Na nem karácsonykor, hanem az országgyűlési választáson.

Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció (DK) fogja okozni a legnagyobb pozitív meglepetést, 10-15 százalék közötti eredményt ér majd el.

Gyurcsány szerint jövőre ők lesznek a meglepetés

A párt elnöke Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban mintegy kétszáz ember előtt tartott csütörtöki lakossági fórumán reális becslésnek nevezte a 10-15 százalékot.

Ugyanakkor hozzátette, nem ez a cél, hanem sokkal inkább az, hogy ezzel hozzájáruljanak Orbán Viktor leváltásához.

Gyurcsány szerint jövőre ők lesznek a meglepetés

A párt elnöke együttműködésre buzdította az ellenzéki pártokat. Mint fogalmazott "egy az egy ellen politikát kell folytatni", nem pedig egymás ellen harcolni. Ha egymás ellen küzdenek, akkor veszítenek, viszont ha együttműködnek, akkor "ebben hangulatban, (.) a választók jelentős része leakarja váltani a Fideszt", azok is a jelöltjeikre fognak szavazni, akik egyébként nem feltétlenül a DK támogatói. Ehhez viszont a pártnak szövetségesekre van szüksége – jelentette ki.

Gyurcsány szerint jövőre ők lesznek a meglepetés

Hozzátette: a jövő évi választás leglényegesebb kérdése, hogy a jogosult eldöntsék, milyen életet akarnak, milyen jövőt kívánnak maguknak. Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy csütörtökön letelt az a 72 óra, amit a miniszternek arra adott, hogy jogi eljárást indítson ellene. A korábbi közlése szerint információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Gyurcsány Ferenc azt mondta: nem fogja megszegni a törvényt,és nem köt tisztességtelen alkut a dokumentumok megszerzésére. A törvényesség keretei közt viszont mindet megtesz, hogy a dokumentumokhoz, vagy azok egy részéhez hozzájusson, és ha ez így lesz, akkor ezeket haladéktalanul nyilvánosságra hozza.

(MTI)

(Fotók, címlapi kép: MTI/Varga György)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Én kicsit féltem Gyurcsányt. Az állítás alapján Orbán Putyin számára egy felbecsülhetetlen kincs lehet. Aki le akar csapni Putyin kezéről egy ilyen hatékony eszközt az EU bomlasztására, az súlyos retorzióra számíthat. Ne legyen igazam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relatív
Az van, hogy ha be bizonyosodna, hogy kiirtotta a családját, akkor IS a hülyék rá szavaznának. Tehát ilyen legális bizonyítékok tényének tömege IS kevés lenne azt a nimbuszt letaszítani amit az emberek zsigeri gyűlöletének kiváltásával ért el !
human
@relatív: Én sem hiszem hogy van az az aljasság amit ne tudna Orbán megmagyarázni a választóinak. Ezért is Gyurcsány még ha fel is mutat valami terhelő Orbán ellen már másnap lesz rá valami átlátszó magyarázat féle. A hívek ezt azonnal magukévá teszik és minden ok.
relatív
@human: Egyetértek, sőt - mint itt IS olvashatunk a híveinek remek gondolatvilágáról egy két ' gyöngyszemet ' - bizonyosan Gyurcsány, vagy valaki más lesz végül aki elviszi a balhét..., mert ő csak a magyarokat akarta (-ja ) megmenteni. !
Manhattan
Én kicsit féltem Gyurcsányt. Az állítás alapján Orbán Putyin számára egy felbecsülhetetlen kincs lehet. Aki le akar csapni Putyin kezéről egy ilyen hatékony eszközt az EU bomlasztására, az súlyos retorzióra számíthat. Ne legyen igazam.
Béla333
Az lesz jövőre a meglepetés, hogy a DK nem fog bekerülni. Bár önerőből még sohasem került Parlamentbe! De blöffölni (hazudni) már elég jól tud!
karma1
@Béla333: Felizgattal ezzel a hirrel: mit is jelent pontosan az, hogy a DK nem onerobol kerult be? Csak nem a fideszt akartad mondani? Akiknek a kormanyalakitashoz le kellett eloszor paktalni a kisgazdakkal, aztan meg az alkoroszteny ven hulyek tarsasagaval?
Mint tudjuk, kisgazdak dobva , a kdnp neha keresztulviheti a baromsagait, de labdaba sem rugnak.
Szoval hogy kerult be a DK? En aszittem, mert megutottek az 5 %-os szintet...
human
@Manhattan: Gyurcsány tudja mit csinál szerintem. Pontosan tudja mibe vágott bele. Azzal is előre számolt, hogy mi lesz ha Orbán nem perli be. Abban biztos vagyok, hogy tud valami Orbánhoz köthető mocsokságról, de sajnos nem fog az akkora hullámot verni, ami Orbán híveinek kiábrándulásához vezetne.
Béla333
@karma1: 08.42
Nézz utána, hogy volt-e egyszer is olyan, hogy a DK a Parlamentbe önerőből bejutott?
Egyébként történetében csak egy Parlamenti választás volt, a 2014-es. Amikor is az összeborulás részeként, az akkori tényleges támogatottságtó függetlenül jutott be néhány DK-s képviselő, így Gyurcsány is. Ezt azért nem nevezhetjük önerőnek, igaz?
Béla333
Azért elképesztő ám az ide írogatóknál a vakhit!
Belenget valami blöfföt Gyurcsány, amikor meg ez kiderül, akkor is tovább hisznek!
Hiszik, hogy ez egy NAGY_NAGY titkos terv része és hogy Gyurcsány olyan dörzsölt, hogy csak ezért nem mutatja meg azt a bizonyítékot, ami Orbánt rögtön a szemétkosárba száműzné!
Ez ugyanolyan vak hit, mint a Fideszesek Orbánba vetett hite!
kiscsillag66
Szerintem is nagy meglepetés lesz a DK. Nem lehet Gyurcsányt csak úgy hátralökni, ahogy Botka szeretné.
relatív
@karma1: És a sok vélemény ellenében - miszerint az demokratának mondott ellenzék hibás a mai regnálók hatalomba kerüléséről - tudni illik, hogy ha nem lett volna 1998 - ban ( amikor IS az MSZP győzött az első fordulóban ( akkor még volt 2. IS ! ) az akkor kisgazda vezér hatalom mániás, akkor soha sem erősödik meg, és lesz vezető párt a mai regnálóból !

