A külhoni magyarság kiemelt támogatásra számíthat jövőre: a költségvetési támogatás több soron, és a feladatok alapján egyes tárcáknál elkülönítve jelenik meg a jövő évi költségvetés tervezetében.

A Miniszterelnökségnél 8,4 milliárdos tétel szerepel, a Bethlen Gábor Alapkezelő 26 milliárdból gazdálkodhatna.

A határon túli magyarok programjaira, nemzetpolitikai tevékenységre a Miniszterelnökség fejezetében idén több mint 6,5 milliárd forintot különítettek el, ez nőne 8,4 milliárdra.

A Bethlen Gábor Alapkezelő 26 milliárd forintjából a nemzetpolitikai célú támogatás 19,7 milliárd, az alapkezelő működési költsége 1,15 milliárd. A Magyarság Háza program 216 milliós kerettel szerepel a költségvetés tervezetében.

A Határtalanul! tanulmányi kirándulási program az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetésében csaknem 2 milliárd forinttal jelenik meg az idei 1,22 milliárddal szemben.

A határon túli oktatás területén köznevelési kiadásokra 231,6 millió, felsőoktatásra 801 millió szerepel. Határon túli oktatási feladatokra 800 millió volt az idei összeg.

Szerepel a költségvetésben a Rákóczi Szövetség is, 50 millió forinttal.

A Nemzetstratégiai Kutató Intézet az idei évhez hasonlóan 1,2 milliárdból gazdálkodhatna jövőre.

A gazdaságfejlesztési előirányzatok között a Vajdaság 7,5 milliárd, Kárpátalja csaknem 5 milliárd, Horvátország és Muravidék 500-500 millió, Erdély és Felvidék 1-1 milliárd forinttal szerepel.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hát igen. A fontossági sorrendet bizony illik szigorúan betartani.
Egészségügy, oktatás, nyomorgók, Blahán sorbanállók? Ugyan kérem...
Potyás határontúliaink--na, az igen, azok tényleg fontosabbak minden belső rászorulónál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hát igen. A fontossági sorrendet bizony illik szigorúan betartani.
Egészségügy, oktatás, nyomorgók, Blahán sorbanállók? Ugyan kérem...
Potyás határontúliaink--na, az igen, azok tényleg fontosabbak minden belső rászorulónál.
solidedge
A Fidesz semmit sem tesz azért ami nem növeli a szavazatainak számát. Kedves külhoniak ne felejtsétek a kormánynak nem ti kelletek csak a szavazatotok. Mellesleg minden rájuk adott szavazatotokkal csak itthoni társaitokkal toltok ki.
Clavigo
Tisztelt kûlhoniak.. Ne felejtsétek el lecummantani Orbàn elvtàrsat...bõõ nyàllal...oszt jò napot.
1magyar
Miközben a fáslit a betegnek kell bevinni a kórházba azoknak akik fizetik az eü.járadékokat?
advocat
Jó ez így. A 2/3-nak. Jó ez így. A "demokrácia" ezzel jár. 1/3-nak semmi. Egyébként gondolkodom rajta. Át kellene költözni a Vajdaságba. Házak szinte ingyen. Legalább is a magyar árakhoz képest. A nyugdíjból jól ki lehet jönni. Pesttől kb. 200 km. Nem távolság.
quadrocopter
"Nem lesz választási költségvetés!" ( by Lézer-Piszkos-Luxus János) Már van!
papa.49
@quadrocopter: Ez még csak a kezdett, majd figyelj ősszel, meg jövő év elején, csak úgy fognak röpködni a milliárdok a határon túliaknak!!!
Nessy
Hja kérem, meg kell fizetni a levélszavazókat! De a mindenit neki, könnyű a partvonalról ordítozni! Otthon adózik ( kevesebbet, mintha itt élne), nem vegzálja a kutya sem, viszont pénzt kap! Ja, nem a Sorostól, hanem Orbántól, azaz tőlünk mindannyiunktól, és hálából a nyakunkba szavazza Orbánékat!
qxy
Magyarra ez a szarság le fordítva. .- Putyinnak meg van ígérve hogy jöhetnek többen is odaátról és lehetnek Magyar nyugdíjjasok.Természetesen, többet kapnak mint az ithoniak. az meg aki itthon örexik meg az meg le van szarva.
Nyelte volna le az ilyeneket annak idején az anyjuk. Fele ennyi gondunk nem lenne.
Ördögvadász
Az ökör csorda selejtjei! Az elit.:) Szép lista!
Jozefina
Ez a leg szemetebb és leg aljasabb pénzkidobás!!! A honi magyarság arculcsapása!!
Hofipisti
@Jozefina: bizony ez nem (csak) a honi magyarság arculcsapása, hanem a honi és a határon túli magyarság újfenti szembeállítása - tudatos gyűlöletkeltés!!!
Eladott Ország
"Ennek az egésznek, amit műveltek, semmi köze a nemzethez, az összetartozáshoz, a valóban komolyan vehető nemzetpolitizáláshoz. Ez továbbra is csak a Fidesz éppen pillanatnyi érdekeiről és szavazatvásárlásnak is legalja, átlátszó manővereiről szól.
Ha van olyan magát nemzeti érzelműnek tartó ember, aki a fentihez hasonló akciókra adott
felhatalmazást Orbánnak, aki azért fizet közel százféle adót és Európa legmagasabb áfáját, hogy egy elcseszett, frusztrált, küldetéstudatos ember önmaga szobrát már életében felállítsa a Kárpát­medencében, akkor ennyi erővel annak is tapsoljon, hogy a kongói teremfoci válogatottnak megy a következő csokor milliárd. Valójában semmi különbség nincs. Csak egy ország döglik bele, és egyre gyakrabban nyílik a bicska a határ egyik és másik oldalán, magyar vicsorog magyarra vadul. Mondhatnám, hogy ez a felelőtlen árokásás történelmi bűn, de csak ismételném magam. Pedig. Ha valamit aligha lehet majd visszafordítani, az ez."
nyanya001
Ez a másik !
Hidegzuhanyként érte a mentődolgozókat Varga Mihály minapi bejelentése, miszerint 10 százalékkal emelik a bérüket. Ez ugyanis töredéke annak, amiről az az életpályamodell szól, amit el is fogadott a szaktárca. Abban a mentőtiszteknek 170-220, mentőápolóknak 80-110 ezres emelést ígértek, ami az átlagos bruttó 195 600 forintos bér 10 százalékos emeléséhez képest lényegesen nagyobb növekedést jelentene, jelentett volna. Többen fel is mondtak.
Erre sincs pénz de a határon túlra van !
Mocskos férgek !
bencemacska
@1magyar: május 3, 12:59
Légy nyugodt, a határon kívüli betegeknek nem kell fáslit bevinni. És 3 hónappal korábbi időpont kérés nélkül is előtted mennek be az orvoshoz.
nyanya001
Átverve érzi magát több fiatal vállalkozó, akik hazajöttek a kormány hívására.
Ezeket meg jól átverték !
CsipkeRózsa
Van képe és bátorsága ezt megtenni, amikor itthon nyomorban élnek emberek!

Most akkor Orbán a kinti magyarok Sorosa? Neki lehet ezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.