Szociális alapú áram- és gáztarifákat terveznek.

Ősszel jöhet az újabb rezsicsökkentés, szeptemberre szociális alapú áram- és gázárcsökkentési javaslatot dolgoz ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) – közölte a Népszavával a hivatal vezetője. 

Dorkota Lajos szerint a kedvezményezetti körbe a nehéz anyagi helyzetűek, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok is beletartozhatnak majd az előzetes kutatásaik alapján. Ugyanakkor a csökkentés mértékéről nem adott bővebb felvilágosítást a lapnak, vizsgálatuk pedig nem terjedt ki a távhőre, vízre, vagy hulladékra.

A tervek szerint a hivatal ősz elején benyújtja a javaslatát, arra azonban már nincs ráhatásuk, hogy a döntéshozatal mikortól ad zöld lámpát az elképzelésnek, vagyis hogy akár már idén télen is az új árképzéssel számolják az áramot és a gázt. 

A Népszava más forrásból úgy értesült, hogy a Fideszben felmerült a karácsonyi Erzsébet-utalvány minitájára a "rezsiutalvány" ötlete is, itt a kedvezményt az állam állná (a tarifacsökkentés esetén viszont a szolgáltatókat terhelné a költség).

Jövőre országgyűlési választás lesz.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Rizsacsökkentés és rezsimcsökkentés az ami igazán kellene...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
Rizsacsökkentés és rezsimcsökkentés az ami igazán kellene...
RonaGyuri
szociális lapon úgy Fidesz módra, a csókoosk kapják a nagy zsét, mi meg a dumát! =))
advocat
Ne csökkentsék törvénnyel a rezsit! Csak annyival, amennyit a világpiaci árak mozgása megenged. Inkább a jövedelmeket/béreket kellene növelni. Bírjam megfizetni. A németeknél ez nem olyan nagy gond. És olcsóbb az energia ha használják az egyéb forrásokat is. Nemcsak atomerőműveket. Szélenergiát. Is. Majd én eldöntöm mire költöm. Mert azért a fafűtéses kályhák népe nem sokra megy a csökkentéssel? És mi a helyzet a 27 %-os áfával?.
Aki Én
@advocat: A 27%-os áfával azon túl, hogy így kifizetődő igazán a nagybani áfacsalás,az a helyzet, hogy kell valami, amiben tényleg világelsők és egyedüliek vagyunk.
quadrocopter
Nagy a fosás a jövendő választás miatt! Joggal, mert ezen múlik a sorsuk! Nyolc évig fosztogatták a "magyar embereket" és a keményen dolgozó kisembereket" - nem, nem a vén szaros Vajnáról van szó, de nem is Széles(tenyerű) Feje nagy Gáborról - majd a válluk fölött visszadobnak néhány morzsát abból a nyolcvan féle rablásból, amiből Mészáros mangalica - munka nélkül ! - elvegetálhat még 500 évig!
Aki Én
@quadrocopter: És hálát várnak, amit sajnos meg is kapnak.
Nem fogja fel a sok negatív elméjű, hogy ez pont olyan, mintha a zsebes vissza adna az ellopott tárcádból 300 forintot buszjegyre, és hálás lennél érte.
szép új világ
Attól tartok, hogy a sok "Bözsi néni" megszédül megint a nagy ígéretektől és behúzza ennek a rablóbandának az X-et. És ez lesz az igazi tragédia.
Szókrakész
Én azonos áron egy sima zsúúúlemelést is szívesen vennék.
Ne 5 napig tartson egy 5 perces tojás megfőzése.
Nessy
Aztán ezt is részben a vállalkozások fedezik majd, meg a veszteséges cégeknél elmaradnak a falújítások, karbantartások? Igaz, a "lakosság" szavaz, elsősorban a hiszékenyek!
namihami
1. Nehéz anyagi helyzet? Oké, bár láttunk már olyat, hogy valaki Merdzsóval hajtatott a szociális segélyért.
2. Nagycsaládos. Gondolom, mindnyájatoknak (nekem is) van olyan sokgyerekes ismerőse, aki a gyerekszámmal együtt is jobb körülmények között él, mint a legtöbb egygyerekes. Ne a numerák száma, hanem a valós helyzet legyen a döntő.
3. Nyugdíjasra, nyugdíj összegétől--lásd mint fentiek.

És végül: mivel a magyar firnyákos, előre tudom, hogy a milliárdos Gazdánk (mint nagycsaládos) és rögvest mögötte a Lőrike fogja elsőnek igazolni, hogy neki mindkét alapon jár a csökkentés. És ez igaz lesz a többi rafkósra is.
kukac50
Minden fával fűtő családnak adjanak fára is alanyi jogon fa jegyet vagy pénzt,
Azok nem rezsi csökkentés országába élnek akik vidéken fával fűtenek?
A vidéken élő kisnyugdíjasok akik 28 -40- 50 ezer forintból tengődnek, vagy a dolgozók akik 70 -80 ezer forintból élnek azoknak miért nem jár fűtésre rezsicsökkentés?
herczeg0210
Nálunk már olyan hatalmas a rezsicsökkentés, hogy a gázzal már nem lehet olajban sütni, mert nincs fűtőértéke!
Lepényleső
@staro2: Cirka 20% -kal kerül többe az előző évinél de,hogy jön ez most ide? Az fa,nem rezsi.
Borsodi
Nem a rezsit kéne csökkenteni ha nem a fidesz kdnp politikusok számát.A sok ingyen élőt kellene elzavarni a vezérükkel,máris több lenne a pénz.
Mézike
mondjuk ez Gyurcsány alatt már meg volt...
Eladott Ország
A villamos energia és a gáz ára folyamatosan csökken a világpiacon. Másutt olcsóbb a földgáz.
mno.hu/gazdasag/masutt-olcsobb-a-foldgaz-1335230
eszem-f*szom megáll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.