Sőt a demokraták felaprózódása IS azóta ' dívik ', ami viszont már annyira segíti ezt a maroknyi csapatot, hogy sokan - félelemből IS - a elégséges támogatást megadják az ország kifosztásához mind anayagi, mind szellemi szinten IS !!!
karma1
@relatív: Tagadhatatlan az elozo kormanyok szerepe abban, hogy orban basi uralomra kerult - sajnos...:o(((
Az ellenzek bedaralasa azota lett "divat", amiota finkelstein adja a "jobbnal-jobb" otleteket a zsirmalacnak...
karma1
@Béla333: Belam, en Gyurcsanyban hiszek, Te az LMP-ben. Hol van itt a hiba??? Te sem, en sem vagyunk parttagok, de van egy irany,ami tetszik. Egyikunknek sem tetszik a fidesz. Amde kettonk kozul megis erdekes, hogy amig en teljes egeszeben elfogadom a Te velemenyedet, Te egyfolytaban alazod meg az enyemet, egyfolytaban asod ala a masik baloldali partra voksolot.
Szerinted akkor megis ki fog nyerni a valasztason? Mert szerintem orban, ha ilyen baloldali ellenzekkel van "megaldva" a magyar nep, mint Te.
(Csak az LMP, minden mas baloldali part defoleg a Gyurcsany le van szarva, a DK-val egyutt.)
Azert ezt gondold at Te is meg egyszer, Es ha orban nyerne, akkor ne nekem tegyel szemrehanyast, aki azt mondtam, hogy igenis az ellenzeknek legalabb ebben az esetben ossze kene fogni egy sokkal fontosabb cel erdekeben. Szoval ne felejetsd el, hogy Te, - TI - nem akartok senkivel sem kozoskodni, pedig a kep elottetek van: ha belefeszultok sem tudtok egyedul bejutni az 1-3 % -otokkal.
Kulonben pedig tudd, hogy meg mindig nagyon csiplek...:o))))
papa.49
@karma1: Két eset lehetséges, van neki valamije amivel sarokba lehet szorítani a hazugovicsot, csak még nem akarja kijátszani az ,,ászt,, vagy csak blöffölt, akkor viszont nagy esélye van hogy jó pár szavazót elveszít, és esetleg kívül marad a hodályon!!!
Ismerve a palit én az első variációt tartom igaznak, de majd az idő megmutatja, mi az igazság!!!
Az viszont teljesen biztos, hogy a hazugovics behúzza a 2018. as választásokat, mert ilyen ellenzékkel semmire nem megyünk!!!
relatív
Az élet nem egyszerű (?!), nem fekete-fehér váltakozásán ' gördül ' tova, hanem ' árnyaltan...

