain buktak keresztül akkor, amikor úgy hitték, hogy az Unió tagországaként éppen azt a diktatórikus elvet követhetik, amit a példaképek. Pedig nem. Talán nem. Amit Putyin megtehet – és meg is tesz – azt Orbán nem tudja megtenni. Egyelőre. Pedig nagyon meg kellene mutatnia a választás előtt, hogy mekkora kakas ő a maga szemétdombján, de lehetséges, hogy rossz célpontot választott. Ha jól gondolom, hamarosan eléggé nyilvánvaló kép fog kialakulni. Orbán a maga 1,5­-2 millió hívével husángokkal és kőbaltákkal óhajtja szétverni a civilizált világot. Eddig is ezt tették, de nem volt ennyire egyértelmű és látványos. Most meg az. Kiderül, hogy a primitív, lecsupaszított hatalomvágy győz, vagy a józan ész."
verőce21
@Eladott Ország: (15:16) Nem tudom, honnan idézted ezt a "magvas" szöveget, de írott és íratlan megegyezés, semmit nem számít. Csak a dzsungel törvénye, tehát a lehetőség, ki, mikor harapja át a másik torkát?
papa.49
@Eladott Ország: Ha sokat kukorékol a balfasz kakas a saját szemétdombján, jön a róka és elviszi))))))
Manhattan
@Eladott Ország: Tudod: Éhes disznó... )
Grafix69
@verőce21: Éltalában a Kolozsváriszalonna oldaláról , nagyon jó oldal és érdemes olvasgatni.
vitriol
@papa.49: tulajdonképpen arra várunk!
Peller Anikó
@verőke: "Túl sokáig toleráns vezetőivel Európa népe az idióta, skizofrén, szarházi faszkalapokkal szemben." Így van.

De van némi különbség az Eu idióták és a honi gazemberek között.

Az egyik (a mekkergült banya) elcseszte a bevándorlás kezelését, megbocsáthatatlan bűn Európával szemben, viszont nem lopják szét az országot hanem szétbasszák.

A másik ennek éppen a fordítottja.

Az első csak száműzetést érdemel, míg a honyi banda ? Hát nem ezt.
verőce21
@Peller Anikó: (17:37) "A másik ennek éppen a fordítottja." - Na várjál csak, a libsik szerint 2006-ban a Fideszesek "szétbaszták" még Budapestet is. Nagyobb a bűnük, mint állítod! :)

De mi a meglepő abban, ha egy politikus hazudik? Ilyennek szeretjük őket. :)
Peller Anikó
@verőke: hát ez így van, a focistákkal felforgatták rendesen a várost, de ott az okozott kár milliókban mérhető. Az utcaköveket lerakták újra (nem loptak el egyet sem), a szétvert autókat betolták a méhbe és vettek új kukákat.

De ma 2 milliárdot lopnak el naponta, a Marshall támogatásunkat lopják szét a cikányok, a magyarok jövőjét lopják szét, mindenki elmegy aki még járni tud és marad 3 millió nyugdíjas meg kétmillió kiskorú. Van még 3 millió szerencsétlen aki próbál megélni de ezek vérét szívja ki a maffiakormányzat, ezernyi adóteherrel, büntetésekkel, lehúzással, a megtakarítások elinflálásával vagy csak egyszerűen ellopásával (manyu, Au). Ez persze megtakarítás a kormányzatnak amit aztán a matócsi szépen el is szór festményekre, zongorára, kastalyakra.

Azért én nem vagyok elégedett egy olyan kormánnyal ami csak, CSAK és kizárólag csak hazudik, adott esetben szükséges lenne némi szavahihetőség. Ja, és csak lop.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.