Brutális módját választotta a madárinfluenza elleni védekezésnek egy jászszentlászlói kacsahizlaló telep vezetője – tudta meg a Blikk.

A szomszédok azt mondják, a baromfihizlalda főnöke a madárinfluenza ellen akart védekezni oly módon, hogy 

a telekhatárán álló villanyoszlopon évek óta költő gólyapár fészkét egész egyszerűen levették, és a kacsatrágya dombjára dobták.

Az oszlopról leszedett fészket a kacsatelep trágyadombjára dobva találta meg a hatóság. A rendőrség vizsgálja az ügyet. A kacsatelep tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Következő lépés, hogy a kacsatelep tulajdonosát verik le!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Ezt az embert egy nap még kitüntetik:)
Csizmás Kond
...nem tudom helyes volt-e...de ha számításba vesszük, hogy egy ilyen gólyapár több ezer kacsa elpusztítását okozhatja meg a velejáró kárt, hát nem is tudom ...
elnyomott
Remélem egy napon ő is a trágyadombra kerül!
quadrocopter
Következő lépés, hogy a kacsatelep tulajdonosát verik le!
SystemError
@Csizmás Kond: Az biztos, hogy egy védett állat nem az ő hatásköre. Be kellett volna jelentenie. De ez evidens...
Csizmás Kond
@SystemError: ...tulajdonképpen csak azt szabadna védettnek nyilvánítani ami veszélytelen...
justhpeter
@elnyomott: Miután kifizette a többmilliós bírságot.
SystemError
@Csizmás Kond: 19:05 Hagyjuk, hogy mi evidens..Te nagyon hülye vagy már bocs..:)
Csizmás Kond
@SystemError: ...persze hogy hagyjuk...veled ez nem is igen menne...túl okoskának hiszed magad, csak az a bökkenő, hogy nem tudod kifejezni...
SystemError
@Csizmás Kond: Szóval, akkor ne legyen védett pl: a leopárd, mert veszélyes...?! A ostoba csak azért is visszavágok, hogy mondjak valamit meg még hülyébbé tesz...:)
Cicamama55
@Csizmás Kond: A fehér gólya a magyar nép kedvelt madara, Magyarországon fokozottan védett faj." " Nyugat-Európa nagy részéről kipusztult vagy erősen visszaszorult, ezért is fontos feladata a magyar természetvédelemnek a faj védelme." Azért egyezzünk meg abban, ha igazi magyar ember vagy, ezzel tisztában kell hogy legyél! Mi itt Magyarországon a kicsi gyerekektől kezdve nagyon szeretjük őket, várjuk minden évben a visszaérkezésüket! A mérhetetlen kitartás és hűség jelképei ezek a gyönyörű madarak!!!
Tollascsőr
@Csizmás Kond: Mi van szépöcsém? Már megint osztod az eszed? Holott neked sincs sok. Apropó! A fidesz félmilliós szavazóbázisának eltűnéséről mi a véleményed?
SystemError
@Horizont: És persze az is lehet, hogy fertöző, de pont ezért kell bejelenteni, hogy szakemberek megvizsgálják és ha! kell, akkor ők eldöntik, hogy mi legyen...

Érdekes, hogy emberek esetében egyből megy a feljelentés a szakhatóság felé, de ha egy állatról van szó...:)