Ha visszagondolunk 1998- ra, majd 2002 - re a politika színpadán, akkor sok tényező ( tény ) befolyását kell figyelembe vennünk, és egyik sem igazolja azokat az elterjedt véleményeket, melyek terjengenek a népmese szintjén.

Egy adott ország, adott helyzetében - belföldi-, és külföldi tényezők hatásaival - bizony eltérő megoldások nyernek teret, így hazánkban IS több-tényezős okok eredőjeként alakult a helyzetünk ahogy alakult akkor , és mai IS !

A fent említett két év szavazásaiban IS több olyan tényező alakult hátrányosan, hogy rossz irányba vitte az országot, ami a mérleg vissza lendítését okozta az akkori nem várt szavazási eredményben IS !

Sajnos - ez tény - nem sikerült a legjobb út megtalálása - később sem - , és így alakult ki a mai helyzet, melyet napi vélemények alakítanak, a történelmi háttér megfelelő támogatása helyett !

Manapság - talán az ország győzelme érdekében - nem kellene az okok egyéni keresésében elvesznünk, hanem egy fordulattal a jövőnk helyes irányát kellene elérnünk, egy tabula rázással összekötve, ami persze sérelem nélkül nem megy, de túl kellene azon lépnie mindenkinek az ország érdekében !
karma1
@papa.49: Ugyanez az en meglatasom is, azzal kiegeszitve, hogy szerintem nemcsak :valami", hanem az emlitett bizonyitek van a kezeben, es azert emlitette - es hangsulyozta ki - a bizonyitekok torvenyes megszerzesenek utjat, nehogy orban azzal kezdje a karaktergyilkolaszast hetfon, hogy azt allitsa, hogy Gyurcsany ,megvesztegetett kormanyhivatalnokokat, csalt, hamisitott, megvasarolt informaciokat. Szerintem Gyurcsany nem jatszik sem a sajat politikai karrierjevel, sem a DK hivok erzeseivel.
Plusz ehhez hozza kell venni, hogy Gyurcsanynak VAN respektje kulfoldon, ugyis, mint politikus es ugyis, mint milliardos uzletember, ugyhogy nemcsak a politikai, de az uzleti eletben is elvagna az egesz csaladjat is. Na, egy masfel eves gyerekkel pedig nem ez a celja. Mit mondott erre Matyas kiraly mesemondoja? Csak egyszer volt Budan kutyavasar...:o))))
Gyurcsany csak kivarja a penteki Juncker es a szombat reggeli EPP ules eredmenyeit, es meglatja, mi lesz orban reakcioja az egeszre.
Béla333
@karma1: 11.23
A te vélemenyed tiszteletben tartom, bár nem osztom mindenben a véleményed!
Azért legyél te is egy kicsit őszinte: akár itt a propin, akár a DK más fórumain minden LMP elleni kritika korrekt, tisztességes volt?
Mondjuk amikor a Gréczi/Vágó szerkesztette Nyugatifény blog Schiffer nagynénjét rángatta elő, hogy mocskolhasson? Senki még csak azt sem mondta, hogy ezt azért már nem kellett volna! Igaz?
Az összefogásról:
Fogjatok össze az LMP-vel! Miért nem hallgatta meg mondjuk a DK de írhatnám az MSZP-t is, hogy tegyék már rendbe erkölcsileg is a 2010 előtti ügyeket, aztán lehetne tiszta alapon együttműködésről beszélni. Ezt kérte az LMP már 2010-től! Semmi sem történt.
Akkor most mond meg: miért nem lehetett az együttműködés feltételeként ezt az LMP kérést elfogadni?
Pláne hogy ez a DK és az MSZP-nek is fontos és hasznos lett volna, hiszen a hitelességükről van szó! Nem történt semmi. Akkor meg miért mondjátok, kérdezitek, hogy miért nem akar az LMP összefogni monjuk a DK-val?!
Az összefogáshoz 2 fél közös akarata kell, az nem megy, hogy majd én mondom hogy mi hogyan legyen, te meg fogadd el, mert ha nem, akkor Orbán szekerét tolod?!
Nem tudom érted-e, hogy miért nem lehet együttműködni a DK-val, de ugyanígy az MSZP-vel sem?!
Az LMP-ért ne aggódj, ahogy eddig is, ezután is be fog kerülni 2018-ban önerőből.
Annak én is örülök, hogy ha vannak is nézetkülönbségek közöttünk, de azért el lehet veled mindenről beszélgetni!
amaramaistanna
@Manhattan: Vendégkommentár: "Levente Pápa - 10 órája - Na akkor a logika és Gyurcsány kapcsolatáról.
Tegyük fel, hogy létezik a leleplező dokumentum. Ha ez igaz, akkor GYF nyilván meg akarja szerezni. Ez nyilván erőforrásokba kerül. Ha elmondja nyilvánosan, hogy ez létezik, akkor ennek a bizonyítéknak nyilván felmegy az ára. Hiszen Orbán is mindent megadna érte, hogy nála legyen. Piac van. Plusz utána tud nezetni, ha tudja, hogy valaki árulja azt. Vagyis GYF nem érdekelt benne, hogy úgy hozza ezt nyilvánosságra, hogy még nem vette meg a bizonyítékot.
Vagyis pont ezzel árulta el, hogy hazudik. Vagy tök hülye."
karma1
@Béla333: Belus, en ilyen melysegig nem ismerem - es megmondom oszinten, nem is erdekel - a kis partok egymashoz valo viszonya es mocskolodasa. Ez kb. olyan dolog, mint amikor az urasag szolgai a cseledszallason egymassal marakodnak, pedig nem egymast kene tepniuk, hanem a Dobrogit jol seggberugni...:o))
Tehat nekem tovabbra is csak az a bajom, hogy az osszes kis part - es ide ha tetszik, hanem az LMP, DK, Egyutt, Moma, meg mittudomen meg ki is - beletartozik, es ezek a partok keptelenek felulemelkedni a kicsinyessegukon, es osszefogni a kozos ellenseg, orban ellen.
Senki se csodalkozzon, ha jovore orban diadalmenetben megy ujra a hivatalaba...
Es ahogy Gyurcsany, en is nyitott vagyok barmilyen osszefogasi modra, mig minden mas kis part kepviseloje es partoloja meg pont elzarkozik ettol...]
Amilyen a vezetes, olyan a tagsag?.,...:o))))
Kulonben pedig nem aggodom sem a DK-ert, sem az LMP-ert, hanem sokkal inkabb aggodom a csaladtagjaimert, barataimert, hogy ez a tetves maffiozo meg mindig a szekeben terpeszkedhet...
Csak ezert aggodom ...
Béla333
@karma1: 11.56
Csak arra kérlek, hogy láss is:
Gyurcsány nyitott az összefogásra és mások zárkóznak el ez elöl?:
Alig fél éve volt:
2016. november 3.
"Nem vesz részt a baloldali előválasztást előkészítő tárgyalásokon a Magyar Liberális Párt, miután Gyurcsány Ferenc megvétózta részvételüket. Gyurcsány és Bokros a Balpárt részvételét is megvétózta, a szocialisták sem tiltakoztak."
mandiner.hu/cikk/20161103_balos_elovalasztas_gyurcsany_kiutalta_a_liberalisokat

Az aggódás jogos...
karma1
@Béla333: Kulonben ki az a "Balpart"??? Ne haragudj, de az MLP a mikronal is mikrobb partocska,... Ha a Momentum 150 fos, akkor ok???
De nyitott az LMP-re, Egyuttre, Momara, es persze az MSZP-re is. Nana, hogy a jobbikra nem, dehat ok nem is igazan baloldaliak.
Ha jobban ismernem, - de nem igazan akarok par ember partjaval foglalkozni - akkor talan atragnam magam az MLP programjan, de minek? Ok meg a "futottak meg" rovatban is kevesek...:o)))
relatív
Az ' összefogás ' éppen a DK hátrányára történt, és történne, ha megvalósulna. Persze annak érdekében, hogy mindenki támogatásával ezt a mai hatalmi önteltséget leválaszhatnánk, érdemes lenne - még olyan áron IS, hogy az hátrányos lenne egyes tömörüléseknek -, de sajnos önteltség más pártokban IS van, így kicsi a lehetősége.