Hihetetlen, hogy ezeket magyarázni kell Csizmás Kondnak, ne már...:(
Csizmás Kond
@SystemError: ...leopárd...hpol hallottad, hogy lakott területen védett a leopárd ?
a vadállatok védettsége mindig összefügg a veszélyességgel. A leopárdot is lelövik ha lakott területen kezd el vadászni. A gólyákat meg hasonló vándormadarakat meg nagyon sokhelyt
beetetik a ragályos betegségek és fertőzőttség terjesztése véget, csak erről neked nem igen van tudomásod és döngeted a melled...
Csizmás Kond
@Horizont: Nem is írtam, hogy bárki elpusztíthatja...
Csizmás Kond
@Horizont: ...kihagytam hogy a saját környezetében...de ahogy látom ez nektek magyarázat nélkül nem ugrik be...
Tollascsőr
@Csizmás Kond: " A gólyákat meg hasonló vándormadarakat meg nagyon sokhelyt
beetetik a ragályos betegségek és fertőzőttség terjesztése véget, csak erről neked nem igen van tudomásod és döngeted a melled..." Na mesélj, te isten! Mit csinált már megint az a rohadt soros?
SystemError
@Csizmás Kond: Önvédelemből te hülye gyerek. Másrészről te mondtad, hogy "...tulajdonképpen csak azt szabadna védettnek nyilvánítani ami veszélytelen..." védetté nyilvánítás az általános és nyilván, ha rád támad, akkor erre nem vonatkozik.. De ha mondjuk a városba a medvék bemennek és csak úgy császkálnak akkor sem a sarki kocsmatöltelék szedheti le!
Horizont elmagyarázta, hogy azt meg ne te döntsd el, hogy beteg-e vagy nem, hanem szakember...