A Dk már 2014- ben IS frakciót alakíthatott volna, ha önállóan indul, és még a közös indulás esetén IS, ha - bár érdeke lett volna egy másik frakció IS - azt a másik pártok szűklátókörűsége nem akadályozza meg !
Így minden rosszul járt, csak a regnálók röhöghettek az eseten...IS !
elnyomott
Gyurcsány sok mindent gondol, sok mindent mond, de semmi nincs mögötte. Már jó ideje hiteltelen.
wpym
Egyik kutya, masik eb. Kurva nagy meglepetes...
relatív
A kutya sem eb, és az eb sem kutya, nem véletlen van a két külön szó, mely különb fogalmat takar...
coni
A 2014-es választásokat kielemezve egyértelmű, hogy milyen módszerrel lehetne kormányt váltani, de a nagy ellenzéki pártok nem a kormányváltásban hanem a képviselői székek számának növelésében érdekeltek, a kis ellenzéki pártok rovására. Az MSZP és esetleg a DK nyerhet azon ha a MOMA, LMP, PM, Együtt kiesik és ők kapják meg a helyüket. Gyurcsány fenyegetőzése (tudja de nincs bizonyítéka, hogy az oroszok zsarolják a ME-t) borzasztóan gyermeteg, még akkor is ha igaz. Komoly ember bizonyítékok nélkül nem jelent ki ilyet a nyilvánosság előtt.
A Kétfarkúak a legkomolyabban vehető párt az országban.
Szókrakész
"A korábbi közlése szerint információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Gyurcsány Ferenc azt mondta: nem fogja megszegni a törvényt,és nem köt tisztességtelen alkut a dokumentumok megszerzésére. A törvényesség keretei közt viszont mindet megtesz, hogy a dokumentumokhoz, vagy azok egy részéhez hozzájusson, és ha ez így lesz, akkor ezeket haladéktalanul nyilvánosságra hozza."

Pont azzal szegsz törvényt, hogy nem jelented fel őket!!!

Nagy kamugép vagy.
A hülyék(dk hívők) meg százszor is megrágják ezt a gumicsontot.
coni
@Béla333: Gyurcsány ugyanazt a demagógiát nyomja mint Orbán. Ha Orbán ezzel 2,5Milliós támogatottságot szerzett Gyurcsánynak is be fog jönni. Be kell látnod, hogy a választást a primitív választók döntik el, mert ők vannak többen. Az élet már többször bebizonyította, pláne egyfordulónál még inkább így lesz. (4-4,5Millió választóból nincs 100 ezer aki elolvasta a pártok programjait). A brexitnél világosan kiderült, hogy 17Millió választó is meggyőzhető arról, hogy lapos a föld és nem is forog.
Béla333
@coni: 16.09
Igazad van! Éppen ma gondoltam ezt végig, amikor megnéztem (biztos mazochista vagyok) Orbán győri bevonulását és hogy hogyan lapogatták ott a nyanyák, hogy az ő szavazatuk ugyanannyit ér, mint mondjuk Gulyás Mártoné!
De hát ez van!
Ezért kell a következő 250-300 évben kicsit felemelni a magyarok értelmi és erkölcsi nívóját!
Komoly feladat!
nevemnick
Feri, ebben biztos vagyok...
Olyan meglepetés lesz..., hogy az csuda.
Ja, hogy nem?
relatív
@coni: Azért gondoljuk csak meg, ha nem lenne a felvetésre okot adó tény, minden félelem nélkül lehetne jól bemószerolni a bíróságon a ' nagy ' ellenfelet, aki egyszer már jól beledöngölte őt a földbe...

De ez nem történt meg mégis - vad hívőik IS - a karaktergyilkosokkal együttérzően még az egyébként józan emberek IS blöffnek minősítenek egy nem cáfol(!) vádat !!!

Ilyen a magyar közélet ! Sajnos ez eléggé lehangoló annak tükrében IS, hogy vannak a saját emberi értéküket megcsúfoló ajnározók...
Szókrakész
Mi lesz benne a meglepetés?!?!
Hogy kiderül mennyi hülye agymosott komcsi van még ebben az országban, akik rád szavaznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.