Nem hiszem el, hogy nyomatod ezt a hülyeséget...hány állat halhat meg ilyen barmok miatt:(
Csizmás Kond
@Cicamama55: Én is szeretem sőt kimondottan a pártján vagyok minden békaevővel szemben, viszont már bizonyított tény, hogy a védettséget illene betegségterjesztő megelőzéssel ötvözni, mert nagyon sok védett madár hordoz fertőzéseket, sőt már az is felvetődött hogy azokat használják fel betegségterjesztésre.
nyanya001
Na ez az a fajta akinek a trágyadombon kellene végeznie !
Hogy kerülne egészen közvetlen testi kapcsolatba az édesanyjával !
Csizmás Kond
@Tollascsőr: ...osztanám de te amúgy sem vennéd hasznát...nincs hol tárold...
Cicamama55
@Csizmás Kond: A kanyarót nem ők terjesztették, mégis szedte az áldozatokat felétek! Azzal kellene ott foglalkoznod, tanácsokat adnod, mi meg itt majd a gólyáinkkal!
Csizmás Kond
@Cicamama55: ...miből gondolod, hogy én cigány vagyok ?
Cicamama55
@Csizmás Kond: Na ezt aztán végképp nem értem!
Cicamama55
@Csizmás Kond: Mire alapozod ezt a feltételezést?! Életemben nem támadtam senkit a származása miatt! :(Na itt fejezzük be! :(
Csizmás Kond
@Cicamama55: ...nem érted...
hablatyolsz a kanyaróról de fogalmad sincs hogy az áldozatok 99.99% cigány.
más kérdés, szerinted hol élek ?...de nem arra vagyok kíváncsi miket hallottál mástól.
Cicamama55
@Csizmás Kond: Romániában élsz, s a kanyaró ott ütötte fel a fejét a híradások szerint. A fertőzés emberről emberre terjed, nem nézi, hogy kinek milyen a bőrszíne!
Csizmás Kond
@Cicamama55: Mégegyszer megkérdezlek, ezt tudod vagy csak hallottad ???
...csupán csak azért mert ha te megengeded magadnak az ilyen feltevéseidet ezután és sem fogom visszafogni magam...
nezelodo
Na ez az ember is nagyon "otthon "van a biológiában, ha úgy védi meg az állományt a fertőzéstől, hogy a fészekkel testközelbe hozza a feltételezett bacit, úgy hogy a trágyadombra dobta. Esetleg ha elégette volna, talán látnék némi fényt (logikát), a sötét lelke mélyén... Egyébként nagyon sok veszélyes állat védett. Az a rákosi vipera is, csak pechje volt szegénynek, amikor megtalálták, akkoriban úgy hívták a korabeli Dakotát is, és üldöztetés lett a sorsa.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Ismét kiszakadt belőled a primitivus balfasus! A megoldás az áthelyeztetés, te ökör!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Én tudom! Nem volt helyes, mi több, bűn!
Vagy szerinted ki kellene pusztítani a Föld állatvilágát, nehogy felüsse a fejét valami fertőzés?
(A patkányokat esetleg! Mind, a négy lábúakat is)
SystemError
@nezelodo: 21:17 Ott a pont, mert ez meg a másik fele...
papa.49
Madárvédelem fütyisz módra, na hurrá!!!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Mindent leírtam amit akartam...és mindenki másként értelmezi. Szerintem a témával kapcsolatban kéne saját véleményt alkotni nem egy beírásban keresni mindenki a saját kis igazát.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...de ha ők nem is jön majd Gordonka...
szaboria1
Amennyiben tényleg hizlaló telep akkor neki azokat zárt tartásban kell hizlalni. Elég buta miért nem kérdezte meg az állatorvost mennyire veszélyes a Gólya mielőtt erre a cselekedetre vetemedett. Így felkészülhet, hogy súlyos pénzbüntetést fog kapni.
Doxi1
Ez az az eset, amikor az ostobaság el kezd gondolkozni. Katasztrófa. Ennyi ésszel, hogy tud kacsát tenyészteni? Egyenként ő csinálja fel a tojókat, mert otthon is így szokta?
1-csaj
AKI HÜLYÉNEK SZÜLETIK AZT NEM VÉDI AZ ISKOLAI VÉGZETTSÉG,AZ BIZONY HÜLYÉN IS HAL MEG.Át kéne végre gondolni az ilyen vezetőnek nevezett sötétségek alkalmazásának a kizárását.Ja és ha lehet szaporodni sem kéne engedni őket.Hátha örökíti a sötétséget
karma1
@Horizont: Kicsim, hat megint bevonultal egy csobe, mert az egybites macska baromsagokat allit? o meg azt hiszi, hogy csak azokat az allatokat kell vedeni, amik az oserdoben vannak,... Hat ott eppen eleg jo helyen vannak, mert ott altalaban csak a termeszetes ellensegeik elnek, ha egyaltalan meg nem haltak ki az esoerdok sikeres kiirtasanak kovetkezteben.
Az el se jut a tudataig, hogy a kisletszamu allatfajtakat MINDENHOL kell vedeni, ahol feltunnek, es nemcsak a varosokban, hanem falvakban, es persze a termeszetes elohelyukon is. Amikor mar szepen feltornazzak egy-egy vedett fajtanal a letszamot, akkor mielobb visszatelepitik oket a termeszetbe, termeszetesen megjelolve, hogy figyelemmel tudjak kiserni a mozgasukat, eletviteluket.
Ez Neked meg nekem - meg itt a hsz-elok tulnyomo reszenek evidens, alapnorma, ezt csak a ruhes nem erzi. dehat ne is torodj vele.
Tudod, mikor Felcsuton jartam, ket eve, a villanyoszlopon is es egy hazteton is lattam a szep golyafeszket, kisgolyakkal.
Mit mondjak, meg a nagyon korlatolt ertelmu meszarosek sem bantjak ezeket az allatokat.
Probalnak meg ugyanezt itt egy kakapoval, vagy kiwimadarral,... Siman 10-15 evet kapna erte az elkoveto.
karma1
@Horizont: Es meg mindig nyomatja a Bajnait,... Az Istennek se akarja elfogadni a jogeros biroi dontest a Wallisrol...
Persze, a romaniai sajto talan nem annyira naprakesz... Oda is csak a balhe jut el, az IGAZI itelet mar soha, az nem erdekes...:o)))) Istenkem, hogy ennyire sotet legyen valaki...:o)
advocat
A kacsát is vágásra tenyésztik. Szerinte madár az madár. Ennyi az esze. Remélem a büntetés majd észhez téríti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.